Impozit pe profit sau impozit pe venit

Impozite pe profit sau impozite pe venitul capitalului

Pentru persoanele fizice se diferentiaza in dependenta de marimea venitului si de starea sociala a contribuabililor. Progresivitatea impunerii veniturilor unora dintre persoanele fizice si acordarea de facilitati altora este cunoscuta sub denumirea de echitate verticala. Se mai foloseste si notiunea de echitate fiscala orizontala, care presupune perceperea de impozite egale la venituri egale, indiferent de sursa veniturilor.

Ca parghie economica, impozitul pe venit, indeosebi cel pe profitul societatii comerciale, este folosit pentru stimularea investitiilor intreprinderilor, a cercetarii stiintifice, progresului tehnic, largirea exportului, sau dezvoltarea economica.

Impozite pe profit in “Avutia Natiunilor”
Cunoscutul economist si filosof scotian, Adam Smith, este considerat “parintele” economiei politice moderne mai ales datorita tratatului sau “O cercetare asupra natiunilor si cauzelor avutiei natiunilor” (publicat in 1776), tradus in limba romana sub titlul :”Avutia ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 313
Materia: Finante-Banci

Impozite si taxe

In functie de intentia legiuitorului, impozitele se pot manifesta ca instrument de stimulare sau franare a unor activitati de crestere ori reducere a productiei sau consumului unui anumit produs . Ele servesc ca metode interventioniste cu caracter conjunctural sau structural, pentru corectarea evolutiei, pentru stabilizarea si echilibrarea cresterii economice .

Alte referate despre: impozite si taxe locale, referat impozite si taxe locale, impozite si taxe locale referat cu bibliografie

Drepturile cetatenilor in Uniunea Europeana

Dreptul de azil este garantat cu respectarea regulilor Convenţiei de la Geneva din 28 iulie 1951 şi a Protocolului din 31 ianuarie 1967 referitor la statutul refugiaţilor şi în conformitate cu Tratatul instituind Comunitatea Europeană.

Alte referate despre: drepturile cetatenilor in uniunea europeana, drepturile cetatenilor din uniunea europeana, drepturile cetatenilor din uniunea europeana referat

Rolul familiei

Daca primul copil nu este urmat de un altul,din copil prim devine copil unic,atunci atentia parintilor fata de el va si mai mult crescuta,. indeplinandu-I orice capriciu.

Alte referate despre: tema familiei in mara si tren de placere, familia mea, tema familia in romanul mara

Familia si dreptul roman

Din cele mai vechi timpuri familia era baza tuturor relaţiilor sociale şi personale în Roma Antică ajungând să influenţeze activităţile publice şi politice.
Romanii aveau valori morale tipice unei societăţi agrare conservatoare cu puternice legături familiale. Ei munceau din greu, se bazau pe propriile puteri, fiind foarte precauţi, asumându-şi responsabilităţile şi împotrivindu-se inamicilor.
Preţuiau virtuozitatea, curajul fizic şi moral potrivit unui bărbat (vir). Stress-ul asupra responsabilităţilor familiale era evident datorită ideii de pietas, credinta prin care toate familiile romane datorau loialitate autorităţii familiei si zeilor. La fel, fides (buna credinta), crea din cuvântul unui roman jurământul său- atât în viaţa publică cât şi în cea particulară.
Familia romană reflecta natura patriarhală a statului roman prin dreptul de viaţă şi de moarte pe care-l avea tatăl (paterfamilias) ...

Alte referate despre: familia si dreptul in imperiul roman, familia in dreptul roman, familia in dreptul musulman

Impozite pe profit sau Impozite pe venitul capitalului - Avutia natiunilor de Adam Smith

Daca i-ar da destinatia de capital agricol, folosindu-l in cultura pamantului, el ar putea urca rata profitului, sau retine o parte cat mai mare din productia pamantului sau. Aceasta se poate realiza doar printr-o reducere a arenzii, ceea ce face ca plata impozitului sa cada in sarcina proprietarului. Daca ar utiliza capitalul in comert sau in manufactura, el ar putea urca rata profitului numai printr-o urcare a pretului marfurilor; in acest caz, plata finala ar cadea in intregime in sarcina consumatorului acelor marfuri.

Alte referate despre: impozitul pe profit in lucrarea avutia natiunilor de adam smith, impozit pe profit sau impozit pe venit micro, referat impozitul pe profit si impozitul pe venit

Comportament - Psihism - Comunicare

În analiza unitãţii dintre limbã şi gândire trebuie evidenţiate douã aspecte. Pe de-o parte, limba are ca funcţie principalã exprimarea gândirii, iar pe de alta, gândirea nu se poate realiza decât în forme lingvistice. Se impune abordarea conceptului „comunicare" dintr-o largã perspectivã psihologicã, cu puternice nuanţe sociale.

Alte referate despre: comportament psihism comunicare, comportamentul psihism comunicare, comportamentul si comunicarea asistentei medicale

Abandon maternal

Din 1989 si până în prezent, rata abandonului maternal nu a cunoscut o scădere, ci, dimpotrivă a crescut în ciuda liberalizării avortului şi a măsurilor luate de Guvernele care s-au succedat după Revoluţie.Fenomen cu cauze multiple , de o complexitate ce atinge punctele sensibile ale unei ţări care de-abia a aderat la Uniunea Europeană, abandonul maternal reclamă cu stringenţă măsuri de combatere şi prevenire.

Alte referate despre: abandonul maternal, abandon maternal, cauzele abandonului maternal

Impozite directe, generalitati si cota de 16 l

Impozitele pe venit sunt forma de baza a impozitelor personale si au
putut fi introduse atunci cand s-a inregistrat o suficienta
diferentiere a ve-niturilor realizate de diferite categorii sociale.

Alte referate despre: cote impozite directe in 2010, cotele impozitelor directe in rm, cote de impozitare a impozitelor directe

Impozite - prezentare generala

Impozite - prezentare generala
2.Dupa obiectul impunerii ,impozitele se pot grupa in impozite pe avere ,impozite pe venit si impozite pe cheltuieli.
3.O deosebita importanta teoretica si practica o prezinta gruparea impozitelor in directe si indirecte.

Alte referate despre: impozitul pe venit, calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit

Profitul

Profitul Profitul, este in cel mai restrins sens, venitul pe care il obtin agentii economici, ca produs al utilizarii capitalului. in sensul cel mai larg, profitul este cistigul pe care-l obtin agentii economici, ca surplus peste costul de productie. De aici, rezulta ca profitul este avantajul realizat in forma baneasca dintr-o actiune, operatie sau activitate economica. Prin urmare orice agent economic nu poate progresa, nu se poate dezvolta daca nu obtine profit.

Alte referate despre: profitul, profit, impozit pe profit

Impozitele

Relaţiile fiscale pot exista numai la prezenţa legii corespunzătoare, adică în formă de relaţii de drept. Ele apar odată cu redistribuirea venitului naţional dintre stat şi membrii societăţii.

Alte referate despre: impozite directe, impozite indirecte, calcul impozit pe profit

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate
Impozitul pe dividende este un impozit aplicat asupra veniturilor sub formă de dividende acordate acţionarilor sau asociaţilor. Noţiunea de dividend implică orice distribuire, în bani sau în natură, în favoarea acţionarilor sau asociaţilor, din profitul stabilit pe baza bilanţului contabil şi a contului de profit şi pierdere. Distribuirea se face proporţional cu cota de participare la capitalul social. Obligativitatea calculării, reţinerii şi vărsării impozitului pe dividende revine persoanelor juridice o dată cu plata dividendelor către acţionari sau asociaţi, conform art.67 alin.(1) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, modificată şi completată cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.138/2004.

Alte referate despre: alte impozite taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu alte impozite taxe si varsaminte asimilate, alte impozite taxe si varsaminte asimilate-atestat

Impozite directe

Asieta (modul de asezare al impozitului) reprezinta totalitatea masurilor care se iau de organele fiscale in legatura cu fiecare subiect impozabil, pentru identificarea obiectului impozabil, stabilirea marimii materiei imozabile si determinarea impozitului datorat statului. Termenul de plata indica data pana la care impozitul trebuie achitat statului.

Alte referate despre: impozitele directe, impozite directe si indirecte, impozitele directe si indirecte

Reforma impozitelor directe

Reforma impozitelor directe
- Impozitul pe salarii, în sumă de 457,7 mld. lei s-a încasat în proporţie de 102,6 %, cu 11,7 mld. lei faţă de prevederile aprobate şi reprezintă 33,6% din totalul veniturilor. Aceasta s-a datorat, în principal, creşterii salariului mediu lunar, ca urmare a indexării, precum şi depăşirii fondului de salarii de referinţă pentru care s-a suportat impozit suplimentar. Astfel, veniturile salariale medii nominale lunare nete pe economie au fost de 19.756 lei pe întregul an 1992, fiind cu 163,8% mai mari decât veniturile medii pe anul 1991. Veniturile Bugetului de Stat pe anul 1993 au fost în sumă de 3.792,4 mld. lei, din care:

Alte referate despre: reforma impozitelor directe, referat impozite directe, impozite directe referat

Impozite

TAXE SANITAR VETERINARE
-Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.42/1999 pentru completarea Legii sanitar -veterinare nr.60/1974 (publicata in Monitorul oficial nr.151/13 aprilie 1999), aprobata prin Legea nr.62/2000 (publicata in Monitorul Oficial nr.185/28 aprilie 2000) , modificata si completata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.90/2000, publicata in Monitorul Oficial nr.310/5 iulie 2000;

Alte referate despre: impozitul pe profit referat, impozite, impozitele indirecte

Impozitul pe cladiri

Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe cladiri, datorat pe intregul an de catre un contribuabil, persoana fizica, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda o bonificatie de pana la 10%, stabilita prin hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti; pentru anul 2011 bonificatia este de 10% stabilita prin H.C.G.M.B. nr.340-17.12.2010.Prin plata cu anticipatie se intelege stingerea obligatiei de plata a impozitului pe cladiri datorat aceluiasi buget local in anul fiscal 2011 pana la 31 martie 2011.

Alte referate despre: impozitul pe cladiri, impozitul pe cladiri referat, referat impozitul pe cladiri
Referate afisate : 17
Medie note: 8.68 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles