Importanta logicii referat

Logica - definitii

2. Corectitudine în definire
Corectitudinea în definire depinde de respectarea concomitentă a următoarelor condiţii sau reguli ce reflectă cerinţele principiilor logice :

1. Regula adecvării definitoriului la conţinutul definitului, adică definiţia nu trebuie să fie nici prea largă, nici prea îngustă( raportul de identitate dintre definit şi definitor nu trebuie să se transforme într-un raport de ordonare sau de încrucişare ). Abaterile de la această regulă se pot produce astfel :
a. dacă termenul definitor este supraordonat termenului definit, atunci definiţia este prea largă. Vazul =df facultatea de a distinge corpurile.( Platon )
b. dacă termenul definitor este subordonat termenului definit, atunci definiţia este prea îngustă. Matematica =df ştiinţa cantităţii.
c. dacă definitorul şi definitul sunt termeni încrucişaţi, definiţia este, pe de o parte, prea largă şi pe de altă parte, prea îngustă. Ziaristul =df omul care publică în ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 20kb
Downloads: 4003
Materia: Diverse

Importanta industriei agroalimentare

- fermentatia principala sau primara (unde are loc transformarea celei mai mari parti din zaharul fermentescibil in alcool si bioxid de carbon rezultand berea tanara) ;

Alte referate despre: importanta industriei chimice, importanta industriei alimentare, importanta industriei chimice in economia mondiala

Importanta bunei serviri a consumatorilor

SERVIREA CONSUMATORILOR
CATEVA REGULI PRIVIND COMPORTAREA PERSONALULUI DIN RESTAUTRANT
Ambianta dintr-o unitate de alimentatie publica este creata nu numai de gradul de dotare, de modul cum este aranjat salonul, de sortimente de preparate si bauturile existente, ci si de felul in care se prezinta personalul, ca atitudine fata de, tinuta vestimentara si de exprimare in relatiile lui cu acestea.

Alte referate despre: importanta bunei serviri a consumatorilor, importanta bunei serviri a consumatorului, referat despre importanta bunei serviri a consumatorilor

Logica modala

Se deosebeşte o analiză aici a lui Aristotel, referitoare la termenii copulă, substitut de existenţă şi existenţă, el arată că trebuie ca negaţia să fie asupra lui a fi din predicat şi nu din subiect.

Modurile, vin acum, să îmbine timpul logic cu cel real. Ceva este posibil: nu a fost, nu este, dar nimic nu-l opreşte să fie în viitor. Este contingent: poate fi în prezent, dar nimic nu-l sileşte să fie. Este imposibil: nu va fi niciodată. Este necesar: dacă nu a fost şi nu este, nu se poate să nu fie în viitor. Astfel, modurile reprezintă ceea ce se poate predica din perspectiva timpului logic în substanţa celui real.

Aristotel operează şi definiţii ale conceptelor modale, după cum urmează: “ceea ce nu poate fi altfel decât este, îl numim necesar”, “posibilul, contrariul imposibilului, se iveşte atunci când contrariul său nu este în chip necesar fals”, “imposibilul este lucrul al cărui contradictoriu este în mod necesar ...

Alte referate despre: logica modala, referat logica modala, ce este logica modala

Logica

* raportul de contrarietate: numai in cazul in care oricare ar fi
obiectul acesta nu poate apartine simultan, extensiunii ambilor
termeni, existand posibilitatea de a nu apartine extensiunii nici
unuia dintre ei

Alte referate despre: clasa 9 logica, logica, logica juridica

Incursiune in logica lui Aristotel

Incursiune in logica lui Aristotel - Fixarea termenului de logică s-a datorat şi precizării conţinutului acestei discipline.Găsim termenul de logică şi în Comentariile lui Alexandru din Aphrodisias-sec.al II-lea e.n.

Incursiune in logica lui Aristotel - Termenul de logică se va folosi abia în secolul al XIII-lea în tratatul lui Petrus Hispanus ,,Summulae Logicales”, pentru grupul de capitole, astfel această denumire se încetăţăneşte definitiv,dar se va mai folosi, din ce în ce mai rar, şi termenul de dialectică sau canonică sensul fiind identic cu acela de logică.

Logica studiază ideile noastre( noţiunile, judecăţile,raţionamentele) numai sub aspectulstructurii lor, al formei lor logice.Ea descoperă legile şi regulile a căror respectare este o condiţie necesară pentru atingerea adevărului în procesul obţineriicunoştinţelor deduse.

Logica a apărut şi s-a dezvoltat în sânul filozofiei, fiind considerată ...

Alte referate despre: incursiuni in logica lui aristotel, incursiune in logica lui aristotel, incursiunea in logica lui aristotel

Elemente de logica

Logica combinatorie, cea mai noua parte a logici matematice, alcatuita
dintr-un calcul în care exista numai constante, asa-numitii
combinatori; acestia apar si în rol de functori, si în rol de
argument.

Alte referate despre: multimi si elemente de logica matematica, elemente de logica matematica, elemente de logica

Logica juridica

Condiţiile fundamentale de raţionalitate (sau principiile logice):
1) principiul identităţii: în acelaşi timp şi sub acelaşi raport, orice idee sau formă logică (noţiune, propoziţie logică, ipoteză) este identică cu sine; De ce este important acest principiu? Pentru că el ne arată cum să folosim omonimele şi sinonimele, în aşa fel încât la sfârşitul unei judecăţi să evităm sofismele. Un acelaşi cuvânt poate exprima sensuri diferite deşi este scris la fel (lac – apă stătătoare, lac – preparat chimic), cum este cazul în omonimie. De asemenea, aceeaşi noţiune este exprimată prin cuvinte diferite, cum este cazul sinonimiei. Folosind într-o argumentare acelaşi cuvânt mai întâi cu un înţeles, iar mai târziu cu un alt înţeles se va încălca principiul identităţii şi vom ajunge la concluzii false din premise adevărate. (Petre Botezatu, Introducere în logică).

Alte referate despre: referat logica juridica, logica juridica referat, referate logica juridica

Logica Juridica

Logica Juridica - Această luptă continuă a omului cu natura, cu viaţa, cu semenii săi, chiar cu el însuşi, s-a purtat nu numai cu mijloace fizice, ci şi cu instrumentul cel mai de preţ care-i stătea mereu la dispoziţie, tăcut dar de o forţă încă inimaginabilă la începuturi: propria lui minte. Descoperirea de sine a omului întru raţiune a durat totuşi mult. Ea continuă şi astăzi. Primele reglementări juridice ale relaţiilor dintre oameni au însemnat şi primele încercări de a le întemeia raţional, de a le interpreta şi aplica în funcţie de marea diversitate de interese.

Alte referate despre: aplicabilitatea logicii juridice in domeniile dreptului, aplicabilitatea logicii juridice in domeniul dreptului, logica juridica referate

Importanta jocului in viata si dezvoltarea individului

Prin joc, atunci cand suntem mici, asimilam realul la eu şi, prin imitatie a eului la real. Tot prin joc ne descarcăm energetic şi ne rezolvăm anumite conflicte, ne formăm şi ne informăm, socializăm cu alţii.

Alte referate despre: importanta jocului in viata si dezvoltarea individulu, importanta jocului in viata individului, importanta jocului in viata omului

Importanta pregatirii unei negocieri

Importanta pregatirii unei negocieri
Simularea poate conduce la pregatirea din timp a unor variante distincte de negociere. Existenta acestora ajuta la pastrarea initiativei si prezinta avantajul de a pune la dispozitie formulari studiate din timp. Se pot utiliza si liste sau fise cu argumente si, respectiv, obiectii si contraargumente posibil a fi aduse în discutie de partener.

Alte referate despre: importanta pregatirii unei negocieri, importanta pregatiri unei negocieri, importanta pregatirii unei negocieri tipuri de bugete si economisire

Importanta canalelor si stramtorilor

Importanta canalelor si stramtorilor - Bosfor cunoscută şi ca Strâmtoarea Istanbul este cea mai îngustă strâmtoare folosită pentru navigarea internaţională. Ea conectează Marea Neagră de Marea Marmara (care este legată de Marea Egee prin strâmtoarea Dardanele şi, prin intermediul acesteia la Marea Mediterană). Are o lungime de aproximativ 30 km, cu o lăţime maximă de 3 700 metri la intrarea nordică, o lăţime minimă de 700 metri între Kandilli şi Aşiyan şi una de 750 metri între Anadoluhisarı şi Rumelihisarı. Adancimea variaza intre 36 si 124 m.

Strâmtoarea Gibraltar este o strâmtoare care leagă Oceanul Atlantic de Marea Mediterană şi separă Spania de Maroc. Pe partea nordică a strâmtorii se află Spania şi Gibraltar, iar în sud sunt Marocul şi Ceuta, o exclavă spaniolă pe coasta nord-africană. Strâmtoarea Gibraltar are o locaţie strategică. Navele care trec din Atlantic în Marea ...

Alte referate despre: canale si stramtori, importanta economica a stramtorilor, importanta canalului dunare main rhin

Canepa - Cannabis sativa o importanta planta tehnica

Această specie se găseşte cultivată şi necultivată în: India, Iran, Turcia, Siria, Nordul Africii, Orientul Apropiat şi Mijlociu. Se caracterizează prin talie scundă, 1-1,5 m, puternic ramificată, frunze cu foliole înguste şi seminţe mari.

Alte referate despre: canepa o importanta planta tehnica, canepa cannabis sativa, canepa-cannabis sativa

Importanta gestionarii riscurilor bancare

Importanta gestionarii riscurilor bancare
Ceea ce nu inseamna decat ca si aceste programe trebuie selectate in functie de criterii de eficienta. In alte cazuri s-ar putea ca strategia bancii sa implice asumarea unor riscuri sporite sau a unor riscuri noi.

Alte referate despre: importanta gestionarii riscurilor bancare, importanta gestionarii riscurilor bancare referat, importanta gestiunii riscurilor bancare

Plata unui import prin acreditiv documentar

Plata unui import prin acreditiv documentar
Acreditivul documentar este o modalitate de plata care s-a perfectionat continuu, fiind reglementata prin reguli si uzante uniforme elaborate si raspandite in toate tarile participante la comertul international, prin Camera Internationala de Comert din Paris(UCP 83)-NOTA DE SUBSOL UCP=Uniform Customs and Practices.
Plata unui import prin acreditiv documentar

Alte referate despre: mecanismul platii prin acreditiv documentar, platile internationale prin acreditiv documentar, documente necesare platii prin acreditiv documentar

Importanta cresterii animalelor

Importanta cresterii animalelor - Cresterea ovinelor este o activitate traditionala. Diversitatea productiilor pe care le realizeaza, consumul redus de energie si natura furajelor pe care le consuma, confera cresterii si exploatarii ovinelor caracterul unei activitati durabile si de perspectiva. Exista posibilitatea realizarii de export de carne de ovine care sa aduca venituri mari producatorilor

Alte referate despre: importanta cresterii animalelor, importanta cresterii animalelor domestice, importanta cresterii animalelor in economia mondiala

Rolul zincului in organism si importanta lui

Cu totii avem lipsa de Zinc in organism, insa lipsa lui nu este resimtita puternic ca si la Calciu, deoarece este un microelement ce se afla in cantitate foarte mica in organism, fiind distribuit din varful unghiilor, pana in varful firelor de par, spre deosebire de Calciu, care este un macroelement si a carui lipsa o resimtim puternic si imediat. Lipsa zincului genereaza nenumarate boli.

Alte referate despre: importanta zincului in organism, importanta zincului in organismul uman, importanta zincului pentru organism
Referate afisate : 17
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles