Interactiunea electrostatica

Interactiuni intermoleculare

Doua legaturi de hydrogen sunt realizate prin intermediul atomilor de hydrogen,iar celelalte doua prin intermediul perechilor de electroni de l atomul de oxygen.rnrnAstfel fiecare atom de oxygen este inconjurat tetraedric de alti patru atomi de oxygen.Din cauza acestuia aranjamental moleculelor de apa ,gheata are structura afanata cu geometrie hexagonala.Realizarea nr dublu de legaturi de hydrogen incepe de la temperature de +4 grade .

Moleculele de apa incep sa se distanteze intre ele si sa se aranjeze astfel incat sa permita realizarea celor patru legaturi de hydrogen pentru fiecare rnrnmolecula de apa.Din aceasta cauza pe masura ce temperatura scade intre+4 si 0 grade volumul apei se mareste treptat.De aceea gheata are densitatea mai mica decat a apei si pluteste easupra apei.Apa cu temperatura de +4 grade are densitatea cea mai mare.Aceasta structura explica si punctual de topire ridicat al apei.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 677
Materia: Biologie

Genetica moleculara

Centromer = zona de ADN situata spre mijlocul cromozomului, unde cele doua cromatide vin in contact; la nivelul lui se ataseaza kinetocorul, cu rol in separarea celor doua cromatide in timpul diviziunii celulare

Alte referate despre: genetica moleculara, genetica moleculara referat, referat genetica moleculara

Caldura si fizica moleculara

Motorul cu benzină al unui automobil are o funcţionare asemănătoare. Din cauza acestor explicaţii practice, se obişnuieşte să se analizeze relaţiile dintre diversele forme ale energiei pentru un sistem termodinamic nu în funcţie de lucrul mecanic efectuat asupra sistemului de către mediul înconjurător, ci în funcţie de lucrul mecanic efectuat de către sistem asupra mediului, care, conform legii a treia a lui Newton este egal cu lucrul mecanic efectuat asupra sistemului, luat cu semnul minus.

Căldura poate fi înţeleasă pe baza energiei mecanice microscopice, adică pe baza energiilor cinetice şi potenţiale ale moleculelor individuale dintr-o substanţă, iar principiile termodinamicii pot fi formulate şi dintr-un punct de vedere microscopic. Forţa considerabilă a termodinamicii şi caracterul ei general provin din faptul că ea nu depinde de detaliile structurii ...

Alte referate despre: caldura si fizica moleculara, fizica moleculara si caldura, fizica moleculara termodinamica si caldura

Hidrogenul

Stare naturala. In stare libera se gaseste in cantitate foarte mica in aer. Sub forma de combinatii este foarte raspandit, intra in compozitia apei, acizilor, bazelor, in majoritatea compusilor organic.Obtinere: prin electroliza apei, prin actiunea acizilor diluati asupra metalelor, prin actiunea metalelor alcaline asupra apei etc.

Alte referate despre: hidrogenul, hidrogen, hidrogenul combustibilul viitorului

Molecula

Molecula
Chimistul şi fizicianul englez John Dalton (1805) a formulat ipoteza că toate substanţele unt formate din particule mici de materie numite atomi, după cuvântul atomos, din limba greacă ( indivizibil ). John Dalton (1766-1844) consideră că un element chimic este alcătuit, din mulţime de atomi. Fiecare atom, fiind indivizibil, se poate uni cu un număr întreg de alţi atomi, formând substanţe diferite.

Alte referate despre: molecula, molecule, ioni si molecule

Campul Electrostatic

Datorită simetriei sferice a câmpului unei sfere încărcate, se pot construi celelalte linii ale intensităţii câmpului după direcţia razelor sferei. Toate liniile intensităţilor de câmp încep de pe sarcina pozitivă.

Alte referate despre: campul electrostatic, camp electrostatic, intensitatea campului electrostatic

Fenomene electrostatice in natura

Fenomene electrostatice in natura
Producerea unui fulger este urmata, in scurt timp de aparitia tunetului, ce reprezinta sunetul produs la descarcare. In jurul tunetului numit,,canalul fulgerului’’ aerul inconjurator atinge temperaturi de 30.0000C care este de 5 ori mai mare ca temperatura de suprafata a soarelui. Aceasta supraincalzire brusca a aeruluiduce la o dilatare masiva asemenea unei exploziicu un zgomot puternic numit tunet.
Decalajul intre producerea fulgerului si receptia tunetului se datoreaza diferentei dintre vitezele de propagare a celor doua unde luminoasa si acustica .

Alte referate despre: fenomene electrostatice in natura, fenomene electrostatice din natura, fenomenele electrostatice din natura

Electrostatica

Electrostatica - Teoria electricitatii macroscopice a început sa se dezvolte abia dupa conturarea mecanicii clasice si descoperirea calcului diferential si integral si poate fi socotita si încheiata în cursul secolului al XIX-lea. Clarificarea naturii electricitatii, a purtatorului microscopic de sarcina electrica, a devenit o realitate la sfârsitul acestui secol, odata cu semnarea actului de nastere al fizicii atomice.

Corpurile care prin frecare ar capata proprietatea de a atrage alte corpuri au fost numite corpuri electrizate, iar ceea ce confera corpurilor aceasta proprietate a fost numita electricitate. Ïn limitele unor conceptii naive se admitea existenta a doua fluide, unul pozitiv si altul negativ.

Alte referate despre: electrostatica, cimpul electrostatic, vopsirea electrostatica

Interactiunea solid-fluid

In conditiile transferului nul de substanta sau ale dizolvarii partiale, interactiunea este numai de natura fizica. Se poate stabili o similitudine intre cele doua situatii descrise mai sus si fluidele nemiscibile, respectiv partial miscibile. Exista si o interactiune chimica (reactii chimice), una electrochimica, una fizico-chimica. In cele ce ur-meaza va fi discutata numai interactiunea fizica intre un solid si un fluid, ca in cazul fluidelor nemiscibile si partial miscibile.

Alte referate despre: masini ptr pregatirea angrasamintelor organice solide fluide, sunetul unui corp solid in interactiune cu un corp plastic sau elastic, notiunea de fluid ideea comuna despre solide referat

Comunicarea - cheia interactiunilor umane

Activitãţile considerate caracteristice pentru prieteni includ participãri la petreceri, conversaţii intime, dansul, plimbãri, invitaţii la restaurant sau cafenea, jocul de cãrţi şi tenisul.
Interrelaţia umanã bazatã pe prietenie presupune, conform studiilor lui Argyle &Furnham , Amy Campbell (1986), C.Gilligan (1982), Walster E.H. & G.W.Walster (1988), urmãtoarele:

Alte referate despre: comunicarea cheia interactiunii umane, comunicarea-cheia interactiunii umane, comunicarea-cheia interactiunilor umane

Termodinamica si electrostatica

Cu toate că problema dezbătută în această lucrare de cercetare nu este pur teologică, totuşi este o problemă care merită să fie tratată pentru că ea ţine de acceptarea sau respectiv lepădarea persoanei lui Dumnezeu ca şi Creator.

Alte referate despre: termodinamica si electrostatica, electrostatica si termodinamica, termodinamica

Importanta tehnologiei in marketing

Tehnologia, mai mult decat orice alta schimbare in climatul
marketingului , va influenta cele 11 Cs ale Marketingului Relational ,
si anume : Cient , Categorii , Capacitati , Cost , profitabilitate si
valoare , Controlul contactului cu procesele monetare ( Control of the
contact to cash processes ) , Colaborare si integrare , Acomodare ,
Comunicare , interactiune si pozitionare , dimensiunile clientului ,
protectia consumatorului.

Alte referate despre: importanta tehnologiei informatiei in marketing imagini, importanta tehnologiei, importanta si rolul marketingului in economia de piata

Legile dinamicii

Dinamica este parte din mecanica, care studiaza interactiunea dintre corpuri ce duce la sghimbarea starii de miscare. Spre deosebire de cinematica , dinamica studiaza si cauzele care provoaca miscarea.Principiile dinamicii au fost formulate de catre Newton pe baza observarii indelungate a miscarii mecanice a corpurilor.

Alte referate despre: legile dinamicii, forta electromagnetica legile dinamicii si forta lui lorenz, legea dinamicii

Hazarde antropice si tehnologice

Pe planeta noastra exista circa 1 500 000 de specii de animale si 500
000 de specii vegetale. Dintre acestea au disparut 400-500 de specii
de animale (alte 1000-1100 aflându-se în pericol de disparitie) si
câteva sute de specii de plante (alte peste 20 000 fiind în prag de
extinctie), ca urmare a defrisarilor excesive, a desecarilor
nerationale, a pasunatului intensiv, poluarii, vânatului,
braconajului, colonizarilor catastrofale, etc. Desi numarul speciilor
afectate, fata de efectivul total, pare nesemnificativ, oamenii de
stiinta apreciaza ca desfasurarea în continuare a acestui proces de
distrugere poate duce la compromiterea vietii pe planeta noastra. Si
acestea întrucât totalitatea sistemelor vii reprezinta avutia naturala
cea mai de pret a planetei, de importanta capitala pentru existenta
biosferei, din care specia umana face parte integranta.

Alte referate despre: hazarde antropice si tehnologice, hazardele antropice si tehnologice, referat hazardele antropice si tehnologice

Parcul natural Muntii Maramuresului ppt

Parcul Natural Muntii Maramuresului este situat in nordul judetului Maramures, in zona localitatilor Borsa, Moisei, Viseu de Sus, Viseu de Jos, Leordina, Ruscova, Repedea, Poienile de Sub Munte, Petrova si Bistra, incluzand masivul Muntilor Maramuresului pana la frontiera romano-ucraineana. Parcul include si terenul intravilan al localitatilor de pe raza lui.

Alte referate despre: parcul natural muntii maramuresului valorificare turistica, valorificarea turistica a parcului natural muntii maramuresului, parcul natural muntii maramuresului
Referate afisate : 15
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK