Identificarea personei fizice prin nume so domiciliu

Identificarea persoanei fizice dupa nume si domiciliu

Identificarea persoanei fizice dupa nume si domiciliu
Dintre cele trei elemente constitutive ale raportului juridic civil: subiectele, conţinutul şi obiectul raportului juridic, identificarea persoanei fizice vizează subiectele raportului juridic civil.

Identificarea persoanei fizice dupa nume si domiciliu
Identificarea omului este o necesitate generală pentru că individualizarea lui se realizează în toate raporturile juridice la care participă, adică în toate ramurile de drept.
Identificarea omului este în acelaşi timp şi o necesitate permanentă, pentru că de la naştere până moarte, el participă diferite raporturi juridice civile.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 73kb
Downloads: 914
Materia: Drept

Istoricul fundamentelor dreptului civil

Contractul de VÂNZARE – CUMPĂRARE - înţeles ca o convenţie contractuală, sinalagmatică, judicia bonae fidei – încetează să mai fie doar o simplă reunire de stipulaţii separate cum era iniţial. Caracterul abstract al acestor stipulaţii, corelate sub aspect economic, dar independente din punct de vedere juridic, determină autonomia obligaţiilor părţilor, astfel încât nici una din aceste obligaţii nu era cauza celeilalte.

Alte referate despre: istoria dreptului civil, dreptul civil in republica moldova istoric, istoricul aparitiei dreptului procesual civil

Persoana fizica - Drept civil

ATRIBUTELE DE IDENTIFICARE A PERS FIZICE:
1.NUMELE
2. DOMICILIUL
3. STAREA CIVILA
4. CODUL NUMERIC

Alte referate despre: persoana fizica drept civil, persoana juridica drept civil, persoana fizica -drept civil

Dreptul civil

Persoanele fizice şi persoanele juridice.
Calitatea de subiect de drept presupune capacitatea civilă. Aceasta este formată din:
• capacitatea de folosinţă
• capacitatea de exercitare

Alte referate despre: drept civil, drept civil partea generala, dreptul civil

Raspunderea civila delictuala

Prin urmare, raspunderea pentru incalcarea obligatiilor intr-un raport juridic existent are drept scop conformarea comportamentului real comportamentului model al unui raport juridic. Drept cosecinta , delimitam raspunderea in baza unui fapt juridic (ilicit) si raspunderea pentru incalcarea obligatiei existente prestabilit. Deosebirea in cadrul continutului acestor relatii face sa deosebim si forme diferite de raspundere. Astfel, in cadrul raspunderii pentru un fapt ilicit (delict) subiectul, care are anterior un comportament ilegal nu se afla in nici un raport juridic anterior cu subiectul sau subiectele, drepturile carora le-a incalcat. In acest caz se incalca nemijlocit o urma de drept, stabilita pentru a ocroti drepturile si interesele subiective absolute a celor, ce au de suferit.

Alte referate despre: raspunderea civila delictuala, raspundere civila delictuala, raspunderea civila delictuala pentru fapta altuia

Legea civila ca izvor de drept

În mod cu totul exceptional unele sisteme de drept considera referendumul ca forma populara de adoptare a legilor ori de modificare a constitutiei.Consacrarea si recunoasterea provenientei legii de la unicul organ legiuitor având forta juridica suprema este expresia organizarii democratice si exercitarii în acelasi mod a puterii publice în stat, a faptului ca întreaga activitate normativa trebuie sa se realizeze numai pe actele celui mai reprezentativ organ din stat si care exprima în modul cel mai direct vointa întregii natiuni.

Alte referate despre: legea civila ca izvor al dreptului civil, legea civila ca izvor de drept, legea penala principalul izvor al dreptului penal

Societatea in nume colectiv

Societatea in nume colectiv (SNC)
E o societate de persoane, fiind constituită în considerarea calităţilor personale a celor 2 sau mai mulţi asociaţi.
SNC se înfiinţează prin încheierea unui contract şi a unui statut între asociaţi.

Alte referate despre: societatea in nume colectiv, societate in nume colectiv, societatea in nume colectiv referat

Identificarea criminalistica

Realitatea a demonstrat că doar normele de drept nu erau suficiente, fiind necesar a se concepe un mod de acţiune care să ducă la descoperirea actului ilicit şi celor implicaţi în încălcarea legii. Ultimele două secole ale mileniului trecut au cunoscut o erupţie a fenomenului infracţional, în special în centrele urbane, dezvoltarea favorizând înmulţirea factorilor de natură criminogenă.

Alte referate despre: identificarea criminalistica, identificare criminalistica, referat identificarea criminalistica

Identificarea Genetica

Referat despre Identificarea Genetica
1900: momentul aparitiei geneticii moderne, o data cu redescoperirea regulilor lui Mendel, prezentate de catre autor începând cu anul 1865: progenii mostenesc trasaturi comune cu ale genitorilor. Anul 1869 este considerat anul descoperirii ADN.
1909: cuvântul „gena” a fost tiparit pentru prima data; un an mai târziu s-a facut prima demonstratie, potrivit careia fiecare gena se poate asimila unui cromozom particular.
1944: Osvald Avery a stabilit rolul componentei celulare DNA (dezoxiribonucleic acid) în transmiterea caracterelor ereditare (în româneste ADN - acid dezoxiribonucleic).

Alte referate despre: identificarea genetica, referat identificarea genetica, identificare genetica

Semnificatia numelor proprii intr-o opera literara

În învăţămîntul din multe ţări, în predarea literaturii se acordă o mare atenţie semnificaţiei, conotaţiei sau simbolisticii numelui unui personaj în raport cu sensul/ sensurile operei literare. E lesne de înţeles că cititorul caută motivaţia, altfel spus, legătura între numele unui anume personaj şi caracterul său, înfăţişarea sa fizică ori destinul lui şi rolul său în conţinutul operei, de aceea se realizează cercetări de ordin semiotic, gramatical, stilistic, pentru a găsi o relevanţă artistică.

Alte referate despre: semnificatia numelor proprii intr-o opera, semnificatia numelor proprii in opera literara, semnificatia numelor proprii

Numele celtilor

Vechii scriitori greci care ne-au lasat informatii despre celti au folosit numele de ΚελτοIZ, in latina Celtae, ca o specificare etnica, aplicabila unor popoare considerabile si foarte indepartate. La inceputul secolului III apare un nou nume, acela de "galati", "ΓαλIZται", la istoricul Hieronymos din Cardia, povestind despre invazia acestora in Macedonia si Grecia. Acelasi nume exista si in epitaful tanarului Cydias, masacrat la Delphi, in 279.

Alte referate despre: nume predicativ, numele lui dumnezeu, mihail sebastian-steaua fara nume

Agenda 21 locala

Agenda 21 Locala pune accentul pe participarea comunitatii si pe democratia locala largita, oferind o modalitate de integrare a problemelor sociale, economice, culturale si de protectie a mediului. Totodata, prin Agenda 21 Locala se realizeaza si evaluarea situatiilor actuale si a potentialului existent. Agenda 21 Locala accentueaza, de asemenea, rolul educatiei, considerandu-se ca educatia permanenta, care induce incredere, gandire creativa si un scop concret in viata, ca si cunostintele, contribuie direct la durabilitatea locala si la acumularea de capacitati.

Alte referate despre: agenda locala 21, agenda locala, despre agenda locala

Identificarea solutiilor de actiune

De asemenea este indicata si cresterea externa prin urmarirea atragerii de noi furnizori, chiard in cei ai firmelor concurente ,astfel putand fi atrasi clienti fideli unei anumite marci.Obiectivul departamentului de vanzari ar fi in noile conditii: dezvoltarea distributiei in conditii de selectivitate. Pentru aceasta firma are in vedere dezvoltarea distributiei, pe baza criteriilor de selectivitate (prin investitii in mobilier, discount, training pentru vanzatoare, precum si reducerea punctelor de vanzare ce nu indeplinesc conditiile de selectivitate).

Alte referate despre: solutii si actiuni de economisire la apa, descoperirea si analiza cazului -identificarea solutilor, referat identificarea solutiilor in caz de accident

Caiet de practica - Selgros

Selgros Cash&Carry SRL Romania, activeaza pe piata locala din mai 2001. Dupa deschiderea primului magazin la Brasov, Selgros Romania a avut o evolutie rapida pe piata de retail autohtona, cu noi magazine deschise in fiecare an in marile orase ale tarii. Activitatea complexa desfasurata in cele 19 magazine din reteaua Selgros, necesitatea gestionarii, in fiecare unitate, a peste 41.000 de articole alimentare si nealimentare, in conformitate cu noile standarde ale Uniunii Europene, au impus identificarea si implementarea unui instrument dedicat de management, care sa permita adaptarea rapida la cerintele pietei, intr-un mediu cu un nivel de competitivitate crescut in care activeaza jucatori mari din piata internationala.

Alte referate despre: caiet de practica drept, caiet de practica administratie publica, caiet de practica

Danila Prepeleac

Relatia narator-receptor este mai stransa decat in cazul nuvelei si
presupune: oralitate (aparenta de dialog intre narator-receptor;
folosirea persoanei I), ceremonial (aparitia povestitorului, pretextul
care declanseaza povestirea, formulele de adresare etc), atmosfera
(naratorul "regizeaza" o anumita tensiune, un suspans, pe tot
parcursul povestirii, pt. a capta atentia si interesul receptorului).

Alte referate despre: danila prepeleac rezumat, danila prepeleac, rezumat danila prepeleac

Grupul etnic

Tratamentul diferential si priorativ afecteaza sansele si stilul de viata al minoritarilor. Discriminarea presupune tratarea inegala a minoritatii in raport cu unele trasaturi cum ar fi apartenenta etnica, religioasa, pozitie sociala.Termenul se refera la comportamentul unei majoritati fata de o minoritate dominanta si implica prejudiciul adus unei persoane sau unui grup.

Alte referate despre: grup etnic, grupul etnic, grupul etnic rromii studiu de caz referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles