Impozitul pe venit

Impozit pe venit global

Impozit pe venit global
In Romania, politica fiscala a impus practicarea de cote diferentiate de impozit pe profit, functie de profilul activitatii desfasurate.Reglementarea principala in materie de impozit pe profit este O.G. nr 70/1994, modificata ulterior de mai multe ori, ultima modificare fiind O.U.G nr 217/1999.Colectarea trimestriala a impozitului pe profit a redus veniturile la bugetul statului si a permis societatilor sa-si mareasca cash-flowul. Pentru a nu mari deficitul bugetar, care influenteaza direct inflatia, s-a procedat la aplicarea de cote diferentiate de impozit pe profit.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 45kb
Downloads: 2364
Materia: Economie

Impozite directe, generalitati si cota de 16 l

De asemenea tot in scop stimulativ pt profitul utilizat pt realizarea
unor investitii cu careacter productiv sau pentru protejarea mediunlui
incnjurator ag ec beneficiau de o reducere a impozitului cu 50%.

Alte referate despre: cotele impozitelor directe in rm, cote de impozitare a impozitelor directe, cote impozite directe in 2010

Impozitul pe venit

Impozitul pe venit
Impozitele reprezinta in zilele noastre obligatii pecuniare, pretinse, in temeiul legii, de catre autoritatea publica, de la persoane fizice si juridice, in raport cu capacitatea contributiva a acestora, preluate la bugetul statului in mod silit si fara contraprestatie imediata si folosite de catre acesta ca resurse pentru acoperirea cheltuielilor publice si ca instrumente de influentare a comportamentului platitorilor, astfel incat interesele acestora sa fie armonizate cu interesul public.

Alte referate despre: impozitul pe venit, impozit pe venit, impozitul pe venit referat

Impozite - prezentare generala

Impozite - prezentare generala
2.Dupa obiectul impunerii ,impozitele se pot grupa in impozite pe avere ,impozite pe venit si impozite pe cheltuieli.
3.O deosebita importanta teoretica si practica o prezinta gruparea impozitelor in directe si indirecte.

Alte referate despre: calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit, impozite si taxe locale

Impozitul pe venitul global

Aceste venituri obtinute din cedarea folosintei bunurilor sunt
stabilite pe baza unui contract în forma scrisa ce se încheie între
parti si se înregistreaza la organul fiscal competent în termen de 15
zile de la data încheierii. Cel care va înregistra contractul va fi
dupa caz proprietarul, uzufructuarul sau alt detinator legal.

Alte referate despre: impozitul pe venitul global, impozit pe venit global, impozitul pe venit global

Impozitele indirecte

Rolul impozitelor de stat se manifesta pe plan financiar, economic si social, cel mai important fiind rolul impozitelor care se manifesta pe plan fi-nancar, deoarece acesta constituie mijlocul principal de procurare a resur-selor financiare necesare pentru acoperirea cheltuielilor publice. Pe plan so-cial, rolul impozitelor se concretizeaza in faptul ca prin intermediul lor, stat-ul procedeaza la redistrubuirea unei parti importante din produsul intern brut intre grupuri sociale si indivizi, intre persoanele fizice si cele juridice.

Alte referate despre: impozite indirecte, impozitele indirecte, impozite indirecte referat

Taxele si impozitele indirecte din Romania

Taxele si impozitele indirecte din Romania
În vederea procurării resurselor financiare necesare statului se instituie, pe lângă impozitele directe, şi impozitele indirecte. În ţările dezvoltate, de regulă, aportul impozitelor indirecte la formarea veniturilor fiscale este mai mic decât cel al impozitelor directe şi al contribuţiilor pentru asigurări sociale luate împreună.
Taxele si impozitele indirecte din Romania

Alte referate despre: taxe si impozite indirecte, taxe si impozite indirecte in romania, taxe vamale impozite indirecte

Incidenta impozitului

Incidenta impozitului
Cauza acestor deficienţe sunt experienţa insuficientă a Republicii Moldova în aplicarea impozitelor în condiţiile pieţei, lipsa unui sistem impozitar stabil, iar de aici - inexistenţa unor şiruri dinamice de date fiscale, asigurarea insuficientă cu tehnică de calcul şi programe specializate aferente acesteia creează obstacole obiective în cercetarea complexă a eficienţei sistemului impozitar din Republica Moldova şi, în special, în cercetarea reacţiilor pieţei la introducerea impozitelor. Teoria economică utilizează conceptul de incidenţă fiscală pentru a evidenţia efectul atît la nivel microeconomic, cît şi macroeconomic. Incidenţa impozitului este analizată în cadrul:

Alte referate despre: incidenta impozitelor, incidenta impozitelor indirecte asupra preturilor, incidenta impozitului

Impozite directe

Impozite directe
Caracterul obligatoriu al impozitelor trebuie inteles in sensul ca plata acestora catre stat este o sarcina impusa tuturor persoanelor fizice si/sau juridice care realizeaza venit dintr-o anumita sursa sau poseda un anumit gen de avere pentru care, conform legii, datoreaza impozit. Sarcina achitarii impozitului pe venit revine tuturor persoanelor fizice si/sau juridice care realizeaza venit dintr-o anumita sursa prevazuta de lege.

Alte referate despre: impozite directe, impozitele directe, impozite directe si indirecte

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate

Valoarea de inventar a clădirii este valoarea de intrare a clădirii în patrimoniu, înregistrată în contabilitatea proprietarului clădirii. În cazul unei clădiri a cărei valoare a fost recuperată integral pe calea amortizării, valoarea impozabilă se reduce cu 15 %.

Alte referate despre: alte impozite taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu alte impozite taxe si varsaminte asimilate, alte impozite taxe si varsaminte asimilate-atestat

Calcularea venitului din capitalul investit

Calcularea venitului din capitalul investi - Prezenta lucrare abordează probleme teoretice şi practice diverse din domeniile financiar, bancar şi este concepută şi elaborată cu scopul de a constitui o bază necesară şi utilă fundamentării deciziilor specifice gestiunii afacerilor.

Programul anexat prezintă interes deosebit deoarece poate fi implementat în instituţii financiare, bănci, societăţi comerciale sau pe acţiuni, unităţi economice. Aceştia sunt preocupaţi pentru un plasament financiar cît mai bun, la un moment dat sau pe o anumită perioadă de timp, în scopuri imediate sau pe termen lung dintre cele mai diverse.
Moneda în relaţiile de piaţă reprezintă un element al patrimoniului agentilor economici.

În funcţie de uşurinţa sau greutatea cu care agentii economici îşi asigură moneda necesară, se conturează şi structura patrimoniilor lor. Pe o asemenea bază extinsă, moneda poate exista, poate fi creată şi multiplicată şi în ...

Alte referate despre: calcularea venitului din capitalul investit, calculul capitalului investit, calcularea capitalului investit

Impozitele directe

In evolutia lor,impozitele directe au tinut pasul cu dezvoltarea
economiei, deoarece ele se stabilesc fie pe anumite obiecte materiale
sau genuri de activitati, fie pe venit sau pe avere.

Alte referate despre: impozitele directe si indirecte, referat impozite directe, impozite directe referat

Impozitul pe profit

Cheltuieli nedeductibile: Chn = 25 + 1 = 3,5 milioane lei
Determinarea profitului impozabil:
Pimp = Pt – s + Chm = 325 – 20 + 3,5 = 308,5 milioane lei
Impozitul pe profit de plată:
Ip = 308,5 x 25 % = 77,125 milioane lei

Alte referate despre: impozit pe profit, calcul impozit pe profit, impozitul pe profit referat

Impozitele si taxele publice, raportul juridic obligational fiscal

Impozitele si taxele publice, raportul juridic obligational fiscal
Acest transfer de la contribuabil la stat se face: în mod obligatoriu, cu titlu nerambursabil şi fară o contraprestaţie directă şi imediată din partea statului.

Alte referate despre: raportul juridic obligational impozite si taxe referat, raportul juridic obligational, continutul raportului juridic procedural fiscal

Sistemul fiscal - trasaturi si functii

Alaturi de administratori si patroni, cea mai mare responsabilitate pentru prevenirea evaziunii fiscale o au contabilii, care rebuie sa asigure:

Alte referate despre: sistemul fiscal trasaturi si functii, bibliografie sistemul fiscal trasaturi si functii, trasaturile si functiile sistemului fiscal

Impozitul pe venitul persoanelor juridice

4) Dobinda, venit sub forma de dobinda - orice venit obtinut conform creantelor de orice fel (indiferent de modul intocmirii), inclusiv veniturile de pe depunerile banesti, veniturile obtinute in baza unui contract de leasing financiar. Distribuire - platile efectuate de catre un agent economic in folosul unuia sau mai multor proprietari care au dreptul la incasarea acestor plati.

Alte referate despre: impozitul pe venitul persoanelor juridice, impozitul pe venit persoane juridice, impozitul pe venit persoane juridice in europa

Impozitele

Impozitul este o plată obligatorie cu titlu gratuit, care nu ţine de efectuarea unor acţiuni determinate şi concrete de către organul împuternicit sau de către persoana cu funcţii de răspundere a acestuia pentru sau în raport cu contribuabilul care a achitat această plată.

Alte referate despre: impozite, impozitul pe salarii, impozitele
Referate afisate : 17
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles