Hinduism referat

Dictionar - hinduism

Documentul contine explicatiile unor termeni/cuvinte folosite in religia hinduista.Hanuman - Zeul-maimuta indian Hinduism - Sistem religios si social autohton al Indiei. Indra - Marele zeu national al indo-arienilor. Persoanele care îl cinstesc cred ca produce tunetul si ploaia, ca îsi copleseste dusmanii si ca îi rasplateste pe închinatori cu prada dobândita ca rezultat al victoriilor sale

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 442
Materia: Religie

Daca hindusii, adeptii New Age, budistii, musulmanii si crestinii se inchina aceluiasi Dumnezeu

Prin meditatie intensa o persoana poate atinge Nirvana, o stare de renuntare totala la orice dorinta. Beneficiul acestei religii este, ca si în cazul altora, stabilirea unor principii de disciplina, a unor valori si directii în viata pentru persoana care doreste sa si le însusesca. Printre îndatoririle religioase ale unui budist se numara: sa nu ucida nici o creatura, sa renunte la orice placere, la orice viciu sau obicei rau si, de asemenea, sa renunte la starile de bucurie si tristete.

Alte referate despre: adeptii new age, simboluri ale miscarii new age, mentalitatea new age

Religiile lumii

După moarte pe baza credincioşiei faţă de aceste îndatoriri religioase un musulman poate spera să intre în paradis, un loc al plăcerilor. Dacă nu, el va merge în iad pentru veşnicie. Beneficiul credinţei musulmane constă în faptul că se potriveşte aşteptărilor pe care cei mai mulţi oameni le au cu privire la religie şi divinitate.
Islamul propăvăduieşte un singur Dumnezeu măreţ care este venerat prin fapte bune şi îndeplinirea ritualurilor religioase. După moarte o persoană este răsplătită sau pedepsităconform cu devotamentul ei religios.

Alte referate despre: religiile lumii, religiile lumii referat, religile lumii

Hinduismul

Istoric
Civilizatia vedica In jurul anului 2000i.C, s-au dezvoltat o civilizatie in valea Indus. In jurul anului 1500i.C, cand triburile indio-ariene au invadat India aceasta civilizatie a trecut printr-un decline major. Nu se stie daca aceste doua civilizatii au avut contacte semnificative. Multe elemente ale hinduismului care nu sunt prezente in civilizatia vedica (ca de exemplu inchinarea catre zei, baia in temple si postura de yoga) poate fi derivate din civilizatia indusa.

Alte referate despre: hinduismul, hinduism, hinduismul referat

Budismul - religie istorica

Pe de alta parte, Buddha refuza nu mai putin energic sa raspunda la intrebarile referitoare la lume, la originea ei, la caracterul ei finit sau infinit, etern sau efemer: dupa el, aceste intrebari sunt plicticoase, intrucat raspunsurile care pot fi date nu elibereaza nicicum omul de suferinta.

Alte referate despre: religia budismul referat istorie, budismul referat istorie, referat budism religie

Religiile tibetane

Religiile tibetane
in cer si lumea a continuat sa decada timp de sute de mii de ani. Totusi, unii oameni continua sa practice Gcug, asteptand "varsta nelegiuirilor", dupa care o noua lume se va ivi, zeii se vor reintoarce pe pamant si mortii vor invia.

Alte referate despre: referat religia tibetana, referat religie, referate religie

Brahmanism

Brahman este un concept religios sanscrit foarte complex, desemnand "Lumina Luminilor", divinitate impersonal-cosmica intruchipand absolutul; fiinta in sine; samsara (reincarnarea); karma(cauzalitatea energetica a intregului lumii) si dharma (datoria).Scripturile hinduse au fost culese de-a lungul a sute de ani, incepand cu scrierea traditiilor orale existente in ultima jumatate de mileniu inainte de Hristos. Aceste scripturi sunt cunoscute sub numele de Veda (intelepciune,cunoastere).

Alte referate despre: brahmanismul, triada brahmanism, zeii din triada adorata de brahmanism

Brahmanismul

Durata unui univers este o zi din viata marelui Brahman(dupa calcul mitic 4.3 miliarde de ani terestri).Brahma e o manifestare a Absolutului imuabil si etern(Brahman) in aspectul sau de creator al universului.El este reprezentat in general avand patru fete si patru brate in care tine,printre diferite simboluri, vedele si un sirag de matanii.multiplele fete si brate simbolizeaza aptitudinea divina de a face mai multe lucruri deodata.

Alte referate despre: triada brahmanista, brahmanismul si hinduismul, brahmanism obiceiuri

Hinduismul

Hinduismul este o religie care îşi are originile în India şi care încă este practicată de cei mai mulţi dintre locuitorii Indiei, precum şi de cei ale căror familii au migrat din India în alte părţi ale lumii(Africa de Est, Africa de Sud, Asia Estică, Anglia). Cuvântul hindus provine din sanscrită, de la cuvantul “sindhu”(râu, mai precis râul Indus), în secolul V î.Hr. perşii îi numeau pe hinduşi astfel, identificându-i ca cei ce vin din ţara Indusului. Hinduşii îşi definesc comunitatea astfel “cei ce cred în Vedas” sau “cei care urmeză calea(dharma) celor patru clase(varnas) şi trepte ale vieţii(ashramas).”

Alte referate despre: hinduismul ca religie, despre hinduism, hinduism referat

The Hinduism

The image of Khali presented in the movie "Indiana Jones and the Temple of Doom" is completely fake and it has nothing to do with goddess Khali. Actually, the Indian people took the movie as in insult and it was forbidden in India. Sarsswaty is the goddess of intelligence and knowledge. Anybody who is student or learning something should worship Sarsswaty and ask her to make them keep their intelligence in their heads, unless it will vanish. They should ask her for the power of the concentration and of learning.

Alte referate despre: referat hinduism, referat hinduismul, referat despre hinduism

Dictionar internet - roman

Add as standard scheme - Adăugarea ca schemă standard
Add custom chart type - Adăugarea unui tip de diagramă personalizată
Add Effect - Adăugarea unui efect
Add interactivity - Adăugarea interactivităţii
Add interactivity with - Adăugarea interactivităţii cu
Add network place - Adăugarea unui loc din reţea
Add or Remove Buttons - Adăugare sau ştergere de butoane
Add others - Adăugarea altora

"Dictionar internet - roman"
Add path to filename - Adăugarea căii la numele de fişier
Add Procedure - Adăugarea procedurii
Add sites - Adăugarea siturilor
Add to document - Adăugare în document
Add to junk sender list - Adăugare în lista de expeditori de mesaje inutile
Add to My Places - Adăugare în dosarul My Places
Add to template - Adăugare în şablon
Add trendline - Adăugarea unei linii de evoluţie

"Dictionar internet - roman"
Add watch - Adăugarea urmăririi
Add to work menu - Adăugarea ...

Alte referate despre: dictionar internet, dictionar de internet, dictionar termeni retea internet

Dictionar de cuvinte din domeniul chimie

Dictionar de cuvinte din domeniul chimie
Minereu- Formă sub care se găseşte în natură fierul . Fiind topit se separă fierul de celelalte substanţe din amestec. Neutralizare- Reacţia chimică dintre un acid şi o bază prin crearea unei sări şi a apei.
Oţel- Aliajul fier-carbon al cărui conţinut în carbon nu depăşeşte 1,7%
Puritate -Proprietate de a fi pur , de a nu conţine substanţe străine.

Alte referate despre: dictionar de cuvinte, dictionar de cuvinte neologice, dictionar de cuvinte istorice

Dictionar medical litera A

antibiotic, -a adj., s.n. - (substanta organica) cu efect bacteriostatic. (
antigen s.m. - substanta care determina formarea de anticorpi. (

Alte referate despre: dictionar medical - litera a, dictionar medical - litera b, dictionar medical litera b

Hinduismul

Ritualurile si sarbatorile
Pentru hindusi, toate actele vietii au un caracter sacru. Liber de a se adresa zeului pe care si l-a ales dintre toate divinitatile hinduismuli, el savarseste zilnic aceste gesturi de rugaciune, de ofranda si isi face ablutiuni. Se duce la templu unde preotii inalta un cult zeilor. In fine, participa la sarbatoeri si pelerinaje pentru a se apropia de zei si pentru a obtine o reincarnare mai buna in existenta viitoare.

Alte referate despre: hinduismul in india, ce este hinduismul, hinduismul si budismul

Bahrain

Economia dezvoltată şi diversificată pe baza prelucrării petrolului (descoperit în 1932). Importă petrol pentru rafinăria de la Awali (de primă mărime în Orientul Mijlociu) din Arabia Saudită. Are gaze naturale. Alte resurse: curmale, orz; asini, caprine, peşte; perle. Specificitatea B. constă în faptul că e o im­portantă poartă aeriană pentru Golful Persic, favorizând turismul. B. este unul din centrele financiare ale lumii.

Alte referate despre: bahrain capitala, bahrain arabia saudita, referat bahrain

India - Taj-Mahal

Clima este tropical-musonica, cu un anotimp secetos si altul ploios. Precipitatii bogate(pana la 12000 mm/an in NE), cu exceptia Pod. Deccan (din cauza barierei muntoase) si a Desertului Thar.
Reteaua hidrografica este dominata de fluviile Gange si Brahmaputra, navigabile pe mari distante; in Pod. Deccan, mai importante sunt fl. Narmada, Godavari, Krishna, si Mahanadi.

Alte referate despre: india taj mahal, referat india taj mahal, india-taj mahal

Subcontinentul indian

Dezvoltarea religioasa
Perioade lungi din istoria politica a Indiei raman obscure, este sigur doar ca cel putin o duzina de regate ariene infloreau sau se razboiau intre ele fara un rezultat semnificativ. In religia hindusa, in schimb, au survenit schimbari esentiale: au luat nastere cultele lui Siva si Vishnu, elementele principale ale hinduismului epocii noi. Sistemul castelor, puterea preotilor si sacrificiile virtuale practicate de hindusi au generat doua miscari mari de reforma in secolul al VI-lea i. Hr..

Alte referate despre: subcontinentul indian, oceanul indian, oceanul indian referat

India - o tara a contrastelor

Religia joacă un rol foarte important în viaţa indienilor şi este principalul organizator social. În religia hindusa sunt recunoscute patru oraşe sfinte: Allahabd, Haridwar, Varanasi si Vrindava, unde pelerinajele, procesiunile şi festivalurile sunt manifestari zilnice.Religia majoritară, 80%, este hindu; islamică 13%; buddistă, Jainism, Sikhism, crestină 2%.

Alte referate despre: india o tara a contrastelor, india o tara a culturii antice, valahia o tara a contrastelor

Maitreyi - comentariu

In romanul de fata asistam la o confruntare de mentalitati, diferenta dintre ele fiind pusa in evidenta de conceptia celor doi tineri. Finalul romanului demonstreaza ca fericirea indragostitilor nu dureaza mult deoarece Ciabu tradeaza involuntar secretul acestora. Drept urmare Sen il alunga pe Allan este momentul in care acesta constientizeaza ca o casatorie cu Maitreyi e imposibila .

Alte referate despre: maitreyi rezumat, maitreyi, rezumat maitreyi
Referate afisate : 19
Medie note: 8.34 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles