Insusirea maimutei

Omul in el insusi si mitul artistului

In opera sa, Kafka nu intentioneaza sa ofere analize psihologice; textele sale pot fi insa interpretate ca o fenomenologie literara a eului. Raporturile eului in sine insusi constituie materia prima a celor mai multe din aceste naratiuni. Ipocrizia fata de sine insusi, anxietatea ca autotorturare, metamorfoza ca automutilare sau ca pedepsire de sine, toate aceste procedee ale unei constiinte in permanenta razvratire impotriva sa insasi le intalnim in opera lui Kafka. Eul care se pierde pe sine - manat de o preaputernica vointa de autodistrugere - acesta e Eroul central al operei sale. Distractiile, uitarile acestui personaj central, ca si un fel de actes manques pe care le comite, sunt simptome ale crizei eului in descompunere.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 34kb
Downloads: 0
Materia: Romana

Figuri de stil - descriere

Epitet – este cuvantul adaugat unui substantiv , verbpentru al clasifica estetic . Exprima o insusire a obiectului pe care il pune intr-o lumina noua impresionand cititorul .„ Mii de coifuri lucitoare , mii de capete pletoase …”
Comparatia – este punerea in paralel a doi termeni pe baza unor asemanari pentru a evidentia caracteristicile unuia dintre ei . Fata-i rosie ca marul .
Metafora – este inlocuirea unui termen obişnuit (propriu) cu altul neobisnuit (figurat) pe temeiul unior asemanari intre ei . „Pe cer straluceste mingia de foc . „
Personificarea – este atribuirea de calitati omenesti unor lucruri , fiinte , fenome. Se realizeaza mai ales cu ajutorul verbelor , adjectivelor … „Spicele jucau in vant . „Ilustreaza comunicarea om-natura , un motiv de baza inliteratura romana .Este valorificata de creatorul popular cu multa maiestrie cat si marii scriitori culti .

Alte referate despre: figuri de stil descrierea, figura de stil descriere, exemple de figuri de stil-descrierea primaveri

Al treilea val de Alvin Toffler

Aceasta carte imparte civilizatia in numai trei faze - faza agricola a Primului Val, faza industriala a celui de Al Doilea Val, locul central ocupandu-l insa omenirea contemporana, aflata in zorii unei noi civilizatii, deseori personificata de Toffler - civilizatia celui de Al Treilea Val.Termenul "val" este aici metaforic, el referindu-se la impactul social al unor "torente" de schimbare ce ne perturba vietile, aceste ciocniri de valuri ducand la disparitia civilizatiei industriale si aparitia civilizatiei informationale.

Aceasta noua civilizatie este atat de revolutionara - spune Toffler - incat sfideaza vechile moduri de gandire, vechile formule, dogme si ideologii, intrucat acestea nu mai corespund realitatilor. "Nu putem inghesui lumea embrionara de maine in spatiile tihnite de ieri. Nici atitudinile sau starile de spirit conventionale nu mai sunt potrivite".Aceasta este marea incercare al lui Alvin Toffler.

In capitolul "Mausoleul politic", Toffler subliniaza ...

Alte referate despre: al treilea val de alvin toffler, alvin toffler al treilea val, al treilea val alvin toffler

Renasterea artistica

Arta renascentista este o forma de comunicare si difuzare a conceptiilor existente in societate . Renasterea italiana a stimulat creativitatea si diversificarea formelor de expresie artistica, evidentiind geniul individual al creatorului. Nu intamplator acum a aparut coceptul de artist.

Alte referate despre: renasterea artistica, renasterea artistica referat, renasterea artistica in italia

Interpretarea artistica-act creator

Totodată arta este privită ca poesis, ca “formatoare”, ca activitate constructivă de forme, capabile să insufle virtute estetică materiei cu care lucrează artistul: cuvinte, culori, sunete, materii statice (marmură, bronz, lemn) sau în mişcare.

Alte referate despre: artistul este creatorul lucrurilor frumoase, actul creator, act creator

Renasterea artistica

Arhitectura religioasa are ca simboluri catedralele Santa Maria del Fiore din Florenta si Sf. Petru de la Roma . Cupolele proiectate si realizate de Filippo , Brunelleschi si Michelangelo impresioneaza prin inovatiile tehnice si artistice. Alte constructii , precum Tempietto din Roma , proiectata de Bramante , se remarca prin dimensiunea mica si eleganta proportiilor.

Alte referate despre: referat renasterea artistica, renasterea artistica in europa, umanismul si renasterea artistica

Sincretismul tehnicilor artistice contemporane

Asemeni oricarui domeniu si in ara tehnologia isi face simtita prezenta din ce in ce mai fervent. De fapt, putem afirma faptul ca arta contemporana isi datoreaza forma actuala tocmai evolutiei tehnologiei. Impactul puternic pe care l-a avut informatica ori arta video, a modificat modul de gandire si conceptiile creative in domeniul artei. Sensurile in care artistii contemporani se pot exprima, sunt practic nelimitate. Proiectele acestora poseda aceeasi ambivalenta asemeni tehnicilor din acre se inspira in mod direct.

Alte referate despre: tehnici artistice folosite in realizarea unei opere de arta, tehnici artistice, tehnici artistice folosite

Clonarea maimutei

Maimuta poate umple golul dintre soarece si om
Cercetatorii americani din statul Oregon au anuntat joi ca au reusit sa cloneze o maimuta prin divizarea unui embrion aflat in stare incipienta. Clona, un macac de sex feminin si in varsta de patru luni, a fost botezata Tetra.

Alte referate despre: clonarea maimutei, clonarea, clonare

Imperiul Mongol

In epoca expansiunii genghishanide Tengri (zeitatea suprema a cerului la popoarele turco-mongole-n.ns.) doreste pentru poporul sau dominatia universal… Viceregele Iranului,Hulegu(Hulagu-n.ns.),declara intr-o scrisoare in latina:”Va rugam instiintam ca vom indeplini mesajul pe care ni l-a incredintat Dumnezeu cel viu…Veti vedia…ca puterea ne-a fost incredintata de insusi Cerul Etern…”Un text mongol il numeste pe Genghis-Han,in latina,Filius Dei(Fiul lui Dumnezeu-n.ns.).

Alte referate despre: imperiul mongol, imperiul mongol referat, imperiul mongol si popoarele supuse

Vulcanismul

Tipuri diferite de vulcani
Vulcan de tip hawaian:Magma nu are intotdeauna aceiasi consistenta.cand este foarte fluida si contine putin gaz,ea curge rapid pe versantii vulcanului si nu exista explozii.acest tip de vulcan nu este periculos, fiindca oamenii au timp sa fuga din fata siroaielor de lava.

Alte referate despre: vulcanismul, vulcanismul referat, vulcanism

Van Gogh

Activitatea lui a fost puternic influentata de cercul de pictori format de Eduard Manet,Auguste Renoir si Camille Pisarro:acestia nu urmau moda picturii contemporane, nu doreau sa reproduca imagini fixate in ateliere cu aer imbacsit.Iesau in aer liber si pictau peisaje adevarate.Contemporanii ii numeau ironic “impresionisti”,deoarece adesea reproduceau doar anumite impresii dintr-o imagine.

Alte referate despre: vincent van gogh, van gogh, van gogh referat

Phoenix - Poezia cantecului

Principala caracteristica a pieselor grupului este valorificare folclorului romanesc intr-o maniera inegalabila pana acum. Folclorul este privit nu doar ca sursa de inspiratie, ci ca stare de spirit, ca entitate indispensabila fiintei nationale. Folclorul apare, in interpretarea formatiei Phoenix, ca centru al spiritualitatii romanesti, invaluit in mister, in legenda, in mit, cu ritmurile sale frenetice, cu eroii sai, cu vraja sa inexplicabila. Pierdut in negura vremurilor, folclorul capata noi valente in prelucrarile membrilor trupei.

Alte referate despre: poezia cantec de nichita stanescu, referat despre poezia cantecul ploaiei, referat despre titlul poeziei cantec de george toparceanu

Metode de autocunoastere si autoeducatie

Capacitatea omului de a se reflecta pe sine insusi si de a-si dedubla constiinta de sine in contrarii - in ceea ce este si ceea ce vrea sa devina el.Omul care doreste sa se autoeduce permanent, isi formeaza personalitatea echilibrat, poate identifica si folosi sursele de informatie, participa la dezvoltarea societatii si la educarea celorlalti membrii ai colectivitatii din care face parte. Nicolae Iorga sustinea ca: ,,Invatat e omul care se invata necontenit pe sine si invata necontenit pe altii."

Alte referate despre: referat autocunoasterea si autoeducatia, autocunoastere si autoeducatie, autocunoasterea

Plagiatul

O moda recenta constata in invinuirea unor oameni, dese ori de buna credinta, care, cica, si-ar fi insusit in propria lucrare pasaje ale unor opere similare contingente. Se justifica intentia lor (de insusire) prin lipsa unor ghilimele sau a unei note de subsol. Opera incriminata ar fi un "plagiat" iar autorul un"plagiator. In fond ce este, in realitate un plagiat?

Alte referate despre: plagiatul, plagiat, un plagiat in arheologia romana cazul mircea angelescu

Sistemul formelor de organizare a practicarii exercitiilor fizice de catre elevi

In acceptiunea didactica, exercitiul reprezinta unul din cele mai importante instrumente didactice, avand largi aplicatii si numeroase functii in programarea si organizarea procesului de invatamant. Cu ajutorul exercitiului se obtine atat consolidarea sistemului de cunostinte, priceperi si deprinderi cat si intelegerea si insusirea unor regulu, teoreme cu valoare practica, care constituie premisele rezolvarii problematicii specific fiecarui domeniu in parte.

Alte referate despre: forme de organizare a practicarii exercitiilor fizice de catre elevi, formele de organizare a practicarii exercitiilor fizice de catre elevi, forma de organizare a practicarii exercitiilor fizice de catre elevi
Referate afisate : 15
Medie note: 8.50 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK