Holocaust eseu

Holocaust

Cuvantul original grecesc (holokauston) este o traducere a termenului ebraic olah, care inseamna "ardere de tot" si care denumeste vechiul ritual iudaic de sacrificiu in care (bucati de) animale sau plante erau arse pe altar pentru Iahve (Elohim) caruia, dupa A treia carte a lui Moise (Leviticul), ii era placut acest miros.Cuvantul holocaust era folosit din secolul al XVII-lea pentru a denumi moartea violenta a unui numar mare de oameni. Spre deosebire de cuvantul masacru, de origine latina ("ucidere in masa de oameni de catre alti oameni"), cuvantul holocaust se putea referi si la dezastre sau catastrofe. Winston Churchill, de exemplu, l-a folosit inaintea celui de-al doilea razboi mondial, iar altii il folosesc pentru a descrie Genocidul armean din Primul Razboi Mondial.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 195kb
Downloads: 4
Materia: Istorie

Holocaustul in Europa

Din primavara anului 1933, guvernul celui de-al III-lea Reich promulga legi care excludeau evrei din functii publice si din barou, luand masuri demagogice spectaculoase.
Posibilitatile de indignare se tocisera cand Hitler a edictat faimoasele “legi de la Nurnberg”, care instituiau noi bariere rasiale, interzicand sub pedeapsa cu inchisoarea, cat si “legaturile extra-maritale” dintre evrei si “supusi cu sange german”. Era scoatere in afara legii a evreilor, dand putere legala tabuurilor sexuale pe care Hitler le evoca plin de incapatanare in discursurile si scrierile sale:
,,Tanarul, evreu cu ochii negrii, panditori ore intregi, cu fata iluminata de bucurie satanica, tanara inconstienta de pericol, pe care o necinsteste cu sangele sau”

Alte referate despre: holocaustul in europa, referate holocaustul in europa si romania, holocaust in europa

Holocaust

Când regimul nazist a ajuns la putere în Germania în ianuarie 1933,
acesta a trecut imediat la adoptarea unor masuri antisemite
sistematice. Un prim decret a reprezentat însasi definitia termenului
evreu. Rolul crucial îl avea religia bunicilor unei persoane.

Alte referate despre: holocaustul, holocaust, holocaustul referat

Adevarul absolut - Holocaust

Educatie…cultura…civilizatie.Iata cateva elemente definitorii pentru o natiune.Dar cum s-ar putea dezvolta o natiune fara politicieni? Fara cei care incearca din rasputeri sa scoata corabia romaneasca din mocirla?Ce s-ar intampla daca am fi oficial o tara de tip anarhist?Ce inseamna drepturile omului?Dar dreptul la opinie? Este evident faptul ca nu fac referire la conducerea kominternista de dupa 1945 care spre stupoarea mea si a altora continua sa conduca pana si in ziua de astazi

Alte referate despre: adevarul absolut - holocaust, adevarul despre holocaust, adevarul absolut

Holocaust

Holocaust
Holocaustul reprezintă un uriaş masacru-6 milioane de victime dintre care 1,5 mil copii. Termenul "holocaust" nu e de origine ebraică şi înseamnă la origine sacrificare rituală justificată teologic. în ebraică termenul folosit e "shoa", avănd sensul de catastrofă totala. Holocaustul a fost o decizie care a privit un popor oriunde s-au aflat membri săi; a fi nascut evreu echivala cu o condamnare la moarte.

Alte referate despre: holocaust referat, referat holocaust, holocaustul in romania referat

Holocaust

Unii cercetători privesc anti-semitismul ca pe o prejudecată religioasă. Alţii îl vad ca pe o varietate anti-evreiască a unui sentiment de ură generală îndreptată împotriva minorităţilor etnice. În concepţia anti-semită, evreii reprezintă forţe misterioase, mitice şi diabolice, sunt atotputernici şi joacă un rol sinistru în istoria omenirii. În Evul Mediu, creştinii anti-semiţi predicau interzicerea contactului cu evreii şi mulţi credeau că evreii sunt aliaţii Diavolului.

Alte referate despre: referat holocaustul, holocaustul evreilor, holocaust toleranta si antidiscriminare

Kossovo versus Romania - eseu conjunctural

Şi acum amănunte:
Sub conducerea fermă a Domnitorului Carol brava armată română a cucerit reduta Griviţa apoi Plevna, un important punct strategic în apărarea otomană. Puţin după aceste victorii turcii au capitulat. Ca urmare a fost încheiat Tratatul ruso-turc de la San Stefano, lângă Constantinopol, la 19 februarie 1878, la care România nu a fost parte.

Alte referate despre: acizi versus baze eseu, eseu poezia romantica versus poezia simbolista, eseu despre carte versus film

Energia, peste 50 ani - eseu

Energia, peste 50 ani - eseu
Televiziunea română vrea să ne obişnuiască cu economia energetică. Soluţia, prin reclame plătită de „băieţii deştepţi” sau „băieţii veseli de la RoGazPromt” ca să-şi justifice scumpirile, nu este însă cea mai raţională. Cică: „copii născuţi în noiembrie 2007 vor ilumina peste 50 ani palatele lor ocazional cu un singur bec, şi vor dârdâi din greu spre a se încălzii. Probabil se referă la copii născuţi în familiile Trăiniceanu, Brigoană, a dalmaţianului (pătat de petrolul vândut) sau similare. Să le fie de bine. Le doresc din toată inima cele presupuse de TVR. Aş sugera să şi moară de foame (vezi Maltus cu teoria lui).

Alte referate despre: cum ne vedem peste 10 ani eseu, lumea peste 100 de ani eseu, eu peste 10 ani eseu

Serviciul diplomatic in Republica Moldova - eseu

Reorganizarea sau,mai bine zis,formarea serviciului diplomatic al Republicii Moldova a fost un proces de creatie pe cit de interesant,pe atit si de dificil gratie faptului ca tara nu dispunea la acel moment de cadrul juridic care ii permitea sa exercite functiile sale externe si nu dispunea de o baza de date privind normele si principiile de drept international.In pofida acelor probleme R.M. a izbutit sa organizeze serviciul diplomatic in doar 2-3 ani,si a fost concentrat in aparatul central al Ministerului Afacerilor E xterne si in misiunile diplomatice din strainatate.

Alte referate despre: serviciul diplomatic al republicii moldova, serviciul diplomatic in republica moldova, serviciile diplomatice in republica moldova

Fuga de raspundere - eseu

Fuga de raspundere - eseu
Măsuri reparatorii.
Nimeni nu se poate aştepta la o pastilă care ia cu mâna durerea de cap.
Trebuie luptat cu cutume. Trebuie recâştigată demnitatea funcţiei, chiar a celei de aprod sau mic funcţionar de ghişeu. Poate şi preotul ar trebui să intervină reinstaurând atotputernicia celor 10 porunci. Aplicarea strictă a Legii în literă şi spirit nu generează inflaţie. M-am săturat de pretextele „nu sunt bani de ajuns” şi similare. Profesorul şi pensionarul bolnav ar putea trăi mult mai bine dacă nu ar mai trebui să-şi plătească serviciile oneroase.

Alte referate despre: fuga de raspundere, referat fuga de raspundere, fuga de raspundere a asistentelor medicale

Viata - eseu

De ma gindesc un pic mai bine, imi dau seama ca nu sunt decit un firicel de colb straveziu, orbit de sentimente ce bintuie strazile si caile ascunse ale fiintei fara un scop anume . Da ! Asta sunt eu . O particula infinita din maretul univers ce alearga aiurea , cade , se ridica , vuieste mai tare ca vintul ... cauta . Ce cauta ? Ce caut eu ?

Dupa atita drum parcurs ma opresc o clipa . Unde ma aflu ? O voce calda , dar trista imi sopteste :
,, Esti tu . ”

Mai fac doi pasi in cautarea unui licar de lumina , dar nimic . E bezna totala , un intuneric sumbru si rece . Ametita de negura, cad . Simt cum cioburi de gheata imi sfirteca tot corpul , cum singele cald imi izvoraste din vene . Ce sa fie ? N-am de unde sa stiu . E negru peste tot . Ce culoare infricosatoare !

Incep sa cada incetisor picaturi grele de apa ... Nu stiu de unde , dar parca m-am trezit la realitate . Imi dezmiarda chipul , imi mingie obrajii cu o vraja ascunsa , parca le-ar fi ...

Alte referate despre: viata eseu, ce este viata eseu, despre viata eseu

Eseu despre pahar

Am nevoie de amandoua dar acum trebuie sa aleg.Imi limpezesc privirea in pahar.Am invatat atatea din tacerea lui.Si totusi il intreb:’De ce taci?’As vrea sa aflu cine va triumfa in mine:MINCIUNA sau ADEVARUL? Imi dau seama ca spiritul meu ti-a soptit deja raspunsul.

Alte referate despre: eseu despre pahare, viata eseu despre pahar, eseu la paharul fermecat

Poezia - eseu argumentativ

Poezia se distinge însă de proză şi de vorbirea obişnuită în primul rând prin ritm, prin armonie şi prin imagine - caracteristici menţinute în bună măsură din antichitate până în perioada modernă. Teoria literară a făcut mereu distincţia între un limbaj prozaic şi un limbaj înalt, al emoţiilor specifice.
Apelând la acest limbaj specific, poezia transmite cititorului o varietate de sentimente şi trăiri.

Alte referate despre: poezia eseu argumentativ, poezie eseu argumentativ, poezia - eseu argumentativ

Un eseu despre eseuri

Şcoala neşcoală a transformat în conştiinţa elevului eseul într-un bau-bau. Majoritatea elevilor sunt pur şi simplu îngroziţi când aud despre eseu. Este deci explicabilă inhibarea pe care o produce simpla exprimare a acestei sintagme. Cu toate acestea când este ascultat la tablă, şi nu repetă cuvânt cu cuvânt litera manualului, el creează un eseu, dese ori cu valoare literară apreciabilă.

Alte referate despre: eseu eseuri, eseu doom 2 esee eseuri, eseu eseuri senzori si traductoare

Eseu BAC "Flori de mucigai" - Tudor Arghezi

Toate aceste idei le regasim in lucrarea doctrinara a lui Eugen Lovinescu "Istora civilizatiei romane moderne". Eugen Lovinescu pune bazele cenaclului "Sburatorul" si o revista cu acelasi nume in care au debutat toti marii scriitori interbelici: George Bacovia, Tudor Arghezi, Lucian Blaga. Astfel, din 1919 si pana dupa razboi, in perioada modernitatii desi au existat si tendinte traditionaliste, principiile modernismului lovinecian s-au impus.

Alte referate despre: flori de mucigai tudor arghezi comentariu bac, flori de mucigai tudor arghezi eseu argumentativ, flori de mucigai tudor arghezi comentariu

Biblioteca mea - eseu

Luam putin din cer si putin din floare, putin din cuget si putin din chin, putin din credinta si putin din necredinta, si umplem cuvintele cu maduve dulci. Sigur, inaintea scrierii si a scrierilor de carti a fost cuvintul.

Alte referate despre: biblioteca mea eseu, patria mea eseu, casa mea eseu
Referate afisate : 16
Medie note: 8.53 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK