Invazia de insecte

Combaterea insectelor in culturile de cartofi

Combaterea insectelor in culturile de cartofi - Setinotarsa decemlineata este cel mai periculor daunator al culturilor de cartof, fapt ce face ca in complexul masurilor pentru sporirea productiei, tratamentele impotriva daunatorului sa aiba o pondere importanta.

Ca produse bilogice se pot intercala intre tratamentele chimice unul din produsele Thurintox in concentratie de 0,3 % sau Boverin in concentratie de 0,2 % care se aplica in cantitate de 2 kg / ha. Tratamentele se fac atat asupra culturilor atacate cat si asupra celorlalte solanacee din jurul focarelor, pe o latime de 100 m. Ele se efectueaza cu masini MSPP dar aviotratamentele sunt mai eficiente.

Se recomanda, in vederea prevenirii aparitiei populatiilor rezistente, sa se alterneze folosirea insecticidelor astfel incat sa nu se repete acelasi produs la generatii succesive.

Tratamentele impotriva adultilor hibernanti se efectueaza numai daca densitatea numerica depaseste 0,5 insecte la m2, ceea ce revine un adult la 8 ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 3013
Materia: Agronomie

Combaterea biologica a insectelor la mar

Folosindu-se viespi oofagi ca : Trichogramma embryophagum, prin lansari de cate 20.000 – 60.000 de viespi/ha, se obtine o reducere a stocului cu 35 – 65 %. Se foloseste feromonul sexual specific : Atrapom, Codlemone pentru stabilirea momentelor optime in avertizarea tratamentelor (prin atragerea mascululor in sursa de feromoni) sau pentru combaterea directa (prin dezorientarea masculilor). Amplasarea a 1 – 2 curse cu feromoni la ha permite stabilirea mai precisa a curbelor de zbor.

Alte referate despre: combaterea biologica a insectelor daunatoare, combaterea biologica a insectelor, combaterea biologica a insectelor la mar

Combaterea biologica a insectelor daunatoare la porumb

Combaterea biologica a insectelor daunatoare la porumb - Combaterea biologica consta in distrugerea daunatorilor plantelor cultivate cu ajutorul biopreparatelor si a dusmanilor naturali, hormonilor si antocidiei. Organismele folosite in combaterea biologica sunt: virusurile, bacteriile, ciupercile protozoarele, nematozii, insectele antropodele precum si unele verteblate.

Alte referate despre: combaterea chimica a insectelor daunatoare la porumb, combaterea chimica a insectelor daunatoare, combaterea biologica a insectelor daunatoare la cartof

Influentele omului asupra mediului

Principalele forme de poluare a mediului

Poluarea mediului privita indeosebi prin prisma efectelor nocive asupra sanatatii a imbracat de-a lungul timpului mai maulte aspecte concretizate in diferite tipuri de poluare si anume:

I. Poluarea biologica, cea mai veche si mai bine cunoscuta dintre formele de poluare, este produsa prin eliminarea si raspandirea in mediul inconjurator a germenilor microbieni producatori de boli. Astfel, poluarea bacteriana insoteste deopotriva omul, oriunde s-ar gasi si indiferent pe ce treapta de civilizatie s-ar afla, fie la triburile nomade, fie la societatile cele mai evoluate. Pericolul principal reprezentat de poluarea biologica consta in declansarea de epidemii, care fac numeroase victime. Totusi, putem afirma ca, datorita masurilor luate in prezent, poluarea biologica – bacteriologica, virusologica si parazitologica, are o frecventa foarte redusa.

II. Poluarea chimica consta in eliminarea si raspandirea in mediul inconjurator a diverselor ...

Alte referate despre: influenta omului asupra mediului inconjurator, influenta omului asupra mediului, influenta omului asupra mediului terestru

Daunatorii vitei de vie si combaterea lor

Forma sexuată (femele şi masculi) au corpul alungit, de culoare galbenă, lipsita de aripi şi aparat bucal. Femela are corpul de 0,45-0,50 mm lungime, iar masculul de 0.21-0.30mm. Oul de iarna este eliptic, având chorionul gros, reticulat, de culoare galbenă la depunere iar mai tarziu devine brun-deschis. Lungimea oului este de 0,27-0,38 mm. Oul de vara este elepitic,galben,de 0.18-0.22 mm lungime.

Alte referate despre: combaterea daunatorilor vitei de vie, combaterea bolilor si daunatorilor vitei de vie atestat, combaterea rationala a bolilor si daunatorilor vitei de vie

Prevenirea si combaterea poluarii aerului

Orice factor poluant, pana sa ajunga sa devina perturbator al activitatii organismelor, tebuie sa fie transpartat de apa, de aer, paritcule de sol, om sau alte organime vii.

Alte referate despre: prevenirea si combaterea poluarii aerului, masuri de prevenire si combaterea poluarii aerului, prevenirea si combaterea poluarii aerului legislatie

Feromonii insectelor - feromonii sexuali

La insecte, precum şi la alte grupe de animale, întâlnirea partenerilor sexuali fiziologic apţi de copulaţie nu se face la întâmplare, ci prin intermediul unor mecanisme complexe de "emisie-recepţie" care permit realizarea unor schimburi de informaţii între indivizi, uneori aflaţi la distanţe destul de mari. Mecanismele chimice de comunicare joaca un rol ecologic foarte important, fiind specifice şi permitând reperarea precisă a partenerilor răspândiţi în mediul înconjurător.

Alte referate despre: feromonii insectelor, feromoni sexuali, feromoni

Albina in lumea insectelor

Albinele dintr-o familie formează o unitate socială bine definită si organizată instinctual după reguli riguroase caracteristice si altor insecte sociale, cum ar fi furnicile. De aceea, albina singură, în afara familiei, nu poate trăi, fiind absolut dependentă de viata în interiorul coloniei.

Alte referate despre: in lumea insectelor, curiozitati din lumea insectelor, lumea insectelor

Insecte colonizatoare

Termitele lucrătoare îngrijesc ouăle depuse de femelă, hrănind şi crescând micile termite. Întreaga colonie formează un "oraş" prosper, cu un grad de organizare desăvârşit. Roiurile de termite apar în anumite momente ale anului când se formează o nouă colonie. Aceste roiuri constau din masculi şi femele cu aripi. După ce femela se împerechează, aripile îi cad şi ea începe procesul de depunere a ouălelor pentru a întemeia o nouă colonie.

Alte referate despre: insecte colonizatoare, insectele colonizatoare, insecte colonizatoare - albine bondari muste viespi

Insecte

Corpul este format din trei parti: cap, trunchi si picioare. De obicei au aripi.Intepaturile de insecte pot determina reactii alergice locale si uneori generale. Dezinfectarea locului intepaturii se face prin frecarea regiunii cu frunze de feriga, o rondela de lamiae, suc de ceapa , comprese cu apa sarata si tinctura de iedera.

Alte referate despre: insecte, rolul insectelor in natura, rolul insectelor in viata omului

Dermatoze provocate de insecte

In tot acest timp nimfele, masculii si femelele se raspandesc pe tot corpul, inteapa tegumentele pentru a se hrani si dau nastere la o serie de alte leziuni. Tratamentul acestor leziuni se face cu pomezi antiparazitare continand sulf, carbonat de calciu, vaselina.
Capusele sunt acarieni mai mari pana la 4mm lungime, care ataca toate animalele si oamenii care traiesc mai mult in paduri.

Alte referate despre: tipuri de daune provocate de insecte, leziuni provocate de insecte, dermatoze provocate de prazitii animali

Mihai Viteazul

Veacul al XVI-lea reprezintă una dintre cele mai frământate şi, în acelaşi timp, strălucite epoci ale istoriei Continentului european. Pe planul spiritual şi cultural, al ştiinţelor şi al artelor, e perioada apogeului uriaşei mişcări a Renaşterii.
Pe planul politic propriu-zis, în timp ce Conquistadorii cutreieră “lumea nouă”, Carol Quintul eşuează în tentativa de a domina Europa. Rusia pregăteşte viitoarea teroare a primului ţar, Ivan cel Groaznic. Rivalităţi, războaie, cuceriri, se succed fără răgaz. Acum se perfecţionează regulile strategiei militare.Economia europeană e în mod principal agricolă. Calamităţi se abat peste popoare greu încercate: foametea, care macină ţărănimea, invazii, răscoale şi epidemii.
După căderea Constantinopolului, Imperiul Otoman şi-a continuat ascensiunea în putere şi întindere teritorială. Balcanii vor fi cuceriţi până la Dunăre, invaziile la ...

Alte referate despre: mihai viteazul referat, caracterizarea lui mihai viteazul din pasa hassan, caracterizarea lui mihai viteazul

Razboiul ruso - turc 1806 - 1812

ceea ce nu se întelege tot atât de usor ester cum Turcia care putea sa folosesa atât de minunat noua dusmanie izbucnita între Franta si Rusia, se îndupleca la o pace care rasluia iarasi o bucata din împaratia sa, când numai cu putina taraganare ar fi putut-o pune în stare de a cere ea ceva de la rusi pentru încetarea dusmaniilor.”

Alte referate despre: razboiul ruso-turc 1806-1812, referat razboiul ruso - turc 1806 - 1812, razboiul ruso- turc 1806-1812 anexarea basarabiei la rusia

Insecticide

Insecticidele anorganice sunt fabricate cu metale si includ urme de cupru - si fluor, care acum sunt rar folosite, dar si sulf, adesea utilizat.Insecticidele organice sunt chimicale sintetica care comprina un numar mare de pesticide ce pot fi folosite.

Alte referate despre: insecticide pe baza de compusi clorurati, insecticide, insecticide referat

Mic dictionar al pasarilor

Barza (Ciconia ciconia) pasare calatoare cu ciocul rosu, gatul si picioarele lungi si cu penele, de obicei, albe, afara de varfurile aripilor, care sunt negre.

Alte referate despre: mic dictionar de concepte operationale, descarca o mica povestiri despre pasari pe limba rusa, mic dictionar englez-roman

Totul despre Albine

Corpul albinei este relativ delicat, durata de viaţă este scurtă.Totuşi, albinele nu par sa ţină seama de toate acestea atunci când cară în fiecare zi uriaşe transporturi de polen si nectar din flori pana în stup, astfel ca urmatoarele generaţii de albine să poata apărea.
• Ce sunt albinele •
Albinele de orice fel aparţin unui ordin de insecte numit Hymenoptera, care înseamna "aripi membranate". Acest ordin, cuprinzând în jur de 100.000 de specii, include si viespi, furnicile, muştele.
Din cele 25.000 de specii de albine descoperite, majoritatea sunt albine solitare, depunându-şi ouale în tunele pe care le excavează singure. Aceste albine asigura aprovizionarea cu hrană (miere si polen) pentru larve.

Nu exista o hranire progresiva a larvelor de catre albinele adulte. Albinele sociale se grupeaza in colonii conduse de o singura femelă fertila, numită REGINĂ sau MATCĂ, care în general, este singura care depune ouă. Alergătura dupa nectar si ...

Alte referate despre: despre albine, albina, albinele
Referate afisate : 16
Medie note: 7.93 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles