Identificarea halogenilor

Identificarea halogenilor

Identificarea halogenilor
Analiza se efectuează asupra unor substanţe a căror puritate a fost controlată prin determinarea unor constante fizice în timpul purificării, cum ar fi punctul de fierbere sau de topire, indicele de refracţie, densitatea, etc. Halogenii reprezintă un grup de 5 elemente, alcătuind grupa a 7-a principală a sistemului periodic al elementelor. Halogenii sunt : Fluor (F), Clor (Cl), Brom (Br), Iod (I) şi Astatin (At).

Identificarea halogenilor
Cuvântul “halogen” provine din limba greacă şi este format din “hals” - sare şi “genes” – naştere. În chimie, termenul de halogen se referă la proprietatea fiecăruia din elementele enunţate mai sus de a forma cu sodiul săruri asemănătoare cu sarea obişnuită (clorura de sodiu - NaCl). Fiecare halogen are valenţa –1 şi se poate combina cu metalele formând săruri, precum şi cu metale şi nemetale, formând ioni complecşi.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 2862
Materia: Chimie

Halogenii

Halogenii
Iodul, singurul halogen in stare solida la temperatura ordinara, se prezinta sub forma unor foite sau placi lucioase, cu aspect metalic, de culoare violet-cenusie, aproape neagra. Iodul nu se dizlova in apa, dar se dizlova usor in solventi organici nepolari sau cu polaritate mica (alcool etilic, tetraclorura de sodiu, etc.). Astatinul este produsul unor reactii nucleare. Fiind obtinut, pana in prezent, numai in cantitati foarte mici, chimia sa nu este inca bine cunoscuta.
Odata cu cresterea masei atomice a halogenilor starea lor de agregare variaza, de la gaz la solid, iar punctel de topire, precum si densitatile, cresc.

Alte referate despre: compusi halogenati, importanta derivatilor halogenati, importanta compusilor halogenati

Halogenii - lucrare de laborator

Cele mai importante minereuri de fluor sunt fluorina CaF2 ,criolitul Na3 AlF6 ,fluorapatitul Ca5 (PO4)3F .Fluorul intră în compoziţia organizmului omului : în emailul dinţilor ,în oase ,unghii şi păr. Cele mai importante minerale ale clorului sînt sarea gemă Na Cl,silvinica KCl . NaCl,carnalitul KCl . MgCl2 . 6H2O . NaCl se află atît în scoarţa Pămîntului ,cît şi în stare dizolvată în apa mărilor (-3%),a lacurilor sărate.
Bromul se întîlneşte în natură sub formă de compuşi – bromuri (de sodiu, potasiu şi magneziu) în apa mărilor ,dar într-o cantitate mai mică decît clorul.

Alte referate despre: lucrare de laborator chimie identificare azot sulf halogen, lucrare de laborator, lucrare de laborator fizica

Compusi organici

Urmărindu-se valorile energiei de ionizare (EI) şi afinităţii pentru electron (AE) pentru câteva elemente, se constatã cã numai în cazul CsF este respectatã aceastã conditie (-0,14 eV).Bilanţul energetic pentru în cazul formării NaCl este pozitiv:EI(Na+) - AE(Cl-) = 5,1 - 3,74 = 1,35 eV Prin studierea substanţelor ionice în stare solidă prin metoda difracţiei razelor X, a fost doveditã existenta ionilor în reţeaua cristalină; valorile negative ale căldurilor de formare ale
substanţelor ionice indică stabilitatea lor deosebitã.

Alte referate despre: compusi organici, compusi organici cu importanta practica, actiunea poluanta a compusilor organici

Halogenii

Halogenarea prin substituţie în catene laterale saturate şi cea prin adiţie la nucleu sau la catene laterale nesaturate decurge printr-un mecanism homolitic(radicalic), avînd loc reacţii înlănţuite , prin intermediul unor atomi şi radicali liberi (posedă un electron “impar”);iniţial se produce scindarea homolitică a moleculei de halogen (sau a unui compus care conţine halogen) sub acţiunea unui aport de energie termică sau radicali liberi (“iniţiatori” sau “promotori”,de ex. Peroxidul de benzoil).

Alte referate despre: derivati halogenati, halogenii, utilizarea compusilor halogenati

Substante organice ppt

Proteinele sunt substante organice macromoleculare formate din lanturi simple sau complexe de aminoacizi; ele sunt prezente in celulele tuturor organismelor vii in proportie de peste 50% din greutatea uscata. Toate proteinele sunt polimeri ai aminoacizilor, in care secventa acestora este codificata de catre o gena. Fiecare proteina are secventa ei unica de aminoacizi, determinata de secventa nucleotidica a genei.

Alte referate despre: substante organice, substante organice si anorganice, cu substante organice

Halogenii

Halogenii
Fluorul intră în compoziţia organizmului omului : în emailul dinţilor ,în oase ,unghii şi păr. Cele mai importante minerale ale clorului sînt sarea gemă Na Cl,silvinica KCl . NaCl,carnalitul KCl . MgCl2 . 6H2O . NaCl se află atît în scoarţa Pămîntului ,cît şi în stare dizolvată în apa mărilor (-3%),a lacurilor sărate. Bromul se întîlneşte în natură sub formă de compuşi – bromuri (de sodiu, potasiu şi magneziu) în apa mărilor ,dar într-o cantitate mai mică decît clorul . Bromurile însoţesc clorurile şi în zăcăminte .Zăcămintele de carnalit întotdeauna conţin bromuri KBr . MgBr2 . 6H2O – brom - carnalat.
Compuşii iodului se află în cantităţi mici în apa mărilor .Din apa mărilor el este asimilat de unele alge (laminaria) ,din cenuşa cărora se extrage iodul . Salpetrul de Chile conţine iodat de sodiu NaIO3 . Iodul se mai află în apele sondelor petroliere .

Alte referate despre: utilizari compusi halogenati, compusi halogenati referat, importanta-derivatilor-halogenati

Compusi halogenati

Derivaţii halogenaţi sunt compuşii organici, care conţin atomi de halogen legaţi de radicalul organic.Formula generală este R-X, unde X reprezintă atomul de halogen. Halogenii (F, Cl, Br, I), fiind elemente puternic electronegative, atrag spre ei dubletul electronic de legătură, ceea ce provoacă polarizarea puternică a legăturii covalente carbon - halogen şi apariţia sarcinilor electrice parţiale la cei doi atomi.

Alte referate despre: utilizarile compusilor halogenati, compusii halogenati, compusi halogenati si instalatiile frigorifice avantaje si riscuri

Identificarea Genetica

1985: geneticianul englez Alex Jeffreys face o comunicare ce va revolutiona Criminalistica: posibilitatea identificarii individuale pe baza zonelor repetitive hipervariabile ale ADN-ului uman. Cercetarile facute în proiectele genomului uman, constând în identificarea codului ADN al fiecarei celule vii dintr- un organism, demonstrau ca acest cod este suportul ereditatii, adica amprenta absolut unica, de natura genetica, a fiecarui individ.

Jeffreys a demonstrat justitiei britanice ca descoperirea sa este deosebit de valoroasa: primele aplicatii au permis rezolvarea unor probleme de emigratie si de paternitate, iar la scurt timp, într-un celebru caz de omucidere (Regina versus Pitchfork), criminalul a fost descoperit cu ajutorul amprentei genetice dupa un screening genetic efectuat pe 5.000 de barbati din regiunea unde a avut loc omorul. Profilul genetic al unuia dintre donori s-a dovedit a fi identic cu cel obtinut din sperma recoltata de pe corpul victimei. Criminalul a ...

Alte referate despre: identificarea genetica, referat identificarea genetica, identificarea genetica - criminalistica

Numele - atribut de identificare

Numele - atribut de identificare
1. Notiunea de nume:Numele este o notiune complexa a carei nastere, din punct de vedere istoric, este in primul rand rezultatul unui uzaj indelungat, ca orice
element ce tine de limbaj.Numele - atribut de identificare

Alte referate despre: atributele de identificare a persoanei juridice, atributele de identificare a persoanei fizice, atributele de identificare ale persoanei juridice

Identificarea criminalistica

Pentru a putea înţelege exact esenţa şi spiritul ştiinţei criminalistice, destinată investigării faptelor penale, se poate aminti moto-ul pe care reputatul criminalist român Constantin Turai l-a aşezat pe prima pagină a lucrării sale, apărută în urmă cu aproape 50 de ani şi intitulată „Criminalistică şi tehnică criminală” : „Se aude de dincolo de milenii glasul năpăstuiţilor lumii care strigă prin glasul năpăstuiţilor de astăzi, ca un ecou perpetuu; Descoperiţi mâna criminală, mâna care a făcut atâta rău omenirii, mâna care lucrează mereu în umbră, mâna care se vrea mereu ascunsă, mâna care ne fură şi ne ucide, trecând triumfătoare spre eternitate”.

Alte referate despre: identificarea criminalistica, referat identificarea criminalistica, identificare criminalistica

Agenda 21 locala

De asemenea, se urmareste si implicarea publicului in monitorizarea si raportarea procesului de implementare. Astfel, procesul aplicarii Agendei 21 Locale incurajeaza participarea intregii comunitati (mediul de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale si chiar participarea individuala a cetatenilor) intrucat dezvoltarea durabila se refera la o planificare pe termen lung care recunoaste interdependenta dintre factorii sociali, economici si de mediu care afecteaza sanatatea si calitatea vietii.

Alte referate despre: agenda locala 21, agenda locala, despre agenda locala

Identificarea solutiilor de actiune

Compania plateste importurile in avans, majoritatea importurilor, si incaseaza de la clienti in 45-60 zile. In esenta , scopul acestor facilitati de credit este de a finanta cresterea afacerii, extinderea ariei clientilor si a distributiei atat timp cat se mentine un ritm bun al platilor catre furnizori si vama.

Alte referate despre: solutii si actiuni de economisire la apa, referat identificarea solutiilor in caz de accident, identificarea solutiilor alternative de e energie

Bacterii identificare

4. Antibiograma
-se foloseste mediul Muller-Hinton (mediu folosit doar pentru antibiograma)
-e optim, permite cresterea majoritatii bacteriilor
-nu are efecte antagonice antibioticelor
-este izoton cu sangele, care se poate adauga pentru cultivarea bacteriilor pretentioase
-mediul trebuie turnat cu o inaltime de 4 mm.
Pentru a face o antibiograma se prepara o suspensie bacteriana (cultura in ser fiziologic steril(5ml) +4 colonii bacteriene)
Suspensia obtinuta se compara cu un etalon de turbiditate sau cu nefelometrul.

Alte referate despre: identificarea bacteriilor, izolarea si identificarea bacteriilor din produse patologice, bacterii

Caiet de practica - Selgros

Activitatea complexa desfasurata in cele 19 magazine din reteaua Selgros, necesitatea gestionarii, in fiecare unitate, a peste 41.000 de articole alimentare si nealimentare, in conformitate cu noile standarde ale Uniunii Europene, au impus identificarea si implementarea unui instrument dedicat de management, care sa permita adaptarea rapida la cerintele pietei, intr-un mediu cu un nivel de competitivitate crescut in care activeaza jucatori mari din piata internationala.

Alte referate despre: caiet de practica drept, caiet de practica administratie publica, caiet de practica

Bazele Informaticii

3.ARHITECTURA CALCULATOARELOR
Arhitectura unui sistem electronic de calcul
Un sistem electronic de calcul este o masina automata de prelucrare a informatiei, capabila sa execute operatii complexe cu ajutorul unui program inregistrat in memoria principala.
Sistemul electronic de calcul are trei elemente:
sistemul de echipament (hardware)
sistemul de programare (software)
datele de prelucrat
Sistemul de prelucrare automata mai cuprinde utilizatorii si procedurile.
Hardware –reprezinta sistemul de echipamente care au rolul de a primi datele, de a le memora, de a le prelucra si de a le reda.Hardwar-ul este controlat de software in procesul transformarii datelor.
Software –este o componenta a S.I.P.A.D.ce desemneaza sistemul de program.
Datele de prelucrat –reprezinta materia prima a unui sistem de prelucrare a datelor.Datele brute, neprelucrate, ...

Alte referate despre: bazele informaticii, bazele informatici, bazele informaticii referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles