Incalzirea globala-mit sau realitate 3500

Incalzirea globala - prezentare power point

Incalzirea globala
Temperatura medie a aerului în apropierea suprafeţei Pamantului a crescut în ultimul secol cu 0,74±0,18°C. Grupul interguvernamental de experti in evolutia climei (Intergovernmental Panel on Climate Change) afirmă că „cea mai mare parte a creşterii temperaturii medii în a doua jumătatea a secolului al XX lea se datorează probabil creşterii concentraţiei gazelor cu efect de sera, de provenienţă antropică.

Ei consideră că fenomenele naturale ca variaţiile solare şi vulcanismul au avut un mic efect de încălzire până în anii 1950, dar după efectul a fost de uşoară răcire.Încălzirea globală are efecte profunde în cela mai diferite domenii.

Ea determină ridicarea nivelului marii, extreme climatice, topirea ghetarilor, extincţia a numeroase specii şi schimbări privind sanatatea oamenilor. ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1384kb
Downloads: 16386
Materia: Geografie

Ghetarii

În decursul anilor, masa de zăpadă, căreia i se adaugă continuu alte straturi, suferă o transformare lentă devenind progresiv mai densă, cu cristale mai mari de gheaţă. Comprimarea în continuare a straturilor inferioare produce a mărire mai accentuată a densităţii, care produce structura caracteristică a gheţarului. Acesta, ajuns la o anumită masă critică, va începe să se deplaseze lent, dar semnificativ în timp, sub acţiunea greutăţii sale determinând fisuri sau crăpături profunde în propria sa structură.
Structura topografică a reliefului determină viteza de deplasare şi forma gheţarului. Dacă panta este suficient de accentuată, apare o aşa-numită limbă a gheţarului, care este partea acestuia care determină "curgerea" sau alunecarea sa. În decursul curgerii sale, gheţarul exercită o puternică acţiune de eroziune a formei de relief pe care o străbate. Tot ceea ce gheţarul transportă în decursul ...

Alte referate despre: ghetari montani, ghetarii, ghetarii montani

Poluarea atmosferica

In fiecare dimineata, 30 000 noi vehicule se vor fi adaugat totalului mondial. Deoarece agentii poluanti pot afecta respiratia, se dau avertismente, adresate in special persoanelor suferind de astm (vezi subpunctul urmator).In ultimii 200 de ani industrializarea globala a dereglat raaportul de gaze necesar pentru echilibrul atmosferic. Un copil din sapte sufera de astm in Marea Britanie din cauza poluarii, care agraveaza simpotomele.

Alte referate despre: poluarea atmosferica, poluarea atmosferica referat, poluare atmosferica

Efectul de sera

In cazul atmosferei: prin efect de sera se intelege incarzirea straturilor de aer din atmosfera joasa, datorita transparentei aerului pentru radiatia solara, in principal pentru lungimile de unda scurta si, in acelasi timp, absorbtiei partiale a radiatiilor infrarosii de catre unii constituanti atmosferici.

Alte referate despre: efectul de sera, efectul de sera referat, referat efectul de sera

Efectul de sera - pagube si eventuale remedii

Si totusi nu toti climatologii au aceeasi opinie asupra previziunilor pe termen mediu sau lung .Rogers Revell de la Universitatea din San Diego afirma ca variantele aflate in joc sunt atat de numeroase,incat este imposibil sa se prevada viitorul.Nivelul anhidridei carbonice ar putea urca pana la 370 de parti la milion pana in nu indepartatul an 2000 sau putin dupa ceea.Aceasta modesta crestere ar fi de ajuns pentru a face sa urce temperatura globului cu 2 grade.Chiar daca nu trebuie sa apelam prea usor la unele comparatii, nu este inoportun sa amintim ceea sa intamplat acum cateva milioane de ani pe planeta Venus,unde un excesiv efect de sera a determinat,progresiv,actuala temperatura de 480 grade si o atmosfera de 90 de ori mai densa decat cea terestra.

Alte referate despre: efectul de sera pagube si eventuale remedii, efectul de sera -pagube si eventuale remedii, efectul sera pagube si remedii

Incalzirea globala

Ne putem astepta, ceea ce este tot mai vizibil in fiecare an, ca perioadele de canicula si inundatiile sa se intensifice, pagubele materiale si umane sa creasca, sa apara fenomene de migratie a populatiei din zonele extreme catre cele mai aparate. Incalzirea globala va face ca in perioadele fenomenelor meteo extreme consumul de energie sa fie enorm. Toate statele trebuie sa se angajeze in procesul international de reducere efectiva si majora a emisiilor de gaze cu efect de sera, completat cu masuri de dezvoltare a sistemelor nepoluante" a conchis profesorul Dutu.

Alte referate despre: incalzirea globala referat, incalzirea globala, referat incalzirea globala

Dioxidul de carbon - extinctia speciilor

Cele mai noi informatii ale cercetatorilor de la Centrul National de Cercetari Atmosferice (NCAR) din Boulder, Colorado, sprijina ipoteza potrivit careia activitatea vulcanica intensa de-a lungul a sute de mii de ani a eliberat cantitati imense de dioxid de carbon si de sulf in aer, ceea ce a dus la incalzirea treptata a planetei. Echipa de la NCAR a folosit un instrument de cautare cunoscut drept Community Climate System Model (CSSM), care cerceteaza efectele combinate ale temperaturilor atmosferice, ale oceanelor si actiunea curentilor.]

Alte referate despre: download referat stocarea dioxidului de carbon in specie, stocarea dioxidului de carbon in specia graului, dioxid de carbon

Cuptor cu creuzet pentru incalzirea aluminiului

• ca urmare a amestecului (agitaţiei) intens a băii metalice topite sub acţiunea forţelor electrodinamice, se produce uniformizarea temperaturilor, se elimină supraîncălzirile locale şi se reduc în consecinţă pierderile de metal (0,5 ... 0,8 %)

Alte referate despre: cuptor cu creuzet pentru incalzirea aluminiului, cuptor cu creuzet, cuptorul cu creuzet

Metabolismul industrial de la concept la realitate

Tendinte actuale si de viitor
In februarie 1998, producătorii de maşini din Japonia şi-au dezvăluit planurile. Ei şi-au propus să crească rata de reciclare pentru noile maşini la 90% faţă de 75% . Spre deosebire de producătorii de obiecte de uz casnic, care sunt obligaţi prin lege să aibă grijă de produsele scoase din funcţionare, producătorii de automobile au evitat până acum o asemenea restricţie, promiţând deschis că vor atinge prin mijloace autonome scopul propus.

Alte referate despre: metabolism industrial-de la concept la realitate, metabolism industrial, fiscalitatea concept si realitate istorica

Aparate electrocasnice de incalzit

Radiatore parabolice.Se numesc astfel deoarece oglinda metalica pentru dirijarea radiatiilor de caldura are forma parabolica. Elementul incalzitor 1 este format dintr-un corp izolant de ceramica,pe care se rezistenta de incalzire.Corpul de ceramica trebuie sa satisfaca conditiile specifice acestor piese si in special o buna rezistenta la temperaturi inalte.Rezistenta de incalzire este executata dintr-un conductor de cromnichel,rasucit sub forma unei spirale si infasurat in jurul corpului.Rezistenta se monteaza astfel incat spirele sa fie egal distantate intre ele.

Alte referate despre: aparate electrocasnice de incalzit, aparate electrocasnice de incalzire, aparate electrocasnice pentru incalzit

Realitatea si reflectarea ei neconventionala

Un patul de lemn veghea curtea spre scoala care ne gonea vara acasa direct prin gardul binevoitor, linga el in fata casei in care ne-am petrecut copilaria (scoala am facut-o departe la oras) o casa ceva ma mica parca special facuta pentru mama bunicii mele (strabunica familiei) mama Ctina, batrina dar plina de sanatate, girbovita de ani dar cu un spirit proaspat si nemuritor care m-a rmarit toata viata si m-a protejat. O camera si o vatra cu acces direct in aer liber linga patulul plin aproape intotdeauna cu stiuleti gata sa se sacrifice in malaiul pentru mamaliga.

Alte referate despre: forma de reflectare ideal subiectiva si de constructie a realitatii, reflectarea senzoriala a realitatii externe, 5 reflectarea senzoriala a realitatii externe

Efectul de sera si incalzirea Planetei

Soarele emite pe pamant caldura si lumina. Aceasta emisie acopera intreaga gama de raze cuprinse intre ultraviolete, infrarosii si lumina vizibila.O treime din aceste raze este reflectata de atmosfera, iar o parte din ultraviolete este absorbita de stratul de Ozon. Cele ce patrund in atmosfera lumineaza si incalzesc Pamantul.Pamantul incalzit emite la randul sau radiatii catre spatiu. Emisia Pamantului se rezuma doar la gama de infrarosii. Or, cateva din gazele ce se gasesc in atmosfera au capacitatea sa absoarba acest tip de infrarosii si de a produce caldura. Acesta caldura sporeste temperatura atmosferei si incalzeste din nou Pamantul. Aceste gaze poarta numele de A© gaze cu efect de sera A>>. Pentru planeta noastra, ele au rolul pe care il are peretele translucid pentru solul unei sere.

Alte referate despre: efectul de sera si incalzirea planetei, efectul de sera si incalzirea globala, efectul de sera si incalzirea globala referat

Basmul si realitatea

În primul rând, ştim cã în basm existã acea convenţie a supranaturalului care, în urma transpunerii într-o lume diferitã de cea cunoscutã, ne oferã un sentiment de confort, de univers securizant. Timpul acţiunii este adus în prezent prin formulele mediane (”şi merge el cât merge”) şi finale („la nunta crailor au fost poftiţi încã crai, crãiese şi împãraţi şi un pãcat de povestariu fãrã bani în buzunariu”) pentru a reduce distanţa dintre real şi imaginar, în cea din urmã precizând chiar cã naratorul a fost martor.

Alte referate despre: basmul si realitatea, basmul si realitatea asemanari, basmul intre realitate si fabulos

Utilaje pentru incalzire

Partea principală a unui cuptor ce respectă toate normele de poluare este arzătorul modulant cu aer insuflat, cu amestec de gaze-aer la nivelul capului de ardere. Arzătoarele din această categorie sunt complet automatizate şi echipate cu dispozitive de control, pentru o securitate maximă. Pot echipa orice fel de focar, în depresiune sau cu presiune, în domeniul de lucru prevăzut.

Alte referate despre: utilaje pentru incalzire, utilaje de incalzire, alegerea utilajului de incalzire

Caracatitele-intre mit si realitate

In lumea nevertebratelor marine, caracatita ocupa un loc aparte datorita capacitatilor de adaptare la mediu, sistemului nervos si a ochiului , ce amintesc de conformatiile intalnite la vertebrate.Daca mai adaugam modul de deplasare , unic in intregul regn animal , posibilitatea de a-si acoperi retragerea prin lansarea unui nor de “cerneala” ,multitudinea de reactii surprinzatoare si posobilitatile ei de a invata , intelegem de ce oamenii de stiinta au fost uimiti si fascinate de acest animal.

Alte referate despre: constituirea statului medieval moldova mit si realitate, doctrina marxista-mit sau realitate, constituirea statului medieval moldova este mit sau realitate

Tutankhamon - mit sau realitate

La data de 25 noiembrie 1922, Carter, Carnavon si Calender au coborat scara si au gaurit poarta. In partea cealalta era ceva fantastic. Erau vase de alabastru, bijuterii, coliere, cupe de aur, cufere incrustate cu pietre pretioase…Dar nu era mumia…

Alte referate despre: formarea statelor medievale mit sau realitate, sarbatorile iernii-intre mit si realitate, mit si realitate in opera lui creanga

Proprietatea afectata unui scop

Potrivit art. 480 din Codul civil "Proprietatea este dreptul ce-l are cineva de a se bucura si a dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut, insa in limitele determinate de lege". Sintagma "a se bucura", luata in sens larg, are in vedere atat dreptul de a intrebuinta bunul, cat si de a-i culege fructele si chiar daca aceasta expresie nu este strict juridica, ea include in realitate doua din atributele dreptului de proprietate, posesia si folosinta (jus utendi si jus fruendi).

Alte referate despre: proprietatea afectata unui scop si fiducia, proprietatea afectata unui scop, proprietatea afectate unui scop si fiducia
Referate afisate : 17
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK