Intrarea trupelor germane in romania 1940

Hitler si trupele germane

In toamna lui 1944, trupele germane se cofruntau cu o situatie disperata. Luptand pe un front intins pe mii de km. si aflandu-se in razboi cu aproape toate statele lumii , Wermachtul era obligat la o defensiva continua, incepand cu 1943. Kriegsmarine si Luftwaffe erau complet infrante iar armata de uscat suferea infrangeri pe toate fronturile. Nefiind in stare sa obtina victorii defensive ca la Stalingrad ori Kursk, strategii germani apeleaza la ultima solutie : ofensiva. Avand inca in memorie rasunatoarele victorii din 1939-1940, Hitler joaca ultima carte pe mana blitzkrieg-ului, tactica preferata a masinii de razboi germane.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 6
Materia: Istorie

Hitler si nazismul

Prin reinarmare si introducerea recrutarii,Hitler a incalcat fatis restrictiile impuse de tratatul de la Versailles. Apoi, in 1936, a trimis trupe in Rhineland. Acesta era teritoriu german, dar si zona demilitarizata – in care, incepand cu anul 1914, Germania nu ar mai fi avut voie sa plaseze forte militare.

Alte referate despre: hitler si nazismul, adolf hitler si nazismul, fascismul in germania hitler si nazismul - teorie si practica

Adolf Hitler - viata si activitatea sa

De ce tocmai Hitler -fiul functionarului vamal austriac Schickelgmber si pictor ratat- s-a dovedit a fi atat de mult pe placul cercurilorcelor mai agresivesi reactionare care determinau evolutia politica si economica a Germaiei, in perioada fascismului. Nefiind in stare sa se ridice deasupra interpretarii idealiste a evenimentelor istorice, iostoriografii si publicistii burghezi, incearca de obicei sa explice aceasta, prin trasaturile de caracter ale lui Hitler: o nelimitata incredere in sine si grandomanie, fanatismul si energia sadica cu care urmarea realizarea tarilor pe care si le propunea.

Alte referate despre: adolf hitler viata si activitatea, adolf hitler viata si activitate, adolf hitler viata

Adolf Hitler, un Artizar al mortii

Din cauza principiilor sale de dreapta adanc inradacinate, Hitler a fost folosit ca spion de catre departamentul politic al armatei din Bavaria, in timpul atmosferei incarcate din 1919. Una dintre misiunile sale l-a pus in contract cu DAP (Deutsche Arbeiterpartei - Partidul Muncitoresc German), care, in ciuda numelui si a presupunerilor lui Hitler, nu era o miscare a stangii revolutionare, ci sprijinea nationalismul, antisemitismul si anticapitalismul.

Alte referate despre: adolf hitler-un artizan al mortii, adolf hitler un artizan al mortii, adolf hitler- un artizan al mortii

Hitler si Stalin

"Vinovati" pentru izuhnirea lui sunt e-vreii asa ca se putea trece la aplicarea "solutiei finale"impotriva lor.Astfel, razboiul aduce noi legi anti evreesti cu scopul de ai izola pe evrei de restul populatiei si de ai concentra in anumite zone pentru ai putea controla mai bine:au fost eliminat din toate scolile,trenurile,salile de asteptare si restaurantele au fost segregate,sunt mutati in blocuri separate,li se confisca permisele de conducere si telefoanele,ratiile alimentare le sunt reduse si trebuiau sa paraseasca strazile la opt seara(1939)

Alte referate despre: hitler si stalin, hitler vs stalin, rolul hitler mussolini stalin

Viata lui Adolf Hitler

Uneori se pierdea în mulţimile care încercau să pătrundă în clădirea parlamentului. Locuitorii Vienei deja începuseră să promoveze alungarea tuturor evreilor. După ce Hittler a cunoscut primul evreu, un cerşetor care după un timp fusese ridicat de poliţie, a studiat temeinic istoria în ceea ce privea poporul evreu. De asemenea, primarul oraşului aderase recent la o organizaţie antisemită. Emblema organizaţiei era svastica care avea să devină simbolul partidului nazist. Sigla simbolică era soarele, precum şi superioritatea şi puritatea rasei ariene.

Alte referate despre: viata lui adolf hitler, despre viata lui adolf hitler, viata lui adolf hitler date biobibliografica

Cu Hitler la putere

In aceasta carte Hitler vorbeste despre necesitatea largirii "spatiului vital" al populatiei germane, analizeaza ce regiuni ar putea oferii posibilitati de extindere si ajunge la urmatoarea concluzie: "Noi national-socialistii vom porni de acolo de unde ne-am oprit acum 500 de ani. Stopam marsul etern al germanilor spre Sudul si Vestul Europei si ne indreptam privirea spre pamanturile din Est. Chiar daca vorbim astazi in Europa despre un spatiu nou, nu ne putem gandi decat in I rand la Rusia si la statele limitrofe supuse." Deci inca din 1923 Hitler anunta viitorul curs germanic spre rasarit adica Polonia si URSS.

Alte referate despre: cum a ajuns hitler la putere, ascensiunea lui hitler la putere in perioada interbelica, venirea lui hitler la putere

Agresiunea germana in vest

-dupa un bombardament aerian Oslo este cucerit rapid iar a doua si a treia zi in porturile Stavanger , Kritiansand , Bergen si Trondheim debarca trupele germane formate din vanatori alpini de origine austriaca rn-la 12 aprilie armata germana ocupa orasul Narvik rn-la 15 aprilie englezii si la 19 aprilie vanatorii alpini francezi debarca pe coasta Norvegiei rn-in timpul unei mari batali navale distrugatoarele engleze au scufundat 7 torpilatoare germane in fiordurile orasului Narvik permitand trupelor conduse de generalul Mackesy si Bethouart sa recucereasca orasul si sa inainteze pana aproape de Trondheim rnrn-generalul Falkenhorst declanseaza o ofensiva pe uscat si 616e413g la 1 mai ajunge la Dombas rn-la 2 mai brigazile Aliate de la Trondheim bat in retragere si se imbarca la Andalsnes rn-la Andalsnes si Namsos cele 2 divizii frnceze si cei 15.000 de soldati englezi se imbarca in conditii dezastruase rn-capitularea Norvegiei este semnata la 10 iunie la Trondheim de generalul ...

Alte referate despre: agresiunea germana in vest, germania de vest si de est dupa 1945, germania de vest in perioada postbelica

Imperiul Romano-German

Puterea principilor local a crescut mai ales in timpul imparatilor din dinastia Hohenstauffen (1128-1208), acestia fiind ocupati in deosebi de lupta impotriva papalitaii si a oraselor italiene din nordul si central peninsulei. Orsele germane,la randul lor, avand interese economice proprii, au devenit practic, independente.

Alte referate despre: imperiul romano-german, imperiul romano german, franta si imperiul romano-german

Actul capitularii Germaniei

Singurul reprezentant al Uniunii Sovietice de la Cartierul General Aliat de la Rheims a fost generalu Ivan Susloparov, ofiterul de legatura al Armatei Rosii cu Aliatii occidentali. Sarcinile si autoritatea generalului Susloparov nu erau prea clare si el nu a avut la dispozitie mijloacele necesare pentru a lua legatura Kremlinul. Cu toate acestea, si-a permis sa riste sa semneze din partea URSS-ului.

Alte referate despre: actul administrativ german, actul aditional secret dintre germania si rusia, referat germania

Regimul politic al republicii federale Germania

Referat despre Regimul politic al republicii federale Germania
Între procesul de formare a sistemului constitutional postbelic al
Germaniei Federale si cel al Italiei exista câteva asemanari frapante, generate, în principal, de pozitia asemanatoare a celor doua state - ca tari învinse - fata de Puterile Aliate în al doilea razboi mondial. Astfel, atât Italiei, cât si Germaniei li s-au „oferit" modele de guvernare, fara a se asigura popoarelor respective libertatea deplina de optiune pentru un sistem de guvernare sau pentru altul.

Alte referate despre: regimul politic al republicii federale germania, regimul democratic al republicii federale germania, regimul poltical republicii federale germania

Germania

Germania.Comunitatea şi limba germană au apărut cu mii de ani în urmă, însă ca ţară/teritoriu Germania a apărut abia în 1871, când, sub conducerea cancelarului Otto von Bismarck s-a format Imperiul German, înglobînd partea de nord a Germaniei actuale - Confederaţia Germană de Nord (dominată de Prusia), apoi Bavaria (în germană: Bayern) precum şi diferite alte regiuni, excluzând însă părţile vorbitoare de germană din Austria.

Germania a fost deja cel de al doilea Reich german, tradus de obicei ca "imperiu". Primul Reich - cunoscut pentru mult timp drept Sfântul Imperiu Roman de Naţiune Germană -- provenea din divizarea Imperiului Carolingian în 843, existând sub diverse forme până în anul 1806. Cel de-al Treilea Reich (şi ultimul) a fost cel al naziştilor; el a durat doar 12 ani, din 1933 până în 1945.

Germania, care devenise una dintre ...

Alte referate despre: germania, capitala germaniei, germania referat

Proba scrisa la germana

7. Da ist die junge Dame, .... .
a. die dich sprechen wollte b. der dich sprechen wollte c. deren dich sprechen wollte d. das dich sprechen wollte

Alte referate despre: proba scrisa la engleza, proba scrisa la matematica, evaluare nationala proba scrisa la lb romana clasa a viii varianta a 3

Spirit fara trup

În raţiunea sa, sufletul ca principiu al gândirii, este nemuritor. Esenţa pură a sufletului este raţiunea; esenţa pură a obiectelor, adică Ideea. Adevărata cunoaştere presupune identitatea inteligenţei cu inteligibilul, este gândirea în sine gândind lucrurile în sine, şi prin aceasta gândindu-se pe ea însăşi.

Alte referate despre: platon-spirit fara trup, miron si frumoasa fara trup rezumat, rezumat miron si frumoasa fara trup

Germania

5. Valea Rinului are un climat bland, de adapost, favorabil culturii de vita-de-vie. Rinul traverseaza cea mai populata si mai dezvoltata regiune a Germaniei, fiind cea mai importanta artera fluviala a Europei.

Alte referate despre: lista verbe neregulate germana, unificarea germaniei, referate germana

Republica Federala Germania

In urma razboiului, Germania a fost impartita in patru "zonede ocupatie", controlate de puterile aliate Franta, URSS, Regatul Unit si Statele Unite. Berlinul a fost de asemeni divizat in patru sectoare controlate de aceste puteri. Scindarea a culminat prin constituirea in 1949 pe teritoriul Germaniei a doua state germane: partea de apus s-a numit Republica Federala Germania (RFG, Germania de Vest sau Bundesrepublik Deutschland), iar partea de rasarit, orientata spre URSS, s-a numit Republica Democrata Germana (RDG, DDR, Germania de Est sau de Rasarit).

Alte referate despre: republica federala germania ca stat federal, republica federala germania, republica federala germana

Modelul german de management

În procesul decizional un loc aparte îl deţine consiliul managerial (directoratul) format din maxim 5 directori care realizează planificarea strategică flexibilă, evaluează performanţele manageriale, informează Consiliul de supraveghere şi acţionarii cu privire la situaţia financiară a întreprinderii şi alocă resursele. Referitor la libertatea de decizie arătăm că sunt prevederi legale care să prevină măsurile discreţionare.

Alte referate despre: modelul german de management, model german de management, importanta acordata factorului uman in modelul german de management
Referate afisate : 17
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles