Insuficienta cardiaca congestiva

Insuficienta cardiaca congestiva

anorexie; senzatia de greutate sub rebordul costal drept, hepatomegalie; raluri multiple la baza plamanilor; revarsat picurai, mai des din dreapta; edeme la picioare, extremitati reci; ritm de galop; hipertensiune diastolica; cresterea presiunii in venele jugulare (distensia venelor jugulare, refluxul hepato-jugular); cardiomegalia.
- insuficienta severa: dereglari cerebrale; cianoza; ascita; hipotensiune arteriala; puls alternant; anasarca; sputa rozata, spumoasa; accentuarea zgomotului II pe artera pulmonara; respiratie Cheine-Stokes.

Clasa I - activitatea fizica nu este limitata. Activitatea fizica obisnuita nu suscita aparitia simptomelor.Clasa II - limitarea moderata a activitatii fizice. Activitatea fizica obisnuita provoaca aparitia simptomelor de fatigabilitate, palpitatii, dispnee sau dureri anginoase.
Clasa III - limitarea marcata a activitatii fizice. Pacientul se simte confortabil in repaus, activitatea fizica moderata suscita aparitia simptoamelor mentionate anterior.

Clasa ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 16kb
Downloads: 1
Materia: Medicina

Insuficienta cardiaca

În multe cazuri ventriculul nu se mai poate contracta normal, armonios şi eficient, datorită prezenţei în masa lui musculară a unor zone cicatriceale sau prost irigate şi hipotone, care îi reduc eficienţa contracţiei; acesta este cazul asinergiilor, disinergiilor şi anevrismelor ventriculare, consecinţe ale infarctului miocardic.

Alte referate despre: insuficienta cardiaca, insuficienta cardiaca referat, insuficienta cardiaca congestiva

Insuficienta cardiaca - cardiomiopatia

Majoritatea pacientilor cu cardiomiopatie dilatativa dezvolta in final insuficienta cardiaca. Insuficienta cardiaca nu semnifica oprirea inimii, ci mai degraba este o afectiune in care ventriculii sunt incapabili sa pompeze suficient sange pentru a intruni necesarul de oxigen si nutrienti al organismului.
Mecanism fiziopatogenic
In majoritatea cazurilor, cauza cardiomiopatiei dilatative nu este cunoscuta (cardiomiopatie dilatativa primara sau idiopatica). In unele cazuri se poate mosteni de la parinti tendinta de dezvoltare a acestei afectiuni.

Alte referate despre: insuficienta cardiaca cardiomiopatia, cardiomiopatie dilatativa hiv insuficienta cardiaca, insuficienta cardiaca simptome

Stenoza mitrala - viciu cardiac

Complicatiile sunt numeroase si apar de obicei in stadiul al doilea si al treilea: recrudescenta a infectiei reumatice, endocardita lenta, insuficienta cardiaca, tul¬burari de ritm, infarcte pulmonare, accidente tromboembolice etc.
Evolutia este lenta si progresiva. Evolutia si prognosticul depind de aparitia complicatiilor, in primul rand de frecventa recidivelor reumatismale si de starea miocardului, dar si de asocierea cu alte boli valvulare, de gradul stenozei, de modul de viata al bolnavului. Uneori stenoza ramane usoara si stationara, incat bolnavii pot duce o viata aproape normala.

Alte referate despre: stenoza mitrala -viciu cardiac, stenoza mitrala, viciu cardiac

Forme fiziopatologice de insuficienta cardiaca

datorita scaderii debitului sistemic, care determina hipoperfuzia tesutului muscular astenie, fatigabilitate. Scadere debitului renal determina retentia apei si a sodiului, favorizand edemele. In insuficienta cardiaca formele retrograde si anterograde se asociaza in diferite proportii. Insuficienta cardiaca stg. se poate manifesta predominant retro sau anterograd sau in proportii egale. Insuficienta cardiaca dr. clinic se manifesta predominant retrograd. Insuficienta cardiaca biventriculara in general apare ca extensie a insuficientei cardiace stg. si asupra ventricului dr.

Alte referate despre: referat insuficienta cardiaca, insuficienta cardiaca globala, insuficienta cardiaca acuta

Boala cardiaca ischemica

imagine directa - supradenivelare de segment ST; imagine indirecta "in oglinda" - subdenivelare de segment ST.Amplitudinea denivelarilor este mai mare in leziunea subepicardica si este proportionala cu cantitatea de tesut afectat.Necroza = notiune ECG ce se refera la o alterare foarte importanta a permeabilitatii celulare, prin care nivelul K+ intracelular este mentinut sub oe din valoarea normala. Necroza electrica nu este identica cu necroza histologica.

Alte referate despre: boala cardiaca ischemica, boala encefalopatie ischemica, boala cronica ischemica

Ciroza hepatica

Date obiective: - sclere galbene; facies pamântiu; stelute vasculare; eritem palmar; ginecomastie; atrofie testiculara; microangioame tegumentare; xantelasme; limba rosie, lacuita; ficat marit sau micsorat de volum cu suprafata nodulara si marginea ascutita; circulatie colaterala; edeme ale membrelor inferioare; splenomegalie; par friabil.

Cauze
- hepatite virale B, C, D, hepatite alcoolice sau medicamentoase, hepatita autoimuna, hemocromatoza, boala Wilson, deficit de a1-antitripsina, colangita sclerozanta primitiva, colestaze mecanice prelungite, insuficienta cardiaca congestiva (ciroza cardiaca).

Alte referate despre: ciroza hepatica, plan de ingrijire ciroza hepatica, ciroza hepatica referat

Astmul bronsic

Sistemul afectat: pulmonar
Ereditatea: în familie poate fi detectat un gen al astmului, pot fi prezente cazuri de dermatita atopica, rinita alergica, hiperreactivitate pulmonara.

Alte referate despre: astmul bronsic referat, astmul bronsic, astm bronsic

Modificari desmodontale aparute ca urmare a unei forte ocluzale insuficiente

Modificari desmodontale aparute ca urmare a unei forte ocluzale insuficiente
Traseul fibrelor este ondulat, ceea ce le asigură un rol funcţional deosebit în prelucrarea solicitărilor exercitate asupra dintelui.
Sub acţiunea forţelor ocluzale, dinţii şi rădăcinile se înfundă în alveolă, ligamentele periodontale se tensionează, realizând tracţiuni la nivelul osului şi cementului radicular, tracţiune ce stimulează apoziţia la nivelul interfeţelor spaţiului periodontal.

Alte referate despre: modificari care apar la carne, modificari ale aparatului respirator in timpul sarcinii, modificari ce apar pe parcursul produselor - calitative

Insuficienta renala acuta

- In toate cazurile, crestere importanta a creatininei din sange. Creatinina este o substanta azotata ce provine din degradarea creatinei (un constituient al tesuturilor musculare). In mod normal, creatinina trebuie sa fie eliminata de catre rinichi prin urina.
Cresterea nivelului de creatinina din sange indica o insuficienta a functiei renale. In insuficienta renala acuta, nivelul de creatinina depaseste 270 micromoli pe litru, adica 30 mg/ l.

Alte referate despre: insuficienta renala acuta, insuficienta renala acuta referat, referat insuficienta renala acuta

Insuficienta respiratorie

Manifestarile insuficientei respiratorii sunt in primul rand cele ale bolii subiacente. Cianoza este un semn putin sensibil de hipoxemie. Apare cand SaO2 < 80%. Apar: dispnee, deteriorarea functiilor intelectuale (prin efect direct sau ca urmare a hipervascozitatii sangvine secundare poliglobuliei), cefaleea matinala (semn al hipoventilatiei nocturne), edeme (insuficienta cordului drept).

Alte referate despre: insuficienta respiratorie, ingrijirea pacientului cu insuficienta respiratorie acuta, plan de ingrijire a pacientilor cu insuficienta respiratorie acuta

Ingrijirile de urgenta acordate pacientilor cu insuficienta respiratorie

Pentru ca am avut ocazia sa ma confrunt cu interventii de urgenta in cadrul Serviciului de Ambulanta Ploiesti , am ales ca tema a proiectului de diploma "Acordarea ingrijirilor in insuficienta respiratorie" deoarece este principala urgenta care apare frecvent atat in cazul afectiunilor decompensate cat si in politraumatisme , intoxicatii , etc.

Alte referate despre: ingrijirile medicale acordate pacientilor cu insuficienta respiratorie, ingrijiri acordate pacientilor cu insuficienta respiratorie, ingrijirile acordate pacientului cu insuficienta respiratorie

Palpitatii cardiace

Bazati-va pe reflexul scufundatorului. Cand mamiferele acvatice se scuAZfunda in apele reci, inima lor isi incetineste automat bataile. Aceasta este moAZdalitatea naturii de a-si proteja creierele si inimile, spune dr. Miura. Puteti sa declansati singur propriul reflex al scufundatorului, umpland un lighean cu un amestec de apa si gheata si scufundandu-va fata in el 1-2 secunde.

Alte referate despre: palpitatii cardiace, debitul cardiac, frecventa cardiaca

Boala cardiaca ischemica

Nu rareori, doua sau mai multe cauze de ischemie pot coexista, cum ar fi o crestere a necesarului de oxigen, determinata de hipertrofia ventriculara stanga si o reducere a aportului de oxigen secundar aterosclerozei coronariene. Adesea, asemenea combinatie conduce la maniAZfestari clinice de ischemie.

Alte referate despre: boala cronica ischemica dureroasa b c i d, boala cardiaca, boala cardiaca eschemica

Semiologia aparatului cardiovascular

Angina pectorala are urmatoarele caractere:
- ca localizare: tipic are localizare retrosternala pe care pacientul o precizeaza cu toata mana, de tip constrictiv. Uneori apar si localizari atipice: in hemitoracele drept, in regiunea epigastrica in infarctul postero-inferior, in mana stanga, in regiunea interscapulovertebrala.
- Ca iradiere: tipic, iradierea este in umarul si membrul superior stang pe marginea cubitala pana la ultimele doua degete. Alteori, durerea iradiaza in mandibula si la nivelul gatului. Atipice sunt durerile in ambii umeri sau in regiunea posterioara a toracelui. Sunt descrise si durerile amputate, in care lipseste durerea precordiala si apar dureri la nivelul zonelor de iradiere, adica numai la nivelul degetelor de la mana stanga sau numai in mandibula.
- Caracterul ei este de obicei de constrictie, ca si o gheara precordiala sau uneori se resimte ca o apasare sau arsura.
- Intensitatea durerii depinde de gradul de perceptie al pacientului al durerii ea variind ...

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Principalele simptome cardiovasculare

Simptomul caracteristic este durerea intensa socanta retrosternala cu iradiere in brat, care nu cedeaza la repaus si la nitroglicerina, are caracter prelungit si etse insotita de paloare, transpiratii reci, uneori si de simptome ale complicatiilor infarctului : edemul pulmonar acut, tulburarile de ritm si de conducere, embolia in circulatia sistemica, socul cardiogen, moartea subita.

Alte referate despre: principalele boli cardiovasculare, referat principalele simptome ale bolnavilor bilari, principalele grupe de fitopatogeni si simptomele specifice plantelor

Tumorile inimii

Termenul de tumori cardiace defineste tumorile benigne si tumorile maligne (care la randul lor pot fi primitive sau secundare), care se pot dezvolta la nivelul orivarei structuri a cordului (miocard, endocard sau pericard).Incidenta tumorilor cardiace este mica. Pentru tumorile primitive incidenta variaza intre 0,0017-0,285, iar a celor metastatice intre 1,5-20,6%, deci frecventa tumorilor secundare este evident mai mare.

Alte referate despre: tumori ale inimii, inima, inima referat

Carol I

combinatie de modificari ale tunicii interne a arterelor constând în
depuneri de grasimi ce se însotesc de o reactie fibroasa , depuneri de
calciu si progresiv ulcerarea ateromului. Astfel, se produc stenoze
progresive ale arterelor, iar prin ulcerarea placilor eteromatoase
este favorizata coagularea = tromboza (astuparea vaselor). Simptomele
sunt diferite dupa localizare: coronare, a. cerebrale, aorta cu
ramurile sale. Factori de risc: predispozitia genetica, hiperlipemia,
diabetul, hipertensiunea arteriala, tutun, obezitate. Tratament:
Dieta: scaderea aportului de grasimi de origine animala; din grasimile
ingerate (30% din ratia calorica), doua treimi sa fie de origine
vegetala. Evitarea zaharurilor ce duc, de asemenea, la cresterea
lipidelor sanguine. Medicatia hipocolesterolemianta: Heparina s.c.
actiune de scurta surata, Clofibrat, Acid nicotinic (Vit. PP),
dextrotironina etc. Terapia naturista recomanda : infuzie de paducel
(50 g flori ...

Alte referate despre: carol cel mare, carol 1, carol 1 referat

Hormonul cardiac

Sa fie oare stresul cauza trecerii NGF in sange ? Raspunsul s-a dovedit a fi negativ .Pentru simplul motiv ca experientele au demonstrat in cazul soarecilor stresati prin socuri electrice sau prin alte asemenea delicioase cazne in numele stiintei , ca acestia nu pezinta deloc urme de NGF in circulatia lor sanguina .

Alte referate despre: hormoni cardiaci referat, hormoni, hormonii
Referate afisate : 19
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles