Introducere lucrare de licenta

Tainuirea - lucrare de licenta

Tainuirea - lucrare de licenta
Tăinuirea este inclusă în categoria faptelor contra patrimoniului întrucât prin comiterea ei se face să se piardă urma bunurilor provenite prin săvârşirea de fapte prevăzute de legea penală, îngreunând în acest mod recuperarea acelor bunuri şi introducerea lor în patrimoniul din care au fost scoase ilicit.
Tainuirea - lucrare de licenta

Nivel: Facultate
Dimensiune: 85kb
Downloads: 15
Materia: Drept

Modalitatile liberarii de raspunderea penala

Pentru rezolvarea efectivă a acestor probleme, legislatorul, conducîmdu-se de principiul umanismului şi folosind adeseori metoda încrederii, prevede diverse categorii de răspundere penală. Răspunderea penală apare ca o consecinţă inevitabilă a săvîrşirii unei infracţiuni, deoarece, astfel, întregul mecanism al reglementării juridice a relaţiilor de apărare socială ar deveni inoperantă. Dar inevitabilitatea răspunderii penale nu trebuie înţeleasă în mod simplist, deoarece există unele situaţii, stări sau fenomene care fac ca răspunderea penală nu numai să nu fie necesară, dar să fie neindicată, motiv pentru care legiuitorul a înţeles să înlăture răspunderea penală.

Alte referate despre: raspunderea penala, raspunderea penala in dreptul mediului, raspunderea penala a persoanei juridice

Legitima aparare

Persoana aflată în faţa unei agresiuni, care prezintă pentru ea, pentru altul sau pentru un interes public un pericol grav şi iminent, este constrînsă să reacţioneze în scopul apărării valorilor sociale ame¬ninţate grav de un atac periculos. Acesta este şi temeiul înlăturării vinovăţiei şi al caracterului penal al faptei săvârşite în legitimă apărare.

Alte referate despre: legitima aparare, legitima aparare referat, referat legitima aparare

Plangerea Prealabila

- lovirea sau alte violente - art. 180;
- vatamarea corporala - art. 181;
- vatamarea corporala din culpa - art. 181 alin. (1) si (3);
- violarea de domiciliu - art. 192 alin (1);
- violarea secretului corespondentei - art. 195;
- divilgarea secretului profesional - art. 196;
- violul - art. 197 alin. (1);
- furtul pedepsit la plangerea prealabila - art. 210;
- abuzul de incredere - art. 213;
- gestiunea frauduloasa - art. 214;
- distrugerea - art. 217 alin. (1);
- abandonul de familie - art. 305;
- nerespectarea masurilor privind incredintarea minorilor - art. 307;
- tulburarea folosintei locuintei - art. 320.

Alte referate despre: plangere prealabila, plangerea prealabila, retragere plangere prealabila

Metodica cercetarii delapidarii

„Însusirea” ca modalitate a sustragerii unui bun consta în scoaterea bunului din posesia sau detentia unei persoane juridice si trecerea acestuia în stapânire proprie, folosind diverse procedee cum ar fi> sustragerile, crearea de plusuri in gestiune.

Alte referate despre: metodica cercetarii delapidarii, lucrari de licenta metodica cercetarii delapidarii, fazele cercetarii unei delapidari

Vinovatia

Potrivit art.19/pct.2 Cod Penal, o fapta este considerate ca fiind comisa din culpa atunci cand infractorul prevede rezultatul faptei sale, dar nu-l accepta, socotind fara temei ca el nu se va produce sau nu prevede rezultatul faptei sale, desi trebuia si putea sa-l prevada.
Culpa este cunoscuta in legislatie sub doua modalitati :
- culpa cu prevedere sau usurinta;
- culpa simpla (neglijenta)
Culpa cu prevedere se caracterizeaza prin aceea ca faptuitorul prevede rezultatul faptei sale, rezultat pe care nu-l urmareste, nu-l accepta si considera fara temei ca acesta nu se va produce.
Culpa cu prevedere mai este denumita in doctrina penala culpa cu previziune sau usurinta.

Alte referate despre: vinovatia, dupa melci-vinovatia copilului pentru moartea melcului, vinovatia la romani

Infractiunea

Infractiunea exprima trasaturile esentiale si comune oricarei infractiuni, trasaturi prin care aceasta se distinge de faptele neîncriminate, precum si de faptele de pericol social prevazute de alte norme juridice decît cele penale.

Alte referate despre: infractiunea, infractiunea continuata, infractiuni informatice

Vanzarea lucrului altuia in cunostiinta de cauza a ambelor parti

Vanzarea lucrului altuia in cunostiinta de cauza a ambelor parti conform art. 1294 C. Civ., „vinderea este o convenţie prin care două părţi se obligă între sine, una a transmite celeilalte proprietatea unui lucru şi aceasta a plăti celei dintâi preţul lui.” Lăsând la o parte uşoarele inadvertenţe pe care le prezintă această definiţie , din ea rezultă una dintre condiţiile contractului de vânzare-cumpărare, şi anume aceea ca vânzătorul sa fie proprietarul lucrului vândut. Vanzarea lucrului altuia in cunostiinta de cauza a ambelor parti

Alte referate despre: vanzarea lucrului altuia, drept civil vanzarea lucrului altuia, teorie vanzarea lucrului altuia comercial

Montarea usilor si ferestrelor - lucrare de diploma

"Montarea usilor si ferestrelor - lucrare de diploma"
Sensul de închidere a tâmplăriei, de construcţii (uşi şi ferestre) este stabilit de STAS 1637-62, pentru determinarea poziţiei de montare a accesoriilor pe fiecare canat în parte. Se consideră faţa de închidere a unui canat faţa situată în partea spre care se închide acesta, iar faţa de deschidere va fi partea spre care se deschide canatul.

Alte referate despre: montarea usilor si ferestrelor, montarea usilor si ferestrelor imagini, lucrare de diploma la prelucrarea ferestrelor

Prezentarea generala a societatii - lucrare practica

Prezentarea generala a societatii - lucrare practica
1.2.Capitalului social.Capitalul social este de 2.000.000 lei.
1.3.Principalii indicatori economico-financiari la data de 31.12.2004
- cifra de afaceri 8022 mil.lei- profit net 844 mil.lei.

Alte referate despre: prezentarea generala a societatii - lucrare practica, prezentarea unei societati- lucrare practica, prezentarea generala a societatii lucrare practica

Lucrare practica la intreprinderia Moldcarton

Lucrare practica la intreprinderia Moldcarton
’’Moldcarton’’S.A. fondat in anul 1989.Întreprinderea este situată la 20 km de la oraul Chişinău.Are cale ferată şi drum pentru autovehicole,pe care primesc materia primă şi exportă produsul finit în diferite regiuni.Famializarea cu procesele de producţie a avut loc in perioada economică grea la inceputul anilor 90,şi de aceea întreprinderea lucra periodoc,cu reţineri mari.În mai 2002.compania Gasitera Suisse AG a cumpărat 89,06% de acţiuni a combinatului.
Cu venirea la întreprindere a Itera situaţia la întreprindere s-a schimbat radical:produţia de carton lucrează stabil,producînd in fiecare 24 ore,circa 1 m2 140 grame cu viteaza a maşinii ce produce carton 310m/min,cea ce intrece norma proectată.Acest rezultat îi aparţine specialiştilor Itera,au fost folosite tehnologii noi,studii suplimentare pentru lucrători,organizarea producerii,cucerirea peţii de desfacere.

Alte referate despre: lucrare practica la intreprinderia moldcarton, lucrare practica finantele intreprinderii, lucrare practica contabilitatea intreprinderii pe actiuni

Lucrare de curs in C++Builder

Într-adevăr, atât sistemul de operare UNIX (care este structura de bază a Internetului), cât şi TCP/IP (suita de protocoale folosită pentru transportul datelor pe Internet) au fost dezvoltate în C. Nu este nici o exagerare să spunem că, dacă limbajul C nu ar fi apărut, nu ar fi apărut nici Internetul, aşa cum îl ştim acum.

Alte referate despre: lucrare de curs, lucrare de curs la contabilitate, lucrare de curs la istorie

Redactarea lucrarii de licenta

În mod normal, dacă sînteţi pasionat de domeniu, după această fază urmează una în care încep să vă vină idei. De cele mai multe ori ideile sînt inspirate de lecturi. Lucrurile se întîmplă cam aşa. Citiţi un articol cu un scop în minte. Pe măsură ce avansaţi cu lectura găsiţi o slăbiciune a modelului prezentat de autor în directă legătură cu problema care vă frămîntă. Restul lecturiii este de obicei una precipitată în care vreţi să vedeţi dacă autorul atinge această chestiune, sau ea scapă modelului. Dacă ajungeţi la sfîrşit şi ea nu a apărut înseamnă că aveţi deja o "teorie" proprie.

Alte referate despre: redactarea lucrarii de licenta, redactare lucrari de licenta, redactarea lucrarilor de licenta a referatelor si doctoratelor

Stiinta lucrului bine facut

Pericolul este că această chestiune poate fi personalizată. Conflictul real dintre roluri poate fi astfel exacerbat prin conflicte de personalitate.

Alte referate despre: lucrul bine facut, tratat despre lucrul bine facut, despre lucrul bine facut

Introducere in stiintele comunicarii-John Fiske

Cartea descrie o serie de metode de analiză a comunicării, dar şi teoriile care stau la baza metodelor respective. Înarmat cu ele, cititorul va fi capabil să extragă înţelesurile culturale latente ale unor acte de comunicare fundamentale, precum fotografiile de presă sau emisiunile populare de televiziune, pentru a le vedea cu alţi ochi.

Alte referate despre: introducere in stiintele comunicarii-john fiske, introducere in stiintele comunicarii john fiske, introducerea in stiintele comunicarii-john fiske referat

Societatea de asigurari Omniasig sucursala Iasi - lucrare practica

Referat despre Societatea de asigurari Omniasig sucursala Iasi - lucrare practica
Omniasig reprezintă o societate de asigurări care a fost înfiinţată în anul 1995. Ea s-a dezvoltat şi şi-a consolidat poziţia pe piată prin creştere organică, preluări de portofolii şi printr-o serie de achiziţii şi fuziuni, care au adus plus de valoare companiei. De la debutul activităţii, cu o singură sucursală si 12 angajaţi, Omniasig a ajuns să reprezinte astăzi unul dintre cei mai importanţi furnizori de produse si servicii de asigurare la nivel naţional.

Alte referate despre: societatea de asigurari omniasig sucursala iasi - lucrare practica, caiet de practica societate de asigurari omniasig, societatea de asigurari omniasig

Introducere in studiul chimiei

Referat despre Introducere in studiul chimiei
- Lucrările de laborator se vor efectua cu cantităţile de substanţe indicate în instrucţiuni, cu vase şi aparatură adecvate lucrărilor, după verificarea prealabilă a aparaturii respective.
- Se interzice categoric gustarea şi chiar contactul cu pielea a substanţelor chimice.
- Mirosirea substanţelor se va face cu grijă, prin ţinerea vasului la distanţă şi apropierea vaporilor care se degajă prin mişcarea mâinii deasupra acestuia.

Alte referate despre: introducere in studiul chimiei organice, introducere in studiul limbii latine, introducere in studiul chimiei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles