Identificarea bacteriilor

Bacterii identificare

1. Mediu cu geloza-sange, turnat in placa Petri: colonii bacteriene de 2-3 mm, rotunde, margini regulate, bombate, cremoase, galben-aurii,opace, care produc in jur hemoliza beta (completa,clara) = probabil o cultura de Stafilococcus aureus2.Mediul Chapman = mediu selectivo- diferential
Selectivo= contine NaCl 7.5%, permite cresterea exclusive a stafilococilor, care tolereaza sarea (nu necesita prezenta sari, dar o tolereaza, celelalte bacterii nu o tolereaza).

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 33
Materia: Medicina

Genetica bacteriei

Genetica bacteriei:Studii de genetică bacteriană au făcut posibilă înţelegerea unor importante fenomene de ordin medical ca :
- mecanismele apariţiei de tulpini bacteriene rezistente şi multirezistente la antibiotice şi chimioterapice ;
- mecanismele variaţiei patogenităţii bacteriilor ;
- apariţia „tulpinilor periculoase de spital", ceea ce a permis deducţii de ordin profilactic şi terapeutic.

Alte referate despre: genetica bacteriei proiect medicina, genetica bacteriei, materialul genetic -bacterii

Pneumonie bacteriana - lucrare de diploma

BRONHIILE PRINCIPALE.Sunt doua conducte fibrocartilaginoase,rezultate din bifurcarea traheei la locul de bifurcare,in interiorul traheei se afla pintenele traheeal.Bron-hiile principale ajung la lobul pulmonar prin care patrund in plaman ,ramnificandu-se si formand astfel arborele bronsic.Structura bronhiilor este aceiasi cu a traheei.

Alte referate despre: pneumoniile bacteriene lucrare de diploma, pneumonie pneumococica lucrare de diploma, pneumonia acuta lucrare de diploma

Pneumonii bacteriene

La acestea se adaugă limfaticele care drenează bronhia terminală şi bronşiolele. Infecţia pulmonară survine atunci când unul sau mai multe din aceste mecanisme de apărare sunt alterate şi bacteriile ajung în căile aeriene inferioare.

Alte referate despre: pneumonii bacteriene, pneumoniile bacteriene, ingrijirea pacientilor cu pneumonii bacteriene

Bacteriile si vitamina C

Folosind o proba ADN ei au izolat gena care produce una din enzimele necesare in Corynebacterium. Gena, astfel izolata, a fost apoi, integrata in ADN-ul Erwiniei. A rezultat astfel, o superbacterie care printr-o fermentatie transforma dextroza intr-un acid numit KDG.Acest acid, prin incalzire si tratare chimica simpla, produce acid ascorbic.

Principalul obstacol este realizarea sintezei in conditii industriale.Deoarece acelasi tip de bacterie se comporta diferit in medii de cultura diferite este destul de dificil de controlat si mentinut la valori constante nivelul de nutritie, aciditate, temperatura si parametrii in timpul fermentatiei.

Cu toate aceste impedimente, cercetatorii sunt optimisti in ce priveste sinteza cu ajutorul unor asemenea superbacterii a unei game variate de substante organice cum ar fi cafeina, antibioticele si diferite tipuri de vitamine.

Alte referate despre: bacterii ce produc vitamine, vitamina c si bacteriile, bacterii care distru vitamina b12

Bacterii strict anaerobe

Au loc tulburari hemolitice, necroze musculare, tulburari de coagulare (prin leziuni ale trombocitelor si leucocitelor). A fost descrisa o crestere a permeabilitatii vasculare, cu afectarea functiei miocardului (cu hipotensiune, bradicardie, insotite de soc deseori fatal).
Clostridium perfringens de tip A alaturi de enterobacterii, enterococi, este considerat a fi agentul etiologic principal al gangrenei gazoase, infectie invaziva grava a tesuturilor subcutanate (celulita anaeroba) si musculare (gangrena gazoasa propriu-zisa), cu punct de plecare de la o plaga ce ofera conditii de anaerobioza.

Alte referate despre: flora strict anaeroba, amidonul bacterii stict anaerobe, determinarea incarcaturii laptelui in bacterii sporulate anaerobe

Pericole biologice din alimente - bacterii Staphylococcus ssp

Acţiunea enterotoxinei asupra organismului uman este posibilă între limite largi de temperatură: -6,7 °C -* +45,5 °C, este influenţată favorabil de condiţiile de aerobioză, nu este inhibată de acidifierea mediului (toxina poate fi elaborată chiar la pH 4) şi nici de concentraţii mari de clorură de sodiu. Eriterotoxinele stafilococice sunt rezistente la grade ridicate de apă activă şi la valori de temperatură până la 117°C. Incomplet inactivate, enterotoxinele se reconstituie parţial în 24 ore la 25 °C, sunt de asemenea rezistente la acţiunea enzimelor digestive, distrugerea florei intestinale prin antibioticoterapie le măreşte efectul. O tulpină de stafilococ poate produce una sau mai multe tipuri de enterotoxină. Specii sensibile la enterotoxinele stafilococice sunt numai omul, maimuţa şi pisica.

Alte referate despre: pericole biologice din alimente, pericole chimice in alimente, pericole chimice din alimente

Identificarea Genetica

1985: geneticianul englez Alex Jeffreys face o comunicare ce va revolutiona Criminalistica: posibilitatea identificarii individuale pe baza zonelor repetitive hipervariabile ale ADN-ului uman. Cercetarile facute în proiectele genomului uman, constând în identificarea codului ADN al fiecarei celule vii dintr- un organism, demonstrau ca acest cod este suportul ereditatii, adica amprenta absolut unica, de natura genetica, a fiecarui individ.

Jeffreys a demonstrat justitiei britanice ca descoperirea sa este deosebit de valoroasa: primele aplicatii au permis rezolvarea unor probleme de emigratie si de paternitate, iar la scurt timp, într-un celebru caz de omucidere (Regina versus Pitchfork), criminalul a fost descoperit cu ajutorul amprentei genetice dupa un screening genetic efectuat pe 5.000 de barbati din regiunea unde a avut loc omorul. Profilul genetic al unuia dintre donori s-a dovedit a fi identic cu cel obtinut din sperma recoltata de pe corpul victimei. Criminalul a ...

Alte referate despre: identificarea genetica, referat identificarea genetica, identificarea genetica - criminalistica

Caracterul divergent al anabolismului bacterian

Căile metabolismului glucozei la microorganisme

La cele mai multe microorganisme, catabolismul glucozei urmează căi similare acelora utilizate în catabolismul animalelor superioare. Calea catabolică cea mai frecvent folosită este cea a hexozodifosfaţilor – calea EMBDEN-MAYERHOF-PARNAS- al cărei produs final esenţial este acidul piruvic, după reacţia globală

Alte referate despre: caracterul, caracterul latin al limbii romane, caracterul uman

Morfologia si biologia bacteriilor

- mai subtire, grad de rigiditate mai redus si o structura mai complexa.
- membrana externa: complex hipopoliglucidic intercalat intre doua molecule de fosfolipide si doua tipuri de proteine. complex lipopoliglucidic: lipida A, portiunea centrala R si poliglucidul O.
- complexul peptidoglican - lipoproteina: cu legaturi covalente.
- Spatiul periplasmic: contine numeroase enzime si este situat intre membrana citoplasmatica si perete.

Alte referate despre: morfologia si fiziologia bacteriilor, morfologia si fiziologia bacteriei, morfologia bacteriilor

Bacterii sulfat-reducatoare

Ca rezultat al procesului sulfato – reducerii ar putea să se acumuleze, în apropierea sedimentelor, cantităţi variabile de hidrogen sulfurat. În analizele hidrochimice efectuate până în prezent nu s-au depistat încă urme de H2S ci doar o reducere pronunţată a concentraţiei oxigenului în startele profunde ale apei, concentraţie care poate coborâ uneori sub 2 mg/l oxigen. În sedimente însă, are loc, indiscutabil, o degajare de hidrogen sulfurat; fenomenul este confirmat de intercalaţiile de culoare albă – cenuşie care apar în grosimea sedimentelor şi care reprezintă sulfura de fier formată prin oxidarea hidrogenului sulfurat degajat de sulfato – reducători.

Alte referate despre: bacterii sulfat reducatoare, bacteriile sulfat reducatoare, bacterii sulfat-reducatoare

Bacteriile

Inmultirea bacteriilor:
Se face direct prin bipartitie, de aici si denumirea stiintifica de Schizomycetes a acestei clase. Bipatitia consta in aparitia unui perete transversal despartitor, formandu-se astfel 2 celule. Aparitia peretelui incepe prin formarea unui inel care inainteaza spre mijlocul celulei.

Alte referate despre: bacterii, bacteriile, importanta bacteriilor

Protectia plantelor - Bacteria Xanthomonas Vesicatoria

a) clonarea şi caracterizarea a numeroase gene pentru rezistenţă (R) şi exprimarea acestora în plante care nu sunt gazdă ;
b) transformarea plastidelor celulare pentru a exprima proteine şi peptide antimicrobiene ;
c) proteine bacteriofage antimicrobiene.

Alte referate despre: bacteria xanthomonas vesicatoria tomate, protectia plantelor si animalelor, protectia plantelor si a animalelor

Importanta bacteriilor in viata omului si a planetei

Bacteriile pot prezenta unul sau mai mulţi cili dispuşi de jur împrejurul celulei sau la unul din capetele ei. Forma bacteriilor poate fi: sferică (coci), de bastonaş (bacili), de virgulă (vibrioni), de spirală (spirili).

Alte referate despre: importanta bacteriilor in viata omului si a planetei, importanta bacteriilor in viata omului, importanta bacteriilor in viata omului referat

Bacteriile universul invizibil de langa noi

Utilitatea microorganismelor este cunoscuta de mult timp.Cu ajutorul lor, omul a preferat painea, a obtinut vinul, berea, otetul, branzeturile, a toipit inul, toate acestea pe baza empirice.In epoca moderna, s-au dezvoltat unele tehnologiimicrobiene simple, artizanale, apoi procesele complexe, controlate de instalatii tehnologice speciale, utilizate de diferite domenii de importanta majora precum medicina, agricultura,industria alimentara, industria farmaceutica etc.

"CIOBANI" MICROSCOPICI
Sa vedem cateva dintre cele mai comune si mai interesante utiliazri ale bacteriilor.Prin fermentatie spontana se obtine laptele acru, ca rezultat al activitatii bacteriilor din grupul streptococilor. In acest caz se foloseste lapte pasteurizar la 90 grade C si racit la 50-55 grade C,care se inoculeaza cu Lactobacillus bulgaricus.Dupa coagulare, laptele este racit din nou la 4-6 grade C.Laptele acru ...

Alte referate despre: bacteriile universul invizibil de langa noi, bacterile universul invizibil de langa noi, bacteriile universului invizibil de langa noi

Bacterii - microbiologie

Obiectul de studiu al Microbiologiei este biologia microorganismelor, adica studiul organismelor mici, vizibile numai la microscop.Etimologic, notiunea de microorganism are sensul de organism mic. Cu acelasi sens se foloseste notiunea de microb, mai ales in cazul microorganismelor patogene. Desi utilizat in mod curent, termenul de "microb" nu este stiintific. Notiunea de "microb" a fost introdusa de Sedillot (l878), cu sensul ei stiintific: micro + bios = viata scurta. Termenul s-a pastrat si a dat numele domeniului Microbiologiei.

Alte referate despre: referate microbiologie bacterii, bacteriile ca sisteme microbiologice celulare de tip procariot, microbiologie bacterii ultrastructura

Identificarea componentelor procesului comunicational

Codificarea
-transformarea mesajului de catre sursa intrun mod care sa exprime simbolic ideea sau conceptual ce sa doreste sa ajunga la comparator;
Decodificarea
-interpretarea de catre receptor a simbolurilor transmise de sursa;
1.2Determinarea obiectivelor politicii promotionale ale companiei ORANGE
Obiectivele promotionale sint stabilite in functie de obiectivele de marketing ale companiei,precum si in functie de grupurile tinta urmarite.

Obiectivele activitati promotionale se impart in mai multe parti:
-influentarea cererii pentru produsul ce urmeaza sa fie promovat,influenta ce poate duce la:
-cresterea consumului in conditiile pastrari pretului la acelasi nivel;
-reducerea atitudini negative pe care consumatorul o dezvolta datorita cresteri preturilor;
-informarea distribuitorilor si agentilor de vinzare ;scopul este nu atit sa determine consumatorii sa caute un produs ci mai ales sa stimuleze agentii de vinzare sa caute citi mai multi clienti;

Alte referate despre: componentele procesului comunicational, identificarea procesului comunicational, componentele procesului de productie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles