India

Culture of India

The culture of India is one of the oldest and unique. In India, there is amazing cultural diversity throughout the country. The South, North, and Northeast have their own distinct cultures and almost every state has carved out its own cultural niche. There is hardly any culture in the world that is as varied and unique as India. India is a vast country, having variety of geographical features and climatic conditions. India is home to some of the most ancient civilizations, including four major world religions, Hinduism, Buddhism, Jainism and Sikhism.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 3575kb
Downloads: 7
Materia: Engleza

West India

West India:Variously known as "Rome of the East", "Tourist Paradise" and "Pearl of the Orient", the state of Goa is located on the western coast of India in the coastal belt known as Konkan. The magnificent scenic beauty and the architectural splendours of its temples, churches and old houses have made Goa a firm favourite with travellers around the world.

Alte referate despre: west india, india referat, referat india

India - Taj-Mahal

Vegetatie diversificata:padure deasa pe coasta Malabar si in Assam (NE), jungla in piemontul himalayan, savanain Campia Bengal, stepe cu plante xerofite, desert (in NV).

Alte referate despre: india taj mahal, referat india taj mahal, india-taj mahal

India

CLIMA
Clima musonica a Indiei are patru anotimpuri : in decembrie-martie anotimpul racoros, secetos ; in aprilie-mai anotimpul cel mai calduros ; in iunie-septembrie anotimpul cel umed , cand vantul bate dinspre sud si aduce peste 90% din precipitatiile din India . Intre octombrie-noiumbrie este anotimpul musonului in tretragere . Cantitatea totala de precipitatii variaza intre 1143 cm si doar 10 cm in Desertul Thar . La Madras , in sud , temperaturile medii sunt de 24 de grade in ianuarie si 31 de grade in iunie , iar cantitatea totala de precipitatii 125 cm . Pentru Bombay cifrele sunt 24 grade , 29 grade si 180 cm iar pentru Delhi 14 grade , 33 grade si 63 cm .

Alte referate despre: india, referat despre india, istoria indiei

Varanasi-India

Varanasi-India - Capitala religioasa a hinduismului
Situat in N Indiei(in Statul Uttar Pradesh), Varanasi este unul dintre cele mai vechi orase din India si din lume.Primile mentiuni documentare despre acesta(numit candva si Benares) apar in scrierile budiste si in vestita epopee indiana Mahabharata.Dar inceputurile sale sunt cu mult mai vechi, pierzandu-se undeva in ,,noaptea timpurilor’’ , in acea inefabila vreme in care mitul si istoria se confunda sau nu se disting intre ele.

In sec. Al VIII-lea i.Hr., Varanasi este capitala statului Kashi, stat ce va insa anexat, in sec al V-lea I.Hr. , de Regatul Magadha.In timpul dinastiei Gupta(320-550), orasul se afirma ca un stralucit centru cultural si religios , devenind orasul sfant al hinduismului.

Conform unei traditii, cei 2 afluenti ai Gangelui , Varuna si Assi , care-l incadreaza , ar fi luat nastere din trupul fiintei primordiale, desigur la inceputurile lumii. Deaceea , Varanasi este socotit cel mai ...

Alte referate despre: varanasi india, india varanasi, india antica

Costumul Indian

Descoperirile, referite la mileniul III î.e.n., ne permit de a vorbi despre pelerină, care se arunca (la bărbaţi) peste umărul stîng, dar în dreapta trecea sub suoară. La acest tip se referea şi îmbrăcămintea „nivi” – o bucată de ţesătură, înfăşurat în jurul taliei, în aşa fel ca pe abdomen să formeze nişte cute. Aceste elemente intrau în compoziţia costumului feminin şi masculin şi reprezintă principala îmbrăcăminte necusută modernă în India (rochia feminină – sari, masculină – dhoti), păstrată în multe variante de îmbrăcare şi moduri de purtare a plapumei.

Alte referate despre: costum indian, costumul indian, istoria costumului indian

India mongolilor

Toleranta lui Akbar nu era doar o chestiune de diplomatie. Acesta era foarte interesat de religie, asistand la dezbaterile dintre hindusi, musulmani, zoroastri si crestini. In cele din urma, Akbar si-a dezvoltat propriul sau crez, "Credinta Divina", imprumutand elemente de la celelalte religii, probabil in speranta ca impune o forta unificatoare in dezbinata Indie. Insa, s-a inselat: putini oameni au trecut la aceasta religie, iar supusii musulmani s-au infuriat. Dupa moartea imparatului, urmasii sai au revenit la ortodoxia musulmana.

Alte referate despre: populatia indiei, india-traditii, clima indiei

India - Masivul Everest

De ce anume s-a oprit Waugh in scrisoarea sa din 1856 la acest nume nu este clar nici pana astazi. George Everest, un om dintr-o bucata, neobisnuit de ambitios, era un nume controversat in domeniul sau. De altfel, Everest insusi, in timp ce conducea”Survey of India”, se pronuntase mereu pentru un nume local.
Cateva nume locale au fost luate in considerare pentru a inlocui “Peal XV”: spre exemplu “Chomolungma”, care intr-o traducere aproximativa ar insemna “Zeita-mama a Pamantului”, cum numesc astazi serpasii cel mai inalt munte al lumii. Sau “Lhochamalung”, adica ”Tinutul in care se opresc pasarile', dupa cum se numeste muntele in Tibet. In cele din urma, insa, numele propus de Waugh s-a impus si institutiei ce atribuie denumirile geografice pe plan mondial, Royal Geographical Society de la Londra.

Alte referate despre: masivul everest, care este lantul montan in care se gaseste masivul everest, muntele everest

Clima din India

Ramura golfului Bengal, care strange coasta Coromandala intre capul Comorin si Orissa, se abate spre nord vest. Ramura Marii Arabiei, se muta spre nord est spre muntii Himalaya. Pana in prima saptamana din iulie, intreaga tara trece prin ploi musonice; in medie, in sudul indiei cad mai multe precipitatii decat in nord. Totusi in nord estul indiei cade cea mai mare cantitate de precipitatii. Norii musonului incep sa se retraga din nordul indiei pe la sfarsitul lunii august; pana ape 5 octombrie se retrag si din Mumbai. In timp ce India se raceste mai departe in septembrie, musonul din sud vest scade in intensitate. Pana la sfarsitul lui noiembrie, paraseste tara.

Alte referate despre: clima in india, clima din india, clima musonica india

India

India are o suprafaţă de 3.287.590 km˛ şi o populaţie de 846.302.688 locuitori. Densitatea este de 247 locuitori/km˛. Capitala Indiei este Delhi cu o populaţie de 8.375.188 locuitori. Cel mai mare oraş din India este Calcutta cu o populaţie de 10.916.272 locuitori. Limbi oficiale sunt hindi şi engleza. Moneda oficială este rupie(1 rupie = 100 paisa).. Produsul intern brut este de 450.493.000.000 dolari SUA. Forma de stat este republică federală.

Alte referate despre: filosofia in india antica, india traditii, capitala indiei

India-caractere umane si economice

India sunt portughezii, care prin Vasco da Gama ating coasta Malabar in anul 1498 iar ulterior pun stapanire pe mare parte din aceasta coasta, monopolizand comertul cu Europa si Africa.La inceputul secolului al XVI-lea se infiinteaza Imperiul Marilor Moguli (cu capitala la Agra si apoi Delhi), care unifica mare parte din India si impune ca religie de stat islamismul.

Alte referate despre: caracterele umane, caractere umane, referat geografia umana si economica

India

Ca organizare de stat India este o republica prezidentiala potrivit
constitutiei in vigoare adoptata la 21 ianuarie 1950.Fiecare stat are
un guvernator numit de presedinte pentru o perioada de 6 ani, un
Consiliu de Ministri, si o Adunare Legislativa.

Alte referate despre: cultura indiei, india referat la geografie, despre india

India ppt

Istoria pe scurt: Portughezul Vasco da Gamma a ajuns in India, in Kerala de astazi, in anul 1498. In 1510, portughezii au capturat Goa, unde, pana in anul 1961, au avut controlul zonei.Francezii au avut enclave timp de 100 de ani in Puducherry si Madras.Englezii au controlat comercial, India, sute de ani. Controlul britanic a fost foarte puternic, incepand din sec al XVIII lea.India Independenta este legata de numele Indirei Ghandi, aleasa ca prim ministru in anul 1966.Steagul si imnul Indiei:iimnul se intituleaza Janaganamana si a fost scris de poetul Rabindranath Tagore; steagul are in centru o roata care simbolizeza ciclul reincarnarilor; simbolistica culorilor steagului Indian: portocaliu=toleranta si sacrificiu; alb=adevarul si puritatea; verde=credinta si tineretea.

Alte referate despre: referat india ppt, referat geografie india ppt, ppt totul despre india in romana

India

CLIMA
La nivel national, sunt patru anotimpuri: iarna (ianuarie si februarie), vara (din martie pana in mai), anotimpul musonic sau polios (din junie pana in septembrie), si un anotimp post musonic (din octombrie pana in decembrie). Configuratia geografica si geologica unica a indiei ii influenteaza puternic climatul; acest lucru se manifesta in mare parte in regiunea himalayana in nord si in desertul Thar in nord-vest.

Alte referate despre: referat india geografie, arta indiei antice-desen, india referat geografie

Vanzatorul de cafea din India

Dharmus ii linistea, le spunea ca praful negru despre care spuneau ei se numeste cafea si acolo de unde venea el era o substanta foarte apreciata. Nu de putine ori Dharmus le arata cum se prepara acea cafea si la ce era ea buna. La inceput, chiar si clientii cei mai fideli, care obisnuiau sa cumpere de la el pietre pretioase, piei, blanuri si altele, se codira sa guste din cafea insa pana la urma cedara.

Alte referate despre: locul 1 in lume cafea india, cafea, referat cafea

Maytrei

A aparut in 1933, cind deja M. Eliade era celebru, pentru ca scrisese
numeroase studii si eseuri, studiase in India si calatorise foarte
mult. Romanul este o capodopera a ciclului Indian ce cuprinde
volumele: "Izabele si apele diavolului", "India", "Secretul doctorului
Hanigberger". Maitreyi este o experienta morala si un roman care a
sporit seria miturilor umanitatii. Protagonistii sunt misterioasa
indianca Maitreyi (personaj real, fica unui mare filozof) si
continentalul Allan, alias M. Eliade, care o cunoaste in perioada
studiilor din India. Povestea lor este "o monografie a tulburarii"
desfasurata dealungul a 15 capitole. Stilul este original, subordonat
autenticului, imbinind jurnalul, corespondenta, eseul, reportajul si
povestirea la persoana I, a unor amintiri a eroului. Mitul fecioarei
bengaleze se constituie treptat si dramatic, incepind cu primele
capitole unde notatiile din jurnal sunt lapidare si reci si sunt
complectate cu amintirile ...

Alte referate despre: maytrei, maytrei rezumat, rezumat maytrei

Hinduismul

Hinduismul - Cuvantul hindu este derivate din cuvantul din limba sanscrita sindhu=rau, mai specific se refera la Indus. In secolul V, persienii au fost numiti asa, pentru ca erau identificati ca oamenii de pe pamanturile Indus. Hinduistii definesc propria comunitate ca fiind ,,cei care cred in Vedas’’ sau ,,cei care urmeaza calea’’(dharma) celor patru categorii (Varnas) si trepte ale vietii (Ashramas).
Hinduismul este o religie majora in lumen u doar prin virtutea faptului ca are multi adepti (mai multi de 700 de mil.) ci si datorita profundei influente pe care o are asupra altor religii. Influenta corespondenta a acestor religii asupra hinduismului a contribuit la sincretismul religiei-varietatea larga a credintelor si practicile pe care le cuprinde. Mai mult de atat, baza geografica (adica faptul ca, cuprinde ceea ce au facut si au crezut toti locuitorii Indiei) a oferit hinduismului un character social si un sistem doctrinal care se extinde la toate aspectele vietii ...

Alte referate despre: hinduismul, hinduism, hinduismul referat

Civilizatia si cultura persana

Dar modelul adevarat si evident al palatelor persane pare a fi fost
dat de salile hipostile egiptene, în speta de cele din Teba. Originale
însa, caracteristic persane sunt capitelurile coloanelor, -
reprezentând partea anterioara a corpurilor a doi tauri (sau licorni
cu labe de leu), în pozitia de spate la spate si în genunchi, tauri
care sustineau în spinare grinzile arhitravei. Caracteristice - si
provenind din zona culturala mesopotamiana - sunt si scarile
monumentale, cu rampe convergente decorate cu basoreliefuri, cu colosi
animalieri fantastici sau reali pazind intrarile. Scara de acces a
palatului din Persepolis - larga de 7 m si cu 106 trepte - ducea la o
a doua terasa, terasa propileelor si a "salii celor o suta de coloane"
(înalte de 20 m fiecare). Ansamblul avea dimensiunile colosale ce
aminteau de templul egiptean din Karnak.

Alte referate despre: civilizatia si cultura persana, civilizatia si cultura romana, cultura persana

Joseph Rudyard Kipling

Joseph Rudyard Kipling
El s-a născut la Bombay, India. Tatăl său a fost John Lockwood Kipling, profesor Şcoala de artă Jeejeebhoy, iar mama sa, Alice Macdonald. Se spune că părinţii săi s-au cunoscut la Lacul Rudyard din Staffordshire, în Anglia, aceasta fiind originea prenumelui lui Kipling. În copilărie a fost trimis în Anglia unde a fost crescut de o femeie numită doamna Holloway. Se presupune că lipsurile şi proasta îngrijire de care a avut parte până la vârsta de cinci ani, când a fost „salvat”, i-au influenţat scrierile, îndeosebi simpatia pentru copii.

Alte referate despre: legenda balenei de joseph rudyard kipling, povestea balenei de joseph rudyard kipling, joseph rudyard kipling
Referate afisate : 19
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles