Interactiunea ereditate-mediu-educatie

Interactiunea Ereditate - Mediu

Homozigoţii reprezintă un şir de organisme care au fost încrucişate selectiv pentru a se adapta condiţiilor locale, pe când heterozigoţii sunt compuşi din hibrizi cu rasele locale. Aceasta, în interiorul unui grup, va fi doar o mică diferenţă genetică şi încrucişarea grupelor genetice va spori semnificativ diferenţele dintre indivizi. Gupta şi Lewontin (1982) arată un exemplu referitor la Drosophila Pseudoobscura. Populaţia homozigotă s-a stabilit în grupuri în anumite regiuni ale Statelor Unite ale Americii. Acestea sunt folosite în laboratoare pentru producerea de heterozigoţi prin încrucişarea cu fiecare linie regională.

La toate animalele şi plantele la care s-a studiat interacţiunea ereditate - mediu interacţiunile homozigoţilor cu indivizii locali sunt comparate prin prisma variaţiei condiţiilor de mediu. De asemenea genotipul este în mod tradiţional un factor care determină exprimarea fenotipică a organismului, factor prezent în mediu care ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 278kb
Downloads: 4644
Materia: Biologie

Genetica umana

În cromozomii fiecărei celule se conţine informaţia genetică care asigură deosebirea fiecărei fiinţe umane de bacterii , alge, melc, broaşte, vrăbii, şoareci ş. a. m. d. Tot odată, în ele se mai conţine informaţia cu privire la faptul cum va fi nuanţa pieii individului dat, culoarea şi structura părului, culoarea şi tăietura ochilor, forma nasului, grupa de sânge şi o mulţime de alte particularităţi morfologice, fiziologice şi biochimice, care deosebesc un om de altul şi-l fac unic pe fiecare dintre noi.

Alte referate despre: genetica umana, boli genetice umane, genetica umana referat

Ereditatea

Cea mai bună definiţie a genelor este probabil cea în care genele sunt descrise ca fiind coduri biochimice. Genele sunt entităţi foarte mici. Oamneii de ştiinţă ştiu că ele purtate de cromozomi. Aceştia se află în centrul sau nucleul fiecărei celule umane. Toate aceste structuri împreună realizează amprenta chimică a unei persoane.

Fiecare om are 46 de cromozomi, aranjaţi în 23 de perechi. Cromozomii unei perechi arată foarte asemănători dar nu sunt identici. Femeile au 23 de perechi identice în timp ce la bărbaţi există o pereche – cromozomul sexual – ca-re nu este identic. La femei există 2 cromozomi mari, în formă de X, în vreme ce la bărbaţi există unul Y, avănd forma unui cărlig. Acestă mică diferenţă în struc-tura celulară este cheia soluţionării dilemei dacă copilul care se va naşte va fi băiat sau fată. Modul în care se dispun cromozomii pentru a forma perechi, este de cea mai mare importanţă.

Alte referate despre: legile mendeliene ale ereditatii, influenta mediului asupra ereditatii, ereditatea

Ereditatea si variabilitatea lumii vii - curiozitati

Orice caractristica care este transmisa de la parinti catre urmasii se poate considera ca fiind ereditara. Exista insa si asa zisa ereditate falsa (pseudoereditate), cand la urmasi se transmit si alti factori, inafara de cei genetici. De exemplu, cand se transmit de la mama la copil imunitatea fata de anumite boli, deoarece, in timpul sarcinii, in organismul copilului trec si antitoxine, care sunt produse de organismul matern.

Variabilitatea este capacitatea organismelor de a se diferentia unele de altele printr-un ansamblu de caractere ereditare sau neereditare, nefiind posibil sa existe doua persoane identice. Marea diversitate a lumii este rezultatul unor caractere inascute, ereditare, transmise de-a lungul generatiilor la care contribuie si rezultatul influentei mediului ambiant.

Alte referate despre: ereditatea si variabilitatea lumii vii, ereditatea si variabilitatea lumii vii referat, ereditatea si variabilitatea lumii vii legile ireditati

Ereditatea

Ca stare fizică, membrana nucleară este un gel. Plasma nucleară este constituentul principal al nucleului şi se mai numeşte carioplasmă sau nucleoplasmă. În compoziţia sa chimică predomină molecule de ADN; în mai mică măsură se găseşte şi ARN. Prin acesta, nucleul apare ca principalul depozit de ADN - purtătorul material al informaţiei genetice. El nu se găseşte liber, ci legat de proteine (histone, proteine acide), formând complexe dezoxiribonucleoproteinice. În prima fază a diviziunii ce-lulare (mitoza şi meioza) reţeaua de cromatină se concentrează şi se fragmentează, dând naşte-re unor filamente mai îngroşate, cunoscute sub numele de cromozomi.

Alte referate despre: ereditate, teoria cromozomiala a ereditatii, legile ereditatii

Revolutie in genetica

Cele mai recente cercetari rusesti explica fenomene ca intuitie, clarviziune, vindecari miraculoase spontane, autovindecari, influenta mentalului asupra climei, etc. Grazyna Fosar si Franz Bludorf arata ca ADN-ul poate fi influentat si re-programat prin cuvinte si anumite frecvente. Aceste descoperiri deschid calea unui nou tip de medicina in care ADN-ul poate fi re-programat folosind cuvintele si anumite frecvente, deci fara a-l sectiona si inlocui anumite gene. Chirurgia genetica are un concurent redutabil! Doar 10 % din ADN-ul uman este folosit pentru a fabrica proteine. Doar aceasta mica parte face obiectul cercetarilor occidentale deja cunoscute si popularizate. Restul de 90 % este considerat "material de balast", adica fara importanta. Cu toate acestea, cercetatorii rusi convinsi ca natura nu este deloc risipitoare, s-au alaturat unor lingvisti si geneticieni hotarati sa descopere adevaratul rol al celei mai mari parti din adenomul uman.

Alte referate despre: revolutia in genetica, revolutia in genetica sec xx-xi, revolutia franceza

Mostenirea caracterelor in cazul interactiunii genelor

1. Interacţiunea genelor alele.
Să ne amintim că se numesc alele acele gene care ocupă aceiaşi loci (locusuri) în cromozom. Se disting următoarele varietăţi de interacţiune a genelor alele:
a) dominaţia completă;
b) dominaţia incompletă;
c) letalitatea;
d) codominarea;
e) alelism multiplu.

Alte referate despre: mostenirea caracterelor in cazul interactiunii genelor, in cazul interactiunii genelor alele genele se afla in cromozomi, mostenirea caracterelor cuplate cu sexul

Genetica bacteriei

A. ADN, SUPORTUL MATERIAL AL EREDITĂŢII
Suportul material al eredităţii, genoforul, depozitarul caracterelor de specie, este reprezentat de ADN-cromozomial; cercetările care au dus la descoperirea acestui adevăr au început în 1928, cu cele ale bacteriologului Griffith:

Alte referate despre: materialul genetic -bacterii, materialul genetic bacterii, genetica bacteriei proiect medicina

Interactiunea solid-fluid

In conditiile transferului nul de substanta sau ale dizolvarii partiale, interactiunea este numai de natura fizica. Se poate stabili o similitudine intre cele doua situatii descrise mai sus si fluidele nemiscibile, respectiv partial miscibile. Exista si o interactiune chimica (reactii chimice), una electrochimica, una fizico-chimica. In cele ce ur-meaza va fi discutata numai interactiunea fizica intre un solid si un fluid, ca in cazul fluidelor nemiscibile si partial miscibile.

Alte referate despre: masini ptr pregatirea angrasamintelor organice solide fluide, sunetul unui corp solid in interactiune cu un corp plastic sau elastic, separare solide din fluidul de foraj

Comunicarea - cheia interactiunilor umane

Dintotdeauna am fost preocupată să cunosc cât mai mulţi oameni şi să ştiu cât mai multe despre ei.Îmi face plăcere să îmi cunosc prietenii şi apropiaţii în profunzime,să le descopăr noi şi noi trăsături de caracter,să mă confrunt cu problemele,gândurile şi bucuriile lor.Acest lucru mi se întâmplă şi acum când întâlnesc o nouă persoană şi tocmai această dorinţă de a o cunoaşte în detaliu m-a impulsionat să urmez cursurile Facultaţii de Psihologie din cadrul Universităţii Bucureşti.

Alte referate despre: comunicarea cheia interactiunii umane, comunicarea- cheia interactiunilor umane, comunicarea - cheia interactiunii umane

Stilurile functionale si comunicare

Comunicarea intr-un anumit stil functional presupune modelarea exprimarii in functie de conditiile concrete in care se afla emitatorul. In interiorul unui text exista o dominanta stiintific-functionala,dar acesta nu exclude interactiunea cu celelalte stiluri.

Alte referate despre: stilurile functionale si comunicarea, limba si comunicare stilurile functionale ale limbii, limba si comunicarea-stilurile functionale ale limbii romane

Importanta tehnologiei in marketing

Companiile investesc foarte mult in tehnologii din domeniul
computerelor si al comunicatiilor in intreprinderile lor , dar si
intre ele si clientii lor , in canale de distributie si furnizare.
Totusi , putine companii isi coreleaza investitiile in tehologii cu
valoare strategica pe care o cauta sa o creeze pentru clientii lor.

Alte referate despre: importanta tehnologiei informatiei in marketing imagini, importanta tehnologiei, importanta si rolul marketingului in economia de piata

Influenta omului asupra atmosferei

Atmosfera este invelisul de aer al Pamantului aflat intr-o permanenta interactiune cu reliful, cu suprafata oceanelor, a solului si a gheturilor prin fluxuri de energie si substanta asigurand mediul favorabil aparitiei si dezvoltarii biosferei.

Alte referate despre: influenta omului asupra atmosferei, influentele omului asupra atmosferei, influenta omului asupra mediului inconjurator

Parcul natural Muntii Maramuresului ppt

Parcul Natural Muntii Maramuresului s-a infiintat prin Hotararea de Guvern 2151/2004 privind instituirea regimului de arie naturala protejata pentru noi zone. Parcul are scopul de mentinere a interactiunii armonioase a omului cu natura prin protejarea diversitatii habitatelor si peisajului, promovand pastrarea folosintelor traditionale ale terenurilor, incurajarea si consolidarea activitatilor, practicilor si culturii traditionale ale populatiei locale. De asemenea, ofera publicului posibilitati de recreere si turism si se incurajeaza activitatile stiintifice si educationale.

Alte referate despre: parcul natural muntii maramuresului valorificare turistica, valorificarea turistica a parcului natural muntii maramuresului, parcul natural muntii maramuresului

Socializarea copilului in familie

In psihologie procesul de socializare a copilului este privit ca un aspect esential al dezvoltarii personalitatii, cercetarile in aceasta directie bazandu-se pe teoriile unor personalitati marcante ca L.S. Vigotski, J. Piaget. H. Wallon, fiecare axandu-se pe anumite aspecte ale socializarii copilului. L.S. Vigotski scoate in evidenta faptul ca socializarea este o permanenta confruntare a copilului cu mediul sau social in care el invata limba, ajungand astfel la socializarea gandurilor si ideilor sale. J. Piaget accentueaza rolul cunoasterii patrimoniului psiho-ereditar in evaluarea rezultatelor obtinute si a celor urmarite in procesul de socializare, deoarece datorita caracteristicilor ereditare ale copilului, "procesul socializarii nu se reduce la a fixa anumite amprente pe o tabula rassa".

Alte referate despre: socializarea copilului in familie-sociologie, formele de socializare incorecta a copilului in familie, rolul familiei socializarea copilului

Socializarea copilului in familie

In asertiune general acceptata, socializarea inseamna asimilarea experientei sociale (cunostinte, norme, idealuri, roluri), formarea capacitatilor actionale, a conceptiilor, a trasaturilor de personalitate, a inteligentei sociale, dezvoltarea trebuintelor, motivelor si a aspiratiilor personale si colective.

Alte referate despre: socializarea si rolul familiei in viata copilului, socializarea incorecta a copilului in familie, rolul familiei in socializarea copilului

Fazele de evolutie a conflictului in grup

Analistul Donelson a descris modelul de dezvoltare a conflictului in grup prin 5 etape relative distincte.Dezacordul debuteaza prin:- simple neintelegeri,- diferentierea indivizilor sau gr prin modul lor de a fi si a gandi pseudointelegeri- divergente minore, nesemnificative pentru interactiunea sociala, de grup, dar care necontrolate la timp, pot degenera in conflicte reale.

Alte referate despre: fazele de evolutie ale conflictului de grup, fazele de evolutie a conflictului in grup, fazele de evolu ie a conflictului n grup
Referate afisate : 17
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles