Impozitul pe venit persoane juridice in europa

Impozitul pe venitul persoanelor juridice

Venit impozabil - venitul brut, inclusiv facilitatile acordate de patron, obtinut de contribuabil din toate sursele intr-o anumita perioada fiscala, cu exceptia deducerilor si scutirilor, aferente acestui venit, la care are dreptul contribuabilul conform legislatiei fiscale.
2) Venit estimat - venit apreciat (rezultat) prin aplicarea metodelor si surselor indirecte in cadrul controalelor fiscale ca urmare a instituirii posturilor fiscale.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 34kb
Downloads: 1
Materia: Finante-Banci

Rolul si functiile impozitelor

Pe masura ce organizarea statala se dezvolta, aceasta este insotita de impozitul permanent perceput pe cale de autoritate. Treptat el incepe sa fie reformat de conducatorii de state, iar el insusi, la randul sau, sta la baza reformelor la care statul a fost supus de-a lungul timpului.

Alte referate despre: functiile impozitului, functiile impozitului pe profit, functiile impozitelor si taxelor

Incidenta impozitului

Evoluţia caracteristică a curbelor ofertei şi cererii generează intersecţii de echilibrare, care nu sunt altceva decît mărimile preţurilor. Analiza separată a efectelor aşezării taxelor indirecte sau a subvenţiilor asupra preţurilor implică şi descifrarea influenţei lor asupra distribuţiei acestor efecte între producător şi beneficiar şi coordonarea lor de către stat, ca instituitor şi diriguitor al acestora.

Se folosesc următoarele notaţii:

Alte referate despre: incidenta impozitelor, incidenta impozitelor indirecte asupra preturilor, incidenta impozitului

Impozitul pe cladiri

In cazul unui apartament situat intr-un bloc cu mai mult de 3 niveluri si de 8 apartamente, coeficientul de corectie din zona respectiva, se reduce cu 0,10. Valoarea impozabila a cladirii, determinata luand in calcul elementele de mai sus, se reduce in functie de anul in care a fost terminata cladirea, dupa cum urmeaza:

Alte referate despre: impozitul pe cladiri, impozitul pe cladiri referat, referat impozitul pe cladiri

impozitul si taxa pe cladiri

1. Impozitul/taxa pe cladiri este anuala si se datoreaza de catre contribuabili pentru cladirile aflate in proprietatea lor sau de catre concesionar, locatar, titularul dreptului de administrare sau de folosinta pentru cladirile proprietate publica sau privat a a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale concesionate, inchiriate, date in administrare ori in folosinta, dupa caz.2. Prin cladire, se intelege orice constructie situata deasupra solului si/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinta sa si care are una sau mai multe incaperi ce pot servi la adapostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalatii, echipamente si altele asemenea, iar elementele structurale de baza ale acesteia sunt peretii si acoperisul, indiferent de materialele din care sunt construite. Incaperea reprezinta spatiul din interiorul unei cladiri.

Alte referate despre: impozitul si taxa pe cladiri, referat impozit si taxa pe cladiri, impozit si taxe pe cladiri

Impozitele

Impozite
Relaţiile fiscale pot exista numai la prezenţa legii corespunzătoare, adică în formă de relaţii de drept. Astfel, la baza asigurării organizatorice şi juridice a realizării sistemului fiscal este pusă elaborarea de către Parlament a actelor legislative corespunzătoare.

Alte referate despre: impozitul pe venit, calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit

Impozite - prezentare generala

Impozite - prezentare generala
Data fiind diversitatea formelor pe care le-au imbracat si le imbraca impozitele in diferite state ,acestea se pot grupa dupa diferite criterii: 1.Dupa forma in care se percep, se disting impozite in natura si impozite in bani .Impozitele in natura ,caracteristice orinduirilor trecute ,imbracau forma prestatiilor sau darilor in natura.Impozitele in bani se intilnesc in mod frecvent.

Alte referate despre: impozite si taxe locale, impozite directe, impozite indirecte

Metodologia de control pt impozite directe

Metodologia de control pt impozite directe
Profitul este o categorie economico-financiară specifică sistemului de piaţă fiind rezultatul obţinut în urma investirii unui capital.Impozitul pe profit este un venit datorat bugetului, fiind reglementat prin Legea nr.12 din ianuarie 1991, completată de reglementările ulterioare.

Alte referate despre: metodologia de control pt impozite directe62ae6 doc, control fiscal privind impozitele directe, controlul fiscal al impozitelor directe

Impozite directe, generalitati si cota de 16 l

d) impunerea separata, mai intai a dividendelor repartizate
actionarilor si apoi a partii din profit ramase la dispozitia
societatii de capital.

Alte referate despre: cote impozite directe in 2010, cote de impozitare a impozitelor directe, cotele impozitelor directe in rm

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate

Cota de impozitare este de 0,2 % pentru clădirile situate în mediul urban şi 0,1 % pentru clădirile din mediul rural.
Persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri vor plăti un impozit majorat după cum urmează: cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua clădire, cu 75 % pentru cea de-a treia clădire şi cu 100 % pentru cea de-a patra şi următoarele. În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se detrmină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.

Alte referate despre: alte impozite taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu alte impozite taxe si varsaminte asimilate, alte impozite taxe si varsaminte asimilate-atestat

Impozite directe

Impozite directe
Obiectul impunerii il reprezinta materia supusa impunerii. La impozitele directe, obiect al impunerii poate fi venitul sau averea.
Sursa impozitului arata din ce anume se plateste impozitul.

Alte referate despre: impozitele directe, impozite directe si indirecte, impozitele directe si indirecte

Reforma impozitelor directe

Reforma impozitelor directe
- Impozitul pe profit s-a încasat în sumă de 3.517,3 miliarde lei cu o depăşire de 1% faţă de prevederile actualizate, reprezentând 19,2% din totalul veniturilor, circa 40% provenind din sectorul bancar.
- Impozitul pe salarii, s-a încasat în sumă de 6.656,3 miliarde lei, realizând o depăşire faţă de prevederi de 1,2%, reprezentând 36,2% din totalul veniturilor, cu 0,6% mai mult decât în anul 1995. Din acest impozit au fost defalcate sume pe seama bugetelor locale conform legii, în sumă de 1.972,6 miliarde lei, reprezentând 29,6% din totalul impozitului pe salarii încasat.

Alte referate despre: reforma impozitelor directe, referat impozite directe, impozite directe referat

Impozite

- Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr.24/1992 privind stabilirea serviciilor consulare si a taxelor consulare percepute pentru prestarea acestora, publicate în Monitorul Oficial nr.17/20.01.1998;

Alte referate despre: impozit pe profit, calcul impozit pe profit, impozitul pe profit referat

Calcularea venitului din capitalul investit

Calcularea venitului din capitalul investi - Rezultatele obţinute în domeniul economic denotă faptul ca unităţile economice se dezvoltă punîndu-şi probleme, căutînd soluţii si furnizîndu-şi posibilităţi care să susţină şi să extindă activitatea economică. Calcularea venitului din capitalul investi

Alte referate despre: calcularea venitului din capitalul investit, calculul capitalului investit, calcularea capitalului investit

Impozitul pe venitul global

* Persoanele fizice române cu domiciliul în România pentru
veniturile obtinute atât în România cât si în strainatate.
* Persoanele fizice române fara domiciliu în România pentru
veniturile obtinute în România prin intermediul unei baze fixe
situate pe teritoriul României sau într-o perioada ce depaseste în
total 183 zile în oricare 12 luni, începând sau sfârsind în anul
calendaristic vizat.
* Persoanele fizice straine pentru veniturile obtinute în România,
prin intermediul unei baze fixe situate pe teritoriul României sau
într-o perioada ce depaseste în total 183 de zile în oricare 12
luni începând sau sfârsind în anul calendaristic vizat.

Alte referate despre: impozitul pe venitul global, impozit pe venit global, impozitul pe venit global

Impozitul pe profit

Impozitul pe profit este un impozit personal iar în cadrul reformei fiscale din România , impozitul pe profit ocupă un rol imortant atât în prisma contribuţiei sale la formarea veniturilor bugetare cât şi prin influenţarea activităţilor generatoare de profit.

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit, referat impozitul pe profit, impozit pe profit referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles