Hipertensiune pulmonara tratament naturist

Hipertensiunea pulmonara primitiva

Hipertensiunea pulmonara primitiva
Hipertensiunea pulmonara primitiva (HTPP) prezinta o boala sau un grup de boli,caracterizata prin cresterea presiunii arteriale pulmonare si a rezistentei vasculare pulmonare,fara o cauza precizata.Diagnosticul se face prin excludere, dupa ce s-au eliminat,adesea prin metode de explorare complexe,HTP secundare.
Hipertensiunea pulmonara primitiva

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 13
Materia: Medicina

Studiul hipertensiunii pulmonare

In literatură nu există decât sporadic date legate de prevalenta acestei condiţii hemodinamice. Cu toate acestea 40% din internările în serviciul de pneumologie şi 20% din cele de cardiologie asociază această condiţie .
In pediatrie, frecvenţa exactă a HTP primitivă sau secundară este necunoscută . Date precise referitoare la HTP persistentă a nou născutului le comunică ABU-OSBA J.K, în 1991, arătând că incidenţa este de 1/1500 nou născuţi şi reprezintă 1% din internările în secţiile de terapie intensivă
A mai fost semnalată HTP primitivă la 1-2% din pacienţi la cateterism cardiac, 10% fiind sub vârsta de un an .
Un procent de 0,5-0,8% din nou născuţii vii prezintă malformaţii congenitale de cord, simple sau complexe, dintre care peste 50% sunt cele cu sunt stânga-dreapta şi potenţial de dezvoltare a HTP.
Acest lucru se poate explica prin diagnosticul tardiv datorat concentrării atenţiei asupra bolii de ...

Alte referate despre: tratamentul hipertensiunii pulmonare, tratamentul hipertensiuni pulmonare, diagnosticul hipertensiunii pulmonare la pacientii cu hiv sida

Hipertensiunea arteriala

II. ÎN funcţie de evoluţie după O.M.S.:
- Stadiul I – caracterizată prin depăşirea valorilor normale de 140-159/90-95 mm Hg
- Stadiul II –caracterizată prin semne de hipertrofie cardiovasculară(hipertrofia ventriculului stâng). 160-180/100-110 mm/Hg
- Stadiul III- caracterizată prin apariţia complicaţiilor cardiace , coronariene ,cerebrale şi renale. 180 /110 mm/Hg

Alte referate despre: hipertensiunea arteriala referat, hipertensiunea arteriala, hipertensiune arteriala

Ingirijirea pacientului cu hipertensiune arteriala

Cele două feţe se unesc printr-o margine mai ascuţită, marginea dreaptă. Marginea stângă, rotunjită, vine în raport cu plămânul stâng. Baza inimii este situată posterior şi la dreapta, aici găsindu-se vasele mari ale inimii. La baza inimii se află atriile, iar spre vârf, ventriculele.
Pe suprafaţa inimii se găsesc o serie de şanţuri: două interventriculare şi două atrioventriculare, numite şi şanţuri coronare, între atrii şi ventricule.

Cavităţile inimii
Atriile au formă cubică, o capacitate mai mică decât a ventriculelor, pereţii mai subţiri şi prezintă câte o prelungire, numite urechiuşe. La nivelul atriului drept se găsesc orificiul venei cave superioare, orificiul venei cave inferioare, orificiul sinusului coronar, orificiul urechiuşei drepte şi orificiul atrioventricular drept, prevăzut cu valva tricuspidă. La nivelul atriului stâng sunt patru orificii de deschidere ale venelor pulmonare, orificiul de deschidere al urechiuşei stângi ...

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala obiective, ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala, ingrijirea pacientilor cu hipertensiune arteriala

Endemul pulmonar acut

- Hipertensiune venoasa pulmonara de cauza cardiogena (insuficienta ventriculara stanga, stenoza sau regurgitare mitrala, tromboza atriala stanga, mixom atrial stang, cord triatriat; sunturi intracardiace stanga-dreapta, pericardita fibroasa sau calcara); Hipertensiune venoasa pulmonara de cauza noncardiogena (boala veno-ocluziva pulmonara, sindroame mediastinale, cauze neurogene); Hipertensiune arteriala pulmonara secundara (sindroame hiperkinetice, anemii, tireotoxicoza, tromboembolism pulmonar, altitudine inalta)

Alte referate despre: edemul pulmonar acut, edem pulmonar acut, edemul pulmonar acut referat

Plamani - tratamente naturiste

Boli respiratorii, infectii; gripa : lichen piatra cu radacina de brusture si echinaceea pulbere in parti egale 4 lingurite pe zi.
Frunzele de trifoi si de urzica , pe langa acestea se recomanda uleiul de masline, sucuri naturale, de morcovi si ceapa.Patrunjelul, verde mestecat da un miros placut respiratiei, actioneaza ca un dezinfectant asupra caqilor respiratorii medii si superioare, pentru cei cu boli respiratorii cronice..

Alte referate despre: tratamente naturiste pentru par, tratamente naturiste pentru scabie, tratamente naturiste

Boli tratamente naturiste

Alergie la firele postoperatorii; cu compresii sterile se tamponeaza zona cu apa oxigenata, apoi se unge zona cu alifie de galbenele dupa care se pune compresa cu bitter suedez.Alergie; tratament simptomatic cu PERITOL, antihistaminic foarte eficient si cu efecte secundare reduse. Dupa investigarea alergiei si stabilirea pe baza de teste dermatologice a alergenului, se face un tratament de desensibilizare (un vaccin). Clinica de alergologie din cadrul spitalului Dr. C. Davilla, Bucuresti, Calea Grivitei nr. 7.

Alte referate despre: boli periferice artroza tratament naturist, boli cardiopatie ischemica tratament naturist, tratamente naturiste boli prin cura

Intestin - tratamente naturiste

Sirop de Lactulose.
Peste 30g. cicoare uscata se toarna 1 litru de apa clocotita, se infuzeaza 10 min., se strecoara si se bea cate 200 ml. dimineata, sau cate 100 ml. de 2 ori/zi.Colon iritabil; 2 - 3 pahare de macerat rece (vezi obezitatea), din seminte de in, pe stomacul gol, inainte de mese.Mucilagiul de seminte are efect antiinflamator.
Colon iritabil pe fond nervos; extract din mlasdite de merisor, si Sediphyt, se gasesc in farmacii.Diaree, colita, giardia; tratament 7 zile, 50 - 100 pic. tinctura de muguri plop negru (vezi cap), pe paine prajita.

Alte referate despre: tratament naturist pentru scabie, referate tratamente naturiste pentru par, scabie tratament naturist

Cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar reprezinta una din principalele cauze de mortalitate datorata neoplaziilor, atat in cazul barbatilor cat si al femeilor. Prevalenta lui este depasita doar de cancerul de prostata si de cancerul mamar, insa mortalitatea prin cancerul pulmonar nu este inca surclasata de nici o alta malignitate. De exemplu, in Statele Unite, in anul 2004 erau prognozate 160440 de decese prin cancer pulmonar, comparativ cu 127210 decese prognozate prin cancerul colorectal, de san si de prostata, combinate.

Alte referate despre: cancer pulmonar, cancerul pulmonar, cancerul pulmonar referat

Tratamentul dependentei de opioide

Referat despre Tratamentul dependentei de opioide
Intr-una din cele mai vechi opere ale geniului uman se spune ca Buddha, ca sa-si alunge somnul, si-ar fi smuls genele si le-ar fi aruncat pe pamant. Din aceste gene, ar fi rasarit, pe locul unde au cazut, din fiecare cate o floare de mac. Acest mac a fost cules de oameni, mestecat s-au baut pentru a cunoaste stari ce se aseamana cu somnul divin: stuporul. De altfel, la inceput, opiul s-a mestecat sau a fost baut sub forma de potiuni. Abia in secolul al XVII-lea este mentionata fumarea sa.

Alte referate despre: tratamentul dependentei de oxicodona, tratamentul dependentei de droguri, tratamentul dependentei de cocaina lucrari de dizertatie

Cancerul - tratament nou

Este cunoscut faptul, că tratamentul chemoterapeutic afectează grav şi celulele sănătoase, pentru ele acest fel de „tratament“ fiind o otravă puternică.. „Am ajuns la concluzia, că diclor-acetatul de sodiu acţionează selectiv asupra celulelor canceroase. Acesta atacă procese fundamentale, unice în dezvoltarea canceroasă“ - spune Dr. Michelachis.

Alte referate despre: cancerul tratament, cancerul tratamente, ganglioni limfatici de natura canceroasa tratament

Tratamentul penal al minorilor in dreptul penal comparat

Tratamentul penal al minorilor in dreptul penal comparat
În acest sens, de menţionat că Germania este una din puţinele ţări din lume în care există o Lege privind bunăstarea tineretului (Jugendwohlfahrtgesetz),care constituie un act de referinţă în domeniul tratamentului social şi al măsurilor care trebuie luate în vederea asigurării unor condiţii normale de viaţă copiilor şi tinerilor.

Tratamentul penal al minorilor in dreptul penal comparat
Considerăm oportună adoptarea unei legi similare de către Parlamentul Republicii Moldova în vederea asigurării condiţiilor optime de instruire, de activitate a tinerilor în ţara noastră şi implicit a stopării procesului migraţional.

Regimul penal al minorului şi ,, tînărului adult” ( Herranwachsende) este prevăzut în Legea tribunalului pentru tineret (Jugendgerichtsgesetzbuch) din 1923 cu modificările ulterioare, care se completează cu dispoziţiile Codului Penal. Germania este una din ţările ...

Alte referate despre: tratamentul penal al minorilor in dreptul penal compara, tratamentul penal al minorilor in dreptul penal comparat, tratamentul penal al minorilor in dreptul comparat

Tehnologia tratamentelor termochimice

Tehnologia tratamentelor termochimice. Cementarea
Este tratamentul termochimic cu carbon aplicat oţelurilor in general cu conţinut mic de carbon, la o temperatura imediat superioara punctului Ac3, intr-un mediu capabil sa cedeze carbon activ.
In vederea obţinerii unei piese cementate cu un miez tenace, cu 0,08-0,15%C. Pentru piese mai mari in cazurile in care se cere o duritate mai mare ptr. miez, conţinutul de C se măreşte pana la 0,24%. Mediul care cedează elementul de difuziune, carbonul se numeşte mediul carburant si poate fi in stare solida sau gazoasa.
Cementarea in mediu solid - se produce intr-un mediu carburant (de ex. in cărbune de lemn ), in prezenta unor substanţe (carbonat de bariu, carbonat de sodiu etc.

Alte referate despre: tratamente termochimice, tratamente termochimice referat, referat tratamente termochimice

Opiniile, atitudinile si comportamentul populatiei brasovene cu privire la consumul produselor naturiste

M : Folositi produse naturiste recomandate de medic sau din auzite, de la prieteni, reviste, de la televizor ?
1. Anca : Eu folosesc produse naturiste numai recomandate de la medic
2. Elena : Recomandate de la medic, am auzit ca unele produse sunt chiar periculoase pentru sanatate
3. Mihai : Nu am avut afectiuni foarte grave si le-am tratat cu produse care nu mi-au fost recomandate de medic
4. Alina : Da, am mai folosit produse naturiste din auzite si chiar nu am avut probleme
5. Dan : Folosesc produse recomandate de medic
6. Daniela : Da, recomandate de medic

Alte referate despre: opinii atitudini si comportamente, opinii brasovene cu privire la cumpararea produselor prin catalog, atitudini si comportamente legate de proprietate
Referate afisate : 14
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles