Instruirea asistata pe calculator

Instruirea asistata de calculator

Aceasta este o metodă de instruire,în care studentul învaţă în ritm propriu,materialul educaţional este structurat în secvenţe mici de studiu,urmate de chestionare,instruitul şi instructorul putînd să observe imediat evoluţia procesului de instruire .

Folosirea calculatorului în procesul de învăţămînt se dovedeşte a fi o necesitate în condiţiile dezvoltării în ritm accelerat a tehnologiei informaţiei.
Pentru noile generaţii de elevi şi studenţi,a devenit o cerinţă conceptul de asistare a procesului de învăţămînt cu calculatorul, în condiţiile avalanşei de informaţii multimedia.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 37kb
Downloads: 9286
Materia: Informatica

Operatorii informatici

Vom aduce destinaţia unor taste, specifice lucrului la calculator, care se folosesc pentru un şir de operaţii, diferite de culegerea textului:

Zona tastelor funcţionale

Zona de redactare
şi de dirijare a cursorului

Indicatoare

Enter| - lansarea comenzilor; în cazul culegerii textului - trecerea la un rând nou;
Shiftj - trecerea temporară la registrul de sus (în care pot fi culese litere majuscule);
Caps Lock - fixarea registrului de sus. în cazul activării acestui registru se aprinde indicatorul CAPS LOCK din dreapta-sus a tastaturii;
Ctrl| şi [Alt| - sunt nişte registre suplimentare, în care se lansează comenzi, se modifică
regimurile de lucru etc. Aceste operaţii se execută prin presarea tastelor respective (|Ctrl|

sau

Alt|) şi acţionarea scurtă a altor taste;

Tab| - de cele mai multe ori serveşte pentru deplasarea rapidă a cursorului dintr-o zonă în alta a ecranului;
Backspacq - ştergerea ultimului caracter cules. ...

Alte referate despre:

Securitatea in internet si elemente de etica

Bogăţia informaţiilor, gama largă şi calitatea înaltă a serviciilor, simplitatea utilizării au atras atenţia savanţilor, profesorilor şi studenţilor, o poeticenilor, fabrcanţilor şi furnizorilor de produse şi servicii a oamenilor de cultură.Internet a devenit un mediu puternic de instruire, cercetare şi activitattea de afaceri.

Alte referate despre: securitatea in internet si elemente de etica, securitatea in internet si elemente de etica si legislatie, securitatea in internet si elementele de etica

Evolutia limbajelor de programare

Momentul iniţial al istoriei calculatoarelor este, de obicei legat de numele matematicianului englez Charles Babbage. El a propus în anul 1830 o Maşină Analitică care a anticipat în mod fascinant structura calculatoarelor actuale. Ideile sale au devansat cu peste 100 de ani posibilităţiile tehnologice ale vremii sale. Înaintea a mai fost încercări în acest domeniu ale lui Leibnitz şi Pascal (sec al XVII-lea) .

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare, evolutia limbajului de programare, evolutia limbajelor de programare referat

Evolutia Calculatoarelor

Evolutia Calculatoarelor - Înaintea a mai fost încercări în acest domeniu ale lui Leibnitz şi Pascal (sec al XVII-lea). Următorul moment de referinţă este anul 1937, când Howard Aiken, de la Universitatea Harvard a propus Calculatorul cu secvenţă de Comandă Automată, bazat pe o combinaţie între ideile lui Babbage şi calculatoarele elertromecanice, produse de firma IBM. Construcţia acestuia a început în anul 1939 şi s-a terminat în anul 1944, fiind denumit Mark I .

Alte referate despre: evolutia calculatoarelor, evolutia calculatorului, evolutia calculatorului referat

Calculatoarele

O modalitate de a concepe un calculator este sa-l vedem ca o ”cutie neagra” care accepta la un capat un material („input”), il prelucreaza (Processing) intr-un anume fel, apoi produce rezultate („output”) la celalalt capat („Input” => Prelucrare =>”Output”)Hardware Unitatea de sistem este partea cea mai importanta a calculatorului.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Calculatoare

Procesarea implică şi foarte multe calcule matematice executate de către computer, dar şi alte operaţii. Informaţiile cu care operează permanent un computer pot fi împărţite în 3 categorii mari: Date - sunt acele informaţii care sunt procesate. De pildă, un computer poate să afişeze în ce zi a săptămînii cade o anumită dată calendaristică (reprezentată prin zi, lună şi an). Pentru asta, el trebuie să primească data calendaristică, şi după ce o procesează, va afişa ziua săptămînii care corespunde acelei date.

Alte referate despre: structura calculatorului, retele de calculatoare referat, arhitectura calculatorului

Retele de calculatoare

In aceste medii, aplicatiile software erau executate doar pe un calculator cu un unic sistem de operare. Sistemul de operare putea fi executat numai pe produsele hardware ale aceluiasi distribuitor. Chiar si echipamentul terminal si conexiunile la calculator faceau parte din aceeasi solutie integrata a unui singur producator.

Alte referate despre: retele de calculatoare, referat retele de calculatoare, referate retele de calculatoare

Doald Knuth si arta programarii calculatoarelor

Ca premiu, scoala luterana a primit un televizor. În liceu, Knuth a fost mai degraba interesat de muzica decât de stiinte. Cânta la saxofon si tuba, era interesat de compozitie si intentiona sa-si continue studiile în domeniul muzicii. Dar, ca de obicei, nu era hotarât iar profesorii erau convinsi ca putea urma orice cariera si-ar fi propus. Desi dedica mult timp muzicii, nu a neglijat nici celelalte materii si a terminat cu cea mai mare medie din istoria liceului.

Alte referate despre: carte knuth arta programarii calculatoarelor, arta programarii calculatoarelor donald e knuth, arta programarii calculatoarelor

Cartea sau calculatorul

Cel mai sigur prieten, şi cel mai bun, e cartea. Dacă vrei te încântă cu descoperirile ei, îţi dă o mai largă vedere, te întăreşte cu vorbe şi îţi dă ajutor dacă vrei. Unde să mai găseşti atâtea foloase, o fire mai lăudabilă , o veselie mai neschimbătoare atât de tăcută când e vorba de bârfă, cu atât de frumoasă rostire, atât de grăbită să te răsplătească, cu atât de neînsemnate dorinţe? ".

Alte referate despre: cartea sau calculatorul, cartea si calculatorul, carte sau calculator

A fi profesor european

Acestia au competente mai bune de rezolvare de probleme si si-au imbunatatit capacitatea de lucru in echipa. De asemenea, detinerea de cunostinte de operare a calculatorului ii pregateste pe elevi mai bine pentru viitoarea lor cariera profesionala. Tot in masura in care au acces la tehnologie in clasa, profesorii considera ca aceasta metoda de predare, asistata de computer, este in mod cert mai eficienta.

Alte referate despre: profesor european, profesorul european, ce inseamna sa fi profesor european

Instruire asistata de calculator

PLATO permitea accesul simultan mai multor utilizatori la acesta
memorând pentru fiecare student în parte progresul de învătare.
Un alt reper important ar fi plasat în anul 1972, momentul în care INTEL a lansat procesorul pe 8 biti, moment considerat ca fiind punctul de plecare în evolutia calculatoarelor.

Alte referate despre: instruirea asistata de calculator, instruire asistata de calculator, instruire asistata pe calculator

Primii pasi in calculator

Pentru a imprima un table, de pe prima linie se apasa Table – Insert – Table. Se selecteaza cate coloane si cate linii se vor folosi in urmatorul table si cu ajutorul mausului se apasa tasta O.K.

Alte referate despre: primii pasi in calculator, prima retea de calculatoare, primi pasi in calculator

Calculul economic al gestionarii productiei pentru cresterea melcilor

Calculul economic al gestionarii productiei pentru cresterea melcilor
a) mortalitatea indivizilor reproductivi şi înainte de împerechere, care intervine în perioada sensibilă după introducerea în straturi;
b) împerecherea nereuşită sau incompletă, ceea ce are ca drept consecinţă sterilitatea indivizilor masculini;
c) o împerechere în loc de două-trei împerecheri pe grup de animale;
d) depunerea unui număr mai mic de ouă;
e) apariţia canibalismului, respectiv autodistrugerea ouălor;
f) mortalitatea indivizilor abia născuţi şi bolile parazitare;
g) moartea fiziologică;
h) problemele mediului înconjurător şi modificările climatice necontrolate, precum şi poluarea bruscă, precipitaţii abundente cu grindină, inundaţii, etc.

Alte referate despre: calculul economic al gestonarii productiei pentru cresterea pasarilor, productivitatea efecte crestere economica, calculul economic al factorilor de productie din agricultura

Calcularea impozitului pe profit. Activitatea de exploatare

603 ,,Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar’’ = 5.000.000
607 ,,Cheltuieli privind mărfurile’’ = 100.179.308
626 ,,Cheltuieli poştale şi taxe de telecomunicaţii’’ = 4.500.000
658 ,,Alte cheltuieli de exploatare’’ = 10.900.000
Total cheltuieli din exploatare = 5.000.000 + 100.179.308 + 4.500.000 + 10.900.000 =120.579.308

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit activitatea de exploatare, calculul impozitului pe profit, calcularea impozitului pe profit

Calculul si constructia autovehiculelor - Ambreiajul

Din tabelul de mai sus se poate observa că la modelele 2 şi 3 repartiţia sarcinii pe punţi este oarecum asemănătoare.Modelul 5 prezintă o repartiţie mai mare a sarcinii pe puntea din faţă , iar la modelul 6 se observă că aproximativ o treime din sarcina totală este repartizată pe punţile din spate, modelul 6 având trei punţi.

Alte referate despre: calculul si constructia autovehiculelor, calculul si constructia autovehiculului, calculul si constructia autovehiculelor rutiere

Impactul calculatorului

Lucrarea defineste conceptele specifice informaticii juridice, tipurile de aplicatii, metodele si tehnicile specifice realizarii de aplicatii informatice in domeniul juridic. Ea isi propune, de asemenea, sa ajute studentii sa stapineasca principalele functii ale calculatorului, sa-si elaboreze documentele si sa interogheze bazele de date, inclusiv reteaua INTERNET.

Alte referate despre: impactul calculatorului asupra omului, impactul calculatorului, impactul calculatorului asupra vietii cotidiene
Referate afisate : 17
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles