Informati despre napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Empereur des Français (1804-1814 et 1815). Après une petite enfance passée en Corse, Napoléon Bonaparte débarque sur le continent pour entrer au collège d'Autun en janvier 1779 où il retrouve son frère Joseph. Le 5 mai suivant, il est admis à l'école militaire de Brienne. Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Souvent tourné en dérision par ses camarades de part son accent très prononcé mais aussi à cause de ses origines de petite noblesse, il se replie sur lui-même, préférant les livres aux jeux de son âge. Le 6 avril 1783, il trace ces lignes dans une lettre destinée à son père :
« Brienne, 6 avril 1783.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 140kb
Downloads: 18
Materia: Franceza

Napoleon - cu imagini

A fost împaratul Franţei, care a consolidat şi iniţiat multe reforme ale Revoluţiei Franceze. Fiind unul dintre cei mai buni conducători militari ai tuturor timpurilor, a cucerit o mare parte din teritoriul Europei şi s-a ocupat de modernizarea naţiunii pe care o conducea. El s-a nascut pe 15 august 1769 la Ajaccio în Corsica, botezat cu numele de Napoleon care în franceză a devenit Napoleon Bonaparte. A fost al doilea din cei opt copii ai lui Carlo (Charles) Buonaparte şi al Letiziei Ramolino Buonaparte.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imagini, napoleon bonaparte imagine, imagini cu napoleon bonaparte

Revolutia franceza si Napoleon Bonaparte

Principalele cauze ale decaderii vechiului regim monarhic francez au fost luxul curtii regale, criza economica si sociala, nobilimea devenisera o clasa parazitara, incapabila sa produca ,si criza financiara.Pentru a se remedia situatia economica au fost adusi marii finantisti ai vremii, Turgot, Necker si Law care au introdus ainsigniatele(bilete de banca), dar s-a produs fenomenul numit inflatie.

Alte referate despre: revolutia franceza si napoleon bonaparte, revolutia franceza si napoleon bonaparte 1848, referat revolutia franceza si napoleon bonaparte

Napoleon I Bonaparte

Din timpul acestei campanii (1798-1801) a ramas celebra batalia de la piramide, in care armata franceza a infrant armata mamelucilor. Afland de criza politica a Directoratului, Napoleon a revenit in graba in Franta (1799) si a organizat lovitura de stat de la 9 noiembrie (18 brumar) 1799, instaurand un regim de dictatura militara in folosul marii burghezii, intai sub forma Consulatului, iar de la 18 mai 1804 sub forma Imperiului.

Alte referate despre: napoleon 1 bonaparte, napoleon i bonaparte referat istorie, referat napoleon 1 bonaparte

Uimitorul Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Franta era impartita in 3 stari . Formata din prima si a 2-a stare erau nobilimea si clerul , iar in a 3-a stare erau cuprinsi oamenii de rand. Prima si a 2-a stare reprezentau 4% din populatie , iar ultima stare reprezenta 96% din populatia tarii . Primele stari erau privilegiate .

Alte referate despre: uimitorul napoleon bonaparte, napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat

Napoleon Bonaparte, imparatul Frantei

Pe data de 5 octombrie 1795, când simpatizanţii regalişti ameninţau suveranitatea guvernului, a fost chemat pentru a apăra revoluţia, brigadierul Bonaparte. Cu câteva salve de artilerie, Napoleon opreşte contrarevoluţia, făcând aproximativ 600 de victime şi intrând astfel în graţiile guvernului. În mai puţin de o lună Napoleon este promovat la rangul de general de divizie şi în luna martie a anului 1797, este desemnat pentru a conduce armata care avea sa lupte contra Italiei. Armistiţiul se incheie sub propria autoritate a lui Napoleon, acesta purtând multe bătălii în nordul Italiei, alungându-i pe austrieci din fosta lor provincie şi forţând pacea în regatul Lombardiei.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei, napoleon bonaparte imparatul frantei in franceza, napoleon bonaparte imparat al frantei

Razboaiele napoleoniene si urmarile lor

Razboaiele napoleoniene si urmarile lor - Prima lupta importantã a lui Napoleon a fost în Italia. Numirea lui în postul de comandant suprem al armatei destinate sã actioneze în Italia (“armatad din Italia”) avu loc la 23 februarie 1796; iar la data de 11 martie, noul comandant plecã sã-şi ia postul în primire. Napoleon a avut sub conducere a armata de 43.000 de soldati care trebuia sã infrunte armata austriacã. În campania din Italia, Napoleon a avut 12 victorii, printre care enumaram: Arcole, Lodi, Rivoli ş.a. Campania s-a incheiat la 1797 prin pacea de la Campo-Formio.

Alte referate despre: razboaiele napoleoniene, referat despre importanta razboaielor napoleoniene asupra europei, efectele razboaielor napoleoniene asupra frantei

Napoleon Bonaparte - imparat francez

Ce roman a mai fost şi viaţa mea!
Aceste cuvinte grele de melancolie, erau rostite pe stâncile de bazalt ale insulei Sf. Elena, de fostul împărat francez Napoleon Bonaparte.
Acţiunea captivantului roman începe în anul 1769, când în familia lui Carol şi Letiţia Bonaparte se naşte micul Napoleon. După cum singur mărturiseşte, a fost un copil curios şi încăpăţânat, nimic nu i se impunea. Era certăreţ, haimana, nu se temea de nimic, bătea pe unul, zgâria pe altul, fǎcându- se redutabil pentru toţi. Mau târziu, la şcoalǎ, el nu era iubit nici de profesori, nici de colegi fiind violent, mândru, indisciplinat. Odată cu trecerea timpului, micul corsican se impune datoritǎ calităţilor sale.
Oricât de excepţionale erau calităţile lui Napoleon, ele nu explicǎ decât limitat uluitoarea ascensiune a modestului sublocotenent până la tronul imperial. Restul explicaţiei trebuie căutat în împrejurările care i-au îngăduit sǎ- şi valorifice aceste ...

Alte referate despre: viata lui napoleon bonaparte imparat francez, napoleon bonaparte imparatul francezilor, referat napoleon bonaparte imparatul francezilor

Napoleon Bonaparte cel mai mare conducator al Frantei

In 1809 Napoleon i-a invins pe austrieci din nou la Wagram, anexand Provinciile Illyriane (acum parti ale Sloveniei, Croatiei, Bosniei,Hertegovinei, Serbiei si Muntenegrului), si a abolit Statele Papale.

Alte referate despre: napoleon bonaparte al frantei, napoleon bonaparte simbol al frantei, napoleon bonaparte 1804-1815 imparat al frantei

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Aceste cuvinte grele de melancolie, erau rostite pe stancile de bazalt ale insulei Sfanta Elena, de fostul imparat francez Napoleon Bonaparte. La 15 august 1769, la Ajaccio, in insula Corsica, Napoleon s-a nascut ca supus francez. Corsica facuse parte din republica Genovei si fusese cedata Frantei de-abia cu un an in urma.

Alte referate despre: napoleon bonaparte, referat napoleon bonaparte, franta in timpul lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte la vârsta de nouă ani, a urmat un curs rapid de franceză, drept pregătire pentru următoarea carieră. El nu şi-a pierdut însă niciodată accentul italian şi nu a învăţat să scrie corect franţuzeşte. De aceea, el dicta mereu toate documentele la şase secretari care dădeau textelor forma gramaticală corectă. El s-a apreciat că a “scris” peste 80.000 de documente în timpul celor 15 ani în care a fost la putere.

Alte referate despre: viata lui napoleon bonaparte, napoleon bonaparte biografia, personalitatea lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Tratatul de la Campo Formio a stabilit ca Franţa să păstreze cele mai multe din cuceririle sale. În nordul Italiei a format Republica Cisalpină (cunoscută mai târziu ca Regatul Italiei) şi şi-a întărit poziţia în Franţa, trimiţând comori în valoare de milioane de franci, guvernului.
În 1798 pentru a riposta comerţului Britanic cu estul, a condus o expediţie în Egipt prin Turcia, pe care l-a şi cucerit. Cu toate acestea flota lui a fost distrusă de amiralul englez Horatio Nelson. Bonaparte a reformat guvernul şi legile egiptene, abolind sclavia şi feudalismul şi garantând drepturile de bază.
Cercetătorii francezi pe care i-a adus cu el au început studiul ştiinţific al istoriei antice egiptene. În 1799 nu a reuşit să captureze Siria, dar a reuşit o victorie zdrobitoare asupra Turciei la Abu Qir.

Alte referate despre: referat despre napoleon bonaparte, napoleon bonaparte referat istorie, biografia lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Folosindu-se de energia Fran]ei Revolu]ionare, aventurierul militar Napoleon Bonaparte pruse invincibil, pân când excesiva sa ambi]ie i-a adus cderea. Suprema]ia sa scurt, dar impresionant a avut efecte de durat asupra istoriei franceze [i europene.
Napoleon Bonaparte s-a nscut `n 1769 `n localitatea Ajaccio, din Insula Corsica. Educat la [colile militare franceze, tânrul Napoleon devine `n 1785 locotenent de artilerie. Planurile sale de viitor sunt `ns afectate de revulo]ia francez din 1789, care a dus la rzboi cu restul Europei, cderea monarhiei [i emigrarea multor ofi]eri aristrocra]i. ~n aceast situa]ie armatele revolu]ionare aveau nevoie de militari abili, promovarea fiind mult mai rapid decât `n vremurile mai pu]in turbulente. ~n decembrie 1793, faptele de vitejie ale lui Napoleon `n asediul de la Toulon – de]inut un timp de britanici – l-au fcut, la doar 24 de ani, general de brigad.
Marea [ans a lui Napoleon s-a ivit doi ani mai târziu, când o mi[care ...

Alte referate despre: moartea lui napoleon bonaparte, napoleon bonaparte bibliografie, despre napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

In 1795 el a salvat guvernul revolutionar prin dispersarea insurgentilor din Paris. In 1796 s-a insurat cu Josephine de Beauharnais, vaduva unui aristocrat ghilotinat in Revolutie si mama a doi copii. Primele campanii In 1796, Bonaparte a fost promovat comandant al armatei franceze in Italia. S-a luptat cu patru generali Austrieci succesiv, fiecare cu un numar superior de soldati si a fortat Austria si aliatii sai sa faca pace.

Alte referate despre: napoleon bonaparte referat in franceza, biografie napoleon bonaparte, bataliile lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Pana la urma insa,a fost biruit (1815) si a murit in exil (1812).El a domnit 11 ani.El a ramas in istorie.

Alte referate despre: referat istorie napoleon bonaparte, referat napoleon bonaparte download, informati despre napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte - biografie

1) Cum a preluat Napoleon puterea?
Născut in Corsica la 15 august, 1769, Napoleon a luptat în Revoluţia Franceză şi a împrăştiat o mulţime regalistă din Paris “intr-o rafală”. În 1796-1797, victoriile reputate împotriva austriecilor în Italia au făcut din el un erou naţional. În anul următor însă, tentaţia de a cuceri Egiptul a luat sfîrşit cand flota franceză a fost distrusă in Bătălia Nilului de către cea engleză, aflată sub comanda lui Horatio Nelson.
În ciuda acestui insucces Napoleon a profitat de o lovitură de stat din noiembrie 1799, devenind prim-consul, conducatorul real al Franţei. La începutul anilor 1800, a introdus reforme legislative ample, sub nu-mele de Codul lui Napoleon, care constituie şi azi baza dreptului fran- cez. În 1804, s-a autoîncoronat împărat al Franţei. De atunci şi pînă în 1812 a rămas invincibil pe uscat, chiar dacă Nelson ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte-biografie, referate napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte biografie pe scurt

Ascensiunea lui Napoleon Bonaparte

La varsta de douazeci si sase de
ani era general de brigada.Doi ani mai tarziu (1796),tanarul
general a preluat comanda trupelor franceze din Italia,iar in 1797
avea sa le conduca la victorie in confruntarea cu trupele austriece.

Alte referate despre: ascensiunea lui napoleon bonaparte, ascensiunea politica a lui napoleon bonaparte, cauzele ascensiunii si ale declinului lui napoleon bonaparte
Referate afisate : 17
Medie note: 7.82 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles