Identificarea halogenilor din compusii organici

Actiunea poluanta a compusilor organici

Detergenţii se plasează la suprafaţa apei sub formă de spumă şi împiedică autoepurarea apei şi folosirea ei pentru irigaţii. Pesticidele pot constitui cauza unor boli grave(cancer), tulburări neurologice, afecţiuni ale glandelor endocrine.

În cazul unor accidente ecologice de petrol deversat în apă, datorită faptului că acesta este nemiscibil în apă, cea mai mare parte a lui se ridică la suprafaţă şi formează o peliculă uleioasă, împiedicand difuzia şi accesul aerului atmosferic în mediu acvatic şi blocand aproape total asimilaţia clorofiliană şi respiraţia organismelor. Produsele petroliere dau apei gust şi miros neplăcut, se depun pe diferite instalaţii, obturandu-le sau blocandu-le, colmatează filtrele pentru tratarea apei. De asemenea, sunt toxice pentru flora şi fauna acvatică şi împiedică folosirea apei pentru ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 16
Materia: Chimie

Poluarea mediului inconjurator

Poluarea mediului inconjurator
Un alt fenomen a fost epuizarea unor resurse naturale, dispariţia unor specii de plante şi animale. Activităţile antropice au provocat şi schimbări topografice şi de climă, ce au avut puternice repercursiuni asupra mediului, unele pozitive (împăduriri, îndiguiri), altele însă negative (defrişări, asanări, eroziunea solului).

Alte referate despre: poluarea mediului inconjurator, poluarea mediului inconjurator referat, referat poluarea mediului inconjurator

Trinitrotoluen

Trinitrotoluen
De asemenea, TNT este un explozibil important, deoarece isi poate schimba foarte repede starea de agregare, de la solid la gaze fierbinti, care se imprastie in jur. Doi moli de TNT se schimba aproape imediat in 15 moli de gaze fierbinti. TNT este explozibil din doua motive : in primul rand, contine carbon, oxigen si azot, ceea ce inseamna ca arderea materialului produce substante foarte stabile din punct de vedere chimic (CO, CO2 si N2),

Alte referate despre: trinitrotoluen, trinitrotoluen referat, trinitrotoluen formula

Petrolul

Petrolul
Teoria anorganica asupra originei titeiului a fost formulata de M.Berthelot si a fost completata si sustinuta de D.I. Mendeleev. Aceasta teorie afirma faptul ca titeiul s-a format in straturile adanci ale scoartei prin actiunea apei asupra carburilor metalice: CaC2 ,Al4C3 etc.,care in contact cu apa se descompun rezultand acetilena ,metan si alte hidrocarburi si sub actiunea temperaturii si presiunii inalte din interiorul pamantului si in prezenta catalizatorilor naturali(oxizi si saruri metalice), hidrocarburile nesaturate s-au polimerizat formand titeiul de astazi.

Alte referate despre: petrolul, prelucrarea petrolului, petrol

Substante chimice periculoase

Substante chimice periculoase
Deosebit de grave sunt repercusiunile actiunii acestor substante asupra embrionului, fatului si copiilor mici. In prezent tara noastra este una din cele mai poluate din lume cu poluanti organici persistenti, ca urmare a valorificarii intensive a solurilor, aplicarii nejustificate a pesticidelor, inclusiv a celor interzise.

Alte referate despre: substante chimice periculoase, clasificarea substantelor chimice periculoase, referat substante chimice periculoase

Poluarea aerului si a solului

CAUZE:a)Factori ce caracterizeaza civilizatia moderna:
-cresterea productiei industriale;
-cresterea circulatiei rutiere;
-aparitia deseurilor menajere incinerate;
-cresterea consumului de energie provenind din combustibili clasici;
-cresterea zgomotului etc.

Alte referate despre: poluarea aerului si a solului, poluarea aerului apei si solului, referat poluarea aerului apei si solului

Chimia organica

Celuloza este de asemenea folosita pentru obtinerea maselor plastice precum celofanul. Compusi aromatici Compusii aromatici au utilizari importante in industria maselor plastice, a medicamentelor si a colorantilor. Acesti compusi se bazeaza pe compusul numit benzen, care este obtinut din gudron de carbune si din petrol brut. Clorobenzenul, format prin reactia clorului cu benzenul, este utilizat ca solvent si pentru obtinerea medicamentelor. Toluenul, format din benzen printr-un proces numit alchilare, este un solvent pentru gume, rasini si materiale plastice.

Alte referate despre: substante organice, chimia organica, chimie organica

Halogenii

Tot prin mecanism radicalic are loc substituţia în nucleu la unele halogenări (fluorări , clorurări , bromurări) efectuate în absenţa catalizatorilor , la temperaturi ridicate , eventual în fază de vapori şi în care halogenarea nu mai este dirijată în poziţii cu densitate mărită de electroni , ci acolo unde se formează mai uşor radicali liberi , eventual prin eliminarea altor substituenţi preexistenţi (de ex. Formarea 1,3–diclorbenzenului din 1,3-dinitrobenzen).

Alte referate despre: compusi halogenati, importanta derivatilor halogenati, importanta compusilor halogenati

Degradarea microbiologica a compusilor organici macromoleculari

Descompunerea naturala a substantelor pectice este folosita in Romania, la topirea inului si a canepii, care are loc dupa imersarea plantelor in apa, sub actiunea bacteriilor din speciile: Pseudomonas fluorescens, Clostridium felsineum, Granulobacter pectinivorum.

Alte referate despre: degradarea microbiologica a compusilor organici macromoleculari, compusi organici macromoleculari, compusi organici

Halogenii

Halogenarea prin substituţie în catene laterale saturate şi cea prin adiţie la nucleu sau la catene laterale nesaturate decurge printr-un mecanism homolitic(radicalic), avînd loc reacţii înlănţuite , prin intermediul unor atomi şi radicali liberi (posedă un electron “impar”);iniţial se produce scindarea homolitică a moleculei de halogen (sau a unui compus care conţine halogen) sub acţiunea unui aport de energie termică sau radicali liberi (“iniţiatori” sau “promotori”,de ex. Peroxidul de benzoil).

Tot prin mecanism radicalic are loc substituţia în nucleu la unele halogenări (fluorări , clorurări , bromurări) efectuate în absenţa catalizatorilor , la temperaturi ridicate , eventual în fază de vapori şi în care halogenarea nu mai este dirijată în poziţii cu densitate mărită de electroni , ci acolo unde se formează mai uşor radicali liberi , eventual prin eliminarea altor substituenţi ...

Alte referate despre: derivati halogenati, halogenii, utilizarea compusilor halogenati

Azotul si compusii lui

Azotul si compusii lui
Acesta se gaseste sub forma unui strat de 0,5 - 1 m grosime, cca 30 km latime, 200 km lungime la cativa metri adancime, intr-o regiune secetoasa de pe versantul estic al Cordilierilor de Nord. Salpetrul contine,in afara de roca insolubila, 20-30% azotat de sodiu (NaNO3), 20-30% clorura de sodiu (NaCl) si 0,2% iodat de sodiu ( NaIO3. Zacaminte, mai mici, de salpetru au existat si in India si in China,dar in prezent sunt epuizate.

Alte referate despre: azotul si compusii lui, sodiu azotul si compusii lor, azotul si compusii sai

Halogenii

Halogenii
La consumarea unei cantităţi oarecare de energie ,pot fi decuplaţi electronii s şi p şi trecuţi pe subnivelul d liber .Totodată numărul de electroni necuplaţi va deveni egal cu 3,5 şi 7 .Din această cauză halogenii ,cu excepţia fluorului ,pot manifesta cîteva grade de oxidare .Unele proprietăţi ale halogenilor sunt indicate în tabel .
La trecerea de la fluor spre astatiniu razele atomilor şi ionilor cresc ,iar electronegativitatea atomilor descreşte.

Alte referate despre: utilizari compusi halogenati, compusi halogenati referat, importanta-derivatilor-halogenati

Chimia organica

Chimia organica.Structura moleculara:
−in moleculele alcanilor se afla atomi de carbon cu hibridizare sp3 in care hibrizi sunt orientatite tetraiedric cu unghiul intre axele orbitralilor de 109○28’.
−distanta dintre doi atomi de carboni este de 1,54å iar distanta dintre doi atomi de carbon este de 1,1 å.
−legatura simpla C−C permite rotatia libera a grupelor de atomi pe care le uneste.In cristalele si topiturile alcanilor liniari a fost pusa in evidenta asezarea in zig zag a atomilor de carbon cu pastrarea geometriei tetraedrice a acestora.

Alte referate despre: organite celulare, organe de masini, organe de simt

Halogenii

Halogenii
Fluorul se gaseste in natura sub forma de saruri simple, duble sau complexe. Cea mai importanta fluorura simpla este fluorina, CaF2. De altfel, numele fluorului vine din limba latina (fluere - a curge) si provine de la folosirea fluorinei la topirea zgurii rezultate la obtinerea aurului. Cea mai importanta fluorura complexa este criolitul NO3AlF6, iar dintre sarurile duble ce contin fluor, cel mai frecvent intalnita este fluoropartita. In corpul omenesc se gaseste sub forma de apatita in oase, dinti si unghii.

Alte referate despre: utilizarile compusilor halogenati, reactia de halogenare, compusii halogenati

Clorul si compusii lui

Lacurile sarate (marile lacuri sarate din Utah), Marea Caspica, Marea Moarta contin concentratii mult mai mari de cloruri si alte saruri. Clorul si compusii lui La tarmul acestori mari apa devine saturata in clorura de sodiu care se depune la evaporarea marilor concentratia in saruri creste. Sarurile care se gasesc in concentratie mai mare si au solubilitate mai mica se separa. Se separa intai clorura de sodiu, apoi saruri duble ce contin clorura de sodiu.

Alte referate despre: clorul si compusi sai, clorul si compusii lui, clorul si compusii sai

Poluarea atmosferica

Poluarea atmosferica - Echilibrul natural al gazelor atmosferice care s-au mentinut timp de milioane de ani, este amenintat acum de activitatea omului.Poluarea atmosferica

Alte referate despre: poluarea atmosferica, poluarea atmosferica referat, poluare atmosferica

Identificarea persoanei fizice dupa nume si domiciliu

Identificarea persoanei fizice dupa nume si domiciliu
Identificarea omului este o necesitate generală pentru că individualizarea lui se realizează în toate raporturile juridice la care participă, adică în toate ramurile de drept.
Identificarea omului este în acelaşi timp şi o necesitate permanentă, pentru că de la naştere până moarte, el participă diferite raporturi juridice civile.

Alte referate despre: indentificarea persoanei fizice dupa nume si domiciliu, identificarea persoanei fizice prin nume si domiciliu, identificarea persoanei fizice prin nume

Asamblari si organe de asamblare

Asamblari si organe de asamblare - La asamblarile prin presare, forta de frecare care apare intre cele doua suprafete creaza o presiune de contact. Cand deformatiile suprafetelor in contact sunt elastice, asamblarea este demontabila. Daca apar si deformatii plastice, asamblarea va intra in categoria asamblarilor nedemontabile.

Alte referate despre: asamblari si organe de asamblare, proiect asamblari si organe de asamblare cls a-xii a, asamblari fara organ de asamblare
Referate afisate : 18
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles