Ierni jilave povestire gib mihaiescu 353f3

Gib Mihaiescu - Rusoaica

În virilitatea talentului său, scriitorul a adăugat cu Rusoaica toată acea concepţie dedaliană a romanului, acea construcţie ramificată prin labirintul căreia, cititorul înaintează pe urma firului conducător, când mai încâlcit, când mai destins.

Roman de aventură în cea mai nobilă accepţiune a cuvântului, în care evenimente moderne se împleteau cu ecouri de viaţă haiducească, Rusoaica era mai degrabă romanul unei iubiri himerice. Romanul, scris în 1933, izbeşte încă de la început printr-o relativă soliditate, care se impune de la sine, fără nici o demonstraţie.

Locotenentul Ragaiac, primeşte ordin să se instaleze într-un bordei pe Nistru împreună cu un detaşament de pază în scopul de a surprinde încercările de trecere frauduloasă a graniţei.

Malul Nistrului e împărţit pe sectoare şi foarte mulţi ofiţeri şi soldaţi sunt siliţi să trăiască în singurătate, departe de aşezările omeneşti. De la soldat, până la ofiţer, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 12kb
Downloads: 3043
Materia: Romana

Iubirea in opera marilor scriitori romani

7. Cat de frumoasa esti tu draga mea, si fara nici o pata" sau in Noul Testament in Epistola intai catre corinteni dupa Sf. Apostol Pavel , cap. Dragostea: "1. De aş grăi în limbile 1 oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am ară sunătoare şi chimval răsunător. 2.Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de-aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii iar dragoste nu am, nimic nu sunt. 3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseţte.

Alte referate despre: iubirea in opera marilor scriitori romani, iubirea in operele marilor scriitori romani, dragoste si iubire in opera marilor scriitori

Donna Alba de Gib Mihaescu

Nuvelistica din volumele La ,,Grandiflora” şi Vedenia (1919)descrie stări sufleteşti generate de un obsesiv, într-o remarcabilă tehnică a gradării epice (Întâmplarea, Semnele lui Dănuţ, Vedenia, La ,,Grandiflora”, Între porţelanuri, Visul, ş. a.m.d.).

Alte referate despre: rezumat donna alba de gib mihaescu, donna alba de gib mihaescu, donna alba de gib mihaescu rezumat

Gib I.Mihaescu - La Grandiflora

Închipuirea lui Manaru, acest Don Juan de provincie trece de la luminarea ideilor omului gelos la cele ale îndrăgostitului. La început e o pasiune lucidă,sportivă. Bărbatul continuă să-şi încerce forţele,să-şi justifice virilitatea, să-I întineze pe toţi, extinzând nevrednicia de care el însuşi suferise. La soţii Moraru, armonia căsniciei lor îl atrage mai mult decât o nouă victimă a puterii sale de seducţie. Manaru pune cinstea compromisă a soţiei sale în cumpănă cu virtutea evidentă a doamnei Moraru.

Alte referate despre: gib mihaescu la grandiflora, gib i mihaescu-ierni jilave rezumat, gib i mihaescu

Gib I.Mihaescu - Femeia de ciocolata

Pe fondul inaccesibilităţii femeii dorite, invidiei şi geloziei, el părăseşte mediul care I se pare ostil. Experienţa erotică cu Şari, o femeie întâlnită întâmplător, are la bază culoarea ciocolatie a tenului acesteia, asemănătoare cu cea a domnişoarei Eleonora. Asociaţionismul mintal este determinat de obsesia culorii tenului: ,,Negrişor tresări, căci femeia fără pălărie, dar bine îmbrăcată, semăna la culoare cu domnişoara Eleonora.”

Alte referate despre: gib mihaescu femeia de ciocolata, femeia de ciocolata rezumat gib i mihaescu, femeia de ciocolata rezumat pe scurtgib i mihaescu

Gib I. Mihaescu - Bratul Andromedei

Nedan- are şi el ţicneala lui.Divorţat de nevastă- o femeiuşcă neînsemnată, de o frumuseţe comună şi care-l înşelase- profesorul de greacă şi latină născoceşte o teorie bizară după care, femeia superioară nu poate fi decât înaltă. Maniac al acestei idei, el îi caută verificarea în mitologie, în istoria antică şi medievală, şi îşi materializează straniul cult în avântate scrisori anonime adresate doamnei Cornoiu, ideală întrupare a visului lui. Târziu de tot Zina află cine este autorul scrisorilor şi atunci ea se hotăreşte să devină amanta lui Nedan.Încercarea este macabră, pentru că Nedan este o ruină.

Alte referate despre: gib i mihaescu- bratul andromedei, gib i mihaescu- bratul andromedei 2x puncte, bratul andromedei mihaescu

Basmul iernii de Sandu Samuel

Aceste doua stapaniri au fost numite anotimpuri si purtau numele reginelor celor doua regate:Iarna si Vara.Datorita acestei domnii egale,pamantul dispunea atat de soare si caldura,in timpul Verii,dar si de raceala si umezeala din timpul Iernii.Cele doua regine erau foarte blande: Iarna nu dadea viscol,ger si nameti mari,iar Vara nu dadea seceta si soare arzator.

Grinchul care ura pacea pe pamant,s-a hotarat sa strice armonia dintre cele doua regate.Era in timpul domniei reginei Iarna.Grinchul a pacalit-o ,dandu-I sa bea licoarea somnului cu o zi inainte de a se sfarsi domnia sa. Astfel,regina a dormit doua zile la rand si a domnit o zi in plus,incalcand armistitiul dintre ea si Vara.

Regina Vara,vazand ca Iarna si-a depasit domnia,s-a hotarat sa porneasca razboi impotriva Regatului Inghetat,desi Iarna a spus ca a fost inselata de Grinch si nu si-a dorit sa stapaneasca mai mult.Batalia a durat doi ani,timp in care pamantul a suferit secete,viscole si ger.Dupa incheierea ...

Alte referate despre: basmul iernii, basmele iernii - cartea, basmul iernii-compunere

Demonstrati ca Iarna este pastel

Pastelul este creatia lirica in versuri in care poetul isi exprima in
mod direct sentimentele, gandurile si ideile prin intermediul unor
tablouri din natura.

Aceasta poezie este o opera lirica deoarece: intalnim eul liric,
mesajul artistic este formulat in versuri cu masura de 15-16 silabe,
cele patru catrene avand un ritm trohaic si rima imperecheata. Spre
deosebire de alte tablouri, in acest pastel, Vasile Alecsandri propune
o viziune panoramica a iernii, subliniind atotputernicia ei.

Tablourile sunt construite in asa fel incat sa respecte descrierea
poetica. Traiectoria privirii este de sus in jos in primele doua
strofe accentuand perspectiva cosmica, iar in ultimele doua catrene
apare persepectiva plana.

Descrierea poetica vizeaza cateva figuri de stil ce contribuie la
realizarea imaginilor vizuale, auditive, dinamice si tactile.

Astfel in prima strofa se remarca sobrietatea peisajului zugravit in
...

Alte referate despre: demonstrati ca poezia iarna este pastel, demonstrati ca poezia noapte de iarna este pastel de george taparceanu, demonstrati caprima strofa este din iarna este pastel

Pastelul - Sfarsit de toamna

-Enumerarea: cocostârci şi rândunele; frunzele cad, zbor, se dezlipesc;
-Epitet: jalnic dor, vesela verde câmpie … tristă, vestezită, lunca ruginită;
-Comparaţia: frunzele cad, zbor în aer şi de crengi se dezlipesc ca frumoasele iluzii dintr-un suflet omenesc.Alternanţa descrierii prezenţei toamnei pe cer şi pe pământ, precum şi raportul echilibrat între substantive şi verbe conferă armonie versurilor.

Alte referate despre: pastelul sfarsit de toamna, pastelul sfarsit de toamna de vasile alecsandri, pastel sfarsit de toamna

Memoria

- Un alt experiment a demonstrat ca nu memoram lucruri care nu dorim sau care nu ne sunt de folos in fiecare zi. Este simplu sa distingem o moneda de alta cu toate ca nu ii stim detaliile. Rezultatele la 90% din persoanele interogate la experimentul acesta au fost negative.

Alte referate despre: memoria, memoria interna, memoria calculatorului

Particularitatile iernii in muntii nostri

Aceste conditii pot fi recunoscute dupa culoarea roscata a ierbii de sub stratul de zapada.Ninsorile dureaza citeodata pina la sfirsitul lunii decembrie. Cu cit stratul se asaza mai lent, cu atit va fi mai omogen si mai durabil.Primele zapezi nu inseamna numaidecit inceputul sezonului de schi; ele nu fac altceva decit sa pregateasca terenul.
Trebuie sa se lase timp ca zapada sa astupe gropile si sa niveleze terenul cu blocuri de piatra.

Alte referate despre: ion simionescu-prin muntii nostri, prin muntii nostri, prin muntii nostrii de ion simionescu

Delta Dunarii

In dreptul gurilor Dunarii se pot intalni hamsiile, sardelele, hrana preferata a rechinilor, amurul alb, tiparul, anghila, calcanul, lufarul, sanger. Unii pesti migreaza pentru a-si depune icrele spre exemplu scrumbia de Dunare (Alosa pontica) si scrumbia albastra, care intra primavara in carduri pe rauri si pana la izvoarele Dunarii.

Alte referate despre: delta dunarii referat, referat delta dunarii, delta dunarii

Clima in Japonia

Regiunea Hokuriku (prefecturile Fukui, Ishikawa, Toyama şi Niigata) din faţa Marii Japoniei, fiind separată de celelalte regiuni ale Japoniei de muntii inalţi, este cunoscută pentru imensa ei zapadă.
În opoziţie, zona Pacificului se bucură în general de ceruri senine în timpul iernii. În Tokyo, în ciuda norilor senini, temperatura din iarnă ajunge în jur de 5 grade, o diferenţă de aprox. 25 de grade faţă de temperatura din vară de 30 de grade.

Alte referate despre: clima in japonia, clima din japonia, ce clima are japonia

Oceanul Arctic

Marea Nord Polara
Marea Nord Polara este partial acoperita de gheata tot timpul anului in proportie de 10-900/0 in functie de sezon si localizare.

Alte referate despre: oceanul arctic, oceanul arctic referat, referat oceanul arctic

Ecosistemul Marii Negre

Dinoflagelatele au o dezvoltare maxima in sezonul cald ( iunie-august ), iar diatomeele in sezonul rece ( decembrie-februarie ). Biomasa maxima a fost pusa in evidenta in luna iunie si in luna noiembrie. Ea constituie un pretios material nutritiv pentru zooplancteri, dar si pentru pestii planctonofagi ( hamsie, sport ).

Alte referate despre: ecosistemul marii negre, ecosistemul mari negre, referat ecosistemul marii negre

Fertilizarea plantatiilor pomicole

Fertilizarea plantatiilor pomicole reprezinta o masura tehnologica de maxima importanta datorita unor considerente teoretice si practice dintre care amintim:
- productiile mari de 40-50 tone/ha si biomasa bogata nou formata anual presupun un consum mare, chiar exagerat de elemente minerale;
- pomii ocupa terenul o perioada indelungata de timp 20-60 ani si extrag unilateral elementele minerale conducand astfel la secatuirea solului in anumite elemente;

Alte referate despre: fertilizarea plantatilor pomicole, fertilizarea solului in plantatiile pomicole, fertilizarea in plantatiile pomicole
Referate afisate : 16
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles