Insuficienta cardiaca cardiomiopatia

Insuficienta cardiaca - cardiomiopatia

Cardiomiopatia dilatativa este o afectiune severa in care muschiul cardiac este slabit si nu mai are putere sa pompeze sangele in intreg organismul. Inima slabita nu poate sa pompeze mult sange, astfel incat ramane mai mult sange la acest nivel dupa fiecare bataie de inima. Pe masura ce cantitati mai mari de sange raman in camerele inferioare din inima (ventriculi), acestea se dilata.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 1772
Materia: Medicina

Insuficienta cardiaca

Uneori, insuficienţa cardiacă este consecinţa hipoplaziei miocardice; scăderea masei musculare cardiace este frecvent consecinţa infarctului de miocard, după cum în cazuri rare este legată de prezenţa tumorilor intramiocardice. Iradierile pot induce un proces de miocardită radică, cu fibroza şi sărăcirea în fibre cardiace a miocardului.

Alte referate despre: insuficienta cardiaca, insuficienta cardiaca referat, insuficienta cardiaca congestiva

Semiologia aparatului cardiovascular

Referat despre Semiologia aparatului cardiovascular
Anamneza in afectiunile cardiace
Varsta
Imediat dupa nastere precum si in copilarie se pot diagnostica cardiopatiile congenitale. In perioada in care copiii sunt in colectivitati apar bolile infectocontagioase, virale sau bacteriene si mai ales RPA cu complicatiile lui, cardita reumatismala si valvulopatiile. La adulti si la varstnici apar: HTA, cardiopatia ischemica acuta si cronica, cardiomiopatiile, cordul pulmonar cronic, insuficienta cardiaca.

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Stenoza mitrala - viciu cardiac

Dintre simptomele mai putin intalnite in stenoza mitrala, amintim:
- sindromul Ortner (paralizia de corzi vocale)
- disfagia (greutate la inghitire)
- durere toracica retrosternala
- cianoza periorala si periferica
- faciesul mitral (pometi cu tegumente rosii-purpurii).

Alte referate despre: stenoza mitrala -viciu cardiac, stenoza mitrala, viciu cardiac

Boli ale inimii

Tratament: Medical – constând în scăderea obligatorie a tensiunii arteriale mai ales în anevrismul disecant. Chirurgical – de urgenţă în anevrismul rupt; se rezecă, de asemenea, anevrismele simptomatice sau cele asimptomatice care se măresc progresiv.

Alte referate despre: boli ale inimii, boli de inima, boli ale inimi

Insuficienta cardiaca congestiva

Predominanta de sex- Barbati > Femei la varste de 40 la 75 ani; Barbati = Femei la varste > 75 ani.Semne si simptome stadiile incipiente: dispnee de efort; scaderea capacitatii fizice; fatigabilitatea; astenie; tahipnee la efort fizic moderat; raluri mici nesonore la baza plamanilor (in special dupa efort); stadii avansate: dispnee, tahipnee de repaus; tuse nocturna; dispnee nocturna paroxistica; ortopnee; accese nocturne de respiratie suieratoare "wheezing", in lipsa anamnczci de astm bronsic sau infectie respiratorie (astm cardiac);

Alte referate despre: insuficienta cardiaca congestiva cronica, insuficienta cardiaca congestiva tratament, edemul in insuficienta cardiaca congestiva

Hormonul antidiuretic si peptidele natriuretice in insuficienta cardiaca

Refacerea volemiei ar trebui sa stimuleze receptorii care sa determine impulsuri ce inhiba secretia de ADH, dar acestia continua sa trasmita informatii despre volumul mic pentru ca peretele arterial devine mai rigid datorita imbibarii lui cu apa si sodiu, si nu mau are variatii de distensie la cresterea sau scaderea volumului circulant. In plus hipovolemia persistenta determina pierderea sensibilitatii receptorilor.

Alte referate despre: referat insuficienta cardiaca, insuficienta cardiaca simptome, insuficienta cardiaca globala

Modificari desmodontale aparute ca urmare a unei forte ocluzale insuficiente

Modificari desmodontale aparute ca urmare a unei forte ocluzale insuficiente
Traseul fibrelor este ondulat, ceea ce le asigură un rol funcţional deosebit în prelucrarea solicitărilor exercitate asupra dintelui.
Sub acţiunea forţelor ocluzale, dinţii şi rădăcinile se înfundă în alveolă, ligamentele periodontale se tensionează, realizând tracţiuni la nivelul osului şi cementului radicular, tracţiune ce stimulează apoziţia la nivelul interfeţelor spaţiului periodontal.

Alte referate despre: modificari care apar la carne, modificari ale aparatului respirator in timpul sarcinii, modificari ce apar pe parcursul produselor - calitative

Boala cardiaca ischemica

Leziunea (notiune ECG strict limitata la fenomene electrice) - sunt influentate atat fenomenele electrice ale depolarizarii cat si cele ale repolarizarii; celulele din zona afectata au si in stare de repaus un potential transmembranar mic a.i. se creeaza un dipol electric permanent ce deniveleaza linia potentialului de repaus marcand curentul diastolic de leziune. Semnele de leziune sunt:

Alte referate despre: boala cardiaca ischemica, boala cronica ischemica, boala encefalopatie ischemica

Insuficienta respiratorie

Se realizeaza prin oferta de suport farmacologic, sfaturi pentru inlocuirea dependentei gestuale.Terapia medicamentoasa reprezinta in primul rand tratamentul corect al bolii de baza. In caz de BPOC trebuie sa ne asiguram ca pacientul primeste terapia conform cu stadiul in care se incadreaza; tehnica administrarii medicatiei inhalatorie sa corecta;

Alte referate despre: insuficienta respiratorie, ingrijirea pacientului cu insuficienta respiratorie acuta, plan de ingrijire a pacientilor cu insuficienta respiratorie acuta

Adaptarea neurotumorala

Sistemul renina-angiotensina-aldosteron Acest sistem se activeaza in conditiile scaderii debitului cardiac (capitolul 332). Concentratiile angiotensinei n circulante si a aldosteronului sunt crescute, angiotensina II contribuind la producerea unei vasoconstrictii puternice, iar aldosteronul la retentia de sare si apa. Pacientii aflati in insuficienta cardiaca cronica prezinta de obicei o ameliorare prin blocarea acestui sistem, prin inhibitori ai enzimei de conversie, blocanti ai receptorilor angiotensinei II si antagonist! ai aldosteronului (capitolul 233).

Alte referate despre: adaptarea plantelor in sere, reactii de aparare si adaptare la umiditate frig si vant, plante adaptate la seceta

Palpitatii cardiace

Inima unui adult bate in mod normal cu o frecventa de 60-80 de batai pe minut. Orice dereglare a ritmului normal al inimii este cunoscuta sub denuAZmirea de aritmie. Bataia inimii poate deveni anormal de rapida sau anormal de lenta si poate fi sau nu neregulata. Aritmiile sunt foarte obisnuite si pot surveni in mod natural sau din pricina unei boli de inima ori din alte cauze, cum ar fi reactia la un medicament.
O multime de persoane fac aritmii si nici macar nu stiu acest fapt, deoaAZrece nu au nici un simptom.

Alte referate despre: palpitatii cardiace, debitul cardiac, frecventa cardiaca

Boala cardiaca ischemica

Ischemia se refera la o lipsa a oxigenului datorata perfuziei inadecvate care rezulta dintr-un dezechilibru intre raportul si necesarul de oxigen. Cea mai obisnuita cauza a ischemiei miocardice este ateroscleroza la nivelul arterelor coronare epicardice. Boala arteriala coronariana (BAC) este boala cea mai comuna, grava, cronica, amenintatoare de viata din Statele Unite, unde mai mult de 11 milioane de persoane au BAC. Aceasta situatie cauzeaza mai multe decese, invaliditate si costuri economice decat multe alte boli.

Alte referate despre: boala cronica ischemica dureroasa b c i d, proiect boala cardiaca ajutata de asistenti sociali, definitie boala cardiaca

Fiziopatologia edemului pulmonar acut cardiogen

Prin vasoconstrictie arteriolara creste pres in arteriolele pulmonare, deschizandu-se anastomozele pulmonare care accentueaza fenomenul de sunt.Cat exista alveole aerate, se produce doar hipoxemie, nu si hipercapnie( pt ca CO2 se elimina mult mai usor, pt ca are coeficient de difuzibilitate mai mare ca al oxigenului)(hiperventilatia alveolelor functionale prin hipoxie asigura de asmenea eliminarea CO2).In faze avansate exista hipoxemie si hipercapnie.La hipoxemie mai contibuie si pfaptul ca edemul interstitial face dificila difuzia oxigenului de la nivelul peretelui alveolar la peretele capilar.

Alte referate despre: edemul pulmonar acut cardiogen, edemul pulmonar acut cardiogen lucrari de licenta, edemul pulmonar acut cardiogen ce date obtinem de la pacient

Hipertensiunea arteriala

PROPRANOLOL,
cardioselective (METOPROLOL, ATENOLOL, ACEBUTOLOL)-nu dau bronhospasm, in arteriopatii obliterante, DZ.Cu activitate simpaticomimetica intrinseca: PINDOLOL, in bradicardie.Slab liposolubile: SOTALOL-nu dau efecte pe SNC.Complicatii: agravarea IVStg, bradicardie, extremitati reci, astenie, oboseala, halucinatii.

Alte referate despre: hipertensiunea arteriala referat, hipertensiunea arteriala, hipertensiune arteriala

Electrocardiogram

There are no needles used and the test is painless. The ECG takes about ten minutes from start to finish, but the actual recording of the heart's electrical activity usually is done in a matter of seconds. The places where the electrodes are attached are cleaned, and in some cases, it may be necessary to shave or clip the hair. Patients are required to remain still, and are sometimes asked to hold their breath for short periods of time.

Alte referate despre: electrocardiogram

Sistem cardiovascular

Tesutul interstitial
Tesutul interstitial înconjoarã vasele de sânge si se aflã în legaturã cu fiecare celulã si vas al sistemului vascular si limfatic.

Artera genicularã
Acestã arterã (cu ramurile sale - superioarã si inferioarã) vascularizeazã genunchiul si pielea din zona superioarã si medianã a piciorului.

Artera Arcuate
Acestã arterã vascularizeazã laba piciorului si degetele de la picioare.

Artera suprarenalã
Glanda suprarenalã este bogat vascularizatã si este deservitã de o arterã numitã artera suprarenalã. Hormonii secretati de glanda suprarenalã secretã, pãtrund rapid în sânge prin intermediul venei suprarenale, de unde ei sunt transportati cãtre organele cãrora le sunt destinati. Aici hormonii îsi exercitã functia de reglatori ai proceselor de la nivel celular si molecular.

Alte referate despre: aparatul cardiovascular, sistemul cardiovascular, medicatia aparatului cardiovascular

Hormonul cardiac

Numai si numai in situatia particulara cand le este stimulata agresivitatea s –a constatat acest efect.Efect, fara discutie , salutar intrucat impiedica degradarea sistemului nervos .La o adica s-ar putea spune –dar din fericire nu se spune –ca manifestarile razboinice ii fac pe soarecii masculi mai ... inteligenti , de vreme ce neuronii le sunt mentinuti in perfecta stare de functionare , ba , mai mult chiar,se si dezvolta!

Alte referate despre: hormoni cardiaci referat, hormoni, hormonii

Carol I

reprezinta o tulburare de conducere provocata fie de absenta
stimulului sinusal, fie de blocarea lui la trecerea spre atriu. Blocul
atrioventricular reprezinta o tulburare în propagarea unui stimul
sinoatrial catre ventricul, astfel neavând loc contractia inimii la
acel moment. Cauze: cardiopatia ischemica, cardiomiopatii diverse,
intoxicatia digitalica, reflexe vagale pornite din iritatia organelor
interne. Simptoame: ritm cardiac rar, regulat sau cu pauze. Sincopele
Adams-Stockes (pierderea constiintei) sunt provocate de scaderea
frecventei cardiace sub 20/min. Tratament: etiologie si înlaturare a
cauzelor. Tratament simptomatic: se impune la frecventa sub 40/min. :
Isuprel 10 mg la 3-6 h, atropina 0,5-1 mg. Stimulatorii electrici
artificiali endocardici (pacemaker) reprezinta singura solutie
terapeutica de durata.

Alte referate despre: carol cel mare, carol 1, carol 1 referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles