Ierusalim

Focul care se pogoara din cer - Sfanta Lumina de la Ierusalim

La miezul zilei începe procesiunea, în biserica se asterne linistea. Tensiunea devine maxima la aparitia Patriarhului Bisericii Ortodoxe din Ierusalim. Însotit de numerosi mitropoliti, preoti si diaconi, acesta se opreste în fata Sfîntului Mormînt, unde se dezbraca de hainele preotesti ramînînd doar într-un stihar alb, ce simbolizeaza Giulgiurile cu care Iisus a fost înmormîntat. Patriarhul este perchezitionat apoi de garzi asfel încît nici un chibrit nu poate trece cu acesta. Sfîntul Mormînt este desigilat, iar Patriarhul paseste înauntru. În jurul Sfîntului Mormînt totul zace în întuneric, Patriarhul se roaga profund pret de cîteva minute, credinciosii asteptînd emotionati savîrsirea minunii.

La un moment dat, de sus, din marea cupola a bisericii se coboara o lumina alb-albastruie, foarte puternica. În multime se aud rugaciuni si strigate de emotie în toate limbile. E imposibil de descris ce se întîmpla în aceste momente în biserica. Lumina intra în ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 16
Materia: Religie

Pastele

Timp de 40 de zile dup` |nvierea Sa din mor]ii, Hristoa s-a ar`tat de
mai multe ori ucenicilor [i a petrecut cu ei preg`tindu-i [i

v`]#ndu-i pentru misiunea la care eru chema]i. |n a 40-a zi dup`
|nviere, Iisus s-a
`l]at la ceruri de pe Muntele M`slinilor

Alte referate despre: o faclie de paste, past tense simple, pastele

Sarbatorile la romani - Pastele

Dupa aceasta intra iarasi cu totii in biserica si preotul continua
actul Invierii, precum si serviciul sfintei liturghii.

Alte referate despre: sarbatorile la ramani pastele, sarbatorile la romani-pastele in limba engleza, compunere despre sarbatorile religioase de pasti romanesti

Predica Sfantului Apostol Petru

Dupa ce apostolii si ceilalti din adunarea primilor crestini, la
staruinta lor in rugaciune (Fapte cap1 v14) au fost botezati cu Duhul
Sfant , multimile de israeliti - inca necredinciosi - s-au adunat
acolo cu miile sa vada miracolul.Atunci Apostolul Petru a vorbit multimii adunate astfel:

Alte referate despre: sfantul apostol petru, viata sfantului apostol petru, sfantul apostol petru si pavel

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

Activitatea lui Mesia sau a Mantuitorului Hristos a fost precedata cu putin de cea a lui Ioan Botezatorul, care ducea viata de ascet si boteza in Iordan, in asteptarea Celui decit el (Luca 3, 16), adica a Mantuitorului, pe Care L-a primit si L-a botezat. Pentru predica lui necrutatoare, Ioan Botezatorul a fost arestat si inchis de regele Irod Antipa (4 i.d.Hr. - 39 d.Hr.), fiul lui Irod cel Mare (39 i.d.Hr. - † 4 i.d.Hr.) la palatul Macherus si decapitat (Matei 14, 3-12; Marcu 6, 16-29; Luca 3, 19). Ucenicii lui Ioan s-au mentinut citeva zeci de ani. Dintre ei, au fost la inceput Apostolii Andrei si Ioan, care au urmat apoi Mantuitorului Hristos (Ioan 1, 37 si 40).

Alte referate despre: iisus hristos mantuitorul lumii, iisus hristos-mantuitorul lumii cele 4 minuni, iisus hristos mantuitorul lumii referat

Ierusalim

In present Ierusalimul este centrul politic,cultural si religios al statului Israel.Convietuirea a 450 000 de evrei si a 100 000 de arabi ridica mari probleme: fanaticii musulmani organizeaza regulat atacuri cu bomba,pentru a impiedica orice accord arabo-israelian

Alte referate despre: ierusalim, ierusalim referat, intrarea domnului in ierusalim

Viziunile lui Iezechiel

Cu 11 ani, înainte de dărâmarea Ierusalimului, în lungul convoi al surghiuniţilor se află şi Iezechiel. Contemporan cu profetul Ieremia, dar mult mai tânăr decât el, ajuns la capătul drumului s-a stabilit pe malul râului Chebar, nu departe de Babilon, unde îşi v-a desfăşura toată misiunea profetică. Apropiaţii cunosc în tânărul Iezechiel un preot desăvârşit, care cunoaşte totul despre legea lui Moise şi aplicarea ei în viaţa cultică.

Alte referate despre: viziunea lui iezechiel, viziunile lui iezechiel, dumnezeu in viziunea lui isaia ieremia si iezechiel

Sfanta Evanghelie dupa Marcu

Iisus intră din nou in sinagogă unde vindecă un om cu mana uscată. Apoi Iisus s-a dus la mare unde vindeca mulţi bolnavi, poruncindu-le sa nu-l facă cunoscut.
Iisus a urcat pe munte, luând cu El pe cine a voit. Aici a rânduit doisprezece apostoli pe care i-a trimis sa propovăduiască. Aceştia sunt: Simon căruia I-a zis Petru, Iacov si Ioan al lui Zevedeu, Andrei
Filip, Bartolomeu, Matei, Toma, Iacov al lui Alfeu, Tadeu si Simon Cananeul. Ei au primit de la Iisus puterea de a vindeca bolnavi si de a scoate dracii din oameni.
Iisus le spune cărturarilor ca toate păcatele si hulele li se vor ierta, dar cei ce vor huli împotriva Duhului Sfânt vor fi vinovaţi de osânda veşnică. Apoi, Iisus este chemat de mama si fraţii Lui. Acesta, neştiind cine sunt, spune ca oricine face voia lui Dumnezeu ii este frate, sora si mama.

Alte referate despre: sfanta evanghelia dupa marcu, sfanta evanghelie dupa marcu rezumat, sfanta evanghelia dupa marcu rezumat

Sfantul Apostol Pavel

Sfantul Apostol Pavel:Viata sa inainte de convertire. Sfantul Apostol Pavel, cunoscut mai intai sub numele de Saul (cel dorit), s-a nascut la Tars, capitala provinciei Cilicia din Asia Mica, in primii ani ai erei crestine, din parinti evrei, cu buna stare materiala. Ei aveau un atelier de tesut stofe din par de capra, din care faceau mantale si corturi pe care le vindeau.

Alte referate despre: sfantul apostol pavel, viata sfantului apostol pavel, calatoriile sfantului apostol pavel

Pastele

Mielul
era sacrificat de catre evrei in Templul din Ierusalim pentru iertarea pacatelor. Iisus este numit “Iisus, mielul lui Dumnezeu” pentru ca El S-a sacrificat pentru mantuirea lumii; este sacrificiul final si perfect.

Alte referate despre: o faclie de pasti-rezumat, o faclie de paste rezumat, past tense

Cruciadele

Cruciadele
      Caracterul si cauzele cruciadelor
      Cruciadele pot fi definite ca expeditii militare ale feudalilor apuseni cu scopul de a cuceri si coloniza regiuni din Orientul Apropiat, îndeosebi Palestina cu Ierusalimul. Ele au aparut într-o societate aflata în plina expansiune politica si militara si sunt o întregire a procesului de colonizare petrecut în Europa, la ele participând toate clasele si paturile sociale.
      Aspectul religios consta în faptul ca aceste expeditii au fost însotite, la început, de o ideologie crestina. Proclamate ca "razboaie sfinte", ele au fost organizate în numele eliberarii asa numitelor "locuri sfinte" (Ierusalimul), de sub dominatia musulmana. Caracterul religios al cruciadelor explica de ce conducerea lor a revenit papalitatii al carei rol, pe plan international, se afirma în secolul ...

Alte referate despre: cruciadele, cruciade, cruciadele referat

Caracterul si cauzele cruciadelor

Anarhia politica aducea prejudicii atat economiei domaniale, pe cale de a se dezvolta, cat si celei orasenesti. Canalizarea spiritului razboinic al cavalerilor in afara Europei, aparea tuturor o solutie fericita. La ideea de cruciada au aderat repede si orasenii, care intrezareau posibilitatea unor noi piete de desfacere si aprovizionare.
Participarea masiva a taranimii la cruciade se explica, pe de o parte, prin pauperizarea ei, pe de alta parte, prin spiritul de colectivitate li solidaritate foarte puternic in evul mediu, fapt dovedit cu prisosinta in timpul cruciadelor copiilor.

Alte referate despre: rezumatul referatului caracterul si cauzele cruciadelor, cruciadele si caracterul, caracterul

Cruciadele

Prin acestea,cruciada se situeaza în prelungirea directă a pelerinajului.A porni pe un drum lung şi greu către o ţara îndepărtată şi duşmănoasa,a suferi de foame si de sete,a înfrunta o mulţime de primejdii în numele lui Hristos,aceasta era soarta pelerinului medieval,dar şi a cruciatului”-remarcă istoricul P.A.Sigal.A suferi şi a lupta pentru Hristos :,,Valoarea purificatoare atribuita cruciadei explica faptul că ea a putut fi considerata ca o formă de penitenţă,şi chiar ca un echivalent al procesului penitenţial,ca un substitut al penitenţei”.

Alte referate despre: cruciada copiilor, referat cruciadele, politica de cruciada a voievozilor romani

Cruciade

În secolul al XI-lea ţările europene erau în plină dezvoltare. Populaţia a crescut şi s-au extins teritoriile cultivate. A crescut importanţa oraşelor şi a comerţului la toate nivelele societăţii – de la ţărănime până la cavaleri – toată lumea aspira la o libertate mai mare şi dorea mai mult pământ. În plus, oamenii erau mult mai credincioşi şi trăiau cu frica chinurilor ce îi aşteptau pe lumea cealaltă. De câte ori cineva făcea un păcat mare, se ducea în pelerinaj la mormântul unui sfânt, ca să-şi ispăşească păcatul. Unii mergeau tocmai la Ierusalim, la mormântul Mântuitorului.

Alte referate despre: referat cruciade, referat despre cruciade, cele 8 cruciade

Israel

Diviziuni etnice
Evrei ( 50% iraeliti, europeni/americani 20%, africani 7%,asiatici 5%) 82%
Altele ( majoritatea arabi) 18%

Alte referate despre: israel referat, referat israel, israel

Conflictul arabo - israelian din 1973

Desi nu a adus schimbari semnificabile granitelor teritoriilor, razboiul din 1973 si consecintele sale au avut efecte numeroase asupra natiunilor participante si asupra relatiilor lor cu marile puteri mondiale. Egiptul a iesit din Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), care i-a furnizat ajutor militar si economic inca din anii ’50, si a incheiat stranse relatii cu Statele Unite.

Alte referate despre: conflictul arabo-israelian, conflictul arabo israelian, statul israel conflictul arabo-israelian
Referate afisate : 16
Medie note: 8.02 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles