Intreprindere inteligenta

Intreprinderea ca sistem inteligent

Dezvoltarea managementului si studiul acestuia au condus la aparitia unor intreprinderi mari - afaceri, servicii civile guvernamentale - reprezentand o noutate a societatii secolului al XIX-lea. Si inca de la incept, cu mai mult de un secol in urma, studiul intreprinderii s-a bazat pe presupunerea ca exista o organizatie buna. Experienta a demonstrat ca tiparul unei intreprinderi bune s-a schimbat de mai multe ori, intrucat mediul de afaceri insusi s-a schimbat. De fapt, nu se poate vorbi despre o singura intreprindere buna.

Exista doar intreprinderi, fiecare dintre ele avand propriile puncte forte si propriile limite.Structura unei intreprinderi este in concordanta cu anumite sarcini, in anumite conditii, intr-un anumit moment. Orice structura poate fi imbunatatita, dar nu exista o singura solutie pentru cea mai buna structura. Aceasta trebuie sa fie in concordanta cu misiunea intreprinderii si cu mediul de afaceri in care activeaza.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 31kb
Downloads: 0
Materia: Economie

Plan afaceri intreprindere simulata

Posturile in cadrul resurselor umane, pot fi ocupate de personal calificat , absolvent al unei Facultati de Administratie Publica sau absolvent al altor facultati.Posturile in cadrul departamentului de Marketing vor fi ocupate de concurentii absolventi ai Stiintelor Economice.Restul posturilor nu necesita personal cu o pregatire inalta, sa fie, totusi absolventi ai unui liceu de profil sau ai unor cursuri de specialitate.

Alte referate despre: plan afaceri intreprindere agroalimentara, plan de afaceri intreprindere, plan de afaceri -intreprindere de stoarcere a sucului

Contabilitatea - intreprinderea

Contabilitatea - intreprinderea
In sec. XIX intreprinderile incep sa isi masoare periodic patrimoniul si rezultatele si, de asemenea, incep sa isi calculeze costurile in vederea stabilirii preturilor. In aceasta situatie se ajunge la delimitarea contabilitatii in :
- contabilitate de gestiune- care are drept scop principal determinerea costurilor
- contabilitate generala – care are in vedere determinarea patrimoniului si a rezultatelor intreprinderii.

Contabilitatea - intreprinderea
In perioada contemporana in evolutia contabilitatii se constata un proces de armonizare si de reglementare a acesteia, in vederea definirii unui limbal comun de comunicare. La nivel international se incearca o armonizare a contabilitatii prin standardele internationale de contabilitate emise de IASM(Consiliul standardelor internationale de contabilitate).

Alte referate despre: contabilitate intreprindere individuala, contabilitate intreprindere, proect contabil-intreprindere de productie

Intreprinderea

Intreprinderea
Datele economice trec prin mai multe etape care formeaza ciclul de prelucrare a datelor sau fluxul informational economic. Informatia economica se clasifica in informatii orale(folosite in comunicarile directe), informatii scrise (consemnate in carti, documente de evidenta, registre) si informatii audiovizuale (se obtin prin intermediul comunicarilor prin fax, telefon, computer).

Alte referate despre: intreprinderea, intreprinderea referat, intreprinderea industriala

Intreprinderea Alfa Nistru

Intreprinderea Alfa Nistru
Procesul intensiv automatizat al întreprinderii a devenit prioritar, ceea ce a facilitat îmbunătăţirea condiţiilor şi eficienţei activităţii de muncă. Odată cu implementarea noilor tehnologii, procesele de producere au devenit mecanizate, au fost îmbunătăţite condiţiile de muncă. Considerabil s-a schimbat aspectul general al întreprinderii.
În 1997 au fost arendate 200 ha de pământ, pe suprafaţă căruia s-a organizat o pepinieră pentru creşterea puieţilor virus free de pomi fructiferi, zmeură, căpşune, coacăză de soiuri performante. În 1998- 2001 suprafaţa de pământ arendat se măreşte până la 2500 ha. A fost creată livada superintensivă cu suprafaţa de 6,2 ha.

Alte referate despre: intreprinderea alfa nistru, intreprinderea alfa nistru cu cai de transport foloseste, alfa nistru

Intreprinderea, sistem cu finalitate

Intreprinderile contemporane se dezvolta intr-un mediu postindustrializat in care sunt supuse unor restrictii cum sunt concentrarea, adica gruparea intreprinderilor in ansambluri de mari dimensiuni, internationalizarea prin care intreprinderile urmaresc sa-si extinda pietele in strainatate pentru a-si vinde produsele precum si participatia care conduce la integrarea personalului, adica adeziunea la obiectivele firmei, colaborarea la deciziile care il vizeaza si cointeresarea in rezultatele firmei.

Alte referate despre: intreprinderea sistem cu finalitate, finalitatile educatiei, relatia incipit-final in maitreyi de mircea eliade

Evolutia sistemelor inteligente de transport

Au fost abordare elemente definitorii privind optimizarea managementului serviciilor de transport intermodal, integrarea canalelor de transport, standarde pentru transportul multimodal, sistemul Siemens GSM-R, identificarea automata a vehiculelor utilizand tehnologia RFID, sistemul de transport strategic iMove, sistemele ATLAS, HITERM si EIRENE. Cuvinte cheie: sistem inteligent de transport, politici, obiective, directii de actiune, transport intermodal, transport multimodal, tehnologii, proiecte europene, regiuni geografice.

Alte referate despre: sisteme inteligente de transport, referat sisteme inteligente de transport, sisteme inteligente de menegiment al transportului naval

Analiza riscurilor financiare la intreprinderea SC Rautel SA

Intr-o economie competitionala, existenta si viabilitatea unei afaceri sunt legate de risc, in masura in care rezultatele prezente si viitoare se afla sub influenta unor evenimente neasteptate. Aceasta explica si justifica interesul analistilor financiari pentru elaborarea de evaluari si de estimari ale diagnosticului acestui fenomen inerent. Cea mai importanta utilizare de analiza se refera la afaceri de operare si de evaluare a riscurilor financiare. Din acest motiv, este necesar sa se apropie de probleme care implica modul de estimare a riscurilor in grad, pentru a descoperi fapte pe care le genereaza.

Alte referate despre: analiza riscurilor financiare, analiza riscurilor financiare in cadrul intreprinderii, riscuri financiare la intreprindere

Intreprinderea si responsabilitatea sociala a acesteia

2. Punctul de vedere socialist, conform caruia intreprinderea este in proprietate de stat, iar eliminarea exploatarii este o conditie imperativa.

Alte referate despre: intreprinderea si responsabilitatea sociala a acesteia, intreprinderea si responsabilitatea sociala corporativa a acesteia, intreprinderea si responsabilitati sociale corporative ale acestora

Intreprinderea in sistemul productiv

Privita in ansamblu, ca unitate organizatorica constituita pentru realizarea unei activitati industriale, specifica ramurii sau subramurii din care face parte, intreprinderea este atat
utilizatoare de resurse, cat si sursa de bogatie si detinatoare de puteri economice.

Alte referate despre: intreprinderea unitate tehnico-productiva, organizarea productiei in intreprindere, planificarea si organizarea productiei intr-o intreprindere

Inteligenta

Socrate si Platon considerau ca inteligenta ii permite omului sa inteleaga ordinea lumii si de a se conduce pe sine insusi, iar Boudha milita pentru eliberarea omului de inteligenta pentru a ajunge la cea mai inalta forma de fericire.Pentru gandirea occidentala, inteligenta aparea a fi atributul esential,fundamental al omului, care face din om ceea ce el este,pentru gandirea orientala, inteligenta era redusa la minimum.Au fost foarte controversate si functiile inteligentei.

Alte referate despre: inteligenta emotionala, teoria inteligentelor multiple, sisteme de fabricatie bionice inteligente holonice

Intreprinderea

c) Unitate economico-sociala :
Intreprinderea este organizata si condusa pe principiul rentabilitatii astfel ea trebuie sa-si acopere cheltuielile din veniturile proprii , cat si obtinerea de profit. Intreprinderea are un buget de venituri si cheltuieli , cont de decontare in banca, are relatii contractuale cu alti agenti economici si isi desfasoara activitatea respectand cerintele pietei.

Alte referate despre: intreprindere, obtinerea de profit singura ratiune de a exista o intreprindere, intreprinderea moderna

Inteligenta emotionala

Importanta dezvoltarii acesteia este mai putin cunoscuta. Dar oare cat de importanta este inteligenta emotionala in viata si in organizatie?
Desi multe persoane sunt de parere ca testele IQ ar previziona mai bine obtinerea pe viitor a succesului, in realitate multe studii au demonstrat faptul ca inteligenta emotionala joaca un rol mult mai important decat intelectul in obtinerea succesului atat in viata, cat si la locul de munca. Mai precis, un om de succes are nevoie de 80% inteligenta emotionala si doar 20% intelect.

Alte referate despre: inteligenta emotionala referat, referat inteligenta emotionala, ce este inteligenta emotionala

Inteligenta

Vorbind despre inteligenta ca sistem complex de operatii care conditioneaza modul general de abordare si solutionare a celor mai diverse situatii si sarcini problematice, avem in vedere operatii si abilitati, cum ar fi: adaptarea la situatii noi, deductia si generalizarea, corelarea si integrarea intr-un tot unitar a partilor relativ disparate, consecintele si anticiparea deznodamantului, compararea rapida a variantelor actionale si retinerea celei optime, rezolvarea corecta si usoara a unor probleme cu grade crescande de dificultate.

Alte referate despre: materiale inteligente, tipuri de inteligenta, inteligenta

Conceputul de intreprindere mica si mijlocie

Acestia reprezinta principalii indicatori folositi pentru cuantificarea dimensiunii intreprinderilor in majoritatea tarilor lumii. In plus, in literatura economica si mai putin in practica statistica apar si alti indicatori: capacitatea de productie, valoarea adaugata, consumul de capital circulant, valoarea productiei, cota de piata, etc.

Dificultatea in uniformizarea definitiilor consta si in faptul ca pentru unele tari nu exista informatii statistice referitoare la intreprinderile mici si mijlocii, in timp ce pentru altele, de exemplu economiile in tranzitie, aceste date statistice sunt foarte sarace. In cadrul anumitor statistic se neaga existenta unei grupe intermediare intre intreprinderile mici si cele mari, reprezentata de cele mijlocii, definind doar doua grupe de intreprinderi - mici si mari.

Intr-un studiu referitor la intreprinderea mica si mijlocie Neck identifica mai mult de 50 de definitii in sens statistic diferite in 75 de tari. In legatura cu aceeasi ...

Alte referate despre: situatie intreprindele mici si mijlocii an romania, managementul cunoasterii intr-o intreprindere mica si mijlocie, management financiar contabi al intreprindelor mici si mijloci

Teoria inteligentelor multiple

Thurstone consideră inteligenţa ca pe un produs a şapte factori: fluenţa verbală, înţelegerea verbală, raţionamentul, rapiditatea perceptivă, calculul numeric, memoria şi vederea spaţială.

Alte referate despre: teoria inteligentelor multiple referat, teoria inteligentelor multiple gardner, teoria inteligentelor multiple proiect de lectie
Referate afisate : 16
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles