India referat

Culture of India

National Anthem India
The national anthem of India, Jana-gana-mana, was composed by the great poet Rabindranath Tagore and was adopted by the Constituent Assembly of India on January 24th 1950.Jana-gana-mana was first sung on 27th December, 1911 at the Calcutta Session of the Indian National Congress. The songs, Jana-gana-mana, consists of five stanzas. The first stanza constitutes the full version of the National Anthem.

National Flag of India The national flag of India is tricolor. It has deep saffron color strip at the top, white in the middle and dark green at the bottom in equal proportions. The width and length ratio of the National flag is two is to three. In the centre of the white strip, there is a wheel in navy blue color to indicate the Dharma Chakra, the wheel of law in the Sarnath Lion Capital.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 3575kb
Downloads: 7
Materia: Engleza

West India

Cuisine in Goa
Visitors to Goa tend to think that food and drink in Goa means the famous fish, curry, rice and feni package. And for most Goans these are indeed the three basic necessities of life -- fish, curry and rice. They combine to make a heavenly daily meal for the average Goan. But Goan cuisine, like the land itself, has many flavours and tastes with its vast treasure trove of culinary delicacies.
People and lifestyle

Alte referate despre: west india, india referat, referat india

Calcutta

Calcuta-the most beautiful tourist place on earth
History of Calcutta
Although the name Kalikata had been mentioned in the rent-roll of the Great Mughal emperor Akbar and also in Manasa-Mangal, to explore the history of Calcutta, we have to go back to the 17 th. century. It was in 1690....Job Charnock came to the bank of the river Hooghly (it's the part of the Ganges) and took the lease of the three villages- Sutanuti, Govindapur and Kolikata(Calcutta) as a trading post of British East India Company. The city became famous in 1756, when Siraj-Ud-Dawlah, the last independent nawab of Bengal, captured the city . But the British regained their power in 1757 and the city was recaptured under Robert Clive. Warren Hastings, the first Governor-General of India, made it the seat of the supreme courts of justice and the supreme revenue administration, and Calcutta became the capital of British India in 1772. By 1800 Calcutta had become a busy and flourishing town, the center of the cultural ...

Alte referate despre: calcutta referat, calcutta, referat orasul calcutta

India - Taj-Mahal

Uniunea indiana, stat federal in sudul Asiei, cuprinzand cea mai mare parte a peninsulei Hindustan si o serie de insule grupate in arhipeleagul Andaman, Nicobar si Laccadive; India are 3,3 mil. Kmp. Si o populatie de 913,2 mil.loc. (in1996), locul 2 pe glob dupa China. Limba oficiala: hindi(uzuala engleza). Religia: hinduism 80%, islamism 11%, crestinism (catolici 2%), budism.

Alte referate despre: india taj mahal, referat india taj mahal, india-taj mahal

India

MINEREURI
India produce peste 30 de milioane de tone de titei pe an si 340 de mii de terajouli de gaze naturale . Principalele surse sunt la Assam si in mare in golful Cambay . India este al cincilea producator de carbune din lume , producand 240 de milioane de tone anual . Extractia de carbune este nationalizata si sa intalneste in principal in statele Bihar , Bengalul de Vest si Madhya , Pradesh . India extrage peste 33 de milioane de tone de minereuri de fier , in principal in nord-est langa Jamshedpur . O mare parte a fierului se exporta . Printre alte bogatii minerale este bauxita , cromitul , cuprul , aurul si manganul . Mica se extrage din Bihar si Rajasthan .

Alte referate despre: india, referat despre india, istoria indiei

Varanasi-India

Varanasi-India - Capitala religioasa a hinduismului
Situat in N Indiei(in Statul Uttar Pradesh), Varanasi este unul dintre cele mai vechi orase din India si din lume.Primile mentiuni documentare despre acesta(numit candva si Benares) apar in scrierile budiste si in vestita epopee indiana Mahabharata.Dar inceputurile sale sunt cu mult mai vechi, pierzandu-se undeva in ,,noaptea timpurilor’’ , in acea inefabila vreme in care mitul si istoria se confunda sau nu se disting intre ele.

In sec. Al VIII-lea i.Hr., Varanasi este capitala statului Kashi, stat ce va insa anexat, in sec al V-lea I.Hr. , de Regatul Magadha.In timpul dinastiei Gupta(320-550), orasul se afirma ca un stralucit centru cultural si religios , devenind orasul sfant al hinduismului.

Conform unei traditii, cei 2 afluenti ai Gangelui , Varuna si Assi , care-l incadreaza , ar fi luat nastere din trupul fiintei primordiale, desigur la inceputurile lumii. Deaceea , Varanasi este socotit cel mai ...

Alte referate despre: varanasi india, india varanasi, india antica

Costumul Indian

Sari –forma tradiţională de drapare a îmbrăcămintei feminine. Sari indiană se deosebeşte prin mulţimea metodelor de drapare, legarea părţii libere a rochiei, formarea aranjării cutelor ş.a. Aceste calităşi a lui sari reprezintă o oarecare determinare, semnul celui ce poartă rochii. Sari – cea mai excepţională şi frumoasă parte a costumului indian. Toate metodele de drapare au asemănarea – în toate cazurile sari se înfăşoară de jos în sus. Cea mai simplă metodă de îmbrăcare a lui sari este înfăşurarea ţesăturii o dată sau de două ori în jurul şoldurilor în aşa fel, ca să formeze o fustă cu lungimea pînă la glezne sau chiar şi călcîi. Ţesătura rămasă este drapată în partea de sus a corpului. De obicei pentru sari se foloseşte materialul alb nevopsit, cîteodată cu desen la margini şi jos; există de asemenea sari cu dungi colorate şi culorile cele mai vii din mătase sau batistul fin cu franjuri lungi aurii.

Alte referate despre: costum indian, costumul indian, istoria costumului indian

India mongolilor

Domnia lui Akbar
Cel mai celebru dintre toti Moghulii, Akbar (1556-1605), a fost un mare cuceritor si sustinator al picturii in miniatura si a altor arte care au inflorit in aceasta perioada. Armatele sale au ocupat nordul, pana la Bengal (Bangladesh-ul de azi), si au extins frontierele imperiului pana in centrul Indiei. Insa, o realizare si mai importanta a fost ordinea sociala si religioasa creata de Akbar: in locul tiranicului stil nomad de impunere a taxelor, Akbar a introdus taxe fixe, egale, colectate de functionari platiti si nu de nobili care pradau. In consecinta, taranimea a prosperat, in timp ce functionarii erau nemultumiti, dar nu erau in stare sa-i incite pe semenii lor impotriva imparatului. Cu toate ca Moghulii erau musulmani, Akbar i-a scutit pe cei care nu faceau parte din randurile musulmanilor de taxa electorala pe care trebuiau sa o plateasca de obicei si i-a promovat pe hindusii abili care serveau in administratie.

Alte referate despre: populatia indiei, india-traditii, clima indiei

India - Masivul Everest

Inainte ca Waugh, urmasul lui Everest la conducerea acestui proiect, sa ajunga cu explorarile sale la poalele Muntilor Himalaya, geodezii britanici care au avut sarcina sa identifice, inca de la inceputul secolului al XIX-lea, punctul cel mai inalt al Pamantului, se luptau cu serioase incertitudini. Pentru ca nu numai Nepalul, ci si Bhutanul si Sikkimul refuzau sa le permita “necredinciosilor europeni” accesul pe teritoriile lor, incat geodezii erau nevoiti sa-si indrepte instrumentele asupra lantului de inaltimi inzapezite din nord doar de pe teritoriul indiei. Din aceasta cauza erau siliti sa foloseasca unghiuri de doar 1-3 ° deasupra orizontalei, la care o deviere de o singura secunda, deci o deviere de a 360-a parte dintr-un grad unghiular, faceau ca inaltimea sa varieze cu 15 metri. In plus, au avut adesea probleme cu stabilirea propriei atitudini cu ajutorul barometrelor si al masuratorilor zenitale.

Alte referate despre: masivul everest, care este lantul montan in care se gaseste masivul everest, muntele everest

Clima din India

Aceste afluxuri rezulta in final dintr-o schimbare spre nord a curentilor de aer, care la randul lor provin din cresterea temperaturilor deasupra tibetului si a subcontinentului Indian in timpul verii. Golul lasat de aceasta schimbare, ce schimba directia chiar la sud de lantul Himalayan, la unul ce urmareste nordul tibetului apoi atrage aer cald si umed. Elementul principal din spatele acestei schimbari, este diferenta mare de temperature din timpul verii dintre asia centrala si oceanul Indian.

Alte referate despre: clima in india, clima din india, clima musonica india

India

India are o suprafaţă de 3.287.590 km˛ şi o populaţie de 846.302.688 locuitori. Densitatea este de 247 locuitori/km˛. Capitala Indiei este Delhi cu o populaţie de 8.375.188 locuitori. Cel mai mare oraş din India este Calcutta cu o populaţie de 10.916.272 locuitori. Limbi oficiale sunt hindi şi engleza. Moneda oficială este rupie(1 rupie = 100 paisa).. Produsul intern brut este de 450.493.000.000 dolari SUA. Forma de stat este republică federală.

Alte referate despre: filosofia in india antica, india traditii, capitala indiei

India - o tara a contrastelor

Hinduismul numară peste 828 milioane de adepţi indieni; termenul de hindu derivă din limba sanscrită şi defineşte persoanele originare din pamântul râului Sindhu. Islamismul are 138 milioane de adepţi, din care 80% sunt sunniţi.Cei mai mulţi creştini sunt în Goa, Kerala, nord-est şi Nagaland. Jainismul numară 4,2 milioane de adepţi şi se găsesc în Gujarat, Kamataka, Majarastra şi Rajasthan.

Alte referate despre: india o tara a contrastelor, valahia o tara a contrastelor, india o tara a culturii antice

India

Aceste afluxuri rezulta in final dintr-o schimbare spre nord a curentilor de aer, care la randul lor provin din cresterea temperaturilor deasupra tibetului si a subcontinentului Indian in timpul verii. Golul lasat de aceasta schimbare, ce schimba directia chiar la sud de lantul Himalayan, la unul ce urmareste nordul tibetului apoi atrage aer cald si umed. Elementul principal din spatele acestei schimbari, este diferenta mare de temperature din timpul verii dintre asia centrala si oceanul Indian.

Alte referate despre: cultura indiei, india referat la geografie, despre india

India ppt

Calatorind prin diferite regiuni, vei fi expus la schimbari majore in ceea ce priveste bucataria traditionala, imbracamintea, limba, religia, obiceiurile si traditiile. Cu peste un miliard de locuitori, India este a doua tara din lume ca marime a populatiei fiind intrecuta doar de China India este o tara a contradictiilor. Populatia este impartita in caste iar apartenenta la una dintre acestea este foarte stricta si rigida.. Sentimentul religios este foarte prezent la o mare parte a locuitorilor.

Alte referate despre: referat india ppt, referat geografie india ppt, ppt totul despre india in romana

India

Nume oficial Bharat.Republica Indiana este situata in Asia de sud si se invecineaza cu Pakistan, Afghanistan, R.P.Chineza, Nepal, Bhutan, Birmania, Bangladesh, Oc.Indian(Golful Bengal, Marea Arabiei).Ca suprafata se intinde pe o distanta de 3165596km2.India are la ora actuala o populatie de 967613000 loc. Ocupand locul 2 in lume si cu o densitate de 305,7 loc./km2 se incadreaza in primele 18 tari.Acest stat care are o deschidere mare la oceanul Indian are capitala la New Delhi.

Alte referate despre: referat india geografie, arta indiei antice-desen, india referat geografie

Analiza demografica a Indiei si Elvetiei

Imperativele pe baza carora s-a cristalizat politica externa a Indiei au fost sentimental de grandoare izvorat din dimensiunea geografica, demografica si vechimea civilizatiei si rolul asumat de putere regionala in Asia de S.De aici refuzul bipolarismului din anii razboiului rece, cand India s-a afirmat ca un reprezentant de frunte al Conferintei de la Bandung din 1955 si al miscarii de nealiniere din lumea a treia.

Alte referate despre: analiza demografica a elvetiei, analiza demografica, analiza demografica a romaniei

Religia la inzi

Intarit de soma pe care o bea, el doboara sarpele cu temutul sau fulger, ii crapa teasta si elibereaza apele care se indreapta spre mare. Astfel, in Rig-Veda se spune ca prin Victoria sa, zeul a creat soarele , cerul, si dimineata. Dupa un alt imn, INDRA, inca de la nastere a despartit cerul de Pamant; in alt imn, cerul si pamantul sunt parintii zeilor.

Alte referate despre: religia la inzi, referat religie, referate religie

Civilizatia si cultura persana

Dar modelul adevarat si evident al palatelor persane pare a fi fost
dat de salile hipostile egiptene, în speta de cele din Teba. Originale
însa, caracteristic persane sunt capitelurile coloanelor, -
reprezentând partea anterioara a corpurilor a doi tauri (sau licorni
cu labe de leu), în pozitia de spate la spate si în genunchi, tauri
care sustineau în spinare grinzile arhitravei. Caracteristice - si
provenind din zona culturala mesopotamiana - sunt si scarile
monumentale, cu rampe convergente decorate cu basoreliefuri, cu colosi
animalieri fantastici sau reali pazind intrarile. Scara de acces a
palatului din Persepolis - larga de 7 m si cu 106 trepte - ducea la o
a doua terasa, terasa propileelor si a "salii celor o suta de coloane"
(înalte de 20 m fiecare). Ansamblul avea dimensiunile colosale ce
aminteau de templul egiptean din Karnak.

Alte referate despre: civilizatia si cultura persana, civilizatia si cultura romana, cultura persana

Fernando Magellan

Fernando Magellan a fost unul dintre cei mai de seama navigatori ai tuturor timpurilor. El a tr?it ?ntre anii 1480 ?i 1521. A fost un nobil portughez s?rac ?i a luat parte ?ntre anii 1505 ?i 1511 la cucerirea Indiei de Est si a peninsulei Malacca. Mai t?rziu el a luat parte la expedi?iile portugheze din Africa de Nord, unde a fost r?nit. ?ntors ?n patrie, a cerut regelui o avansare ne?nsemnata ?n serviciu, dar a fost refuzat. El a propus un proiect de expedi?ie pentru a ajunge dinspre vest ?n insulele Moluce. Proiectul a fost respins.
Jignit, Magellan ?i-a p?r?sit patria, plec?nd ?n Spania. El s-a asociat cu astonomul portughez Ruy Faleiro ?i s-au prezentat la Sevilla ?n fa?a Consiliului pentru Indii ?i au declarat c? insulele Moluce (principalul izvor al boga?iei portugheze) trebuie s? apar?in? Spaniei,deoarece se afla ?n emisfera apuseana, spaniola (?n baza ?mp?r?irii lumii din 1494), dar ca la ...

Alte referate despre: fernando magellan, informatii despre fernando magellan, fernando magellan referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles