Intretinerea arborilor planetari

Arbori planetari

Tinand cont de importanta transporturilor rutiere pentru economia nationala si dezvoltarea continua a acestui domeniu, mecanicul auto reprezinta veriga principala in activitatea de mentenanta a mijloacelor de transport rutier.Datorita acestui fapt pregatirea pentru meseria in acest domeniu urmareste formarea profesionala a absolventilor astfel incat aceasta sa capete cunostinte si deprinderi practice ca sa le permita integrarea rapida in activitatea economica de profil

Nivel: Liceu
Dimensiune: 424kb
Downloads: 697
Materia: Transporturi

Eliminarea arborilor de stejar din arboret - bolile stejarului

În afară de factorii abiotici menţionaţi mărirea suprafeţelor afectate de uscare este favorizată de un număr mare de specii de insecte defoliatoare, cum ar fi: omida păroasă a stejarului (Lymantria dispar), molia verde a stejarului (Tortrix viridana), cotarul brun (Erannis defoliaria), croitorul mare a stejarului (Cerambyx cerdo), croitorul pestriţ (Plagionotus deteitus) etc. În condiţiile actuale, când s-a înrăutăţit starea fitosanitară în arborete şi s-a intensificat procesul de uscare a arboretelor create artificial, uneori chiar şi a celor naturale, se impun cercetări ştiinţifice fundamentale şi aplicative privind complexul de probleme axate în jurul elabărării conceptice şi proiectului de reconstruire generală a întregului fond forestier, de extindere a suprafeţelor împădurite, de conservare a biodiversităţii, de elaborare şi implementare în producţie a plantelor lemnoase. Studierii stării fitosanitare a arboretelor de stejar în scopul ...

Alte referate despre: bolile stejarului, bolile stejarilor, tratamente aplicate arboretelor de stejar

Cunoasterea speciilor si varietatilor de arbori si arbusti ornamentali

Cunoasterea speciilor si varietatilor de arbori si arbusti ornamentali - Lucrările se desfăşoră în pepiniere , colecăii , grădini botanice , spaii verzi etc., acolo unde se află în cultură specii şi varietăţi de arbori şi arbuşti ornamentali. Se va prezenta în mod concret morfologia principalelor părţi componente. Studenţii vor nota esenţialul în rubrica din caiet anume lăsată liberă (pag.25).

Alte referate despre: varietati de arbori si arbusti in dobrogea cum arata, arbori si arbusti ornamentali, referat arbori si arbusti ornamentali

Arborii

Arborii drepti se utilizeaza in constructia turbinelor cu abur si turbinelor hidraulice,a cutiilor de viteza, a reductoarelor si a transmisiilor masinilor – unelte.

Alte referate despre: arbori, arbori si osii, arborele

Arbori

Fie G un graf orientat. G este un arbore cu radacina r, daca exista in G un varf r din care oricare alt varf poate fi ajuns printr-un drum unic. Definitia este valabila si pentru cazul unui graf neorientat, alegerea unei radacini fiind insa in acest caz arbitrara: orice arbore este un arbore cu radacina, iar radacina poate fi fixata in oricare varf al sau.

Alte referate despre: specii de arbori, osi si arbori, osii si arbori

Arbori partiali de cost minim

Fie G = un graf neorientat conex, unde X este multimea varfurilor si U este multimea muchiilor.Un arbore este un asemenea graf ce nu are cicluri. Fiecare muchie are un cost pozitiv (sau o lungime pozitiva). Pentru a gasi un arbore se pune problema sa gasim o submultime A inclusa in U, astfel incat toate varfurile din X sa ramina conectate atunci cand sunt folosite doar muchii din A.Numim arbore partial de cost minim acel arbore ce are multimea varfurilor X si a muchiilor A iar suma lungimilor muchiilor din A este minima.Cautam deci o submultime A de cost total minim care sa lege printr-un drum oricare doua noduri din X. Aceasta problema se mai numeste si problema conectarii oraselor cu cost minim, avand numeroase aplicatii.

Alte referate despre: arbore partial de cost minim, arbori partiali de cost minim, arborele partial de cost minim

Vechimea sistemului planetar al Soarelui

Frecvenţelor de ordinul de mărime N.1020 Hz, le vom da numele de frecvenţe de modele fundamentale, sau frecvenţe fundamentale. Similar, lungimile de undă corespunzătoare acestor frecvenţe le vom numi unde fundamentale. Frecvenţele modelelor fundamentale reprezintă "scheletul electromagnetic" al modelelor reale din celelalte scări, forma nepipăibilă a unui spaţiu cu cel puţin 5 dimensiuni, al unui fagure universal cu "găuri" de ordinul de mărime a sub un Änstrong, care se umplu după anumite legi cu corpusculi şi constituanţi elementari ai materiei.

Alte referate despre: vechimea sistemului planetar al soarelui, sistemul planetar al soarelui, vechimea soarelui

Resursele Oceanului Planetar

Diferentele intre suprafetele oceanului si, respectiv, a uscatului din cele doua emisfere se rasfrang si asupra climei. Uscatul mai intins din emisfera nordica determina un contrast puternic, cu schimburi de caldura si umiditate mai intense, clima continentala contrastand cu cea oceanica.

In emisfera sudica, uscatul, mai restrans ca suprafata, reduce contrastul termic, iar amplitudinile termice anuale si diurne de pe continenete sunt mai reduse decat in emisfera nordica. Predominarea suprafetei oceanice face ca viteza medie a vantului sa fie mai mare in emisfera sudica.

Prin influentele directe pe care la manifesta, oceanul este unul dintre principalii factori climatici si, tot el, sursa esentiala a vaporilor de apa, care determina cantitatea de precipitatii.

Alte referate despre: resursele oceanului planetar, referat resursele oceanului planetar, referat despre resursele oceanului planetar

Taierile de rodire, intretinere si regenerare - pomicultura

Supraincarcarea conduce la productii mari dar de slaba calitate, coroanele se mutileaza, pomii nu diferentiaza muguri de rod pentru anul urmator si se declanseaza alternanta de rodire. Asupra numarului de muguri micsti ce se lasa la mar si par s-au facut numeroase cercetari.Se considera ca ramurile de rod propriu-zise trebuie sa fie de 2-3 ori mai putine decat cele vegetative, inclusiv pintenii si smicelele. Mugurii micsti la mar si par trebuie sa reprezinte 12-15% din totalul mugurilor sau 20-25%.La samburoase, normarea rodului este mai elastica adica se accepta o incarcare mai mare la cires, visin, prun, cais, dar la piersic este obligatorie o normare foarte Pentru semintoase sunt necesare 50-60 frunze pentru un fruct, la samburoase doar 25-30.

Alte referate despre: pomicultura taieri de rodire si de intretinere, taieri de rodire in pomicultura, taieri de rodire la mar

Intretinere planificata

Toate aceste activitatii de revizie, control, intretinere si reparare a utilajelor, indreptate in scopul mentineriiin stare de functionare o perioada cat mai mare de timp formeaza ceea ce in literatura de specialitate poartanumele de sistem de intretinere si reparare.
Realizarea unor activitati de intretinere si reparare a utilajelor are o serie de implicatii, dintre care maiimportante sunt:

Alte referate despre: intretinerea planificata, referat despre intretinerea planificata detectarea defectelor, intretinere planificata

Ridicarea nivelului oceanului planetar

Circa 70 % din tarmurile oc planetar sunt expuse acestui impact, sunt amenintate polderele, Polderele sunt suprafete indiguite situate sub oceanul planetar utilizate din vechi timpuri pentru agricultura si asezari.distrugerea si modificarea wetlandurilor. Arealele extinse cu mangrove crescand astfel impactul evenimentelor extreme (furtuni, cicloni). Distrugerea recifelor de corali(ins. Caraibe, japonia).

Alte referate despre: ridicarea nivelului oceanului planetar, ridicarea nivelului oceanului planetar si icebergurile, download referat ridicarea nivelului oceanului planetar

Intretinerea si repararea motoarelor

PIESE MOBILE
Pistonul
Constituind peretele mobil a camerei de lucru, pistonul este cea mai impor-tanta piesa a motorului. Fortele transmise de piston sunt considerabile. Astfel in momentul cand presiunea este maxima (60 at) un piston de 100 mm diametru impinge biela cu o forta de doua ori mai mare decat greutatea unui autoturism mare.

Alte referate despre: intretinerea si repararea motoarelor electrice, intretinerea si repararea motoarelor, intretinerea si repararea motoarelor de curent alternativ

Oceanul planetar

Oceanul Planetar este alcatuit din patru bazine oceanice, care, la rândul lor, se compun dintr-un bazin oceanic propriu-zis si o serie de bazine maritime aflate, în cele mai multe cazuri, în apropierea tarmurilor continentale, sau între diferite insule din arhipelaguri. Bazinele oceanice sunt: Pacific, Atlantic, Indian si Oceanul Înghetat de Nord.

Alte referate despre: oceanul planetar, importanta oceanului planetar, referat importanta oceanului planetar

Instalatia de racire - constructie, intretinere, defecte, reparare

Dupa natura fluidului, instalatiile de racire pot fi: cu aer si cu lichid.Instalatia cu lichid poate fi cu circulatie naturala (prin teromosifon) care nu se mai utilizeaza la automobilele si cu circulatie fortata (la presiune atmosferica sau presurizata la 0,5…1.l bar peste presiunea mediului ambient).

Instalatia presurizata este instalatia in care lichidul circula sub presiune intr-un circuit inchis si nu vine in contact cu atmosfera decat prin supapa vasului de expansiune.

Instalatia de racire cu aer se foloseste la motoarele de motocicleta la care aerul rece patrunde printre aripioarele cilindrului si chiuloasei(expuse deschis in atmosfera),datorita vitezei de deplasare. La motoarele de automobile, se foloseste sistemul de racire cu aer, prin intermediul unui ventilator(turbina)care introduce aerul sub presiune prin aripioarele cilindrilor si chiulaselor, cu care sunt prevazute.

Ventilatorul are rolul de a trimite un current puternic de aer peste cilindri ...

Alte referate despre: instalatia de racire - constructie intretinere defecte reparare, nstalatia de racire - constructie intretinere defecte reparare, intretinere defecte reparare instalatia de alimentare la m a c

Organele mobile, constructie, functionare, intretinere si repararea defectiunilor

Cilindrii dupa modul de racire pot fi umezi sau uscati. Cei nedemontabili sunt intotdeauna umezi. Suprafata interioara se prelucreaza prin hornuire.Camasile de cilindri se executa prin turnare din fonta aliata.Montarea cilindrilor in locul motor se face prin presare.

Alte referate despre: constructia diagnostificarea intretinerea si repararea injectorului, constructia functionare intretinere demaror auto, intretinere si repararea defectiunilor instalatiilor de iluminare

Cuplaje mecanice

Este format din doua mansoane (1) cu dantura interioara, prinse intre ele cu suruburi si doi butuci, cu dantura exterioara, fiind etansati cu inele de etansare O (3), deoarece - pentru micsorarea uzurii - cuplajul m functioneaza cu ungere. Dantura butucului are o forma sferica.
Cuplajul dintat (fig.13) permite preluarea abaterilor axiale, radiale si unghiulare ale arborilor cuplati. Cuplajul dintat este format din doi butuci 1, cu dantura exterioara si doua mansoane 2, cu dantura interioara, imbinate cu flanse cu suruburi pasuite.

Alte referate despre: cuplaje mecanice, cuplaje mecanice referat, referat cuplaje mecanice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK