Inspectie speciala

Organizarea inspectiei speciale

Organizarea inspectiei speciale se face, de multe ori, la nivelul unui practicism empiric sau mimetic. Bine gandita si corect pusa in practica, organizarea ierarhizeaza si activeaza resursele (materiale, didactice, umane, informationale), preintampina disfunctiile si omisiunile, elimina secventele inutile, redundante si timpii morti, utilizeaza rational si eficient metode, roluri, sarcini, actiuni si situatii, in raport cu obiectivele stabilite. Intr-un cuvant, actul de evaluare capata rigoare si siguranta.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 19kb
Downloads: 17
Materia: Psihologie

Relatii in tulburarile de invatare si tulburarile de dezvoltare la copiii cu cerinte educative speciale

La varsta prescolara tulburarile de invatare cele mai des intalnite sunt cele legate de intarzierile in dezvoltarea motorie si a limbajului, insuficienta precizare a coceptelor si slaba dezvoltare cognitiva.Tot la aceasta varsta tulburarile de invatare pot fi confundate cu tulburarile dedezvoltare. La varsta scolara mica elevii pot prezenta tulburari de invatare la diferite discipline de invatamant. In adolescenta , agravarea dificientelor de invatare determina deteriorarea imaginei de sine.

Deficientele de invatare nerecuperate in perioada scolaritatii vor insoti individul si la varsta adulta , cand pot genera grave probleme de adaptare sociala si culturala.Principalele tulburari intalnite in mod frecvent la elevii cu tulburari de invatare sunt : deficiente de atentie , de motricitate generala si fina ,dificultati in prelucrarea informatiei perceptive,auditive si vizuale , tulburari ale limbajului , tulburari de comportament.

Dezvoltarea la om (in termeni generali ...

Alte referate despre: tulburari de invatare, genetica referat -retardul mental in tulburari de invatare, tulburarile de invatare rolul factorilor sociali

Activitatea administrativa a inspectorului de politie in cadrul OAI

În activitatea sa inspectorul de sector de poliţie se călăuzeşte de Constituţie Republicii Moldova, Legea Republicii Moldova, “Cu privire la poliţie”, alte Legi a Republicii Moldova, decretele preşedintelui republicii Moldova, Hotărîrile şi dispoziţiile Guvernului Republicii Moldova, deciziile organelor pentru locale.

Alte referate despre: activitatea administrativa a inspectorului de politie in oai, activitatea administrativa a inspectorului de sector de politie, activitatea administrativa a inspectorului de sector de pompieri

Raport audit

Dupã pãrerea noastrã, conturile anuale dau o imagine fidelã situatiei financiare a unitãtii la 31 decembrie 2001, cât si a contului de profit si pierdere si fluxului de trezorerie pentru exercitiul încheiat la aceastã datã, în conformitate cu normele de audit financiar si certificare a bilantului contabil, elaborate de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România, si cu prevederile Legii nr 82/1991 legea contabilitãtii, si a Ordonantei Guvernului nr.22/1996 cu privire la actualizarea si completarea regimului general al contabilitãtii.

Alte referate despre: raport audit, raport audit intern, raport audit financiar

Auditul

Bunurile in natura aduse ca aport in societate, intra in proprietatea acesteia atata timp cat nu sunt grevate de alte sarcini. Aportul la capitalul social nu este purtator de dobanzi. Continuarea activitatii societatii, transferul sau cesiunea partilor sociale poate fi realizata catre terti si alte persoane in conditiile Legii numarul 31/1990 si ale Codului Civil. Transmiterea partilor sociale catre succesori se poate realiza fie prin cooptarea ca asociati a acestora, fie prin plata partilor sociale catre cei care nu doresc aderarea la
societate in calitate de asociati.

Alte referate despre: audit financiar, raport de audit, audit

Infractiuni in legi speciale

Infractiuni in legi speciale.Din aceste considerente nu s-a adoptat soluţia cuprinderii tuturor dispoziţiilor cu caracter penal într-o singură lucrare legislativă, aceasta fiind orientarea tuturor sistemelor de drept contemporane. Totuşi, Codul penal rămâne singura lege penală, celelalte legi speciale având caracter nepenal, ceea ce presupune că ele nu conţin doar dispoziţii penale, ci, dimpotrivă, ca regulă conţin dispoziţii nepenale, iar doar ca excepţie conţin şi unele reglementări cu caracter penal.Existând prevederi legale penale atât în legea penală generală, cât şi în legi speciale nepenale, se pune problema raportului dintre aceste dispoziţii cu caracter penal.

Alte referate despre: infractiuni in legi speciale, infractiuni din legi speciale, infractiunile din legile speciale

Contabilitatea unei societati - practica de specialitate

"Contabilitatea unei societati - practica de specialitate"
Actul constitutiv al societăţii ASSA ABLOY ROMANIA SRL cuprinde:

Alte referate despre: contabilitatea unei societati - practica de specialitate, contabilitatea unei societati practica de specialitate, contabilitatea unei societati-practica de specialitate

Transporturile speciale

În cele mai multe ţări, reţelele de telecomunicaţii urmează să aibă o dezvoltare considerabilă în viitorul apropiat. În anumite ţări numărul abonaţilor telefonici, a serviciilor telefonice şi telegrafice, se va dubla în viitorii cinci ani, iar în altele creşterea va fi şi mai mare.
Pe măsura dezvoltării economiei capitaliste necesitatea extinderii legăturilor economice prin folosirea telecomunicaţiilor telegrafice, telefonice a determinat constituirea Uniunii Telegrafice Internaţionale la conferinţa din 1865 care au avut loc la Paris între 17 martie şi 17 mai. Iar în anul 1928 odată cu diversificarea echipamentelor de telecomunicaţii a determinat înfiinţareaComitetului Consultativ Internaţional Telegrafic şi Telefonic.

Alte referate despre: transporturi speciale, transporturile speciale, transporturi speciale referat

Proiect de specialitate economico-financiar

Ca metodă a cunoaşterii, analiza este proprie oricărei ştiinţe. Ca activitate practică, analiza utilizează în scopul realizării obiectivelor sale, un ansamblu de concepte, tehnici şi procedee care asigură culegerea, verificare şi prelucrarea informaţiilor în vederea formulării unor aprecieri permanente privind situaţia unui agent economic (nivelul şi calitatea performanţelor, competitivitatea produselor, poziţia pe piaţă, gradul de risc, etc.).
Fondatorul AEF este considerat francezul Jacques Savari (1622-1690).3)

Alte referate despre: proiect de specialitate economico-financiar, proiect de specialitate economico financiare download, practica specialitate analiza economico-financiara

Drept penal special

Deci, norma penala contine in structura sa - pe langa dispozitia de incriminare - si o dispozitie de sanctionare, prin aceasta din urma stabilindu-se felul pedepsei si limitele speciale ale acesteia.
Din cele expuse rezulta ca dreptul penal contine, pe langa normele partii generale, si o categorie de norme, care determina faptele de pericol social ce constituie infractiuni, reglementeaza continutul specific al fiecarei infractiuni si stabilesc pedepsele aplicabile pentru fiecare infractiune. Aceste norme se mai numesc si norme de parte speciala si in totalitate alcatuiesc partea speciala a dreptului penal.

Alte referate despre: drept penal special-ultrajul, drept penal special, referate drept penal special

Inspectie fiscala

Intrucat activitatea de inspectie fiscala (control fiscal) presupune mai multe tipuri de verificari, de la cele prin care organele fiscale realizeaza o activitate de documentare si faptica a activitatii unui contribuabil si pana la controalele ce cuprind verificari ale intregii activitati a unui contribuabil pe o anumita perioada de timp sub aspectul unei sau al tuturor obligatiilor fiscale, este necesara clasificarea activitatii de inspectie fiscala in functie de obiectul acesteia, prin definirea formelor sale.

Alte referate despre: inspectia fiscala, inspectia fiscala referat, inspectia fiscala studiu de caz

Responsibilitatea - asistari psihopedagogice ale copiilor cu nevoi speciale

Obiectivul central al acestui domeniu de cercetare actiune este axat pe interventia in scop terapeutic ,recuperator si instructiv educativ asupra persoanelor cu diferite tipuri de deficiente sau aflate in incapacitate de actiune pentru a favoriza la maxim insertia lor socioprofesionala, considerandu-se ca fiind o nota comuna acestor persoane riscul aparitiei unor stari de instabilitate,marginalizare,dezechilibru sau in situatii mai grave chiar ruperea totala a relatiei individ/societate.

Alte referate despre: copii cu nevoi speciale, copii cu nevoi speciale referat, integrarea copiilor cu nevoi speciale

Influenta unor factori chimici asupra activitatii enzimelor in general si a beta - amilazei in special

2. Consideratii teoretice
Complicatele procese chimice ce au loc in metabolismul celular nu se pot
produce in afara celulei, in vitro la presiunea, temperatura si pH-ul caracteristice mediului celular.

In celulele vii, reactiile chimice ale metabolismului pot avea loc in conditiile fizico-chimice compatibile cu viata protoplasmei datorita actiunii catalizatorilor biologici, numiti enzime sau fermenti.Ne vom referi la structura si proprietatile enzimelor in general si ale β-amilazei in special.

Sub denumirea de enzima se intelege o proteina cu proprietati catalitice care are in structura sa asa-numitul centru activ si in unele cazuri o grupare prostetica;efectul catalitic este conditionat de capacitatea proteinei de a activa specific alte
substante.

Aceasta definitie se bazeaza pe faptul ca toate enzimele separate pana in prezent sau cunoscute si neseparate inca in stare pura , cristalizata, poseda proprietatile caracteristice proteinelor:
-sunt termostabile;
...

Alte referate despre: influenta factorilor chimici asupra activitati biologice, influenta factorilor chimici asupra microorganismelor, influenta factorilor chimici asupra organismului uman

O piramida speciala din Franta

Am considerat ca cel mai bine era sa-i telefonam primarului, deoarece autorul cartii cercetase piramida cu primarul de atunci al orasului. Spre uimirea mea, s-a dovedit ca era vorba de acelasi primar, Nicolas Andrea. Nu ma putea din pacate insoti .in acea dupa-amiaza, dar m-a asigurat ca avea sa-mi faca rost de aprobarea de traversare a proprietatii private. M-a sfatuit sa-mi iau si incaltaminte solida, intrucat locul nu era prea accesibil.

Alte referate despre: monumente speciale din franta, specialitati in franta referat in franceza, franta piramida
Referate afisate : 14
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles