Inmultirea caisilor

Cultura caisului

Caisul este o specie productiva, soiurile nefiind afectate de alternanta de rodire, diferentiaza multi muguri floriferi. Productia medie pe pom este de regula de 40 - 60 kg, putand atinge usor 80 - 100 kg. In asia se intalnesc pomi care produc 500 – 700 kg, iar la noi unii pomi izolati pot produce 150 - 200 kg.

La cais frunzele sunt simple dispuse altern. In functie se soi frunzele pot avea forma subrounda, scurt-ovala sau codiforma. Sunt glabre, lucioase si usor coriacee. Marginile limbului pot fi simplu serate, ca la soiurile Mari timpurii si Falca rosie sau dublu serate ca la soiul Timpurii de Arad, simplu crenate la Cea mai buna de Ungaria sau simplu si dublu crenate ca la Rosu timpuriu si Royal.

Dupa organele pe care la genereaza dinei, mugurii sunt de doua feluri: vegetativi si floriferi. Mugurii vegetativi au o forma conica, ascutita si dau nastere la lastari. ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 13kb
Downloads: 4180
Materia: Agronomie

Cresterea si cultivarea cactusilor

Cactusii de padure sunt mult mai toleranti in privinta luminii. Ei se multumesc cu lumina filtrata prin perdelele de la ferestre. Ei au nevoie de ghivece mai mari si sol care sa retina ceva mai multa umezeala. Pamantul de gradina, amestecat cu turba si nisip este perfect pentru ei. Daca aveti o planta batrana, o sa vedeti ca baza vlastarilor este aproape lemnificata si numarul de flori scade de la an la an.

Alte referate despre: cultivarea cactusilor, cultivare cactusi, cum se cultiva cactusii

Agricultura de subzistenta

Cele patru mari forme ale agriculturii de subzistenta sunt vanatoarea si culesul plantelor, pastoritul nomad, cultivarea diferitelor loturi si agricultura stabila. Fiecare din aceste forme reflecta un anumit stadiu din istoria societatii umane.In urma cu aproximativ 12000 de ani, cea mai mare parte a oamenilor traia din vanatoare, pescuit si cules. Aceasta implica uciderea animalelor salbatice pentru carne si culesul plantelor si radacinilor comestibile, printre care fragi, fructe si seminte salbatice.

Alte referate despre: agricultura de subzistenta, agricultura de subzistenta definitie, ce este agricultura de subzistenta

Omul si mediul

Dupa terminarea marilor epidemii din secolul al XVII-lea populatia incepu sa se inmulteasca. Ca urmare a cresterii ei sa permis intensificarea exploatarilor agricole. In Evul Mediu cultivarea cerealelor continua sa aiba principalul rol. Alimentul de baza in alimentatia taranilor era painea neagra. Diferite specii de animale domestice (curcanul) si diferite feluri de legume au fost aduse din America. S-au mai raspandit culturile de cartofi si de porumb. Deoarece metalurgia se dezvolta principalul metal folosit la confectionarea uneltelor agricole era fierul .

Alte referate despre: influenta omului asupra mediului inconjurator, influenta omului asupra mediului, omul si mediul

Agricultura

Agricultura:Cele patru mari forme ale agriculturii de subzistenta sunt vanatoarea si culesul plantelor,pastoritul nomad,cultivarea diferitelor loturi si agricultura sabila.In urma cu aproximativ 12000 de ani, cea mai mare parte a oamenilor traiau din vanatoare,pescuit si cules.Odata cu descoperirea modului in care pot fi cultivate plantele si domesticite animalele, majoritatea oamenilor au devenit agricultori.Agricultura

Alte referate despre: agricultura, agricultura ecologica, agricultura europei

Cultura Cartofului

Cultura Cartofului
Dintre măsurile tehnice folosite cu bune rezultate în cultura cartofului timpuriu menţionăm utilizarea materialului biologic la plantare atât preîncolţit cât şi înrădăcinat. înrădăcinarea se poate realiza în lădiţe unde se pun în straturi alterne amestecul de pământ format din mraniţă, turbă şi nisip cu grosime de 5 cm şi tuberculii de cartof în prealabil preîncolţiţi.

Alte referate despre: cultura cartofului, cultura cartofului timpuriu, cultura cartofului in romania

Inmultirea

Înmultirea cu 0 * x 0 = 0; * x 0 = 0; * x 0 = 0; * x 0 = 0; * x 0 = 0; * x 0 = 0; * x 0 = 0; * x 0 = 0. Înmultirea cu . 0 x 1 = 0; 1 x 1 = 1; 2 x 1 = 2; 3 x 1 = 3; 4 x 1 = 4; 5 x 1 = 5; 6 x 1 = 6

7 x 1 = 7; 8 x 1 = 8; 9 x 1 = 9; 10 x 1 = 10.


Alte referate despre: inmultirea, inmultirea vectorilor, inmultirea ciupercilor

Meioza - diviziunea meiotica

Necesitatea este mai presus de orice lege oricare ar fi acea lege. Acest fapt caracterizeaza diviziunea meiotica ce e un proces care, impreuna cu fecundatia asigura inmultirea sexuata a fiintelor, supravietuirea speciilor si variabilitatea ereditara.

Alte referate despre: meioza - diviziunea meiotica, referat meioza-diviziunea meiotica, sunt meioza diviziunea meiotica

Arta Paleolitica

In 1867, dr. Garigou viziteaza pestera Niaux, unde observa desene pe peretii unei galerii. Se refera laconic in carnetul sau, dar bizonii, specie disparuta din fauna regiunii, nu ii sugereaza nici o apropiere intre picturi si vestigiile arheologice din grota. Dr. Garigou nu avea sa publice notitele sale referitoare la desenele observate, astfel, Niaux scapa privilegiul de a fi prima pestera cunoscuta stiintific.

Alte referate despre: arta paleolitica, arta paleoliticului, arta paleolitic

Proteine sintetice

Avantajele esentiale ale acestor procedee, considerate pe buna dreptate revolutionare, tin pe de o parte de viteza extraordinara de crestere in greutate a masei de cultura. Astfel, in timp ce vegetalele au nevoie de una pana la doua saptamani pentru a-si dubla greutatea, iar bovinele la doua saptamani pentru a-si dubla greutatea, iar bovinele, de exemplu, de 5-8 saptamani, culturile de microorganisme ating dublul greutatii initiale in numai 24-120 de minute.

Alte referate despre: proteine sintetice, obtinerea proteinelor sintetice din metan, proteine sintetice obtinute din petrol

Virusuri si Tumori

Certatatorii Lacassagne si Nyka au aratat ca introducand virusul papilomului lui Shope atat pe cale intravenoasa(iritand mai intai pielea) cat si pe cale tegumentara , la iepurii carora in prealabil le fusese distrusa glanda hipofiza cu ajutorul unor ace de radium, se produc leziuni minime de cele mai multe ori reduse la simple proeminente granuloase ale pielii , ce dispar destul de repede , urmate de imunitate la o noua inoculare, in timp ce la animalele martore, carora nu li s-a distrus hipofiza, se dezvolta tumori autentice.
Tot la iepuri exista o tumoare benigna, fibromul, produsa deasemenea de un virus cunoscut azi. Acest virus inoculat la iepuri de experienta le da acestora, cum este si firesc, o tumoare, care dupa un timp dispare, lasand ca amintire o buna imunitate.
Daca la iepuri inocularea virusului este insotita de injectii cu cortizon (hormon produs de glandele suprarenale) apare spre surpriza experimentatorului , nu o tumoare benigna, ci un cancer veritabil.

Alte referate despre: virusuri si tumori, virusuri, virusurile

Inele si corpuri

Putem defini astfel functiile: f+g : I → R , (f+g) (x) = f (x) + g (x) , x є I si fg : I → R , (fg) (x) = f (x) * g (x) numita suma respectiv produsul functiei f cu o functie g.(R`,+,) este inel si ,in cazul in care(R,+,* ) este comutativ, (R`,+,* )este inel comutativ.

Alte referate despre: inele si corpuri, inele si corpuri matematica, matematica inele si corpuri

Drept Civil

Desi in lucrarile de specialitate au fost formulate multe definitii ale dreptului civil ne oprim la definirea dreptului civil roman ca fiind acea ramura care reglementeaza raporturile patrimoniale si nepatrimoniale stabilite intre persoane fizice si persoane juridice, aflate pe pozitii de egalitate juridică .
Conciziunea definitiei impune unele succinte referiri la elementele acesteia:

Alte referate despre: drept civil, drept civil partea generala, dreptul civil

Virusi si antivirusi

Dupa ce indeplineste anumite conditii de inmultire, virusul incepe sa scoata capul in lume. Efectele sale pot fi unele nedistructive: canta o melodie (Doodle) sau afiseaza mesaje pe ecran: "Apa depistata in microprocesor. Functionarea poate fi compromisa. Se recomanda oprirea calculatorului cateva ore pentru uscare" – Alexander; "Critical error 08/15: Too many fingers on keyboard [Prea multe degete pe tastatura]" – Fingers, sau poate avea efecte rauvoitoare si distructive: trimite e-mailuri cu documente confidentiale (SirCam), distruge informatiile de pe hard-disk, formateaza hard-disk-ul, suprascrie Flash-BIOS-ul etc.

Alte referate despre: virusi si antivirusi, virusi si antivirusi referat, referat virusi si antivirusi

Virusuri si tumori

Tot la iepuri exista o tumoare benigna, fibromul, produsa deasemenea de un virus cunoscut azi. Acest virus inoculat la iepuri de experienta le da acestora, cum este si firesc, o tumoare, care dupa un timp dispare, lasand ca amintire o buna imunitate. Daca la iepuri inocularea virusului este insotita de injectii cu cortizon (hormon produs de glandele suprarenale) apare spre surpriza experimentatorului , nu o tumoare benigna, ci un cancer veritabil.

Alte referate despre: virusuri referat, multiplicarea virusurilor, virusurile gripale

Antibioticele

Deocamdata antibioticele raman medicamentele de baza pentru tratamente in cazul unor afectiuni, dar se indica folosirea lor rationala si responsabila in interesul sanatatii pacientului.Antibioticele sunt indispensabile in endocardita infectioasa, pielonefrita, pneumonii, otita, abcese etc .Netratarea acestor afectiuni cu antibiotice duc la complicatii majore.

Alte referate despre: antibiotice, antibiotice referat, antibiotice clasificare
Referate afisate : 16
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK