Impozit pe venit

Impozit pe venit global

Baza de calcul
Impozit pe venit global
Baza de calcul a impozitului pe profit este profitul impozabil , adica:
= profitul contabil(venituri –cheltuieli) - deduceri + cheltuieli nedeductibile .

Exemple de cheltuieli nedeductibile fiscal:
- cheltuieli cu protocolul- dpdv fiscal, sunt admise drept cheltuieli in baza de calcul in limita a 1% din profitul brut;
- cheltuieli de deplasare – se admite cazare hotel 2 stele+calatorie cu trenul clasa a 2-a;
- ratele de leasing- sunt luate in baza de calacul numai cheltuielile aferente mijlocului fix respectiv, calculat conform legislatiei romane.
- etc…

Obligatii ale contribuabilului
Impozit pe venit global
- sa efectueze corect calculul impozitului;
- sa intocmeasca si sa depuna declaratii de impozite si taxe la unitatea administrativ teritoriala unde este luat in evidenta fiscala.
Incepand cu 1 ianuarie 2000, platitorii de impozit sunt obligati sa depuna annual, pana la 15 aprilie a.c.pentru anul expirat, dupa incheierea ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 45kb
Downloads: 2364
Materia: Economie

Impozite directe, generalitati si cota de 16 l

-pt marirea interesului fata de agricultura, profitul obtinut din
aceasta ramura este impozitat in baza unei cote de 25% daca profitul
provine in proportie de cel putin 80% din acest domeniu'

Alte referate despre: cotele impozitelor directe in rm, cote de impozitare a impozitelor directe, cote impozite directe in 2010

Impozitul pe venit

Impozitul pe venit
SALARIZAREA
Salarizarea este componenta centrală a sistemului de recompense. Salariile acordate trebuie să fie corelate cu productivitatea muncii, şi anume creşterile fondului de salarii trebuie să se situeze, ca ritm, în urma creşterii productivităţii.

Alte referate despre: impozitul pe venit, impozit pe venit, impozitul pe venit referat

Impozite - prezentare generala

Impozite - prezentare generala
M.Duverger distinge sisteme fiscale grele (lourds) care se caracterizeaza prin sarcinimari, apasatoare si usoare(legers), care constituie opusul celui dintii.Pentru a clasifica un sistem fiscal ca fiind apasator sau usor, conservator sau progresist, e necesar a cuprinde in analiza totalitatea impozitelor-directe si indirecte-percepute intr-o tara de catre toate organele imputernicite sa faca acest lucru;repartizarea veniturilor si respectiv a sarcinilor fiscale pe clase si paturi sociale;corelatia dintre indicatorii care caracterizeaza contributia diferitelor categorii de persoane fizice si juridice la formarea veniturilor bugetare si puterea economica a acestora; corelatia dintre sarcinile fiscale si cheltuielilor publice repartizate pe beneficiari;gradul de dezvoltare a economiei nationale; obiectivele politicii interne si externe a guvernului de la putere ...

Alte referate despre: calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit, impozite si taxe locale

Impozitul pe venitul global

Numim impozit pe venitul anual global suma de bani datorită de o persoană fizică pentru veniturile realizate într-un an fiscal. Ea se poate determina prin aplicarea cotelor de impunere asupra venitului anual global impozabil stabilit în condiţiile prezentei ordonanţe.
Cumularea tuturor veniturilor realizate într-un an şi stabilirea impozitului pe baza lor respectă prevederile articolului 53 din Constituţia României potrivit căruia cetăţenii au obligaţia să contribuie prin taxe şi impozite la cheltuielile publice.

Alte referate despre: impozitul pe venitul global, impozit pe venit global, impozitul pe venit global

Impozitele indirecte

Printre elementele impozitului se numara: subiectul (platitorul), suportatorul, obiectul impunerii, sursa impozitului, unitatea de impunere, cota (cotele) impozitului, asieta, termenele de plata, etc.Subiectul impozitului (contribuabilul) este persoana fizica sau juridica obligata prin lege la plata acestuia.

Alte referate despre: impozite indirecte, impozitele indirecte, impozite indirecte referat

Incidenta impozitului

1. cum se difuzează povara impozitului, prin sistemul preţurilor, în întreaga economie;
2. cine suportă în final această povară.

Alte referate despre: incidenta impozitelor, incidenta impozitelor indirecte asupra preturilor, incidenta impozitului

Impozite indirecte, caracterizare generala

Toate impozitele directe si indirecte contribuie la scaderea nivelului de trai al populatiei, dar in mod diferit. Astfel, in timp ce impozitele directe duc la scaderea veniturilor nominale ale diferitelor categorii sociale, impozitele indirecte micsoreaza, in schimb, puterea de cumparare.In tarile dezvoltate, de regula, aportul impozitelor indirecte la formarea veniturilor fiscale ale statului este mai mic decat al impozitelor directe.

Alte referate despre: structura veniturilor din impozitele indirecte in bugetele tarilor ue, impozite indirecte in romania, referat impozite indirecte

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate
Plătitorii de accize sunt: persoane juridice, asociaţii familiale sau persoane fizice autorizate care produc, importă sau comercializează produsele prevăzute de lege; persoanele juridice care cumpără (de la producători individuali- persoane fizice) produse supuse accizelor, în vederea prelucrării sau comercializării; persoane juridice, pentru acele cantităţi de produse (supuse accizelor) pe care le acordă ca dividende sau ca plată în natură acţionarilor, asociaţilor ori persoanelor fizice, sau care sunt consumate pentru reclamă şi publicitate; persoanele fizice care introduc în ţară bunuri de natura celor prevăzute de lege.

Alte referate despre: alte impozite taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu alte impozite taxe si varsaminte asimilate, alte impozite taxe si varsaminte asimilate-atestat

Reforma impozitelor directe

Reforma impozitelor directe
- Impozitul pe profit în sumă de 2.791,3 miliarde lei cu o pondere de 22% din totalul venitului, reprezentând 74,2% din prevederile actualizate.
- Impozitul pe salarii în sumă de 3.380,2 miliarde lei cu o pondere de 25% din total, reprezentând 95,9% din prevederile actualizate. Veniturile Bugetului de Stat pe anul 1996 au fost realizate în sumă de 18.372,8 miliarde lei, impozitele directe reprezentând 8.532,6 miliarde lei, din care:

Alte referate despre: reforma impozitelor directe, impozite directe, impozitele directe

Impozitele directe

Impozitele de tip real au cunoscut o larga raspandire in perioada
capitalismului ascendant. Astfel, in primele stadii de dezvoltare a
capitalismului, cand pamantul constituia forma de baza a bogatiei si
principalul mijloc de productie, intr-o serie de tari europene a fost
introdus impozitul funciar( pe pamant). Pentru stabilirea marimii
acestuia se foloseau diferite criterii ca, de exemplu: numarul
plugurilor utilizate in vederea lucrarii pamantului,intinderea
terenurilor cultivate si calitatea acestora, marimea arenzii,pretul
pamantului etc.

Alte referate despre: impozite directe si indirecte, impozitele directe si indirecte, referat impozite directe

Impozitul nerezidentilor in Romania

Referat despre Impozitul nerezidentilor in Romania
1.1. Domeniu de aplicare. Noţiunea de nerezident
Prin nerezident se înţelege orice persoană juridică străină şi orice persoană fizică nerezidentă. Persoana juridică străină este orice persoană juridică ce nu a fost înfiinţată în conformitate cu legislaţia României sau care nu are locul de exercitare a conducerii efective în România. Persoană fizică nerezidentă este, potrivit legii, orice persoană fizică care nu este persoană fizică rezidentă, adică acea persoană fizică ce nu îndeplineşte niciuna dintre următoarele condiţii:
a) are domiciliul în România;
b) centrul intereselor vitale ale persoanei este amplasat în România;
c) este prezentă în România pentru o perioadă sau mai multe perioade ce depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat;
d) este cetăţean român care lucrează în străinătate, ...

Alte referate despre: impozit nerezidenti, impozit nerezidenti persoane fizice, impozitul nerezidentilor

Impozitele si taxele publice, raportul juridic obligational fiscal

Anexele prezintă diferite diferenţe de la ţără la ţară, fiind concludente în acest sens.Pentru realizarea obiectivelor politicii fiscale - obiectivele în domeniul economic, financiar, social - aparatul fiscal, în conformitate cu legislaţia şi reglementările fiscale, desfăşoară activităţi, operaţiuni specifice prin care sunt realizate concret raporturile obligaţionale fiscale.

Alte referate despre: raportul juridic obligational impozite si taxe referat, raportul juridic obligational, continutul raportului juridic procedural fiscal

Sistemul fiscal - trasaturi si functii

In categoria platitorilor de impozit pe profit sunt cuprinse persoanele juridice romane si straine care desfasoara activitati permanente in Romania, cat si persoanelor fizice straine asociate cu parteneri romani, pentru toate veniturile realizate de acestea pe teritoriul Romaniei .
Reglementarile in vigoare prevad ca sunt exceptate de la plata impozitului pe profit, trezoreria statului, institutiile publice, organizatiile de nevazatori, asociatiile si fundatiile daca utilizeaza cel putin 80% din venituri pentru activitatea autorizata, cooperativele protejate.

Alte referate despre: sistemul fiscal trasaturi si functii, bibliografie sistemul fiscal trasaturi si functii, trasaturile si functiile sistemului fiscal

Calcularea impozitului pe profit. Activitatea de exploatare

603 ,,Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar’’ = 5.000.000
607 ,,Cheltuieli privind mărfurile’’ = 100.179.308
626 ,,Cheltuieli poştale şi taxe de telecomunicaţii’’ = 4.500.000
658 ,,Alte cheltuieli de exploatare’’ = 10.900.000
Total cheltuieli din exploatare = 5.000.000 + 100.179.308 + 4.500.000 + 10.900.000 =120.579.308

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit activitatea de exploatare, calcularea impozitului pe profit, calculare impozit pe profit

Impozite si taxe

In functie de intentia legiuitorului, impozitele se pot manifesta ca instrument de stimulare sau franare a unor activitati de crestere ori reducere a productiei sau consumului unui anumit produs . Ele servesc ca metode interventioniste cu caracter conjunctural sau structural, pentru corectarea evolutiei, pentru stabilizarea si echilibrarea cresterii economice .

Alte referate despre: referat impozite si taxe locale, impozite si taxe locale referat cu bibliografie, impozite si taxe locale referat

Impozitele

Alte plăţi efectuate în limitele relaţiilor reglementate de legislaţia nefiscală nu fac parte din categoria plăţilor obligatorii (denumite impozite şi taxe).

Alte referate despre: impozit pe profit, calcul impozit pe profit, impozitul pe profit referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles