Instalatia de aprindere

Instalatia de aprindere Dacia 1300

Instalaţia de aprindere este formată din :
Baterie, bobină de inducţie care are două înfăşurări ; înfăşurarea primară şi înfăşurare secundară de înaltă tensiune, alternator, suport-distribuitor format din suport care are axul cu came, ciocanele şi contactul fix şi distribuitorul cu contactele laterale în capac, în exterior are capsula vacumatică şi condensatorul, regulatorul centrifugal şi bujiile care sunt montate în chiulasă. Bobina de inducţie Dacia 1300. Construcţie funţionare, caracteristici

Construcţia:
Bobina de inducţie este un transformator de curent care transformă curentul de joasă tensiune de 6V sau 12V în curent de înaltă tensiune, de 15.000 … 20.000V.

Bobina de inducţie este constituită dintr-o înfăşurare primară, formată din 200… 300 de spire din sârmă de cupru izolată, de circa 1mm grosime, înfăşurate pe un miez de fier moale; şi o înfăşurare secundară care are 15.000… 20.000 de spire, făcute ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 574kb
Downloads: 9746
Materia: Fizica

Instalatia de balast

Pompele de balast sunt, in general, de tip centrifugal, care la funtionare au debite mari si sunt autoamorsabile. Ele trebuie sa indeplineasca conditii atat pe aspiratie, cat si pe refulare. Registrele de clasificatie impun dublarea pompei de balast - de obicei aceasta este dublata de pompa de santina.Tubulaturile instalatie de balast .sunt formate din; tubulatura principala prin care circula apa de mare, tubulatura de aerisire atancului de balast si tubulatura instalatiei de masura si control ce monitorizeaza nivelul balastului in tancuri.

Alte referate despre: instalatia de balast, instalatie de balast si santina, instalatia electrica balast santina

Functionarea motoarelor cu aprindere interna

Acesta trece prin canalizaţii şi intră în cilindru prin orificiul de admisie. În momentul în care pistonul a ajuns la punctul mort exterior, amestecul carburant ocupă tot volumul cilindrului – volumul de admisie.
Ca urmare a depresiunii create în cilindru, pe tot parcursul admisiei presiunea amestecului carburant este ceva mai mică decât presiunea atmosferică, adică 0,75-0,95 daN/cm2, iar temperatura creşte la circa 373°K. Temperatura amestecului creşte datorită gazelor arse neevacuate şi a pieselor încălzite ale motorului (cilindrul, chiulasa, supapele, pistonul etc.) cu care vine în contact.

Alte referate despre: functionarea motoarelor cu aprindere interna, proiect functionarea motoarelor cu aprindere interna m a i, functionarea motoarelor cu aprinderea interna

Instalatia de masurare si reglaj a temperaturii

In afară de valoarea temperaturii măsurate trebuie să se cunoască si eroarea de măsurare. Gradul de precizie al măsurării este reprezentat prin eroarea tolerată pe care instalatia de măsurare nu trebuie să o depăsească.

Datorită inerţiei termice, indicaţia traductorului de temperatură creşte exponenţial in timp, constanta de timp a acestuia depinzând de tipul traductorului, rezistenta termică dintre traductor si incărcătură, precum şi de starea de agregare si de agitaţie a mediului si de locul de montare al traductorului.

Dispozitivul de măsurare a temperaturii este un aparat indicator sau inregistrator magnetoelectric(milivoltmetru sau miliampermetru) sau electronic.
Termometre cu termistoare.Temistoarele refractare sunt rezistoare variabile cu temperatura, avand un coeficient de temperatură negative.

Alte referate despre: instalatia de masurare si reglaj automat a temperaturii, instalatii de masurare si reglaj a temperaturi proiect, proiect instalati de masurare si reglaj a temperaturi

Atestat instalatie electrica cu separator

8. Principii de structurare a unei instalaţii
Instalaţia electrică este considerată un caz particular de sistem , definit ca un set de obiecte interdependente (în corelaţie). Principiile de structurare a instalaţiei decurg, prin urmare, din principiile generale de structurare a sistemelor.

Alte referate despre: atestat instalatia electrica de iluminat si prize, atestat instalatia electrica de iluminat, atestat instalatia electrica cu spoturi

Aprinderea clasica

Coeficientul de utilizare a materialelor (definit ca raportul dintre puterea utila si greutatea) al unui dinam este de 2-3 ori mai mic ca al alternatoarelor. Constructiv, s-a ajuns la cele mai simple si perfectionante dinamuri. Tensiunea de lucru a crescut de la 6v la 12v si 24v, iar curentul maxim pana la 90A, peste care apar dificultati de comutatie.

Alte referate despre: instalatia de aprindere clasica, aprindere clasica, instalatia de aprindere clasica si electronica

Motorul automobilului - constructie si functionare

Instalatia de aprindere:serveste la declansarea scanteii electrice, in interiorul camerei de ardere (la motoarele cu aprindere prin scanteie), in vederea aprinderii amestecului carburant.Instalatia de racire:asigura racirea unor organe importante ale motorului cilindrii si chiulasa), pentru a se evita supraincalzirea acestor piese, datorita caldurii pe care o primesc de la gazele de ardere. Mentinerea unui regim termic normal de functionare a pieselor motorului este de mare importanta pentru economicitatea si siguranta in exploatare a motorului.

Alte referate despre: motorul trifazat constructia si functionarea, constructia si functionarea mecanismului motor, constructia si functionarea organelor mobile a motorului

Sursele de energie electrica ale automobilului

- să suporte, fără a se deteriora, descărcări de scurtă durată cu intensităţi de curent foarte mari, necesare la pornirea motorului cu ajutorul demarorului electric; - să posede o construcţie rezistentă la vibraţiile produse de denivelările drumului pe care circulă automobilul. Funcţionarea bateriei de acumulatoare se bazează pe fenomenele reversibile electrochimice care se produc în interiorul elementelor sale.

Alte referate despre: sursele de energie electrica ale automobilului, surse de energie electrica ale automobilului, surse de energie electrica la automobil

Defecte in exploatare ale instalatiei de pornire

Daca curentul absorbit va fi mic la mersul in gol si in sarcina , defectiunile constau in uzarea periilor sau intreruperea infasurarilor statorului sau rotorului (indusului) care se inlatura dupa cum s-a aratat mai sus . Daca curentul absorbit este mare si in gol , cauzele sunt frecarile mari ale rotorului pe stator (uzarea bucselor de sprijin ale arborelui, incovoierea arborelui) sau scurtcircuitarea bobinajelor. Remedierea se face ca mai sus. Caderea de tensiune mare este provocata de oxidarea bornelor sau terminalelor ,conductoarelor slabite sau defecte.

Alte referate despre: defecte in exploatare ale instalatiei de pornire, defecte in exploatare ale instalatiei de pornire ok, defectele in exploatare ale instalatiei de pornire

Analiza relatiei om-masina

- randamentul in munca al muncitorilor ce
urmeaza a lucra in sistemul oameni-masini, randament raportat la o unitate de baza ce se va pastra constanta de-a lungul intregii cercetari si este aleasa de cercetator. Pentru a consacra o anumita notare a diferitelor categorii de timp ce intervin in acest gen de cercetari, se va utiliza in continuare notarea data in indrumatorul metodologic editat de catre Ministerul Muncii, cu mentiunea ca in calculele efectuate pe calculator s-a folosit o simbolizare aparte, specifica acestui gen de operatii.

Alte referate despre: sistem nervos si analizatori relatii, analiza relatiilor cu furnizorii, analiza comparativa a masinilor de spalat rufe

Instalatia de ungere a automobilului

Controlul etanseitatii la baia de ulei , lagarele marginale de la arborelee cotit,busoane,filtre,capace,chiulasa si tacheti zilnic;
ungerea lagarelor de la subansamblurile cu ungere independenta cu unsoare consistenta sau ulei de calitate si la periodicitatea indicata.
Subansamblurile capsulate nu se vor demonta si unge decat la reparare:
curatirea racitorului de ulei pentru motoarele D7797-05 si D2156;

Alte referate despre: instalatia de ungere a automobilului, instalatia de ungere, instalatia de ungere a motorului

Automobilul electric

In Elvetia, vehiculele electrice sunt populare printre utilizatorii privati. Din 1985 pana in 1995 era un concurs annual la care participau nuami vehicule electrice solare, numit Tour de Sol (Turul Soarelui). Rezultatele obtinute au dus la dezvoltarea vehiculelor folositoare si stilate, cele mai multe avand unul sau 2 scaune si 3 roti.

Alte referate despre: automobilul electric referat, automobil electric, istoria automobilului electric

Suspensia automobilului

Ruperea foii principale de arc.Cauzele care conduc la ruperea foii principale de arc sunt: oboseala materialului , incarcatura neuniform repartizata,socuri produse de denivelarile caii ,demarari sau franari bruste. Defectiunea se poate produce atat la arcurile din fata , cat si la cele din spate , in apropierea ochiului de arc sau in dreptul orificiului bulonului central de strangere.

La ruperea foii principale de arc , automobilul se inclina in partea in care s-a produs defectiunea. Conducerea automobilului devine mai grea intrucat caroseria poate freca pe suprafata anvelopei.Remedierea se poate face numai la un atelier de reparatii. Pe parcurs se face remedieri provizorii din fata de traversa cadrului astfel,incat aceasta sa nu se deplaseze fata de cadru.

Alte referate despre: suspensia automobilului, suspensia automobilului mecatronic, suspensia automobilelor

Instalatia de alimentare la MAS

Conducta este astupata de un buson special prevazut cu o supapa(dubla de aer) care pune rezervorul in legatura cu atmosfera impotrivasuprapresiunii. De asemenea, rezervorul este prevazut cu racordul de legatura cu pompa de alimentare si un record de retur al surplusului de combustibil. In interior este amplasat traductorul de nivel, iar in partea inferioara un buson de golire.

Alte referate despre: instalatia de alimentare la mas, instalatia de alimentare la mas cu injectie de benzina monopunct, instalatia de alimentare la mas cu injectie

Instalatia de aprindere

1- bac; 2- placăpozitivă; 3- placă negativă; 4- separatoare perforate; 5- dopul elementului; 6- capacul elementelor; 7- mastic de etanşare; 8- bară de conectare între elemente; 9 - borna pozitivă; 10 - borna negativă. Bobina de inducţie este de 12V Ducellier tip 3920 este IEPS tip 3130; Are rolul de a produce impulsuri de înaltă tensiune în momentul întreruperii curentului în înfăşurarea primară. În figura de mai jos sunt prezentate elementele componente ale bobinei de inducţie.

1- înfăşurarea primară;
2- înfăşurarea secundară;
3- miez;
4- bornele înfăşurării primare;
5 - borna de ieşire a înfăşurării secundare;
6 - carcasa exterioară;
7 - carcasa interioară;
8 - material izolant.


Ruptorul distribuitor , de 12V Ducellier tip 3920 este IEPS tip 3230, este prevăzut cu contacte platinate autocurăţitoare şi cu regulator de avans vacuumatic şi centrifugal. Funcţiile principale ale ruptorul distribuitor sunt:
- întreruperea ...

Alte referate despre: instalatia de aprindere, referat instalatia de aprindere download, instalatia de aprindere referat

Instalatia de ungere

După locul unde este plasat uleiul de ungere sistemul de ungere poate fi cu "carter umed", în care caz uleiul se află depozitat în baia plasată la partea inferioară a motorului sau cu "carter uscat" la care uleiul se află depozitat într-un rezervor special plasat în afara motorului.

Alte referate despre: instalatia de ungere proiect, instalatia de ungere referat, referat instalatia de ungere

Ax instalatie pompaj - proiect

Semifabricatul este o bucată de material sau o piesă brută care a suferit o serie de prelucrări mecanice sau tehnice, dar care necesită în continuare alte prelucrări pentru a deveni o piesă finită. Piesa finită rezultă în urma prelucrării semifabricatului cu respectarea tuturor condiţiilor impuse prin desenul de execuţie (formă, dimensiune, toleranţă, calitatea suprafeţelor).

Alte referate despre: ax instalatie pompaj, domeni de utilizare ax instalatie pompaj, instalatie pompaj

Aprindere electronica

Este de dorit sa înlocuim acest mecanic cu un comutator electronic, în speţă cu un tranzistor bipolar de comutaţie. Acest tranzistor necesită un circuit de comutare specific. Un astfel de circuit este prezentat in figura nr. 2. Frecvenţa maxima de comutare a circuitului este de 200Hz, frecvenţă ce corespunde turaţiei de 6000 ture/min.Acestei turaţii îi corespunde o frecventă de 400Hz. La motorul cu 4 timpi arborele motorului face doua turaţii pentru fiecare explozie. Deci aceasta frecvenţă se împarte la 2 rezultând 200Hz.

Cunoaştem curentul maxim ce trece prin bobina de inducţie. Acesta are o valoare de 5A. Trebuie sa căutăm un tranzistor care să aibă curentul nominal de colector de valoare mai mare. Alegem tranzistorul de comutaţie MJE13007. acesta are Ic=8A. Valoare suficient de mare, care asigură o marjă de siguranţă suficientă.

Alte referate despre: aprindere electronica dacia 1310, aprindere electronica, aprindere electronica auto
Referate afisate : 18
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles