Hiv sida referat

HIV- SIDA

HIV- SIDA - HIV , virusul imunodeficienţei umane, face parte din clasa retrovirusurilor, familia Lentivirinae. El determină, în timp, deteriorarea gravă a imunităţii persoanelor pe care le infectează. Acest virus a fost descoperit în anul 1983 în Franţa de către doctorul Luc Montagnier de la Institutul Pasteur.HIV- SIDA

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 6990
Materia: Medicina

Virusul HIV

Virusul se transmite si prin contact cu sange infectat. Înainte de introducerea screeningului sangelui pentru depistarea HIV a tehnicilor de distrugere a HIV din derivatele de sange prin încalzire, virusul se transmitea destul de frecvent prin transfuzii si injectarea de derivate din sange. Daca înainte de 1989 în Romania aceasta era o cale frecventa de transmitere, astazi ea s-a redus foarte mult.

Alte referate despre: virusul hiv, virusul hiv referat, referat virusul hiv

Consiliere in infectia HIV-SIDA

Consilierea psihologică de susţinere (suportivă) poate avea loc în toate etapele pe care le parcurge individul până la acceptarea diagnosticului, în confruntarea cu agravarea bolii sau cu respingerea socială etc. Acest demers este mai puţin structurat, principalul său
scop fiind depăşirea situaţiilor dificile din momentul respectiv,oferirea de înţelegere, încurajare, susţinere, empatie, persoana găsind astfel propriile soluţii pentru situaţia prin care trece.

Aflarea statutului de seropozitivitate reprezintă un risc psihologic deosebit şi antrenează o serie de repercursiuni psihologice.Modul de expresie al acestor repercur- siuni depinde de mai mulţi factori, dintre care cei mai importanţi sunt: personalitatea subiectului,circumstanţele diagnosticării seropozitivităţii, anturajul său.

E. Kubler-Ross, psiholog american, a descris 5 etape prin care trec persoanele seropozitive şi familiile acestora la aflarea diagnosticului: negarea, ...

Alte referate despre: consiliere in infectia hiv-sida, consiliere in infectia hiv sida, profilaxia infectiei hiv sida

Hiv - Sida

Curiozitatea nativă, specifică omului, a fost stârnită la inceputul deceniului nouă al secolului nostru de descoperirea unei boli noi Hiv - Sida, cu caracter epidemic si evolutie grava, mortala.

Alte referate despre: hiv sida referat, referat hiv sida, hiv sida

Virusul HIV

Nu exista dovada transmiterii virusului prin aer sau prin insecte muscatoare sau vreun caz in care virusul s-a raspandit prin sarutarea unui individ infectat,totusi se recomanda sa nu se foloseasca aceeasi periuta de dinti sau aceeasi lama de ras cu u individ infectat(nu se recomanda nici cu un undivid complet sanatos).Frica de infectare de la un medic infectat e de asemenea neintemeiata,care desi a aparut la un demtist se intalneste acum foarte rar,de asemenea o persoana eputandu-se infecta in timp ce doneaza sange. Ocurenta Epidemia generata de SIDA e in continua crestere si dezvoltare.In Statele Unite,Hiv a aparut intai in comunitatiile homosexualilor si in randurile oamenilor care primeau sange;apoi s-a rasopundit i randul celor care foloseau droguri intravenoase si apoi mai ales prin prostitutie s-a extins in toate paturile sociale.

Alte referate despre: referat despre virusul hiv, virusul hiv sida, despre virusul hiv

Sida

După descoperirea primului caz de SIDA, in 1981, aceasta boala a fost învăluita in confuzii si speculaţii, cauzând daune grave. Pentru prevenirea răspândirii acestui „ucigaş” este necesara o informare corecta. In jurul anului 1980, medicii din America de Nord si Europa au început sa observe o creştere treptata a numărului de pacienţi ce sufereau de o boala noua si misterioasa.

Alte referate despre: sida referat, sida, referat sida

Sifilis

Diagnosticul luesului se face pe baza analizelor sângelui sau a
lichidului cefalorahidian. Reactiile serologice se pozitiveaza la 6
saptamâni de la contaminare. Dupa 3-4 saptamâni de la contact,
persoana devine contagioasa foarte puternic, prin prezenta leziunilor
deschise, de altfel descrise ca fiind prezente in perioada a doua-
secundara, ca si in cea a treia- tertiara. Complicatiile sifilisului
sunt numeroase si foarte grave. Astfel, pot aparea boli nervoase ca
paralizia generala progresiva, tabesul, boli ale sistemului
osteoarticular, boli cardio-vasculare (aortita sifilitica), caderea
partiala a parului si a sprâncenelor, icter, nefrite. Iata de ce in
cazul unui contact, presupus infectat, se face tratament preventiv sub
supravegherea medicului. Acest tratament da rezultate foarte bune daca
ester început cat mai precoce; întelegem aceasta prin efectuarea
tratamentului pana la a 15-a zi de la contact si, in special, înaintea
pozitivarii ...

Alte referate despre: sifilis imagini, sifilis poze, sifilisul

Boli cu transmitere sexuala

Cum se transmite? Prin contact direct, de obicei sexual, cu o persoana infectata. Care sunt consecintele? La femei Chlamydia poate determina infectarea grava a uterului si a tuburilor falopiene. Poate conduce la sterilitate si sarcini ectopice. Tratamentele pot evita aceste consecinte ale bolii. O femeie bolnava poate transmite boala copilului iar barbatul poate contracta o infectie a sistemului urinar.

Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala, boli cu transmitere sexuala imagini, boli cu transmitere sexuala referat

Totul despre SIDA si infectia cu HIV

Cum se transmite infecţia cu HIV? La nivelul cunoştiinţelor actuale, se poate afirma că virusul imunodeficienţei umane, se transmite pe trei căi care recunosc mai multe variante:
• prin sânge infectat
• prin contact sexual infectat
• vertical, respectv de la gravida infectată la nou-născut.
• Transmiterea prin sânge infectat cu HIV

Alte referate despre: totul despre sida si infectia cu hiv, sida si infectia cu hiv, infectarea cu hiv sida

Despre SIDA

Din cauza posibilităţii unui test fals pozitiv, se recurge la confirmarea seropozitivităţii, testare care se supune unei stricte confidenţialităţi medicale pentru protejarea sferei de intimitate a celui posibil seropozitiv. Depistarea şi confirmarea infectării cu HIV se face în laboratoare specializate pentru aceasta, durata de manoperă a acestor teste fiind variabilă, de la ore (în cazul testului rapid) la săptămâni (în cazul testelor ELISA de prezumţie) sau Western-Blot (de confirmare a infecţiei).

Alte referate despre: referat despre sida, totul despre sida, despre sida

Virusul HIV

HIV este un retrovirus, inconjurat de o citoplasma lipida derivata din membrana.Pe citoplasma se afla in structuri de cate doua glicoproteina membranei(gp41) si glicoproteina citoplasmei(gp120).Membrana retrovirusului e formata dintr-o proteina numita p17 iar proteina din care e format nucleul se numeste p24.In nucleu se gasesc doua bucati de ARN impreuna cu o substanta de transformare inversa.

Alte referate despre: aparitia virusului hiv, ce este virusul hiv, referate virusul hiv sida

Infectii cu transmitere sexuala ppt

In cazul acestei infectii, primele simptome apar la 2 - 3 zile de la contactul sexual: secretii abundente galben - verzui, senzatii de usturime si arsuri, mucoasa congestionata, rosie, umflarea uretrei, etc. Aceste simptome pot disparea dupa 8 saptamani - dar disparitia nu marcheaza sfarsitul bolii, ci cronicizarea ei.Gonoreea se transmite prin contactul direct cu mucoasele sau lichidele infectate si foarte rar prin folosirea in comun a obiectelor sanitare, prosoape, bureti, etc. Ea se poate trata cu antibiotice recomandate de medic.

Alte referate despre: infectii cu transmitere sexuala, boli cu transmitere sexuala ppt, referat infectii cu transmitere sexuala

Maladiile sexual transmisibile

În lucrarea dată sunt prezentate principalele probleme medico-sociale сe ţin de maladiile sexual transmisibile cu care se confruntă societatea de astăzi.Infecţiile cu transmitere sexuală (ITS) constituie cele mai frecvente cauze de îmbolnăvire a populaţiei de vârstă tânără, având consecinţe negative majore asupra sănătăţii şi potenţialului reproductiv al comunităţii.Societatea umană există datorită capacităţii de perpetuare a vieţii prin funcţia reproductivă, însă răspîndirea bolilor sexual transmisibile contribuie la detereorarea sănătăţii de procreare, de aceea este necesară cunoaşterea şi ameliorarea situaţiei create. Implicaţiile sociale şi economice ridică ITS la rangul problemei de sănătate publică.

Alte referate despre: maladii sexual transmisibile, maladiile sexual transmisibile, maladiile sexuale transmisibile

AIDS

The symptoms of AIDS are primarily the result of conditions that do not normally develop in individuals with healthy immune systems. Most of these conditions are infections caused by bacteria, viruses, fungi and parasites that are normally controlled by the elements of the immune system that HIV damages. Opportunistic infections are common in people with AIDS. HIV affects nearly every organ system. People with AIDS also have an increased risk of developing various cancers such as Kaposi's sarcoma, cervical cancer and cancers of the immune system known as lymphomas.

Alte referate despre: aids, opinion about aids, conditii pentru testare aids

Proiect statistica HIV/SIDA

Ce este SIDA ? SIDA inseamna in limba romana sindromul de imunodeficienta dobandita.Sindromul inseamna o suma de manifestari de boala care pot fi intalnite in diverse maladii.Imunodeficienta se manifesta prin scaderea puterii naturale a organismului de a se apara impotriva infectiilor.MODALITATI DE TRANSMITERE A VIRUSULUI

Alte referate despre: statistici hiv sida, totul despre hiv sida, referat despre hiv sida

Frederick Douglass (Baily)

Upon arriving in Wilmington, Delaware, Frederick then boarded a steamboat to Philadelphia. Even after stepping on Pennsylvania's free soil, he knew he was not yet safe from slave catchers. He immediately asked directions to New York City, and that night he took another train north. On September 4, 1838, Frederick arrived in New York City. Frederick could not find the words to express his feelings of leaving behind his life in slavery. He later wrote, "A new world had opened upon me." "Anguish and grief, like darkness and rain, may be depicted, but gladness and joy, like the rainbow, defy the skill of pen or pencil."
Powered by http://www.referat.ro/
cel mai complet site cu referate

Alte referate despre: referat frederick douglass, hausarbeiten frederick douglass, frederick douglass referat englisch

Metoda Elisa

4 Al doilea anticorp, specific anticorpilor primari este adaugat. Acest al doilea este cuplat enzimelor.

Alte referate despre: metoda elisa, tehnica elisa, testul elisa

Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain

Referat despre Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain
Într-o zi mătuşa Polly îl puse pe Tom să văruiască gardul de la stradă , ceea ce n-ul încântă, lui stândui gândul numai la gârlă şi la joacă. Neavând de ales el a început să văruiască gardul, rugându-l pe fratele său Sid, să-l ajute, dar el refuză. Fiind un băiat deştept nu prea îi plăcea şcoala, singurul lucru cel atrăgea era prietena lui Becky la care ţinea foarte mult.

Alte referate despre: rezumat pe capitole la aventurile lui tom sawyer de mark twain, aventurile lui tom sawyer de mark twain, rezumat aventurile lui tom sawyer de mark twain

Importance of Ethics in Software Engineering

Underlying some ethical principles, make a job more understandable, but these principles can be applied differently. Often, the reasons for different interpretations hide personal interests, which other people may not agree on. If people at least understand each other’s point of view, they will have an idea to try and seek something acceptable toward all of them.

Alte referate despre: importance of ethics in software engineering, software engineering, sc software engineering
Referate afisate : 19
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles