Impozitul pe profit in lucrarea avutia natiunilor de adam smith

Impozite pe profit sau Impozite pe venitul capitalului - Avutia natiunilor de Adam Smith

Ca parghie economica, impozitul pe venit, indeosebi cel pe profitul societatii comerciale, este folosit pentru stimularea investitiilor intreprinderilor, a cercetarii stiintifice, progresului tehnic, largirea exportului, sau dezvoltarea economica.

Impozite pe profit in “Avutia Natiunilor” ADAM SMITH
Cunoscutul economist si filosof scotian, Adam Smith, este considerat “parintele” economiei politice moderne mai ales datorita tratatului sau “O cercetare asupra natiunilor si cauzelor avutiei natiunilor” (publicat in 1776), tradus in limba romana sub titlul :”Avutia natiunilor”.

Lucrarea contine si patru maxime formulate de Adam Smith, care trebuie luate in considerare atunci cand se discuta despre impozit:
1. Trebuie ca supusii fiecarui stat sa contribuie, pe cat posibil, la sustinerea statului, in raport cu posibilitatile lor, adica in raport cu venitul fiecaruia.
2. Impozitul pe care fiecare persoana este obligata sa il plateasca trebuie sa fie bine precizat si ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 19
Materia: Economie

Impozitele directe

Prin urmare, impozitele directe fiind nominative si avand un cuantum
si termene de plata précis stabilite, iar acestea sunt aduse din timp
la cunostinta platitorilor, sunt mai echitabile si deci mai de
preferat decat impozitele indirecte,deoarece la acestea din urma
consumatorii diferitelor marfuri si servicii nu stiu cu anticipatie
cand si mai ales cat vor plati statului, sub forma taxelor de
consumatie si a altor impozite indirecte.

Alte referate despre: impozite directe, impozitele directe, impozite directe si indirecte

Piata si functiile ei

Deci, piaţa este înainte de toate ’’un contract social’’, mai mult sau mai puţin spontan, care difineşte locul economic în ansamblul vieţii sociale’’. Importanţa pieţei, într-un asemenea mecanizm economic derivă din funcţiile pe care ea le îndeplineşte în economie, cu abateri mai mari sau mai mici ca urmare a condiţiilor concrete ce există în timp sau spaţiu. În primul rînd, piaţa este cea care realizează contactul permanent dintre producţie, respectiv dintre producătorii de bunuri şi servicii, pe de o parte şi consum, respectiv consumatorii, nevoile şi gusturile acestora, pe de altă parte.

Alte referate despre: piata si functiile ei, piata muncii functiile, variantele strategiei de piata in functiei de nivelul competintei

Impozitul pe profit

1
2
3
4
Venituri totale
Ch aferente veniturilor
Ch nedeductibile
Impozit pe profit
Lei
Lei
Lei
Lei
100.000.000
80.000.000
5.000.000
3.000.000

Alte referate despre: calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit, impozit pe profit

Impozitul pe venit

Impozitul pe venit
Impozitele reprezinta in zilele noastre obligatii pecuniare, pretinse, in temeiul legii, de catre autoritatea publica, de la persoane fizice si juridice, in raport cu capacitatea contributiva a acestora, preluate la bugetul statului in mod silit si fara contraprestatie imediata si folosite de catre acesta ca resurse pentru acoperirea cheltuielilor publice si ca instrumente de influentare a comportamentului platitorilor, astfel incat interesele acestora sa fie armonizate cu interesul public.

Alte referate despre: impozitul pe venit, impozit pe venit, impozitul pe venit referat

Impozite directe

Impozite directe
Caracterul obligatoriu al impozitelor trebuie inteles in sensul ca plata acestora catre stat este o sarcina impusa tuturor persoanelor fizice si/sau juridice care realizeaza venit dintr-o anumita sursa sau poseda un anumit gen de avere pentru care, conform legii, datoreaza impozit. Sarcina achitarii impozitului pe venit revine tuturor persoanelor fizice si/sau juridice care realizeaza venit dintr-o anumita sursa prevazuta de lege.

Alte referate despre: impozitele directe si indirecte, referat impozite directe, impozite directe referat

Impozite - prezentare generala

Impozite - prezentare generala
6.Dupa institutia care le administreaza, se intilnesc impozite ale staului si impozite locale, in cazul statelor cu structura unitara, respectiv federale-ale statelor membre ale federatiei si locale.

Alte referate despre: impozite si taxe locale, impozite indirecte, calcul impozit pe profit

Impozit pe venit global

- sa examineze orice documente care ar fi relevante stabilirea corecta a impozitelor datorate;
- sa solicite contribuabilului toate informatiile, justificarile sau explicatiile referitoare la documentele supuse controlului;
- sa solicite prezenta contribuabililor la sediul unitatii fiscale;
- sa faca constatari faptice cu privire la natura activitatilor producatoare de venituri impozabile.

Alte referate despre: impozitul pe venitul global, impozit pe venit global, impozitul pe venit global

Impozitul pe profit

In aprilie 2000, paragrafele 20, 62(a) si Anexa A, paragrafele A 1O, A 11si B 8 au fost modificate in scopul revizuirii trimiterilor si terminologiei, ca urmare a emiterii IAS 40, Investitii imobiliare. In octombrie 2000, Consiliul a aprobat modificarile aduse la IAS 12, prin care s-au adaugat paragrafele 52A, 52B, 65A, 81(i), 82A, 87A, 87B, 87C si 91, si s-au sters paragrafele 3 si 50. Modificarile specifica tratamentul contabil al consecintelor politicii de dividende asupra impozitului pe profit.

Alte referate despre: impozitul pe profit referat, calcularea impozitului pe profit, referat impozitul pe profit

Profitul

Profitul, este in cel mai restrins sens, venitul pe care il obtin agentii economici, ca produs al utilizarii capitalului. in sensul cel mai larg, profitul este cistigul pe care-l obtin agentii economici, ca surplus peste costul de productie. De aici, rezulta ca profitul este avantajul realizat in forma baneasca dintr-o actiune, operatie sau activitate economica. Prin urmare orice agent economic nu poate progresa, nu se poate dezvolta daca nu obtine profit.

Privit ca diferenta intre pretul de vinzare si costul de productie profitul, mai precis profitul total are doua componente: profitul normal si profitul supranormal sau economic.Profitul normal reprezinta acea parte a profitului pe care o realizeaza si insuseste intreprinzatorul (agentul economic) in calitatea sa de proprietar al factorilor de productie. Ca venit al proprietarului care este si intreprinzator, profitul normal nu se include in costul de productie.

Alte referate despre: profitul, profit, pristanda profitor sau persoana de care se profita

Inventarea pietelor capitaliste si a statelor-natiune

Vechea economie sociala, bazata pe controlul productiei, pe fixarea preturilor si pe excluderea competitiei din exterior, era mult prea limitata pentru a se adapta multitudinii de noi tehnologii care faceau posibil un schimb sporit de bunuri si servicii intre mai muulte personae sip e distante mai mari. Noile tehnologii au dus la aparitia unei clase capitaliste. Si-au gasit modelul comercial in pietele libere si autoreglementate.

Alte referate despre: statul natiune, stat natiune, efectele globalizarii asupra statului natiune

Fundamentarea teoretica a impozitelor

Dreptul de a introduce impozite revine organelor de stat - parlamentul, la nivelul intregii tari sau consiliilor (parlamentelor) locale la nivelul colectivitatiilor teritoriale, in virtutea suveranitatii fiscale a statului. In acest cadru, isi gaseste aplicare practica principiul incidentei generale a fiscalitatii - potrivit caruia niciun venit si nicio avere nu pot fi exonerate de la impunere.

Alte referate despre: fundamentele teoretice ale managementului, fundamentarea teoretica a procesului de integrare economica, prezentarea teoretica a impozitului pe profitul societatilor referat

impozitul si taxa pe cladiri

5. Scaderea impozitului/taxei pe cladiri se face in cazul in care cladirea a fost dezafectata, demolata, dezmembrata, distrusa sau instrainata incepand cu data de intai a lunii urmatoare cand s-a produs una din aceste situatii.
6. Impozitul pe cladiri nu se datoreaza pentru cladirile si constructiile prevazute la art.250 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Alte referate despre: referat impozit si taxa pe cladiri, impozitul si taxe pe cladiri, impozitul si taxa pe cladiri

In cautarea lui Adam

Dumnezeu nu i-a lasat lui Adam doar obtiunea nemurii, tind sa cred, chiar daca Eliade afirma inversul, ca i-a lasat si putina constiinta si vointa, sau asa reiese din urmatoarea fraza, Nu a cerut fructul stiintei pentru ca ii intelegea pretuirea, daca nu ar fi avut constiinta pentru a-i intelege pretuirea cum l-ar m-ai fi pretuit? Vointa poate slabi la un moment dat, asa cum s-a intamplat in momentul "pacatului" , dar in momentul in care ai constiinta ai si obtiunea alegerii, si daca Dumenezeu nu l-a lasat pe Adam sa cumoasca rau, nu a facut-o din egoism, ci din iubire pentru propria sa creatie, chiar daca Eliade, e de parere ca este copia ratata a divinitati, poate chiar Dumenezeu stia ca la un moment dat va trebui sa-l lase sa cunoasca tot adevarul, nu poti feri la infinit un copil sa nu se loveasca, la un momendat tot o va face, cand nu esti atent, sau poate pur si simplu nu mai poti sa fi atent stiind ca avenit vremea sa cunoasca si rau.

Alte referate despre: cauta poezii crestine cu adam si eva, caut referat la romana adam si eva porunca si pedeapsa, caut eseu de tudor arghezi adam si eva porunca si pedeapsa

Rolul impozitelor in constituirea veniturilor publice

Productia de bunuri publice si raportul dintre acestea si bunurile private sunt determinate de decizia privind alocarea resurselor intre sectorul public si cel privat.Rolul alocativ al guvernului vizeaza tocmai utilizarea resurselor pentru producerea si distribuirea de bunuri si servicii publice. Alocarea resurselor este optima daca cerintele consumatorilor sunt satisfacute la nivel maxim, prin intermediul sectorului privat si al celui public.

Alte referate despre: studiu de caz impozite directe la veniturile publice, constituirea veniturilor publice, criteriile de constituire si ordonare a veniturilor publice

Impozit pe venituri microintreprinderi

O persoana juridica romana care este nou-infiintata poate opta sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu primul an fiscal, daca conditia prevazuta la art. 112 lit. d) este indeplinita la data inregistrarii la registrul comertului si conditia prevazuta la art. 112 lit. b) este indeplinita in termen de 60 de zile inclusiv de la data inregistrarii.

Microintreprinderile, conform art.112. alin (5), nu mai aplica acest sistem de impunere incepand cu anul fiscal urmator anului in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile prevazute la art. 112.

Potrivit art.112 alin.(6), nu pot opta pentru sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice romane care:
a) desfasoara activitati in domeniul bancar;
b) desfasoara activitati in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii;
c) desfasoara activitati in domeniile ...

Alte referate despre: impozitul pe veniturile microintreprinderilor, referat impozitul pe veniturile microintreprinderilor, impozitul pe veniturile microintreprinderilor referat

Will Smith

Smith's charming and sly demeanor in school resulted in the nickname "Prince", which eventually turned into the "Fresh Prince". While still in his teens, Smith began rapping and eventually began collaborating with Jeff Townes (a.k.a. DJ Jazzy Jeff), whom he met at a party.

Alte referate despre: will smith, referat will smith, will smith referat

Adam si Eva de Liviu Rebreanu

Mărturisirile dezvăluie o poligeneză declarată prin :
1) viziunea din adolescenţă;
2) întâlnirea cu necunoscuta de la Iaşi;
3) drama poeţilor Şt. O. Iosif şi Dimitrie Anghel ambii îndrăgostiţi de Natalia Negru ;
4) mitul metempsihozei ca model literar şi
5) oscilarea alegerii unui titlu între Poveste de reîncarnare, Şarpele şi Adam şi Eva- pentru a exprima simbolic succesiunea celor şapte vieţi predestinate.

Alte referate despre: adam si eva de liviu rebreanu rezumat, adam si eva de liviu rebreanu, rezumat adam si eva de liviu rebreanu
Referate afisate : 18
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles