Intrebarile atributului

Managementul serviciilor - intrebari si raspunsuri

Referat despre Managementul serviciilor - intrebari si raspunsuri
1. Prezentati rolul serviciilor în economia contemporana.
Integrate in structurile si mecanismul procesului social al reproductiei, serviciile deservesc colectivitati de oameni,unitati economice,institutii si persoane fizice. Dezvoltarea si diversificarea serviciilor este consecinta fireasca a doua mari mutatii:
- Revolutia tehnologica-care determina reducerea timpului de munca,fapt care impune un alt tip de activitate sa compenseze ineficienta creatie de locuri de munca
- Revolutie de ordin social-este determinata de noua ierarhie a valorilor individuale clasice, dar si de conceptia pe care omul o are de acum inainte despre raporturile sale cu mediul.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 339kb
Downloads: 17
Materia: Management

Managementul serviciilor turistice

Se poate spunde ca eficienta activitatii firmelor turistice presupune o sincronizare a actiunii tuturor agentilor economici din acest domeniu, in caz contrar, efortul facut de una sau mau multe verigi ale lantului de prestatii va fi anulat de celelalte.

Alte referate despre: managementul serviciilor turistice, managementul serviciilor turistice referat, referat managementul serviciilor turistice

Forme de Economie

Dupa felul in care sunt satisfacute nevoile, deosebim: economie naturala si economie de schimb( de marfuri);
In raport cu evolutia formelor de organizare a activitatii economice in timp, deosebim: economia comunei primitive, economia sclavagismului, economia feudalismului, economia socialismului marxist libera, economia capitalismului.

Economia libera s-a format si s-a dezvoltat la toate natiunile pe baza liberei initiative, fara alte interventii in activitatea intreprinzatorilor. La baza economiei libere se afla proprietatea particulara(privata) si interesul individual, motivat de profit.

Potrivit lui Adam Smith – economist si filosof scotian, considerat ‘parintele’ economiei politice care a trait intre anii 1723-1790 – economia libera are la baza sistemul de libertate naturala, in care oamenii liberi sunt in masura sa-si dezvolte inclinatiile lor naturale, cu consecinte pozitive atat pentru individ, cat si pentru societate. In masura in care fiecare om este lasat ...

Alte referate despre: necesitatea culturii politice in formarea gandirii economice, forme de economie, formele agentilor economici

Consumul - inclinatia spre consum

Potrivit scolii psihologice austriece, repartitia cheltuielilor pentru consum are caracter legic. Corespunzator legii distribuirii cheltuielilor, lege formulata de economistul austriac Engel, atingerea maximului de satisfactie se poate realiza numai in conditiile in care unitatile finale ale ultimelor bunuri consumate, din fiecare categorie de cheltuieli destinate consumului, sunt egale.

Alte referate despre: referat economie politica - consumul - inclinatia spre consum, consumul inclinatia spre consum, inclinatia spre consum

Teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea

Teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea
Opusul acestuia, consumul intermediar desemnează consumul efectuat în vederea producerii de bu-nuri; consumul intermediar al unui produs desemnează cantitatea din acest produs care dispare, fie prin încorporare în produse mai elaborate (materii prime), fie prin distruge-re în procesul de producţie (cazul energiei) . În continuare prin cuvântul consum se va înţelege consum final .

Alte referate despre: teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea 6ea1f html, teoria ciclului de viata privind cosumul si economisirea, teoria ciclului de viata

Serviciile publice

Alte tipuri de resurse financiare publice sunt:
de trezorerie – utilizate pentru acoperirea temporară a deficitului curent al bugetului de stat;din împrumuturi publice;emisiunea bănească fără acoperire – mijloc de finanţare a deficitului bugetar cu efecte greu de estimat.

Componenţa funcţiei de repartiţie a finanţelor publice, cheltuielile publice reprezintă etapa următoare constituirii fondurilor publice şi se referă la distribuirea acestor resurse băneşti către diferite obiective sociale sau economice (reglementate de către programe guvernamentale). ,,Cheltuielile publice exprimă relaţii economico-sociale în formă bănească, care se manifestă între stat, pe de o parte, şi persoane fizice şi juridice, pe de altă parte, cu ocazia utilizării şi repartizării resurselor financiare ale statului, în scopul îndeplinirii funcţiilor acestuia”. (I. Văcărel, Finanţe publice, pag. 147).

Alte referate despre: managementul serviciilor publice, serviciile publice, servicii publice

Economia durabila

b) Echitatea: populaţia trebuie sa aibă acces echitabil la opţiuni;
c) Durabilitatea: accesul la opţiuni trebuie asigurat nu numai pentru generaţiile prezente, ci si pentru generaţiile viitoare. Toate formele de capital-fizic, uman si mediu - trebuie reîntregite;
d) Împuternicirea: omul trebuie sa participe deplin la deciziile si la procesele care-i modifica viata. Pentru realizarea condiţiilor compatibilitate a celor patru cerinţe, strategia dezvoltării durabile include, ca un element esenţial, simultaneitatea progresului in toate cele patru dimensiuni.

Alte referate despre: dezvoltarea economica durabila, dezvoltare economica durabila, economia durabila

Atributele dumnezeiesti - generalitati

Calea eminentei sau calea superlativa considera ca toate desavrasirile
omenesti se gasesc in Dumnezeu intr-un mod amplificat

Alte referate despre: atribute dumnezeiesti, atributele dumnezeiesti, despre atributele si lucrarile dumnezeiesti

Numele - atribut de identificare

Consideram ca modul de redactare a dispozitiilor art. 12 din Decretul nr. 31/1954, care, dupa ce dispune prin primul alineat ca „orice persoana are dreptul la numele stabilit sau dobandit potrivit legii” in alineatul al doilea prezinta structura numelui, aratand ca „numele cuprinde numele de familie si prenumele” nu permite o alta interpretare decat aceea conform careia numele de familie si prenumele sunt doar elementele componente ale unui drept unic: dreptul la nume.

Alte referate despre: atributele de identificare a persoanei juridice, atributele de identificare a persoanei fizice, atributele de identificare ale persoanei juridice

Atributul

Atributul substantival se exprima printr-un substantiv propriu-zis sau provenit din alte părţi de vorbire ori prin numeral cu valoare substantivală şi se împarte în:
a) atribut substantival genitival care stă în cazul G, fără prepoziţie sau locuţiune prepoziţională şi se exprimă prin:
- substantiv comun sau propriu:
Cartea elevului este îngrijită.
Meritul lui Mihai este apreciat.
- numeral cardinal ordinal, colectiv, distributiv şi fracţionar:
Meritele celor trei sunt de necontestat.
b) atribut substantival prepoziţional, care stă în cazurile Ac, G şi D, precedate de prepoziţii sau locuţiuni prepoziţionale şi se exprimă prin:
- substantiv comun sau propriu:

Alte referate despre: atributul, care este atributul esential al sociologiei, atribut

BNR - prezentare, obiective si atributii

Obiectivele BCE7:
- obiectivul fundamental al BCE este menţinerea stabilităţii preţurilor
- fără a duce atingere obiectivului fundamental, SEBC va susţine politicile economice generale ale Comunităţii în vederea obţinerii unui nivel înalt al ocupării forţei de muncă şi al unei creşteri sustenabile neinflaţioniste.

Alte referate despre: bnr obiective si atributii, bnr obiective atributii, atributiile bnr

Atributele psihosociale ale personalitatii - statutul si rolul persoanei

Indivizii care ocupa pozitii diferite se comporta intr-o maniera
diferita, dar fiecare intelege si accepta comportamentul celuilalt.

Alte referate despre: atributele psihosociale ale personalitatii, atributiile si responsabilitatile personalului comercial, statutul si rolul persoanei

Chestionarul

Ca orice clasificare dihotomica, o astfel de impartire e prea rigida. Este clar ca cercetatorul va opta pentru utilizarea de intrebari cu caracter mai putin direct ori de cate ori considera ca o intrebare foarte directa provoaca subiectului reactii ce altereaza validitatea instrumentului de cercetare.

Alte referate despre: chestionarul sociologic, chestionar marketing, chestionar

Infiintare si atributii asociatii pentru protectia consumatorilor

In acest sens, art.1 al O.G. nr.26 / 2000 stabileste :"persoanele fizice si persoanele juridice care urmaresc desfasurarea unor activitati in interes general sau in interesul unor colectivitati locale ori, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociatii ori fundatii".

Alte referate despre: asociatiile pentru protectia consumatorului, asociatiile pentru protectia consumatorilor, asociatiile pentru protectia consumatorilor referat

Sfera de cuprindere - obiectivele si atributiile controlului intern

In 1992, Joseph J. Morris, presedintele Institutului Auditorilor Interni din Marea Britanie confirma previziunea lui Thurston, dar in termeni mult mai categorici: "Este clar pentru cei care lucreaza in domeniul Auditului Intern ca acesta are un rol vital de jucat, ajutand conducerea sa ia in mana haturile controlului intern".

Alte referate despre: in functie de sfera de cuprindere obiectivele firmei, obiectivele generale ale controlului intern, obiectivele controlului intern

Structuri nationale si internationale specializate sau cu atributii in protectia mediului

În anul 1975, U.N.E.S.C.O. împreună cu PNUE (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu) au lansat Programul internaţional privind educaţia relativă ia mediu (PIEE) prin care şi-au propus amplificarea conştientizării generale asupra necesităţii educa¬ţiei ecologice; dezvoltarea de concepte şi de abordări metodologice în domeniul educaţiei; intensificarea eforturilor pentru a încorpora dimensiunea mediului educativ al statelor membre.

Alte referate despre: organizatii cu atributii privind protectia mediului, structuri organizatorice nationale si internationale-lupte libere, transportul aerian national si international

Atributile paznicului de vanatoare

11. La vânătorile colective de iepuri , fazani , mistreţi şi de combatere a dăunătorilor vânatului , va duce la îndeplinirea sarcinilor pe care le primeşte de la asociaţie sau de la organizatorul vânătorii respective .

Alte referate despre: atributiile paznicului de vanatoare, atributile paznicului de vanatoare, atributile paznicului de vanat
Referate afisate : 17
Medie note: 7.81 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK