Interactiunea dintre afectivitate si motivatie

Afectivitate si motivatie

Afectivitate si motivatie - Afectivitatea a şi fost definită ca trăire a relaţiei subiect-obiect în funcţie de experienţa cognitivă, de starea psihică şi psihofiziologică în timpul relaţiei, de ambianţă în care se produce, de evenimentele înconjurătoare etc. Întodeuna această trăire poate îmbrăca forma de bucurie, satisfacţie, plăcere, iubire etc. sau de tristeţe, insatisfacţie, ură.

Afectivitate si motivatie - Este vorba de raporturi de satisfacţie sau nesatisfacţie faţă de activitatea de învăţare, de plăcerea sau neplăcerea pe care o poate produce, deci de o atitudine de aprobare sau respingere, ceea ce reflecta o concordanţă sau o neconcordanţă între trăirile elevului şi propria lui activitate de studiu.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 25kb
Downloads: 17
Materia: Psihologie

Motivatia

Activitatea, reactiile sunt declansate si de cauze interne; ansamblul lor a fost numit motivatie de la latinescul motivus (care pune in miscare). Pentru unii psihologi, motivul este numele generic al oricarei componente a motivatiei fiind definit ca fenomen psihic ce declanseaza, directioneaza si sustine energetic activitatea. Componentele sistemului motivational sunt numeroase, variaza ca origine, mod de satisfacere si functii, clasificarea si explicarea lor fiind controversate.

Alte referate despre: motivatia, motivatia muncii, studiu de caz-motivatia in munca

Motivatia

Astfel, termenii “trebuinta” si “pulsiune” sunt utilizati uneori pentru a defini acelasi lucru. Daca se renunta la deosebirea dintre trebuinta si pulsiune, putem folosi termeni ca “motiv” sau “motivatie’, pentru a desemna continutul lor comun: factor care determina organismul sa actioneze si sa se indrepte spre anumite scopuri.

Alte referate despre: motivatia muncii referat, motivatia in munca, motivatie si reusita scolara

Motivatia muncii

Cu cât obiectivele personale sunt mai apropiate de cele organizaţionale, cu atât efortul depus va aduce o contribuţie mai mare la rezultatele aşteptate de organizaţie (figura 1.b.), după cum nealinierea acestor obiective va rezulta în performanţe slabe la locul de muncă (figura 1.a).

Alte referate despre: referat motivatia muncii, motivatia muncii antreprenoriale, motivatia munci

Ipostazele psihicului

SILLAMY- Constiinta este:
• ,,locul senzatiilor si perceptiilor noastre, realitatea subiectiva a acestora;
• ea organizeaza datele simturilor, ne situeaza in timp si spatiu,
• este cunoasterea a ceea ce acompaniaza activitatea spiritului.”
Definitia lui Sillamy sugereaza cu mai mare acuitate intrebarea: ,,ce inseamna a fi constient?”
In vederea clarificarii ei argumentate, o scurta incursiune in istoria psihologiei este necesara.

Alte referate despre: ipostazele psihicului, ipostazele psihicului uman, relatiile dintre ipostazele psihicului

Tipuri de abordari ale psihicului

O asemenea viziune atomista, bazata pe decupajul artificial al functiilor psihice si mai ales pe amalgamarea lor nu putea sa nu-si manifeste slabiciunile teoretice si mai ales inaplicabilitatea in anumite domenii particulare ale psihologiei, cum ar fi psihologia medicala.

Alte referate despre: tipuri de abordari ale psihicului, tipuri de abordari, tipuri de abordari in evaluare

Psihoza afectiva

Episodul depresiv
Se poate instala uneori brusc: de la o ora la alte sau de la o zi la alta. Cel mai frecvent se instaleaza in cateva zile sau saptamani. Simptomele cele mai des intalnite sunt: degradarea somnului, pierderea initiativelor, a interesului pentru munca, hobby-uri, familie, o stare de oboseala care nu se amelioreaza prin repaus, uneori este prezenta nelinistea, iritabilitatea, impresia dificultatii de a trai.
In aproximativ 25% din cazuri exista o legatura ce evenimentele negative de viata (doliu, separare). In toate formele de depresie exista un risc suicidar ! Urgenta psihiatrica !

Alte referate despre: psihoza afectiva, bolnavii cu psihoza afectiva bipolara si familia, afectivitatea

Motivatie si afectivitate

Din perspectiva ontogenetica,motivatia si afectivitatea,care au o baza
innascuta,evolueaza de la forme mai simple la forme mai complexe si
variate sub influenta conditiilor de mediu social--cultural,la
trebuintele organice,biologice,se adauga treptat cele de
securitate,afiliere,stima si autorealizare,dupa cum arata piramida
trebuintelor realizata de psihologul american Abraham Maslow.

Alte referate despre: motivatia si afectivitatea, motivatie si afectivitate, relatia dintre motivatie si afectivitate

Afectivitatea

Specificul acestora reiese din faptul ca substante anestezice pot suprima durerea, ramanand senzatiile de contact. De asemenea, in unele boli pot disparea senzatiile dureroase, ramanand cele de contact sau invers. Nu se cunosc organe senzoriale specifice durerii, ea fiind in functie de excitatia terminatiilor nervoase existente pretutindeni in organism. Excitantii provocand durerea sunt de natura diferita, fizica sau chimica, in relatie cu tulburarile circulatorii, inflamatorii, s.a.

Alte referate despre: proprietatea afectata unui scop si fiducia, afectivitatea psihologie, afectivitate

Motivatia

* diferite trepte apar pe rand in funtie de dezvoltare psihica,
prima cuprinzand trebuinte dezvotandu-se in copilarie, adolescenta
sau mai tarziu
* intensitatea trebuintelor scade de la baza spre varf;
* o trebuinta superioara nu se satisface decat daca n-au fost
satisfacute intr-o oarecare masura, cele inferioare ei, (este
dificil pentru un profesor sa activeze trebuinta de a sti a unui
elev daca cele de hrana si adapost nu sunt satisfacute);
* cu cat o trebuinta este mai inalta, cu atat este mai
caracteristica pentu om.

Alte referate despre: motivatia profesionala, motivatia referat, relatia dintre motivatie si performanta scolara

Interactiunea imaginatiei cu procesele cognitive si motivatia

Reprezentările pot fi componente importante ale procesului de imaginaţie, atât în forma ei reproductivă, cât şi creatoare.Actele imaginative constau în combinarea şi recombinarea imaginilor din experienţa anterioară.
Între gândire şi imaginaţie există o legătură foarte puternică.Cele două procese se şi aseamănă, se şi deosebesc şi totodată, se află în interacţiuni reciproce.Prin gândire, omul cunoaşte ceea ce este esnşial, necesar, general din realitatea existentă sau ceea ce este ipotetic, posibil, dar fundamental logic.Imaginaţia explorează cu precădere necunoscutul, posibilul, viitorul.Prezenţa imaginaţie în gândire se observa atât în înţelegere, cât şi în procesul complex al rezolvării de probleme.

Alte referate despre: interactiunea imaginatiei cu procesele cognitive si motivatia, interactiuni imaginatie cu procese cognitive si motivatia, interactiunea limbajului cu procesele cognitive

Proprietatea afectata unui scop si fiducia

Proprietatea afectata unui scop si fiducia
Fiduciarul are atributele unui proprietar, insa el va trebui sa dea dreptului de proprietate o folosinta in conformitate cu scopul pentru care el a primit proprietatea.Proprietatea ii este incredintata fiduciarului pentru un scop bine determinat. Astfel, puterea pe care fiduciarul o exercita asupra bunului nu este cea a unui proprietar care se poate mucura de utilitatea acelui bun in interes personal.Fiduciarul are anumite obligatii impuse si acestea vizeaza interesele altora, fie interesele fiduciantului, fie ale altei persoane numite beneficiar. Limitarea prerogativelor proprietarului este data si de caracterul temporar al fiduciei, din aceasta cauza bunurile care fac obiectul fiduciei alcatuiesc patrimonial fiduciar fara sa se amestece cu bunurile fiduciarului.

Intalnim doua consecinte practice, amintite in legislatiile care au reglementat forma de proprietate fiduciara si anume: fiducia – gestiune si fiducia – garantie.In ...

Alte referate despre: proprietatea afectate unui scop si fiducia, proprietatea afectata unui scop si fiducia referat, referat proprietatea afectata unui scop si fiducia

Proprietatea afectata unui scop si fiducia

În legislaţiile care au reglementat această formă de proprietate se disting două consecinţe practice : fiducia-gestiune şi fiducia-garanţie.
În cadrul primei variante, fiduciantul poate încredinţa unui terţ în care are încredere întreprinderea sa, portofoliul său de valori mobiliare, etc., cu scopul de a fi gestionate de către fiduciar şi cu sarcina pentru acesta din urmă de a-i preda fructele şi de a remite proprietatea, la împlinirea unui termen, fie fiduciantului însuşi, fie unui beneficiar desemnat de acesta ; fiduciarul devenit astfel proprietar ar avea puterile de gestiune cele mai întinse.

Alte referate despre: proprietatea afectata unui scop si fiducia- referat, proprietatea afectata unei scop si fiducia, drept civil drepturi reale proprietatea afectata unui scop si fiducia

Interactiunea Ereditate - Mediu

La toate animalele şi plantele la care s-a studiat interacţiunea ereditate - mediu interacţiunile homozigoţilor cu indivizii locali sunt comparate prin prisma variaţiei condiţiilor de mediu. De asemenea genotipul este în mod tradiţional un factor care determină exprimarea fenotipică a organismului, factor prezent în mediu care poate altera semnificativ fenotipul unui individ.

Alte referate despre: interactiunea ereditate mediu, interactiunea ereditate-mediu, interactiunea ereditate-mediu-educatie

Afectivitatea

Activitatea umana , in afara axei motivatie – scop , esentiala pentru buna ei desfasurare , trebuie sa dispuna si de un puternic support energetic . Cind ne intilnim cu o serie de situatii noi , neprevazute , cind trebuie sa facem fata actiunii unor factori pertubatori , mijloacele pur intelectuale suntabsolut necesare , dar nu si suficiente . In asemenea imprejurari se impune cu stringenta reactivarea . Acest lucru este posibil de realizat cu ajutorul unor noi procese psihice pe care le denumim procese afective . Omul nu se raporteaza indifferent la realitate , dinpotriva obiectele , fenomenele , evenimentele care actioneaza asupra lui au unecou , o rezonanta in constiinta sa trezesc la viata anumite trebuinte , corespund sau nu nevoilor lui , ii satisfac sau nu interesele , aspiratiile idealurile . In cadrul proceselor affective pe prim plan se afla nu atit obiectul , cit valoarea si semnificatia pe care aceasta o are pentru subiect . Nu obiectul in sine este important ci relatia ...

Alte referate despre: afectivitatea referat psihologie, referat afectivitate, dinamica afectivitatii umane

Comunicarea si motivatia - trebuinte umane si relationari la criza

Toate aceste tipuri de trebuinţe pot semnaliza la un moment dat un deficit, o stare de saturaţie sau suprasaturaţie, ceea ce provoacă trăiri afective diferite: fie insatisfacţie, neplăcere, fie încântare, plăcere sau de zgomot.

Alte referate despre: motivatia resurselor umane comunicarea proiect, comunicarea si trebuintele umane, trebuintele umane
Referate afisate : 16
Medie note: 7.70 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles