Intoxicatii cu antibiotice

Antibioticele

Antibiotic - medicament care impiedica dezvoltarea anumitor microorganisme. In prezent sunt cunoscute peste o suta de tipuri de antibiotice, dar numai unele se folosesc in medicina deoarece antibioticele sunt daunatoare nu numai pentru microorganisme, dar si pentru organismul uman.

Mult timp, unii si in prezent, au parerea ca antibioticele sunt un remediu contra tuturor bolilor si se intrebuinteaza la cel mai mic semn al unei infectii. Astazi este demonstrat ca antibioticele au efect nociv asupra organismului uman. De la puternice reactii alergice provocate de aceasta clasa de medicamente la efecte toxice ce pun in pericol viata pacientilor care le folosesc, cum ar fi:

Nivel: Liceu
Dimensiune: 168kb
Downloads: 1168
Materia: Biologie

Antibiotice - clasele existente

Tazobactamul, derivat de sulbactam, este un IBL cu proprietăţi superioare fiind mai activ asupra betalactamazelor produse de BGN. Este asociat cu piperacilina în produsul Tazobac. Se asociază şi cu ceftriaxona lărgind spectrul acestor BL pe bacteriile gram+ şi gram- aerobe şi anaerobe.

Alte referate despre: antibioticele clase existente, antibiotice clase, clase de antibiotice

Descrierea plantelor otravitoare si a substantelor toxice - prezentare power point

Animalele intoxicate cu mac prezinta tulburi ner-voase si digestive, respiratie greoaie.La om, opiul in doze mici determina la inceput o surescitare, apoi un somn profund, presarat de vise, scaderea secretiei salivare ori constipatie.(anexa 8) Hypericum perforatum – numita si pojarnita sau sunatoare este o planta frecvent in-talnita prin fanete, tufisuri, coline. Actiunea substantei principale numita hiperi-cina se exteriorizeaza la nivelul pielii depigmentate printr-un proces inflamator. Aesculus hippocastanum – numit castanul porcesc este un arbore inalt pana la 30 m, cu coroana sferica sau piramidala.

Alte referate despre: descrierea plantelor otravitoare, otravirea solului cu substante toxice, imagini cu otravirea solului cu substante toxice

Antibiotice

Introducerea, in 1941, in practica medicala a antibioticelor de biosinteza caracterizate prin aspectul larg de actiune, eficacitate ridicata si tocsicitate redusa, constituie cea de-a doua etapa extrem de importanta in dezvoltarea chimioterapiei. Succesele exceptionale obtinute in tratarea maladiilor infectioase cu ajutorul penicilinei G au declansat cercetari foarte minutioase pentru a gasi noi antibiotice de biosinteza.

Alte referate despre: antibiotice, antibiotice referat, antibiotice clasificare

Abuzul de medicamente

Ce inseamna sa folosesti antibioticele cu intelepciune? • Nu lua antibiotice de fiecare data cand esti bolnava. Ele nu pot trata toate infectiile si uneori nu poti face decat sa astepti ca boala sa treaca. Cand este nevoie, foloseste medicamente care usureaza simptomele. De exemplu, un antitermic te poate ajuta sa scazi febra, un spray nazal te va face sa respiri mai usor, iar un calmant va alunga durerea de cap. Ia antibioticul asa cum ti-a fost prescris. Urmeaza intocmai instructiunile medicului , inclusiv numarul de pastile care trebuie luate zilnic, intervalul la care trebuie luate si numarul de zile.

Alte referate despre: abuzul de medicamente, abuzul de medicamente referat, cum afecteaza abuzul de medicamente starea de sanatate

Antibiotice

Sulfoaminele, nitrofuranii si chinolonele nu sunt antibiotice în adevăratul sens al cuvântului pentru că sunt sintetice. Aceşti compuşi sunt utilizate de mulţi ani în tratementul bolilor animalelor producătoare de carne, lapte şi ouă. De asemenea au mai fost folosiţi şi pentru previnerea anumitor boli, dar şi pentru accelerarea creşterii.

Alte referate despre: clasificarea antibioticelor, referat antibiotice, clasificare antibiotice

Antrax

Dalac se mai numeste planta erbacee otravitoare din familia
liliaceelor, cu tulpina dreapta, terminata cu o unica floare verzuie
si cu fructul o boaba neagra-albastrie de marimea unui bob de mazare.
Frunzele acestei flori sunt intrebuintate in popor pentru vindecarea
antrax-ului. Aceasta este una din cele mai vechi boli cunoscute.
Initial a fost epidemica si inca apare in multe parti ale lumii insa
numai sporadic in centrul si sudul Americii, sudul si estul Europei,
Asia, Africa si Orientul Mijlociu (zone dezvoltate din punctul de
vedere al agriculturii).

Alte referate despre: antrax, antraxul, antraxul referat

Antibiotice si chimioterapicele

Are aceleasi indicatii cu cea sus mentionata, dar se administreaza in infectii severe, cand calea orala nu este accesibila si cand bolnavii nu coopereaza. Pot aparea un gust metalic, tulburari hepatice sau pancreatice, ameteli si hiperemia fetei.Doxicilina (Vibramycin - sub forma de capsule de 0,100 g si administrata cate o capsula/zi, timp de 7 -10 zile - siReverinul - 3-6 fiole de 0,250 g/24 de ore, la 8 -12 ore).Solutiile de penicilina G si mai ales, de peniciline semisintetice si cefalosporine, trebuie utilizate in decurs de 2 - 8 ore, deoarece activitatea lor scade dupa un timp.

Alte referate despre: antibiotice si chimioterapice antimicrobiene, antibiotice si chimioterapice, referat antibiotice si chimioterapice

Antibiotice - chimioterapice - sulfamide

Mecanismul de actiune si rezistenta
Antibioticele,chimioterapicele si sulfamidele sunt medicamente antimicrobiene.microbii pot fi omorati prin diferite mijloace:
- fizice
- chimice
- biologice

Alte referate despre: substante chimioterapice sulfamidele si antibioticele referat, substantele chimioterapice sulfamidele si antibioticele, antibiotice chimioterapice

Intoxicatii cu fertilizante azotate

În majoritatea plantelor fracţiunile de azot şi carbohidraţi sunt invers proporţionale rezultând un deficit de substrat energetic foarte necesar metabolizării excesului de amoniac şi prin urmare acesta se va acumula.
Amoniacul va produce alcaloză ruminală (pH peste 7,5) şi paralizia pereţilor ruminali împiedicând eructaţia.

Alte referate despre: intoxicatii alimentare cu azotiti si azotati, fertilizante azotate, intoxicatii cu fertilizante fosfotate

Fluorul si intoxicatiile produse de acesta

Simptomatologia consta in:
-manifestari cutanate apar chiar si la solutii foarte diluate de acid fluorhidric si constau in arsuri dupa cateva ore de latenta , eritem foarte dureros , ulceratii

Alte referate despre: clorul si intoxicatiile produse de acesta, clor si intoxicatiile produse de acesta, bromul si intoxicatiile produse de acesta

Analiza economico financiara a SC Antibiotice SA Iasi

Antibiotice devine singurul producator de produse sterile pentru uz parenteral din Romania.
1972-1990 - Colaborare cu firma Schering pentru fabricarea unguentelor Ultralan si cu firma Bayer pentru productia de Lasonil.
1990 - Modificarile in structura, piata, consum, productie care au afectat intreaga tara, determina modificari si in structura organizatorica si in productia de medicamente a fabricii. Productia de substante active care era, pana la momentul respectiv dirijata spre alte companii romanesti (Sicomed, Biofarm, Terapia) incepe sa fie folosita pentru dezvoltarea de noi forme farmaceutice pe platforma ANTIBIOTICE.

Alte referate despre: analiza economico financiara, analiza economico-financiara, referat analiza economico financiara

Antibiotice

Ultima etapa este extractia penicilinelor, fiind recomandata extractia din solutia apoasa. In Cap. VI am prezentat N.P.M si P.S.I specifice fabricarii acestor peniciline. Ultimul capitol, “Concluziile” denota important ape care aceste peniciline o au pentru sanatatea omului.

Alte referate despre: ce sunt antibioticele, antibioticele referat, antibiotice cu spectru larg

Intoxicatiile acute

Proprietati fizice: lichid incolor, volatil, inflamabil, cu miros specific, miscibil cu apa, alcoolul, eterul.Identificare: se face prin reactii colorimetrice din corpul delict, continut gastric, sange, urina.
Fiziopatologie: actioneaza prin iritarea mucoaselor, rar are efect narcotic.Simptomatologie: intoxicatie prin inhalare.Forma usoara: apar lacrimare, stranut, tuse, ameteli, cefalee, somnolenta, anorexie, greturi, varsaturi. Scoaterea din mediul toxic este suficienta pentru disparitia fenomenelor.Forma grava: intoxicatul prezinta sete, ameteli, greturi, varsaturi, salivatie, cefalee, tahicardie, tendinta la colaps, coma. Pot aparea contractii ale musculaturii fetei, extremitatilor sau convulsii, mioza, respiratie tip Kussmaul.

Alte referate despre: intoxicatii acute si cronice, intoxicatii acute, intoxicatii acute sau cronice

Oxidul de carbon si intoxicatiile produse de acesta

Gh. Mogoş-Intoxicatii acute.Diagnostic.Trtament, Ed Medicala 1981, Bucuresti
Marţian Cotrău-Curs de toxicologie, Litografia UMF 1972, Iasi
http://www.presspro-medic.ro/articole/intoxicatia-cu-monixid-371.php
http://www.infomedica.ro/anul%202004/rez_7_2004/prezentare_3_2004.htm
MIORIŢA
- baladă populară -

Alte referate despre: oxidul de carbon si intoxicatiile acestuia, intoxicatii cu oxid de carbon, prim ajutor in intoxicatiile cu oxid de carbon

Antibiotice si chimioterapice

Chimioterapicele si antibioticele-au actiune toxica specifica fata de microorganisme sau paraziti sau celule atifice, adica celule canceroase si efecte toxice mult mai reduse sau absente fata de celulele organismului gazda. Chimioterapicele sunt obtinute prin sinteza chimica, iar antibioticele sunt produse de diferite specii de microorganisme.

Generalitati: in aprecierea eficacitatii unui agent antimicrobian trebuie sa luam in considerare 2 factori esentiali:
-activitatea asupra germenilor patogeni-spectrul de activitate si aparitia rezistentei microbiene;
-activitatea asupra organismului gazda-reactiile adverse.

Alte referate despre: antibioticele si chimioterapicele, referat argument antibiotice si chimioterapice, antibiotice si chimioterapice referat

Particularitati farmacocinetice ale tetraciclinelor

Administrata per os, absorbtia este partiala, o cantitate din medicament ramanand si la nivelul intestinului. Absorbtia este diminuata de lactate si substante care contin calciu. Absorbtia digestiva a tetraciclinelor este in general buna desi incompleta. Totusi, realizeaza concentratii sanguine eficiente.

Alte referate despre: particularitati farmacocinetice ale tetraciclinelor, particularitati farmacocinetice ale tetraciclinei, faza farmacocinetica pentru tetraciclina

Reactii adverse la medicamente

Efecte secundare: sunt cele care insotesc efectul terapeutic principal; sunt de cele mai multe ori usoare (actiune sedativ hipnotica ale antihistaminicelor). Reactii adverse de tip toxic: dependente de doza, apar la doze obisnuite care in anumite conditii, in functie de bolnav, medicamentul poate determina tulburari functionale sau leziuni ale diferitelor aparate si sisteme (ficat, rinichi, sange). Ex.: streptomicina poate da surditate.

Alte referate despre: reactii adverse la medicamente, reactii adverse ale medicamentelor, reacti adverse ale medicamentelor
Referate afisate : 18
Medie note: 8.42 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles