Insulele filipine referat

Zone biopedoclimatice

Sunt tot timpul verzi (sempervirescente), dispuse etajat pe trei - patru straturi de arbori, arbuşti şi ierburi.
În zonele litorale, pe sol mâlos se pot forma păduri de mangrove.

Cele mai răspândite specii de plante sunt: arborele de cauciuc, arborele de chinină, abanosul, mahonul, palisandrul, cocotierul, bananierul, palmierul de ulei, liane, orhidee, ferigi etc.

În urma defrişărilor se instalează o vegetaţie secundară, foarte densă, care este cunoscută sub denumirea de junglă.
Fauna este şi ea bogată fiind reprezentată prin maimuţe (cimpanzeul, gorila, urangutanul,babuinul, pavianul), pantera, jaguarul, păsări (colibri, papagali, pasărea – clopot, pasărea – liră), reptile (iguana, pitonul, anaconda, şarpele boa) şi insecte (musca ţeţe, termite, păianjeni uriaşi).

Solurile specifice sunt lateritele, cu o fertilitate scăzută. Căldura, ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 14
Materia: Geografie

Padurea ecuatoriala

Aceşti copaci pot avea o înălţime de peste 50 m. Aceştia sunt nişte copaci magnifici, cum ar fi copacul de bumbac Kapok, ale cărui crengi pot avea 30 – 40 m. Principalul baldachin umple spaţiile dintre copacii din primul strat şi formează un înveliş continu cu aceştia. Viţa de vie, muşchii şi lichenii pot creşte din abundenţă în baldachin dacă razele solare ajung la ei.

Alte referate despre: padurea ecuatoriala, mediul padurilor ecuatoriale, padurile ecuatoriale

Defrisarea padurii ecuatoriale

Insa padurea tropicala a avut de suferit mai ales secolul trecut, la inceputul sec. 20 era 1,5 miliarde de hectare fata de cele 700 de milioane ramase.Rata de deforestare in Africa este foarte ingrijratoare: 4 milioane de hectare pe an, iar 45% din padurea originala a disparut.

Alte referate despre: defrisarea padurilor ecuatoriale, defrisarea padurii ecuatoriale, defrisarea padurii ecuatoriala

Paduri tropicale - notiuni generale

Abundenta Pterodophitelor constituie prima caracteristica sistematica importanta a florei tropicale.Pteridophitele prezinta o multitudine de specii si forme incepand de cu ferigile arborescente si termiand cu specii minuscule aparute din muschi,printre care dealtfel si traiesc.
Zone de extindere maxima a ferigilor constituie padurile ecuatoriale. Dintre Pteridophitele zonei intertropicale,trei grupe sunt tipic tropicale si anume:Gleicheniaceae,Schizeacea si Marattiaceae.

Alte referate despre: paduri tropicale, padurile tropicale, padurea tropicala

Pasune sau savana

Cultivand pamantul:Mai demult pasunile acopereau aproape o treime din uscat,dar o mare parte a fost cultivata de oameni.pastorii de oi din australia,fermierii de vite din sua,fermierii de vaci din europa si pastorii nomazi de capre din africa de nord,toti se bazeaza pe pasunile naturale sau cultivate pentru a-si hrani animalele.pasunile au fost si arate pentru a se cultiva cereale ca grau,porumb si orz.

Alte referate despre: savana, savanele, savane

Padurea amazoniana

PADUREA AMAZONICA
Padurea ocupa pe glob o treime din intinderea terenurilor forestiere se afla in Rusia si America de Sud. Cea mai mare suprafata impadurita din lume se afla in N Rusiei, intre 55ş lat. Nordica si cercul arctic. Padurile de rasinoase ocupa pe glob 1216 milioane hectare, concentrate in emisfera nordica mai ales, in tarile puternic industrializate. Mai mult de doua treimi din intinderea totala a padurilor e ocupata de arborete de foioase. Padurile tropicale ocupa aproape jumatate din suprafata fondului forestier mondial.

Haina forestiera a terrei hraneste pe om la fel ca marea si campul. Fructele de padure , ciupercile comestibile, stuparitul pastoral, vanatoare au constituit intotdeauna o importanta categorie de surse pentru alimentarea omului, iar aceste surse sunt cu atat mai variate si mai bogate cu cat padurile sunt mai apropiate de Ecuator. Se adauga faptul ca “ in arsenalul mijloacelor pentru mentinerea echilibrului ecologic , pentru protectia si ameliorarea ...

Alte referate despre: padurea amazoniana, padurea amazoniana referat, referat padurea amazoniana

Paduri temperate

Tipuri de copaci
Exista doua tipuri de copaci: foioase si conifere.

Copacii din pădurile de foioase isi pierd frunzele la un moment dat, de aceea sunt goi timp de câteva luni, interval in care se odihnesc. Când primesc din nou suficienta lumina si ploaie, le cresc noi frunze.
Coniferele isi păstrează frunzele timp de cativa ani, si le pierd treptat, timp in care le cresc altele noi, de aceea nu sunt niciodată goi.

Specii dominante
Cel mai des întâlnit tip de copac dintr-o pădure se numeşte specie dominanta. Diferitele specii au grade diferite de rezistenta la frig si uscăciune, de aceea fiecare specie are o anumita răspândire, fiecare pădure având o anumita specie dominanta. Imediat la sud de Cercul Polar de Nord exista vaste păduri de conifere. Speciile dominante, ca pinul, bradul si molidul, pot supravieţui iernilor geroase. ...

Alte referate despre: paduri temperate, padurile temperate, mediul padurilor temperate

Insula tahitiana Tetiaroa

Insula tahitiana Tetiaroa, din arhipelagul polinezian, al carei prorietar a fost celebrul actor Marlon Brando, va deveni in 2008 un important centru de afaceri si o zona turistica pentru cei mai bogati si celebri oameni din lume. Noul administrator, magnatul Richard Bailey, spune ca in zona va face investitii importante, asa incat Tetiaroa sa se transforme intr-un paradis al oamenilor bogati.

Alte referate despre: insula tetiaroa, jules verne-insula misterioasa rezumat, comoara din insula

Insulele Galapagos

Insula are o populatie totala (1990) de 9875 de locuitori,majoritatea
ecuadorieni.Centrul administrative este Puerto Baquerizo pe San
Cristobal.Cultura de baza este formata din legume,fructe tropicale si
cafea.Importanta economica o are pescuitul (ton) si a homarilor.

Alte referate despre: insulele galapagos referat, insulele galapagos, insula galapagos

Insula artificiala - Palm Jumeirah

La finele anului 2006, proprietarii au început deja să se mute în noile lor locuinte pe măsură ce acestea sunt construite, marcând sfârşitul primei parti a construcţiei, după cum declara şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care înseamna finalizarea completă a 1.400 de vile pe 11 din cele 17 frunze şi aproape 2.500 de apartamente situte în cele 20 de clădiri de-a lungul coastei în partea estica a trunchiului.

Legătura complexului cu uscatul se realizează prin aşa numita « milă de aur », o faşie de sol a cărei construcţie, împreună cu infrastuctura aferenta este programată să se termine până în 2008, iar conexiunile între diferite insule alcătuitoare se realizează prin Palm Monorail.

Alte referate despre: insula artificiala - palm jumeirah, insula artificiala palm jumeirah, insula artificiala - palm jumeirah imagini

Insulele Hawaii

Primul om de culoare alba care a pasit pe aceste insule a fost capitanul James Cook, in 1778, numind atunci grupul de insule “Insulele Sandwich”. Locuitorii insulei prima data cand i-au vazut au crezut ca au venit zeii la care se rugau, si orice miscare pe care o faceau capitanul sau oamenii lui de exemplu cand isi bagau mainile in buzunar si scoteau chibrituri pentru asi aprinde tigarile ei o considerau magie.

Alte referate despre: insulele hawaii, insula hawaii, insulele hawaii referat

Insula Madeira

Goncalves, care a pus bazele orasului port Funchal este inmormantat in catedrala Santa Clara din acelasi oras. In insula Porto Santo se gaseste casa in care a locuit Columb timp de 12 ani , inainte de istoricele calatorii peste ocean.Insulele au fost ocupate temporar de Anglia, in 1801 si 1802 – 1814.

Alte referate despre: insula madeira, insulele madeira, insulele madeire

Insula Pastelui

Numarul initial de colonisti a fost estimat la mai putin de 100 si se
presupune ca au ajuns pe insula intamplator cu cateva barci (canoe).
Din cauza bogatiei de hrana (pasari, peste) populatia a crescut rapid
dand nastere unei culturi artistice si religioase deosebite. Din cauza
cresterii populatiei, insula si-a pierdut capacitatea de regenerare,
ajungand intr-un stadiu avansat de degradare. Se presupune ca in jurul
anului 800 padurile erau deja insuficiente. Padurile erau foarte
importante pentru locuitori: erau folosite drept combustibil, pentru
constructia de case si barci de pescuit, pentru transportarea
imenselor statui de piatra. In jurul anului 1400 padurile erau in
intregime taiate si solul pana atunci bogat a inceput sa se erodeze.
Populatia de pasari aproape ca disparuse. S-a ajuns astfel la prima
foamete, apoi s-a instalat canibalismul si haosul. Intre 1700 si 1864
unele statui au fost daramate si pangarite.

Alte referate despre: insula pastelui, insula pastelui referat, cum se numesc statuile uriase de piatra din insula pastelui

Insulele balneare

In timpurile de glorie ale pirateriei in Mare Mediterana, numeroase grote ale insulelor au servit drept refugiu legendarilor crosari.Capitala Palma - este dominata de cele doua vechi biserici catolice si de manastirea fascistilor.

Alte referate despre: insulele balneare, referat insulele balneare, insule balneare

Insula pastelui

Sculptati din roca vulcanica, unii moai sunt ingropati atat de adanc incat li se vad doar capetele lor uriase. Marea majoritate a statuilor au ramas netermainate prin carierele de piatra sau sunt imprastiate pe strazile antice, ca si cum muncitorii si-ar fi aruncat uneltele si ar fi lasat totul balta. Cele aflate in pozitie verticala variaza: de la simple statui la randuri formate din cate 15 statui asezate cu spatele spre mare. Este lesne de inteles ca, mult timp moai-i i-au nedumerit pe vizitatori.
Stiinta a inceput sa dezlege nu numai misterul moai-lor, ci si misterul in care a fost invaluit motivul pentru care a apus civilizatia candva infloritoare ce i-a faurit. Sa trecem in revista cateva ascpecte importante din istoria insulei.

Alte referate despre: insulele pastelui, statuile din insula pastelui, insula pastelui statui

Insula comorii de Robert Louis Stevenson

Insula comorii de Robert Louis Stevenson
Capitanul Billy Bones soseste la hanul „Amiral Benbow”.Capitanul avea cu el un cufar vechi. Piratul i-a spus tanarului Jim Hawkins ca-i va da cate 4 peni pe luna daca il va anunta imediat ce va vedea un marinar cu un singur picior.
Insula comorii de Robert Louis Stevenson

Alte referate despre: insula comorii de robert louis stevenson, insula comorii de robert louis stevenson rezumat, rezumat insula comorii de robert louis stevenson

Modele si experiente de viata pilduitoare in literatura pentru copii si tineri

A gasit solutii si pentru a macina boabele (intr-o gaura scobita intr-un lemn de esenta foarte tare),sa le cearna si sa faca primele pite.Toate astea l-au tinut ocupat aproape tot anul al treilea al "detentiei" sale. S-a apucat si de croitorie, facandu-si haine din pieile de animale vanate,a confectionat o umbrela, tot din piele s.a.

Alte referate despre: literatura pentru copii si tineri, viata devine carte literatura, modele de urmat in viata
Referate afisate : 17
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK