Impozitele si taxele locale la primarie f3702

Impozitele si taxele locale venituri proprii ale bugetelor locale

c) este o obligaţie generală, deoarece se referă la grupe ori categorii de contribuabili, stabilite de lege în mod general şi impersonal, şi nu la subiecţi individual determinaţi; Precizăm că obligaţia generală şi impersonală de impozit îşi are izvorul în legea care instituie impozitul dar obligaţia se concretizează în sarcina contribuabilului individual determinat, prin naşterea raportului juridic fiscal concret.

d) impozitul este resursă de interes public, de aceea este natural numai în favoarea bugetelor publice; Nu se pot stabili impozite decât prin acoperirea cheltuielilor publice, cum prevede Constituţia, existând în această situaţie o relaţie dintre impozit, cheltuială publică şi interesul general care este fundamentată în legislaţia impozitelor şi taxelor.

e) ca obligaţie generală şi impersonală, impozitul se stabileşte în mod autoritar, prin lege; Nu se cere consimţământul contribuabilului la instituirea impozitului, fiind suficientă ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 89kb
Downloads: 31
Materia: Administratie

Impozitele indirecte

Unitatea de impunere se foloseste pentru exprimarea dimensiunii obiectului impozabil. Drept unitate de impunere putem intalni: unitatea monetara, metrul patrat de suprafata utila, hectarul de teren, bucata, kilogramul, litrul, etc

Alte referate despre: impozite indirecte, impozitele indirecte, impozite indirecte referat

Impozite pe profit sau Impozite pe venitul capitalului - Avutia natiunilor de Adam Smith

Ca parghie economica, impozitul pe venit, indeosebi cel pe profitul societatii comerciale, este folosit pentru stimularea investitiilor intreprinderilor, a cercetarii stiintifice, progresului tehnic, largirea exportului, sau dezvoltarea economica.

Alte referate despre: impozitul pe profit in lucrarea avutia natiunilor de adam smith, referat impozitul pe profit si impozitul pe venit, impozit pe profit sau impozit pe venit

Notiuni generale privind impozitele si taxele - concept tipuri si functii

Impozitul este o categorie financiară, cu caracter istoric, a carei aparitie este legată de existenţa statului şi a banilor .
Concepţiile vizând necesitatea şi rolul impozitelor se întemeiază pe teoriile despre stat şi criteriile ce trebuie luate în considerare pentru dimensionarea taxelor fiscale . In legătură cu acestea au fost formulate teoria echivalenţei, teoria sacrificiului şi cele trei variante ale sale – teoria sacrificiului proportional, teoria sacrificiului egal şi teoria sacrificiului minim .
Adepţii teoriei echivalenţei susţin că impozitele reprezintă o contraprestaţie pe care cetăţenii o datorează statului pentru serviciile aduse de către acesta .
Teoria siguranţei susţine că impozitele trebuie considerate drept prime de asigurare pentru viaţa şi averea cetăţenilor . Creând condiţii pentru desfăşurarea în siguranţă a diferitelor activităţi (prin legi, instituţii şi organe de stat ), statul trebuie ...

Alte referate despre: notiuni privind impozitele si taxele directe, referat privind impozitele si taxele, concluzii privind impozitele si taxele locale

Impozitele

Impozite
Ansamblul pârghiilor, procedeelor, instituţiilor de administraţie şi reglementărilor fiscale, în curs de perfecţionare sau creare, va trebui să aibă în vedere starea economiei naţionale, strategia dezvoltării, asigurarea circulaţiei libere a capitalului, produselor şi serviciilor pe piaţa internă şi internaţională, necesitatea integrării economiei Republicii în circuitul european şi mondial.

Alte referate despre: impozitul pe venit, calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit

Taxele si impozitele indirecte din Romania

Taxele si impozitele indirecte din Romania
Cele menţionate mai sus motivează şi ritmul de creştere mai accentuat pe care îl înregistrează impozitele indirecte în ţările în curs de dezvoltare, comparativ cu ţările dezvoltate.

Alte referate despre: taxe si impozite indirecte, taxe si impozite indirecte in romania, taxe vamale impozite indirecte

Impozite - prezentare generala

Impozite - prezentare generala
2.Dupa obiectul impunerii ,impozitele se pot grupa in impozite pe avere ,impozite pe venit si impozite pe cheltuieli.
3.O deosebita importanta teoretica si practica o prezinta gruparea impozitelor in directe si indirecte.

Alte referate despre: impozite si taxe locale, impozite directe, impozit pe profit

Metodologia de control pt impozite directe

Metodologia de control pt impozite directe Profitul impozabil se determină ca diferenţă între veniturile totale încasate din activitatea de bază precum şi din alte activităţi şi cheltuieli totale, corespunzătoare activităţii desfăşurate . În cadrul acestor venituri şi cheltuieli se va verifica: dacă au fost înregistrate toate veniturile aferente perioadei corespunzătoare activităţii desfăşurate; dacă cheltuielile care s-au scăzut din venituri în vederea determinării profitului impozabil au fost următoarele: cheltuieli aferente activităţii desfăşurate corespunzător veniturilor încasate; taxa pentru folosirea terenurilor; taxa asupra mijloacelor de transport cu acţiune mecanică şi pe apă, înmatriculate potrivit legii; Metodologia de control pt impozite directe Cheltuieli cu pregătirea şi perfecţionarea profesională; sume plătite pentru contractele de cercetare ce au ca obiect programe prioritare de interes naţional, fundamentarea strategiilor ...

Alte referate despre: metodologia de control pt impozite directe62ae6 doc, control fiscal privind impozitele directe, controlul fiscal al impozitelor directe

Impozit pe venit global

- sa intre si in locuinta, cu acordul proprietarului, sau cu hotarare judecatoreasca;
- sa ridice un extras sau sa faca o copie dupa orice document;
- sa retina orice document care poate constitui o dovada in determinarea obligatiilor fiscale, pentru 30 zile;
- sa solicite ajutorul, cooperarea contribuabilului pt indeplinirea atributelor profesionale;

Alte referate despre: impozitul pe venitul global, impozit pe venit global, impozitul pe venit global

Incidenta impozitului

Evoluţia caracteristică a curbelor ofertei şi cererii generează intersecţii de echilibrare, care nu sunt altceva decît mărimile preţurilor. Analiza separată a efectelor aşezării taxelor indirecte sau a subvenţiilor asupra preţurilor implică şi descifrarea influenţei lor asupra distribuţiei acestor efecte între producător şi beneficiar şi coordonarea lor de către stat, ca instituitor şi diriguitor al acestora.

Se folosesc următoarele notaţii:

Alte referate despre: incidenta impozitelor, incidenta impozitelor indirecte asupra preturilor, incidenta impozitului

Calcularea impozitului pe profit. Activitatea de exploatare

761 ,,Venituri din imobilizări financiare’’ = 10.000.000
765 ,,Venituri din diferenţe de curs valutar’’ = 50.000
Total venituri financiare = 10.050.000
Cheltuieli financiare = 0

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit activitatea de exploatare, calcularea impozitului pe profit, calculare impozit pe profit

Impozite directe

Impozitele directe au caracteristic faptul ca se stabilesc nominal in sarcina unor persoane fizice sau juridice, in functie de veniturile sau averea acestora, pe baza cotelor de impozit prevazute in lege. Ele se incaseaza direct de la subiectul impozitului la anumite termene dinainte stabilite.

Alte referate despre: impozitele directe, impozite directe si indirecte, impozitele directe si indirecte

Reforma impozitelor directe

Reforma impozitelor directe
- Impozitul pe profit în sumă de 2.791,3 miliarde lei cu o pondere de 22% din totalul venitului, reprezentând 74,2% din prevederile actualizate.
- Impozitul pe salarii în sumă de 3.380,2 miliarde lei cu o pondere de 25% din total, reprezentând 95,9% din prevederile actualizate. Veniturile Bugetului de Stat pe anul 1996 au fost realizate în sumă de 18.372,8 miliarde lei, impozitele directe reprezentând 8.532,6 miliarde lei, din care:

Alte referate despre: reforma impozitelor directe, referat impozite directe, impozite directe referat

TVA - Taxa pe valoare adauga

În perioada 1925-1936 s-au aplicat taxe unice pentru diferite produse (aşezate fie in faza de producţie, fie in faza a comercializării), ajungându-se la peste 30 de taxe unice.

Alte referate despre: taxa pe valoarea adaugata tva, taxa pe valoare adaugata, taxa pe valoare adaugata referat

Impozitele directe

Prin urmare, impozitele directe fiind nominative si avand un cuantum
si termene de plata précis stabilite, iar acestea sunt aduse din timp
la cunostinta platitorilor, sunt mai echitabile si deci mai de
preferat decat impozitele indirecte,deoarece la acestea din urma
consumatorii diferitelor marfuri si servicii nu stiu cu anticipatie
cand si mai ales cat vor plati statului, sub forma taxelor de
consumatie si a altor impozite indirecte.

Alte referate despre: impozitele directe in romania, impozitele directe referat, impozite directe in romania

Fundamentarea teoretica a impozitelor

Impozitul are urmatoarele caracteristici:este o prelevare silita, cu character obligatoriu, care se efectueaza in numele suveranitatii statului;impozitul nu presupune si o prestatie directa si imediata din partea statului. Prin aceasta, impozitele se deosebesc in mod principal fata de taxe, in cazul carora exista un raport de contraserviuciu direct. Desigur, impozitele presupun realizarea unor contraservicii publice (aparare nationala, securitate si ordine publica, protectie sociala, reprezentarea tarii pe plan extern, etc.), dar acestea nu sunt percepute usor ("pipaite") de catre oricare dintre contribuabili.

Alte referate despre: fundamentele teoretice ale managementului, fundamentarea teoretica a procesului de integrare economica, prezentarea teoretica a impozitului pe profitul societatilor referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles