Instalatia de aprindere a automobilului

Instalatia de aprindere a automobilului

Bateria de acumulatoare sa fie bine incarcata pentru a putea furniza curentul necesar pornirii,mai ales pe timp rece,si sa nu fie suprasolicitata prin porniri dese si de lunga durata;la pornire,nu se vor face mai mult de 3-4 incercari cu o durata de 5s,cu pauze intre ele de 30s;daca motorul nu porneste se face o pauza de 10-15 min prin refacerea potentialului bateriei,dupa care se fac iarasi 2-3 incercari cu pauze de 1-2 min intre ele; daca ,totusi, nu porneste, se determina si inlatura cauzele(carburatie,aprindere) si apoi se face pornirea, pentru a evita descarcarea bateriei;

Pe timp rece,se iau masuri suplimentare de pornire,eventual prin preincalzirea motorului,iar la autoturisme prin actionarea prealabila cu manivela pentru "ruperea uleiului";motoarele mari pot fi pornite pet imp rece, cu dispozitive speciale, montate in locul manivelei;

Nivel: Liceu
Dimensiune: 179kb
Downloads: 483
Materia: Mecanica

Automobile

Masinile sunt mijloace de transport mici si motorizate. Succesul lor
ca mijloace de transport de personae si marfa se datoreaza vitezei si
independentei pe care o permit. Insa aceasta popularitate a adus la
supraincarcarea traficului si la poluare.

Alte referate despre: automobile, referat automobile, industria constructoare de automobile

Suspensia automobilului

Ruperea foii principale de arc.Cauzele care conduc la ruperea foii principale de arc sunt: oboseala materialului , incarcatura neuniform repartizata,socuri produse de denivelarile caii ,demarari sau franari bruste. Defectiunea se poate produce atat la arcurile din fata , cat si la cele din spate , in apropierea ochiului de arc sau in dreptul orificiului bulonului central de strangere.

La ruperea foii principale de arc , automobilul se inclina in partea in care s-a produs defectiunea. Conducerea automobilului devine mai grea intrucat caroseria poate freca pe suprafata anvelopei.Remedierea se poate face numai la un atelier de reparatii. Pe parcurs se face remedieri provizorii din fata de traversa cadrului astfel,incat aceasta sa nu se deplaseze fata de cadru.

Alte referate despre: suspensia automobilului, suspensia automobilului mecatronic, suspensia automobilelor

Istoria automobilelor

Primele incercari de construire a unor astfel de motoare au fost sortite esecului, deoarece combustibilii fluizi necesari arderii inca nu aparusera. Un exemplu ar fi dispozitivul cu cilindru si piston realizat de Christian Huygens si asistentul sau, Denis Papin, care poate fi considerat o prima forma a motorului cu ardere interna.

Alte referate despre: istoria automobilului, istoria automobilelor, istoria automobilului referat

Instalatia de racire - constructie, intretinere, defecte, reparare

Dupa natura fluidului, instalatiile de racire pot fi: cu aer si cu lichid.Instalatia cu lichid poate fi cu circulatie naturala (prin teromosifon) care nu se mai utilizeaza la automobilele si cu circulatie fortata (la presiune atmosferica sau presurizata la 0,5…1.l bar peste presiunea mediului ambient).

Instalatia presurizata este instalatia in care lichidul circula sub presiune intr-un circuit inchis si nu vine in contact cu atmosfera decat prin supapa vasului de expansiune.

Instalatia de racire cu aer se foloseste la motoarele de motocicleta la care aerul rece patrunde printre aripioarele cilindrului si chiuloasei(expuse deschis in atmosfera),datorita vitezei de deplasare. La motoarele de automobile, se foloseste sistemul de racire cu aer, prin intermediul unui ventilator(turbina)care introduce aerul sub presiune prin aripioarele cilindrilor si chiulaselor, cu care sunt prevazute.

Ventilatorul are rolul de a trimite un current puternic de aer peste cilindri ...

Alte referate despre: instalatia de racire - constructie intretinere defecte reparare, nstalatia de racire - constructie intretinere defecte reparare, intretinere defecte reparare instalatia de alimentare la m a c

Instalatia de ungere

Deci, să se introducă între acestea un fluid care să adere la suprafeţe, să fie vâscos ca prin presiunea internă care ia naştere să menţină suprafeţele la o anumită distanţă.
Lubrifiantul prezent între suprafeţele în mişcare relativă trebuie să îndeplinească următoarele funcţii:

Alte referate despre: instalatia de ungere, instalatia de ungere a motorului, instalatia de ungere proiect

Mecanismul motor al automobilului

B.)Defecte ale mecanismului biela-manivela
In timpul exploatarii automobilului apar o serie de defectiuni accidentale. Griparea pistoanelor are loc ca urmare a supraincalzirii motorului;are loc o frecare uscata excesiva,urmata de dilatarea pistoanelor si deci blocarea lor.

Alte referate despre: defectele mecanismul motor a automobilelor, mecanismul motor al automobilului, mecanismul motor

Istoria automobilului

"Istoria automobilului"
Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului.
"Istoria automobilului"

Alte referate despre: referat istoria automobilului, istoria automobilului dacia, istoricul automobilelor

Automobilul - istorie

Comis-voiajorul Nikolaus August Otto(1832-1891), din Koln, a fost cel
care a reusit sa construiasca un motor cu ardere interna, ce functiona
mai calm. El a facut un apel la o inventie descrisa înca din 1862 de
francezul Alphonse-Eugene Beau de Rochas:asa-numitul principiu al
celor patru timpi.

Alte referate despre: automobilul istorie, automobil istorie, automobil istoric

Industria automobilelor

Numeroase alte industrii susţin industria automobilelor. Acestea includ asigurări, protecţie, produse petroliere, proiectări de autostrăzi si străzi si industria de construcţii. Si alte industrii precum motelurile, cinematografele (cu acess cu maşina) si fast foodurile , isi datorează existenta mobilitatii asigurate de automobil.

Alte referate despre: industria automobilelor, industria automobilelor referat, industria automobilelor in germania

Automobilul electric

Criza petroliera a capatat interes pentru descoperirea altor carburanti. Multe companii au decis sa reinnoiasca automobilul electric pentru transportul coletelor postale. Guvernele din intreaga lume a fortat industria petroliera sa protejeze mediul inconjurator. Multe legi au influentat la scara mare constructorii de automobile sa dezvolte prototipuri ale automobilului electric. Multe modele cum ar fi Toyota Prius au devenit extrem de populare. Cu toata speranta preturile automobilelor electrice vor scadea si astfel vom proteja mediul inconjurator.

Alte referate despre: automobilul electric referat, automobil electric, istoria automobilului electric

Clasificarea automobilelor

"Clasificarea automobilelor"
Dupa capacitate de trecere, care caracterizeaza posibiltatile de inaintare, automobilele pot fi: cu capacitatea de trecere normala si cu capacitatea de trecere mare (automobilele de teren).

Alte referate despre: clasificarea automobilelor, clasificarea automobilului, clasificarea automobilele dupa viteza

Instalatia de alimentare la MAS

2.POMPA DE ALIMENTARE
Pompa de alimentare are dreptul de a absorbi combustibilul din rezervor si de al trimite pe conductele de legatura cu carburatorul (MAS) sau la bacteria de filter (MAC).Ea poate fi de tip diafragma sau cu piston. Unele automobile folosesc pompe electrice de tip submersibil, montate in rezervor si filtru, in special pentru motarele cu benzina, iar altele, pompe antrenate pneumatic.

Alte referate despre: instalatia de alimentare la mas, instalatia de alimentare la mas cu injectie de benzina monopunct, instalatia de alimentare la mas cu injectie

Echipamentul electric al unui automobil

La nevoie se completeaza cu apa distilata sau electrolit de aceeasi densitate;verificarea periodica a tensiunii pe element sub sarcina, cu ajutorul voltmetrului cu furca;tensiunea minima pe element trebuie sa fie de 1,7v; sub aveasta valoare, elementul este descarcat si necesita reincarcarea la o sursa de curent continuu,cu un curent de 1/10 din valoarea capacitatii;desfundarea orificiilor de la dopurile de alimentare cu electrolit;dezoxidarea periodica a bornelor si ungerea lor cu un strat subtire de unsoare consistenta.

Alte referate despre: proiect echipamentele electrice de pornire automobilelor, echipamentul electric auxiliar al automobilului, echipamentul electric al automobilului

Instalatia de aprindere Dacia 1300

La motoare cu carburator, după aspiraţia şi comprimarea amestecului carburant în cilindru, amestecul carburant este aprins de o scânteie electrică produsă de bujie. Pentru producerea scânteii între electrozii bujiei nu este suficientă o tensiune de 6 sau 12V respectiv tensiunea pe care o are bateria, scânteia nu se poate produce decât dacă bujia este alimentată cu tensiune de 15 000 …20 000. Pentru a se produce o tensiune atât de puternică este nevoie de un ansamblu de piese care lucrează împreună şi care transformă curentul electric de joasă tensiune în curent de înaltă tensiune.

În sistemul de aprindere prin scânteie cu baterie-bobină, prin intermediul unui transformator de tensiune denumit „ bobină de inducţie ” ce transformă curentul de joasă tensiune, provenit de la bateria de acumulare, în curent de înaltă tensiune necesar producerii scânteii între electrozii bujiei.

In afară de acest sistem mai există aprindere electrică cu întâlnită ...

Alte referate despre: instalatia electrica la dacia 1300, aprindere dacia 1300, instalatia de aprindere dacia

Automobilele trecutului

Prima masina generatoare de curent electric a fost invenatata de Gramme in 1869 si 1970, iar primele puturi de petrol dateaza din 1830, in timp ce vulcanizarea cauciucului a fost realizata de Goodyear, inca din 1838.Adevaratul stramosi al automobilului este reprezentat de motorul si autovehicolul inventate de Etienne Lenoir: motorul cu gaz brevetat in 1860. Surpriza a venit insa nu din partea Anglei sau a Frantei, ci din partea Germaniei, reprezentata de mototrul mecanicului Nikolaus Otto.

Alte referate despre: automobilele trecutului, mihai eminescu-trecut-au anii, automobilul

Automobilul

2. 1904 Infiintarea unei societati pe actiuni
Dupa infiintarea in anul 1899 in Köln si mutarea in 1902 la Reichenbach in Saxonia, primele succese ale automobilelor Horch au demonstrat necesitatea extinderii fabricii. August Horch s-a decis, la recomandarea partenerilor de afaceri, sa infiinteze o societate pe actiuni. Un teren nou a fost gasit la Zwickau. In anul 1904 a inceput fabricatia, inceputul unei lungi traditii in constructia automobilelor la Zwickau.

Alte referate despre: constructia automobilului, aparate de masurat situate pe bordul unui automobil, aparate de masura situate pe bordul unui automobil
Referate afisate : 17
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles