Ierusalim mormantul lui hristos

Mormantul lui Hristos

Ierusalimul,atat de bogat in lacase de cult legate de obarsia celor trei religii monoteiste – iudaismul,crestinismul si mahomedanismul - ,ofera imaginea unui amalgan arhitectural demn de numele de capitala a Tarii Sfinte. Dintre lacasele de cult crestin aflate in Ierusalim,simbolizand momente si fapte ale Mantuitorului,am ales,Biserica Sfantului Mormant.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 2290
Materia: Istorie

Popoarele vecine cu Tara Sfanta

Aceştia erau aşezaţi intre muntele Carmel şi muntele Amanus, jucând un rol important în istoria biblică si întreţinând relaţii strânse cu David, Solomon şi Ahab .

Alte referate despre: popoarele invecinate cu tara sfanta, popoarele vecine tarii sfinte, tara sfanta

Mitropolitul Varlaam

3. Dogmele credinţei ortodoxe, învăţăturile Sfinţilor Părinţi şi adâncul teologiei, ieromonahul Varlaam le-a deprins de la dascălul său, egumenul Dosoftei, şi de la episcopul de Roman, Mitrofan, cu metania din Secu. De la dânşii a învăţat încă limbile greacă şi slavonă şi a luat binecuvântare să traducă şi să scrie cărţi în limba noastră românească.

Alte referate despre: mitropolitul varlaam, mitropolitul varlaam referat, emanciparea limbii romane mitropolitul varlaam

Despre crestinism

Ravna cu care ne purtam de grija mortilor este in acelasi timp manifestare a nadejdii noastre in inviere dar si suport al vietii noastre inradacinate de acum in Dumnezeu, adica dincolo de aceasta lume. Romanul a pastrat credinta in Dumnezeu asa cum a primit-o din mosi-stramosi pentru ca a ramas credincios si a pastrat cu sfintenie aceste rinduieli crestinesti, aceste semne exterioare, repere existentialc fundamentale, care i-au aratat permanent clea spre Dumnezeu.

Alte referate despre: crestinismul, aparitia crestinismului, crestinismul referat istorie

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Este de o statura mijlocie si de o frumusete fara seaman, uimitoare, si seamana cu mama Lui, care este cea mai frumoasa femeie din lume. Parul lui este ca aluna coapta si ii cade pana la umeri, se imparte in doua prin mijlocul capului, dupa obiceiul locuitorilor din Nazaret. Fruntea Lui este lata, exprimand inocenta si liniste. Nici o pata sau zbarcitura nu se vede pe fata Lui rumena.

Alte referate despre: viata in istorie a lui iisus hristos, referat la istorie despre iisus hristos crestinismul, imaginea lui iisus hristos in istoria artei europene

Ranile domnului nostru Iisus Hristos

CUVINTELE DOMNULUI către Călugărita Marta׃
De câte ori oferiţi Tatălui meu meritele Rănilor mele, de atâtea ori obţineţi comori inestimabile.Comorile Rănilor mele sunt ale voastre.
Totul este cuprins în ele exceptând iadul.Drumul Rănilor mele este simplu, uşor şi vă calauzeste în Rai. Unul din învăţăceii mei, m–a vândut, mi–a vândut Sângele. Voi puteţi răscumpăra toate picăturile. O singură picătură ajunge pentru a spăla toate păcatele lumii.

Dacă Oferiţi Tatălui din Cer meritul Rănilor mele, daţi satisfacţie pentru păcatele oamenilor Tatăl găseşte plăcere în oferirea Rănilor mele, precum şi a durerilor Sfintei mele Mame.Prin aceasta lăudaţi în mod vrednic pe Tatăl, întrucât îi oferiţi Comori cereşti.

Alte referate despre: ranile domnului nostru iisus hristos, referat nasterea domnului nostru iisus hristos, inaltarea domnului nostru iisus hristos

Inceputul luptei evreilor crestini pentru Evanghelia lui Iisus

Ideile cheie ale textului Lucanian ar putea fi :
Credinţa în Reânvierea lui Iisus şi calitatea lui de ‘Fiu al lui Dumnezeu’;
Principalele argumente ale apostolilor în faţa oponenţilor de rit mozaic, ce negau lui Iisus calitatea de Mesia, cel prevestit de profeţi;
Misionarismul apostolilor prin fapte, predici şi exemplu personal, în actul convertireii la creştinism ;
Formele primare ale practicilor ritualului creştin;
Problema accesului la iertare divină; problemă de esenţă comună în toate dogmele de ezoterie religioasă.

Alte referate despre: inceputul luptei de eliberare a coloniilor spaniole din america de sud, evrei crestini, evanghelia lui iisus

Mormonii sau Biserica lui Iisus Hristos

Spre deosebire de majoritatea altor culte, mântuirea nu este capatata automat prin credinta în jertfa de pe Cruce. Este important si felul în care traiesc. Întrucât biserica lor le pune la dispozitie multe moduri de petrecere a timpului liber, tinerii mormoni nu au probleme cu drogurile sau cu delicventa. Teologia mormonilor este într-o continua dezvoltare, permanent adaugându-se revelatiile Profetului care conduce organizatia. Actualmente femeile mormone duc o campanie de acceptare a lor ca prezbiteri, alaturi de barbati.

Alte referate despre: biserica lui iisus hristos, iisus hristos in cultul bisericii, iisus hristos

Focul care se pogoara din cer - Sfanta Lumina de la Ierusalim

Lumea a primit lumina din cer, Lumina cea Adevarata. Toti se bucura, se închina sau striga fascinati de marea minune. Multi îsi ating cu lumina flacarii fetele si fruntile transpirate de emotie, aceasta neproducîndu-le nici o arsura, ci o intensa stare de pace interioara. O bucurie de nedescris le umple sufletul, iar lucrurile încep sa capete alt sens, lumea este vazuta altfel, Lumina Dumnezeului celui Viu EXISTA. Hristos a înviat si e vesnic viu. Cuvintele tîsnesc parca singure: am atins lumina, am trait-o. Am fost martorul unei minuni dumnezeiesti. Minunea s-a întîmplat aici, acum, în mod real.

Alte referate despre: focul care se pogoara din cer - sfanta lumina de la ierusalim, focul care se pogoara din cer, focul care se pogoara din cer referat

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

Astfel, Iisus Hristos a unit strins credinta si fapta, religia si
morala. Prin conceptia Sa spiritualista, prin accentuarea nemuririi
omului si a raspunderii lui inaintea lui Dumnezeu, prin curatirea si
intensificarea sentimentului religios si moral, prin conceptia despre
Dumnezeu si om, Iisus Hristos a ridicat considerabil sensul si
valoarea religiei si a largit orizontul ei ca religie revelata,
dumnezeiasca.

Alte referate despre: iisus hristos mantuitorul lumii, iisus hristos-mantuitorul lumii cele 4 minuni, iisus hristos mantuitorul lumii referat

Comuniunea cu Hristos

Nemuritor , îndestulat, frumos,plăcut vesel şi fericit a creat şi înzestrat Dumnezeu pe primul om, dar el prin încălcarea poruncii s-a prăbuşit din aceste înzestrări bogate , în lipsuri, suferinţe , tulburări , primejduiri, nefericiri şi în moarte. Adam şi Eva prin neascultarea lor de Dumenzeu, au atras în mulţimea nefericirii lor pe toţi urmaşii lor, adică întreg neamul omenesc.

Alte referate despre: referate religie comuniunea cu hristos, comunitate comuniune intru hristos, referat despre comuniunea cu hristos

Taina Sfantului Botez

Taina Sfantului Botez a fost instituita de Mantuitorul nostrum Iisus Hristos.El a poruncit Apostolilor Sai dupa Invierea Sa din orti ,zicand:
“Mergand,invatati toate neamurile,botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh”.

Taina Sfantului Botez.Botezul se savarseste in biserica de catre preot.Se umple cu apa vasul anume facut pentru savarsirea botezului,care se numeste cristelnita.Apoi,dupa sfintirea apei si dupa alte multe rugaciuni,zice:
“Se boteaza robul/roaba lui Dumnezeu (numele) in numele Tatalui,amin,si al Fiului,amin,si al Sfantului Duh.Amin.”

Taina Sfantului Botez.Botezul fiind unirea cu Hristos in Biserica Sa,este absoult necesar pentru mantuire.Hristos Insusi a spus :”De nu se va naste cineva din apa si din Duh nu va putea intra in Imparatia lui Dumnezeu.”

De aceea Biserica noastra ,mostenind practica veche din ...

Alte referate despre: taina sfantului botez, taina sfantului botez referat, referat taina sfantului botez

Titanicul-mormant sau mina de aur

O ladă de şampanie în care sticlele erau încă nedesfăcute zace pe fundul oceanului-ceea ce aminteşte că Titanicul a fost un palat plutitor al celor bogaţi şi puternici. Lada în care erau sticlele a dispărut de mult, mâncată de moluştele xilofage. Alături de sticle se găseau plăci de faianţă, cu modele în alb şi roşu, provenind probabil dintr-o sală publică. Privirea este atrasă de un pantof de femeie care zace răsturnat pe-o parte. În apropiere de el mai sunt trei piepteni mari, şi o pereche de pantofi mai mici care se poate să fi aparţinut unui copilaş. Şi lângă ei se află o oglinjoară.

Alte referate despre: rezumat mina de aur, mina de aur, cauta referat mina de aur

Calea catre Hristos - E.G.White

Ni s-a spus mereu sa nu ne exprimam emotiile, mai ales în public,
pentru ca asta înseamna imaturitate. Ni s-a spus ca omul este o fiinta
rationala. Acum apar deodata niste oameni de stiinta care ne spun ca
omul este o fiinta emotionala, ca oricare alta de pe acest Pamânt. Pe
cine sa credem?

Alte referate despre: calea catre hristos, rugaciune catre domnul isus hristos, referat vanzarea lui iisus hristos de catre iuda pe 30 de arginti

Viziunile lui Iezechiel

Împreună cu conaţionalii săi trăieşte nu numai drama exilului ci şi conştiinţa că Nabucodonosor n-ar fi izbutit să dărâme Templul lui Solomon, dacă Dumnezeu nu şi-ar fi părăsit dinainte locaşul, scârbit până la dezgust şi mânie de pornirile idolatre ale poporului ales.
În al cincilea an de exil, tânărul Iezechiel este chemat la misiunea profetică. Această chemare se face printr-o grandioasă viziune asupra slavei Domnului. Mandatul său va dura 22 ani, până în 570, când este datată ultima sa profeţie.

Alte referate despre: viziunea lui iezechiel, viziunile lui iezechiel, dumnezeu in viziunea lui isaia ieremia si iezechiel

Misiologie

Cu toată amărăciunea vremii, când fascismul şi ideologia acestuia încerca să strivească umanul şi să distrugă ,, seminţiile” şi mai ales naţiunea iudaică, Patriarhul Nicodim tipăreşte lucrarea: Istoria biblică.

Alte referate despre: misiologie, misiologie si ecumenism, referate misiologie

Pastele

Mielul
era sacrificat de catre evrei in Templul din Ierusalim pentru iertarea pacatelor. Iisus este numit “Iisus, mielul lui Dumnezeu” pentru ca El S-a sacrificat pentru mantuirea lumii; este sacrificiul final si perfect.

Alte referate despre: o faclie de paste, past tense simple, pastele
Referate afisate : 17
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles