Importanta acordata factorului uman in modelul german de management

Modelul german de management

Conform Constituţiei din 23 mai 1949, Republica Federală Germană este constituită ca un stat federal, democrat care are la bază principiul legalităţii şi al justiţiei sociale şi drepturile fundamentale, inclusiv principiul egalităţii şi prevederile referitoare la organizare.
Pe aceste principii şi pe baza art. 120 din Constituţia Germaniei (“realizarea nivelării sarcinilor”), s-a clădit întregul proces managerial german.

În întreprinderile germane pentru funcţionarea managementului participaţiei se constituie consilii de supraveghere care aprobă strategia, exercită funcţii de supraveghere în balansarea intereselor, stabilirea nivelului veniturilor, numirea şi demiterea managementului de vârf, etc.

În procesul decizional un loc aparte îl deţine consiliul managerial (directoratul) format din maxim 5 directori care realizează planificarea strategică flexibilă, evaluează performanţele manageriale, informează Consiliul de supraveghere şi acţionarii ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 18
Materia: Management

Management comparat

* diminuarea numarului de subdiviziuni organizatorice;
* descentralizarea sistemului managerial;
* reconceperea partiala a prioritatilor managerilor;
* modificarea regulilor privind exercitarea posturilor manageriale;
* tratarea functionarilor, specialistilor si managerilor în functie
de productivitatea proprie si aportul la obtinerea valorii
adaugate de catre firma.

Alte referate despre: management comparat, managementul comparat, referat management comparat

Managementul si analiza resurselor umane

Asadar, al doilea capitol al lucrarii reda functiunea analizei si gestiunii resurselor umane, importanta asigurarii cantitative, structurale si calitative a intreprinderii cu resurse umane si folosirea timpului lucrativ in cele mai bune conditii pentru obtinerea unui beneficiu cat mai mare pe ansamblul organizatiei. Pentru o intelegere cat corecta a elementelor teoretice dezbatute in primele doua fragmente ale lucrarii, in capitolul trei s-a efectuat un studiu de caz a beneficiului adus societatii "BENZI ADEZIVE S.A" folosirea eficienta a timpului si mainii de lucru.

Alte referate despre: analiza datelor in managementul organizational al resurselor umane, analiza resurselor umane, managementul comparat al resurselor umane

Management strategic

Strategiile partiale cuprind directiile in care trebuie sa actioneze firma in diferitele domenii, care sunt modalitatile de a obtine avantajul competitiv in aceste domenii, precum si responsabilitatile ce revin respectivelor domenii sau functiuni in aplicarea strategiei globale a firmei.

Alte referate despre: management strategic, managementul strategic, referat management strategic

Proiect management

Pregatirea managerilor din cadrul companiei SC FARCOMPANY SRL, pentru a creste productivitatea si mobilitatea lor pe piata fortei de munca din zona industriala a Subcarpatilor de Curbura. Un manager bun este caracterizat de competenta si performanta. Competenta se refera la masura in care stapaneste un intreg set de cunostinte de specialitate de ordin economic.

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

ISO 14000 Environmental Management system

Other standards included in this series are ISO 14004, which gives additional guidelines for a good environmental management system, and more specialized standards dealing with specific aspects of environmental management.The main thrust for its development came as a result of the Rio Summit on the Environment held in 1992. As a number of national standards emerged, the International Organization for Standardisation (ISO) created a group to investigate how such standards might benefit business and industry. As a result this group recommended that an ISO committee be created to create an international standard.

Alte referate despre: iso 14000, iso 9000 2000 managementul calitatii, content management system

Certificarea sistemelor de management al securitatii informatiilor

Aceste organisme se numesc organisme de certificare, in altele se numesc organisme de inregistrare sau organisme de evaluare si inregistrare. Noi vom folosi denumirea de Organism de Certificare si notatia prescurtata de OC.Auditul de certificare are ca scop evaluarea modului de implementare a sisteAZmului de management, respectarii prevederilor documentelor de referinta pentru sistemul de management care se doreste certificat, ale documentelor sistemului de management elaborate, adecvantei si eficacitatii sistemului de management adoptat precum si a cerintelor legale si de reglementare aplicabile.

Alte referate despre: aspecte privind certificarea sistemelor de management al calitatii, certificarea sistemelor de management al calitatii referat, certificarea sistemelor de management in administratie publica

Management si marketing in activitatea sportiva

In cadrul fiecarei activitati sportive se pot distinge moment diferite ,mai ales cel formative,cel educativ,cel practico-teoretic,cel ludico-recreativ si cel de intretinere.Fiecaruia dintre aceste moment ii corespunde o serie de cerinte din partea utilizatorilor si implicit ,o serie de exigente legate de organizare si echipament,ce se pot diferentia intre ele.

Alte referate despre: forme de management si marketing la liceul sportiv lucrarea disertatie, managementul si marketingul activitatilor sportive, managementul activitatilor sportive

Management general

- "o stare de spirit specifica", respectiv un ansamblu de atitudini reflectat intr-un comportament proiectat special in directia realizarii progresului (Corneliu Russu, 1993, p. 13).

Alte referate despre: referate management, managementul calitatii referat, managementul

Lider vs Manager

In activitatea unei organizatii s-a ajuns la concluzia ca implicatiile fenomenului "ECHIPA" si "LIDER" aduc dupa sine o performanta superioara. Managerii isi doresc sa castige si titlul de lider. Observati cele doua etichete: manager si lider. Se regasesc in orice oranizatie in care exista ierarhie.Manager vs. Lider

Alte referate despre: lider vs manager, lider versus manager, lideri versus manageri

Management comparat subiecte

Ovidiu Nicolescu - managementul comparat este stiinta care studiaza procesele si relatiile manageriale din organizatii ce functioneaza in contexte culturale nationale diferite,axandu-se asupra identificarii si analizarii asemanarilor si deosebirilor manageriale,in vederea favorizarii transferului international de know-how managerial si a cresterii functionalitatii,eficacitatii si eficientei organizatiilor.Eugen Burdus - managementul comparat international consta in studiul conceptelor, proceselor, metodelor si tehnicilor de management din mai multe tari,regiuni economice si sociale sau mai multe culturi,realizat in scopul identificarii, interpretarii, sesizarii,studierii si caracterizarii asemanarilor si deosebirilor dintre acestea,a universalitatii lor si posibilitatilor pentru transferul de cunostinte de management din aceste tari regiuni sau culturi in vederea cresterii eficacitatii muncii managerilor.

Alte referate despre: subiecte management comparat, management comparat referat, referate management comparat

Management - metode de organizare

Raspunsurile la aceste intrebari sunt date de catre combinarea resurselor umane si a celor materiale, informationale, financiare la nivelul locurilor de munca, a departamentelor si a firmei in ansamblul sau.

Alte referate despre: management al unei organizatii sportive, sistemul de management al calitatii organizatiei spital, management metode de organizare

Directii si critici privind reforma in administratia publica

Realitatea demonstrează că de aproape 10 ani se încearcă adaptarea la transformările de natură administrativă, politică şi juridică ce au loc în statele dezvoltate. O analiză a cadrului legislativ şi instituţional arată că nu au fost găsite cele mai bune instrumente pentru realizarea reformei în administraţie:

Alte referate despre: directii si critici privind reforma in administratia publica, directi si critici privind reforma in administratia publica, directii si critici privind reforma in administratia publica referat

Managementul resurselor umane

Managementul Resurselor Umane are o contribuţie importantă în realizarea obiectivelor organizaţiei. Un obiectiv esenţial pentru orice organizaţie îl constituie atingerea standardelor de performanţă stabilite pentru angajaţii săi. O soluţie eficientă pentru atingerea acestui obiectiv este: trainingul.

Alte referate despre: managementul resurselor umane, managementul resurselor umane referat, referat managementul resurselor umane

Managementul conflictului comunicational

Dupa cum am afirmat în începutul primului subcapitol exista mai multe
cauze care pot duce la aparitia unui conflict comunicational
interpersonal, prin urmare exista mai multe feluri de desfasurare a
unui astfel de conflict. Cu toate aceste specialistii in domeniu au cu
totii în comun punctul de vedere ca putem studia doua tipuri de
conflicte interpersonal: conflictul pe orizontala - care presupune un
conflict între doua persoane cu acelasi grad de putere, raspundere,
pregatire, etc si conflictul pe verticala între doua persone care
difera din toate punctele de vedere anterior mentionate.

Alte referate despre: managementul conflictului comunicational, managementul conflictelor referat, managementul conflictelor

Managementul calitatii mediului

La fel s-au intensificat in timp exploatarile de minereu de fier, cele de cupru, de bauxita etc. Toate aceste exploatari executate in galerii de mina, dar in multe cazuri si la suprafata, ci adanci escavatii si decopertari, cu inaltare in apropiere a unor mari halde, pe alocuri de dimensiunile unor coline pe care decenii de-a randul nu prinde nici un fel de vegetatie, reprezinta “pecetea” industriei miniere din actuala etapa de civilizatie.

Alte referate despre: managementul calitatii mediului, managementul calitatii mediului studiu de caz, referat managementul calitatii mediului

Managementul resurselor umane

Activitatea de recrutare poate deveni o activitate complexă şi extrem de costisitoare, care necesită o atenţie deosebită în ceea ce priveşte consecinţele organizaţionale interne şi externe, precum şi necesităţile de resurse umane existente şi viitoare. De aceea, în cadrul funcţiunii de resurse umane recrutarea personalului tinde să devină o activitate de sine-stătătoare.

Alte referate despre: referate managementul resurselor umane, managementul resurselor umane studiu de caz pe firma, referate management resurse umane
Referate afisate : 17
Medie note: 8.67 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles