Instruirea asistata de calculator

Instruirea asistata de calculator

Aceasta este o metodă de instruire,în care studentul învaţă în ritm propriu,materialul educaţional este structurat în secvenţe mici de studiu,urmate de chestionare,instruitul şi instructorul putînd să observe imediat evoluţia procesului de instruire .

Folosirea calculatorului în procesul de învăţămînt se dovedeşte a fi o necesitate în condiţiile dezvoltării în ritm accelerat a tehnologiei informaţiei.
Pentru noile generaţii de elevi şi studenţi,a devenit o cerinţă conceptul de asistare a procesului de învăţămînt cu calculatorul, în condiţiile avalanşei de informaţii multimedia.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 37kb
Downloads: 9286
Materia: Informatica

Operatorii informatici

Vom aduce destinaţia unor taste, specifice lucrului la calculator, care se folosesc pentru un şir de operaţii, diferite de culegerea textului:

Zona tastelor funcţionale

Zona de redactare
şi de dirijare a cursorului

Indicatoare

Enter| - lansarea comenzilor; în cazul culegerii textului - trecerea la un rând nou;
Shiftj - trecerea temporară la registrul de sus (în care pot fi culese litere majuscule);
Caps Lock - fixarea registrului de sus. în cazul activării acestui registru se aprinde indicatorul CAPS LOCK din dreapta-sus a tastaturii;
Ctrl| şi [Alt| - sunt nişte registre suplimentare, în care se lansează comenzi, se modifică
regimurile de lucru etc. Aceste operaţii se execută prin presarea tastelor respective (|Ctrl|

sau

Alt|) şi acţionarea scurtă a altor taste;

Tab| - de cele mai multe ori serveşte pentru deplasarea rapidă a cursorului dintr-o zonă în alta a ecranului;
Backspacq - ştergerea ultimului caracter cules. ...

Alte referate despre:

Securitatea in internet si elemente de etica

Pentru a întelege cum funcţionează Internetul, trebuie să inţelegeţi că Internetul nu este o entitate omogenă. Într-adevăr este un mare miracol că totuşi funcţionează. Internetul are o structură, astfel încât dacă vrei să trimiţi un E-mail la calculatorul vecinului mesajul trebuie să strabată sute de mile. Mai mult chiar, maşinile care sunt conectate nu au fost construite să comunice direct între ele. Şi totuşi Internetul funcţionează.

Alte referate despre: securitatea in internet si elemente de etica, securitatea in internet si elemente de etica si legislatie, securitatea in internet si elementele de etica

Evolutia limbajelor de programare

Noţiunea de limbaj: este definită ca un sistem pentru comunicare. Limbajele scrise folosesc simboluri (care sunt caractere) pentru a construi cuvinte. Întreg setul de cuvinte formează vocabularul limbajului. Modul în care cuvintele pot fi combinate pentru a fi înţelese este definit de sintaxa şi gramatica limbajului. Sensul dat de cuvinte sau combinaţii de cuvinte este definit de semantica limbajului.

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare, evolutia limbajului de programare, evolutia limbajelor de programare referat

Evolutia Calculatoarelor

1. Trebuie să posede un mediu de intrare, prin intermediul căruia să se poată introduce un număr nelimitat de operanzi şi instrucţiuni .
2. Trebuie să posede o memorie, din care să se citească instrucţiunile şi operanzii şi în care să se poată memora rezultatele.
3. Trebuie să posede o secţiune de calcul, capabilă să efectueze operaţii aritmetice şi logice, asupra operanzilor din memorie.
4. Trebuie de asemenea să posede un mediu de ieşire, prin intermediul căruia un număr nelimitat de rezultate să poată fi obţinute de către utilizator.
5. Trebuie să aibă o unitate de comandă , capabilă să interpreteze instrucţiunile obţinute din memorie şi capabilă să selecteze diferite moduri de desfăşurare a activităţii calculatorului pe baza rezultatelor calculelor .

Alte referate despre: evolutia calculatoarelor, evolutia calculatorului, evolutia calculatorului referat

Retele calculatoare

Comunicarea de tip serial implică o viteză de transmisie mai redusă, dar linii de comunicaţie mai puţin pretenţioase ( linii telefonice obişnuite ), folosită cu predilecţie pentru calculatoare aflate la mare distanţă . Calculatoarele unei reţele cu mică răspândire geografică ( acelaşi birou, aceeaşi clădire, clădirii învecinate) comunică între ele printr-un protocol
de tip paralele , asigurat de o placă specială – câte una pentru fiecare calculator în parte .

Alte referate despre: placa de retea calculator, retele calculatoare, retele calculatoare referat

Calculatoarele

Acesta se masoara in megahertzi(MHz) si, cu cat numarul acesta e mai mare cu atat e mai rapid procesorul ( poate efectua mai multe operatii pe secunda. Chip-ul procesorului si componenta electronica pe care se bazeaza sunt cunoscute sub numele de Unitatea Centrala de Procesare (CPU= Central Processing Unit).Pe el se afla un ventilator numit COOLER care raceste procesorul.Sursa Sursa este transformatorul calculatorului, care ii da curent necesar placii de baza pentru a functiona componentele calculatorului, si mai ales protejeaza calculatorul de stricaciunile pe care le poate face un curent electric mai puternic sau mai slab.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Retele de calculatoare

Retele de calculatoare:In aceasta epoca a calculului distribuit, reţelele sunt prezentate in aproape toate mediile de lucru. O reţea este un mecanism care permite calculatoarelor distincte si utilizatorilor acestora sa comunice si sa partajeze resurse. In ciuda utilizării lor pe scara larga, retelele raman cele mai misterioase dintre tehnologiile informationale.Retele de calculatoare

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Curs de calculatoare

4.1.4. Placa video: este acea componenta fara de care nu putem vizualiza informatiile pe monitor. In prezent dispune si de un procesor video care degreveaza procesorul calculatorului de o parte din operatiile necesare afisarii informatiilor.

Alte referate despre: curs de calculatoare, curs de calculator, curs arhitectura calculatoarelor

Cartea sau calculatorul

Cartea sau calculatorul - Cele mai vechi cărţi pot fi socotite tăbliţele cuneiforme din argilă arsă din Mesopotamia şi sulurile de papirus din Egipt. Tăbliţele erau în general dreptunghiulare, de dimensiuni variate până în 37 cm lungime. Când a apărut necesitatea scrierii şi pe a doua tăbliţă a apărut şi cartea.

Alte referate despre: cartea sau calculatorul, cartea si calculatorul, carte sau calculator

A fi profesor european

Instruirea asistata de calculator este o metoda moderna si inovatoare in invatamantul romanesc ce are la baza dezvoltarea utilizarii tehnologiei, in raport cu realizarea idealului educational,intemeiat pe traditiile umaniste constand in dezvoltarea libera si armonioasa a individualitatii umane, in formarea personalitatii autonome si creative.

Alte referate despre: profesor european, profesorul european, ce inseamna sa fi profesor european

Instruire asistata de calculator

4. Generatia a patra- Model flexibil de învătare:
- interactivitate multimedia online;
- acces prin Internet la resurse din zona World Wide Web;
- comunicatie imediată prin tehnologia calculatoarelor.

Alte referate despre: instruirea asistata de calculator, instruire asistata de calculator, instruire asistata pe calculator

Calculul iterativ al radicalilor

Deoarece A aparţine dreptei de ecuaţie x=y avem cǎ Deoarece A aparţine curbei rezultǎ ; alegem şi cu ,de unde rezultǎ cǎ .

Alte referate despre: calculator stiintific online radical de ordinul 4, calculator de extras radicali, calcule online cu radical

Sala de calculatoare - plan de afaceri

Am mai instalat şi un telefon fix pentru a putea lua legătura cu clienţii mai rapid. Desigur m-a costat şi serviciul pentru punerea gresiei şi faianţei, a parchetului, etc. care în total m-a dus la o sumă de 20.000.000 lei.

Alte referate despre: sala de fitness plan de afaceri, deservirea calculatoarelor plan de afaceri, program pentru calcularea planului de afaceri

Calculul economic al gestionarii productiei pentru cresterea melcilor

Prin urmare, aceasta înseamnă că dacă se iau în considerare şi unele reduceri posibile condiţionate de situaţii în afara controlului uman, pe un hectar pământ destinat creşterii melcilor în ciclul biologic complet, la sfârşitul ciclului de producţie rezultă circa 12000-15000 kg melci de vânzare.

Alte referate despre: calculul economic al gestonarii productiei pentru cresterea pasarilor, productivitatea efecte crestere economica, calculul economic al factorilor de productie din agricultura

Calcularea impozitului pe profit. Activitatea de exploatare

761 ,,Venituri din imobilizări financiare’’ = 10.000.000
765 ,,Venituri din diferenţe de curs valutar’’ = 50.000
Total venituri financiare = 10.050.000
Cheltuieli financiare = 0

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit activitatea de exploatare, calculul impozitului pe profit, calcularea impozitului pe profit

Calculul ecuatiilor matriciale

astfel încât A så fie ne singularå ( deci så existeA-1). Så consideråm ecuatiile matriceale : AX=B, YA=B
înmultind prima ecuatie la stânga cu A-1 si pe a doua la dreapta cu A-1, se obtine:
A-1(AX)= A-1B, (YA) A-1= BA-1

Alte referate despre: ecuatii matriciale calculator, ecuatii matriciale, ecuati matriciale
Referate afisate : 17
Medie note: 8.64 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles