Holocaustul in romania referat

Holocaust

Dominanta ideologiei si scara genocidului
"Motivatia de baza [a Holocaustului] era pur ideologica, inradacinata intr-o lume existenta numai in imaginatia nazista, unde unei conspiratii evreiesti internationale de a controla lumea i se opunea o misiune "ariana" paralela. Niciun genocid de pana in ziua de azi nu fusese bazat atat de complet pe mituri, halucinatii, pe o ideologie abstracta, nepragmatica - care a fost apoi pusa in aplicare prin mijloace foarte rationale si pragmatice."In alte genociduri, consideratiile pragmatice cum ar fi controlul teritoriului si resurselor erau centrale in politica de genocid. Yehuda Bauer argumenteaza ca:

Uciderea a fost efectuata sistematic in aproape toate teritoriile ocupate de nazisti in ceea ce acum sunt 35 de state europene diferite. A fost concentrata mai ales in Europa centrala si de est, unde, in 1939, se aflau peste sapte milioane de evrei. Aproximativ cinci milioane de evrei au fost ucisi acolo, inclusiv trei milioane in Polonia ocupata si ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 195kb
Downloads: 4
Materia: Istorie

Holocaustul in Europa

Antisemitism.Atitudine ostila, ura fata de evrei.La inceput, antisemitismul avea un sens larg, sugerand o atitudine potrivnica fata de toti semiti, termenul restranganduse doar la evrei.Antisemitismul a aparut in Babilon si Persia, a imbracat forme religioase si politice.Antisemitismul s-a manifestat sub diverse forme, de la cele de izolare, aversiune fata de evrei pana la masuri administrative si legislative dure promovate de unele guverne, atingand forma aberanta de organizare de pogromuri in timpul fascismului.
Arianism.Denumire data popoarelor care vorbesc limbi indo-europene. In istorie, arienii, sau arii, cuvant care are sensul de ,,nobili”, ,,stapani” sunt atestati ca luptatori remarcabili, care au cucerit Valea Indusului din India in jurul anului 1500i.H.Rasisti germani si-au insusit denumirea de ,,arieni” pentru populatiile de origine germanica nordica, considerate ca rase superioare si au adoptat ca symbol svastica sau crucea gamata.
National-socialism.Doctrina ...

Alte referate despre: holocaustul in europa, referate holocaustul in europa si romania, holocaust in europa

Holocaust

În secolul XIX evreimea din Europa devenea din ce în ce mai emancipata
si, în majoritatea tarilor, ajunsese sa aiba o situatie egala cu
restul populatiei. Totusi, din când în când evreii erau defaimati si
hartuiti de grupari antisemite care-i considerau o "rasa" straina, ce
nu putea fi asimilata în interiorul culturii europene; însa acestea nu
au initiat niciodata cu adevarat o campanie antisemita coerenta.

Alte referate despre: holocaustul, holocaust, holocaustul referat

Adevarul absolut - Holocaust

De-a lungul timpului au fost expuse mai multe doctrine politice,toate ajungand la guvernare in diferite tari:s-au dus pe rand: liberalismul sau comunismul. Liberalismul poate fi definit printr-un singur cuvant:toleranta.Romanii au si o zicala:”Sotul este tolerant cu sotia/sotia este tolerant cu sotul.Cum se cheama casa lor?Casa de toleranta!”.Acesti liberali au amagit omul de rand…mintindu-i ca au drepturi…sau ca votul lor conteaza.Ceea ce nu au spus liberalii…este faptul ca omul mai are si datorii…si polite de platit celor care l-au subjugat.

Comunismul,derivat din marxism-leninism a avut un impact urias la nivelul tarilor din estul Europei,insa datorita aplicarii ei proaste de-a lungul istoriei cat si a conducaturilor cu iq-uri subunitare gen Dej sau Ceausescu a cazut si acesta.Nimic de mirare daca ne gandim ca promotorii lui au fost sovieticii. Din pacate,de absolut fiecare data cand cineva vine cu masuri de rigoare pentru a trece peste un anumit obstacol vine un alticineva ...

Alte referate despre: adevarul absolut - holocaust, adevarul despre holocaust, adevarul absolut

Holocaust

Holocaust
Holocaustul reprezintă un uriaş masacru-6 milioane de victime dintre care 1,5 mil copii. Termenul "holocaust" nu e de origine ebraică şi înseamnă la origine sacrificare rituală justificată teologic. în ebraică termenul folosit e "shoa", avănd sensul de catastrofă totala. Holocaustul a fost o decizie care a privit un popor oriunde s-au aflat membri săi; a fi nascut evreu echivala cu o condamnare la moarte.

Alte referate despre: holocaust referat, referat holocaust, holocaustul in romania referat

Holocaust

Apariţia naţiunilor-state în estul Europei după prăbuşirea imperiilor Rus, Imperiul German şi Austro-Ungar la sfârşitul primului război mondial (1914 – 1918) a adus un val de anti-semitism fără precedent. Atât indivizi, cât şi guverne au săvârşit acte ostile evreilor. Mulţi dintre liderii Revoluţiei Bolşevice din 1917 din Rusia comunistă erau evrei, ceea ce a alimentat ideile anti-semite ale conservatorilor anti-comunişti din multe ţări. În perioada cuprinsă între sfârşitul primului război mondial şi începutul celui de- al doilea război mondial în unele ţări măsurile anti-semite au devenit politica oficială de stat. În ţări ca Polonia, România şi statele baltice Lituania, Letonia şi Estonia, ideile tradiţionale anti-semite s-au împletit cu noua ...

Alte referate despre: referat holocaustul, holocaustul evreilor, holocaust toleranta si antidiscriminare

Ingenunchere si penitenta

Pe 14 februarie 2004, presa a anuntat pocairea politicianului "de extrema dreapta" C. V. Tudor: "Imi cer iertare tuturor evreilor. M-am schimbat". El si-a afirmat intentia de a conduce un grup de membri ai Partidului Romania Mare in vizita la fostul lagar de concentrare Auschwitz in sudul Poloniei, in acel an. El a promis de asemenea ca, daca va fi ales presedinte, va introduce studiul Holocaustului in scoli" (vezi Jerusalem Post).

Alte referate despre: ingenunchere de tudor arghezi, indreptarea penitentului, penitenta

Lagarul de exterminare Auschwitz

A fost cel mai mare lagar nazist de concentrare si exterminare, considerat simbolul Soa. Unele dintre cele mai cunoscute marturii despre deportare-printre care ‘Daca acesta este un poem de Primo Levi’ au fost scrise de prizonerii de aici. Primul nucleu al lagarului (Auschwitz I) a fost amenajat in 1940.

Alte referate despre: lagarul de exterminare de la auschwitz, lagarele de exterminare de la auschwitz film, lagare de exterminare

Hitler si Stalin

Pentru Hitler antisemitismul este o Weltanschauung, adica o explicatie a lumii: "consider rasa evreiasca inamicul innascut al omenirii si a tot ce e nobil" (Mein Kampf 1925). Evreii sunt pentru el o rasa tica-loasa si inferioara care corupea sangele german ,distrugea cultura si sufletul german,domina viata politica, economica si sociala a Germaniei prin organizatii oculte , sau incercau sa domine lumea cu ajutorul bolsevismului.

Alte referate despre: hitler si stalin, hitler vs stalin, rolul hitler mussolini stalin

Romania in al doilea razboi mondial

Fara indoiala, Cel de- al doilea razboi mondial a fost cel mai mare razboi din istorie, la el luand parte in total 61 de tari, cu polulatia de 1.7 miliarde de locuitori reprezentand trei sferturi din populatia Terrei, dar si cel mai sangeros, fiind estimat un numar de 55 de milioane de victime dintre care 30 de milioane de civili, aici neincluzand milioanele de evrei ucisi in urma Holocaustului.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial, al doilea razboi mondial referat, romania in al doilea razboi mondial

Armata , maresalul si evreii de A. M. Stoenescu

In 1942 se cerea o alta suma de 2 miliarde dintre care 1 miliard se
promitea sa fie spre ajutorarea evreilor.Conducerea considera aceste
sume « imprumuturi cu caracter patriotic. »

Alte referate despre: alex mihai stoenescu armata maresalul si evreii, armata maresalul si evreii, armata maresalul si evreii pdf

Comunicare si mass-media

Pe de alta parte, mass-media sunt cele care vehiculeaza publicitatea5. Unele nu fac decat acest lucru (ziare gratuite, canale de teleshopping), in timp ce altele ignora publicitatea (televiziunea cu plata). Dar, pentru majoritatea institufiilor de presa, principalul scop este acela de a seduce un public pentru a-l vinde publicitafii. In plus, ele se straduiesc sa creeze un context favorabil cumpararii produselor carora le fac reclama. Fara mass-media, comerful este periclitat, dupa cum au dovedit-o grevele prelungite ale ziarelor din marile orase.

Alte referate despre: comunicare si mass-media, educatia pentru comunicare si mass-media, educatia pentru comunicare si mass media

Mesajele ascunse din Biblie

Pentru a extrage mesajul din textul parinte, este suficient a ordona textul parinte intr-un raster avand lungimea treptei. La ordonare se elimina spatiile, semnele de punctuatie si se ignora majusculele. Mesajul ascuns apare, in acest caz (ELS), pe verticala rasterului.
Desi ELS face parte din aparatajul criptologiei, mesajul este ascuns si nu cifrat (criptat). Prin cifrare intelegem modificarea mesajului insusi, ceea ce aci nu este cazul.

Alte referate despre: mesajul poeziei apa cristalina de liviu damian, mesajul morala fabulei doua poloboace alecu donici, mesajul meu antidrog

Republica Federala Germania

Germania, devenita una dintre marile puteri europene, s-a implicat in Primul Razboi Mondial prin aliatul ei Austro-Ungaria (1914). Germania a invadat de cateva ori Franta. Razboiul s-a incheiat in 1918, si, ca una din urmari, imparatul Germaniei a fost fortat sa abdice. In Tratatul de la Versailles, de dupa razboi, Germania a fost considerata responsabila pentru razboi.

Alte referate despre: republica federala germania ca stat federal, republica federala germania, republica federala germana

Literatura Romana sub Comunism

» Mai mult, in opinia criticului, Preda a mai facut o a doua concesie prin publicarea nuvelei « Desfasurarea », pe care a tiparit-o de asemenea sub presiunea avertismentelor repetate venite din zona puterii numultumite de rezistenta primelor carti la totala cliseizare.

Alte referate despre: literatura romana sub comunism, eugen negrici literatura romana sub comunism, literatura romana sub comunism eugen negrici

Germania

Germania.Comunitatea şi limba germană au apărut cu mii de ani în urmă, însă ca ţară/teritoriu Germania a apărut abia în 1871, când, sub conducerea cancelarului Otto von Bismarck s-a format Imperiul German, înglobînd partea de nord a Germaniei actuale - Confederaţia Germană de Nord (dominată de Prusia), apoi Bavaria (în germană: Bayern) precum şi diferite alte regiuni, excluzând însă părţile vorbitoare de germană din Austria.

Germania a fost deja cel de al doilea Reich german, tradus de obicei ca "imperiu". Primul Reich - cunoscut pentru mult timp drept Sfântul Imperiu Roman de Naţiune Germană -- provenea din divizarea Imperiului Carolingian în 843, existând sub diverse forme până în anul 1806. Cel de-al Treilea Reich (şi ultimul) a fost cel al naziştilor; el a durat doar 12 ani, din 1933 până în 1945.

Germania, care devenise una dintre ...

Alte referate despre: referat germania, germania, capitala germaniei
Referate afisate : 16
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles