Imparatul mustelor de william golding

Imparatul mustelor de William Golding - rezumat

Imparatul mustelor de William Golding - rezumat
Actiunea are loc pe o insula izolata. In urma prabusirii unui avion, nu exista supravietuitori adulti, doar niste copii. In acest context sunt prezentati doi baieti, englezi, Ralph si Piggy care sunt prezentati ca si personaje principale. Baietii gasesc o cochilie de scoica iar Piggy se gandeste sa o foloseasca drept corn pentru a striga dupa eventualii supravietuitori. Copiii se impart in doua grupe: cei mari si cei mici, grupe conduse de Ralph si Jack.

Imparatul mustelor de William Golding
Ralph isi ia sarcina in serios si ii indeamna si pe ceilalti sa munceasca pentru o cauza comuna, sa fie mereu in alerta si sa aiba un permanent „semnal de foc”. Pentru o perioada baietii se ocupa cu construitul adaposturilor, cu stransul lemnelor si a apei de baut, si au grija ca focul pe care l-au aprins sa nu se stinga. Scopul lor este in primul rand sa tina focul mereu aprins, acest lucru fiind si cel mai greu de facut deoarece un grup condus ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 39
Materia: Romana

Lupul de stepa de Hermann Hesse

Lupul de stepa de Hermann Hesse
Lupul de stepa relatează un conflict spiritual, o dramă care nu-şi află locul în lumea exterioară, ci in sufletul protagonistului. Eroul este prezentat la inceput in plina framantare interioara, singur, se simte ajuns la capatul disperarii si este tentat de gandul sinuciderii. Plimbandu-se ratacit si fara tinta prin oras el intalneste o persoana care facea reclama „teatrului magic” si care ii da o carte cu titlul „Tratat despre lupul de stepa”. Aceste tratat este citat in intregime in cartea sa, pe masura ce este citit de personajul, Harry. Pe masura ce Harry aprofundeaza in lectura tratatului respectiv, el incepe sa recunoasca cele doua naturi ale sale: una „inaltatoare”, spirituala, umana si cealalata este „decazuta”, animalica, ca a unui „lup de stepa”.

Alte referate despre: lupul de stepa de hermann hesse, rezumat lupul de stepa de hermann hesse, lupul de stepa de herman hesse-prezentare

Coliba unchiului Tom

"Coliba unchiului Tom"
Atunci cand Eliza aude discuta dintre Domnul si Doamna Selby aceea de ai vinde pe Tom si Harry, Eliza se hotaraste sa-si ia baiatul si sa fuga. Romanul afirma ca aceasta decizie pe care a luat-o Eliza nu are legatura cu durerea si cruzimea fizica pe care baiatul ei avea sa o primeasca, ci doar o speria gandul ca urma sa-si piarda singurul fiu pe care il mai avea in viata, deoarece Eliza mai pierduse doua sarcini. Eliza pleaca impreuna cu fiul sau in acea noapte, lasand in urma un bilet in care ii cerea scuze stapanei sale, Emily.
"Coliba unchiului Tom"

Alte referate despre: coliba unchiului tom rezumat, coliba unchiului tom, rezumat coliba unchiului tom

Ivanhoe - Walter Scott

Slujitorul cavalerului este chiar porcarul Gurth. Acesta primeşte poruncă să-I ducă evreului Isaac bani pentru că a împrumutat cavalerului armura şi calul cu care a venit la turnir. Evreul ia cei optzeci de ţechini de aur trimişi, dar fără ştirea sa, fiica sa Rebecca îi dă lui Gurth o sută de ţechini pentru cavaler. Pe drum, porcarul este prins de tâlhari. Aflând că este slujitorul Cavalerului Dezmoştenit, aceştia îl lasă în pace.

Alte referate despre: ivanhoe walter scott, ivanhoe walter scott rezumat, ivanhoe-walter scott

Imparatul mustelor de William Golding

In primul rand, acesta carte aduce in discutie una din acele mari teme pe care omenirea le dezbate in lung si-n lat, una din acele teme dureroase care pare ca face parte insa din natura ei intrinseca, de care nu se poate desparti nicidecum. Imparatul mustelor este o carte ce incadrata in seria unor romane precum Ciuma, Eseu despre vorbire, Un veac de singuratate (in contextul unor fragmente independente) sau chiar Domnilor copii a lui Daniel Pennac, reuseste sa ofere cititorului un mod uneori absurd in care oamenii, si omenirea la modul general, reactioneaza in fata unor situatii la limita ce ajung sa influenteze covarsitor perspectiva pe care ne-o facem asupra lumii.

Alte referate despre: imparatul mustelor de william golding, imparatul mustelor de william golding rezumat, rezumat imparatul mustelor de william golding

Aleodor Imparat - basm popular

Intriga este declanşată de neatenţia tânărului care, plecat la vânătoare, a călcat pe „pământul pocitului om”. În zadar i-a explicat Aleodor că fusese o greşeală şi că nu avea intenţii rele, iar pentru a scăpa cu viaţă l-a trimis să i-o aducă pe fata lui Verdeş Împărat.

Alte referate despre: aleodor imparat basm popular, aleodor imparat - basm popular, concluzie aleodor imparat basm popular

Paralela intre Povestea lui Harap Alb si Aleodor imparat

Basmul este specia epicii populare, in proza sau mai rar in versuri, de mare intindere si raspandire, in care se nareaza intamplari reale ce se impletesc cu cele fantastice. La actiune participa personaje imaginare, inzestrate cu puteri supranaturale, ce reprezinta binele si raul, iar in final acesta din urma este invins. basmul lui Ion Creanga este, asa cum s-a mai spus, un mic roman de avenuri, desi in linii generale respecta schema arhetipala a basmului popular. "Paralela intre Povestea lui Harap Alb si Aleodor imparat"

Alte referate despre: paralela intre povestea lui harap alb si aleodor imparat, paralela intre povestea lui harap alb si aleodor imparat 3x puncte, paralela intre poveste lui harap-alb si aleodor imparat

Aleodor imparat - basm

Apare lupta dintre bine si rău.
Cultiva optimismul având un final fericit,cu victoria binelui.
Are valenţe educative ,arătând ca binele invinge întotdeauna răul.
Naratorul este omniscient,deoarece povesteşte la persoana a treia.

Alte referate despre: aleodor imparat basm, aleodor imparat basmul, aleodor imparat basm cult

William Shakespeare - Romeo si Julieta rezumat pe acte

In cel de-al patrulea act, Friar Laurance ii ofara Julietei o potiune pentru a-si simula moartea. Fata hotaraste sa ia potiunea in noaptea de dinaintea nuntii, pentru a putea fi rapita de Romeo. In acea noapte, la sosirea lui Paris familia Capulet descopera ca Julieta a murit, pregatirile de nunta transformandu-se in pregatiri de inmormantare.
In al cincilea act, Romeo se indreapta spre Verona pentru a-si vedea, iubita pentru ultima data, el nestiind de planul Julietei.

Alte referate despre: william shakespeare romeo si julieta in acte, william shakespear- romeo si julieta rezumarea actelor, william shakespeare romeo si julieta

Aleodor Imparat - argumentatie la basm

Aleodor Imparat este o specie apartinand genului epic in proza, deoarece autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod indirect prin intermediul actiunii si al personajelor, si apartine literaturii populare avand toate trasaturile acesteia : are caracter oral, anonim, colectiv, expresiv. Actiunea este mai complicata decat la alte specii apartinand folclorului literar, actiunea se petrece atat in plan real cat si in plan fantastic.

Alte referate despre: aleodor imparat argumentatie basm, aleodor imparat apartenenta la basm, de ce aleodor imparat este un basm

Sfantul Imparat Contantin cel Mare

I. PRIMUL IMPARAT CRESTIN
Printre imparatii romani, Constantin (306-337) este o figura singulara. El a fost, intr-adevar primul care a imbratisat crestinismul. Acest fapt a dat loc la lungi controverse, dar este un fapt incontestabil. Coniderata, pe buna dreptate un eveniment crucial pentru istoria Imperiului roman, crestinarea lui Constantin a avut o importanta egala si pentru Occidentul medieval si pentru cel modern.

Cu siguranta aceasta a reprezentat o cotitura importanta in istoria romana, unde intotdeauna Statul fusese indisolubil legat de cultele fondate, potrivit legendelor mitice, de catre regele Numa – rege legendar al Romei, succesorul lui Romulus - , in secolul al VII- lea i.Hr.

Faptul ca imparatul Constantin a fost crestin nu a insemnat totodata si triumful crestinismului in Imperiu sub domnia sa. Acesta accede pur si simplu la o existenta legala si beneficiaza de libertatea cultelor instaurata in 311. Hegemonia sa nu va fi dobindita decit mult mai tirziu, la ...

Alte referate despre: sfantul imparat constantin si elena, sfantul imparat constantin referat, referat-sfintii imparati contantin si elena

William Shakespeare

We also know that Shakespeare attended King Edward VI Grammar School in Stratford, where he studied Latin, Rhetoric, History, and some Greek. In 1582 he married Anne Hathaway. They had three children, Susanna, and the twins, Hamnet and Judith. After 1587 , when five touring companies of actors visited Stratford, Shakespeare went to London to become an actor and writer. He soon become very rich. His plays had enormous success.

The first record we have of Shakespeare'life after of his marriage. Robert Greene , the dramatist refers to him as "an upstart crow. Beautified with our feathers", and "being an absolute Johannes Factotum, is in his own conceit the only Shake- scene in a country". He was connected with one of the most successful companies of actors in london , the Lord Chamberlain's Men , where Skakespeare was both an actor and the principal playwright.

Among the actors of the company there were the famous Richard Burbage, (who created the roles of Hamlet, King Lear and ...

Alte referate despre: romeo si julieta de william shakespeare, william shakespeare, william shakespeare referat

William Wordsworth - poetry

Her mental breakdown in later years was to cause him great sorrow, as did the death of his brother John. William had met the poet Samuel Taylor Coleridge, an enthusiastic admirer of his early poetic efforts, and in 1797 he and Dorothy moved to Alfoxden, Somersetshire, near Coleridge's home in Nether Stowey. The move marked the beginning of a close and enduring friendship between the poets. In the ensuing period they collaborated on a book of poems entitled Lyrical Ballads, first published in 1798.

This work is generally taken to mark the beginning of the romantic movement in English poetry. Wordsworth wrote almost all the poems in the volume, including the memorable “Tintern Abbey”; Coleridge contributed the famous “Rime of the Ancient Mariner.” Representing a revolt against the artificial classicism of contemporary English verse, Lyrical Ballads was greeted with hostility by most leading critics of the day.

In defense of his unconventional theory of poetry, Wordsworth ...

Alte referate despre: william wordsworth, referat william wordsworth, william wordsworth poems

Imparatul Augustus

Romulus Augustus este cunoscut si sub numele de "Romulus Augustulus." Sufixul latin -ulus desemneaza un diminutiv; prin urmare, Augustulus inseamna “Micul Augustus”. Totusi, el a domnit sub numele oficial de Romulus Augustus.

Alte referate despre: imparatul augustus, informatii despre imparatul augustus, imparatul augustus referat

Gengis Han - primul imparat mongol

In 1211, declara razboi dinastiei Jin, atat din motive de razbunare, cat si pentru a putea castiga bogatiile Chinei de Nord, iar in 1213, in urma victoriilor zdrobitoare in campanii si a catorva succese in fata oraselor fortificate, Gengis isi extinde teritoriile cucerite de la teritoriul dinastiei Jin spre Sud, pana la Marele Zid. Apoi se indreapta cu trei armate spre centrul teritoriului, intre Marele Zid si Huang He (Fluviu Galben), al doilea fluviu ca lungime din China. Dupa ce va fi devastat Nordul Chinei si primit numeroase orase, el ocupa capitala Jin (1215), Yanjing, care va deveni mai tarziu Beijing, capitala Chinei de astazi. In 1218, imperiul mongol se extinde spre vest, pana la lacul Baikal, ajunge in vecinatatea unui stat musulman mergand de la marea Caspica la est, pana la Golful Persic, si Marea Arabiei, la sud.

Alte referate despre: primul imparat mongol, genghis khan-primul imparat mongol, despre imparatul mongoliei gingis han
Referate afisate : 15
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles