Invazii de insecte

Combaterea insectelor in culturile de cartofi

Combaterea insectelor in culturile de cartofi - Setinotarsa decemlineata este cel mai periculor daunator al culturilor de cartof, fapt ce face ca in complexul masurilor pentru sporirea productiei, tratamentele impotriva daunatorului sa aiba o pondere importanta.

Ca produse bilogice se pot intercala intre tratamentele chimice unul din produsele Thurintox in concentratie de 0,3 % sau Boverin in concentratie de 0,2 % care se aplica in cantitate de 2 kg / ha. Tratamentele se fac atat asupra culturilor atacate cat si asupra celorlalte solanacee din jurul focarelor, pe o latime de 100 m. Ele se efectueaza cu masini MSPP dar aviotratamentele sunt mai eficiente.

Se recomanda, in vederea prevenirii aparitiei populatiilor rezistente, sa se alterneze folosirea insecticidelor astfel incat sa nu se repete acelasi produs la generatii succesive.

Tratamentele impotriva adultilor hibernanti se efectueaza numai daca densitatea numerica depaseste 0,5 insecte la m2, ceea ce revine un adult la 8 ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 3010
Materia: Agronomie

Combaterea biologica a insectelor la mar

Pentru combaterea biologica a insectei Hypantria cunea se utilizeaza endohormoni, substante secretate de glandele cu secretie interna a insectelor si care intervin in dezvoltarea acestora. Acestia sunt : hormonul juvenil si hormonul de naparlire. Prin tratarea stadiilor sensibile ale insectelor cu aceste substante se produc perturbari in dezvoltare, iar in final se ajunge la sterilizarea sau pierderea insectelor. In tara noastra s-au sintetizat o serie de substante juvenoide ca : JTC – 1, JTC – 2, JTN – 3, JTN – 4, JA – 1, JA – 2, JA – 3, JA – 4.

Alte referate despre: combaterea biologica a insectelor daunatoare, combaterea biologica a insectelor, combaterea biologica a insectelor la mar

Combaterea biologica a insectelor daunatoare la porumb

Combaterea pe cale biologica a buhai (Scotia segetum) se realizeaza prin utilizarea parazitilor de oua, larve, pupe. Dintre acestia avilogul Trichogramma evanescens, crescut si raspandit in culturi, in perioada pontei flututilor, in doze de 50 – 100 de mii de exemplare la ha, reduce in mod considerabil populatiile de buha semanatorilor.

Alte referate despre: combaterea chimica a insectelor daunatoare la porumb, combaterea chimica a insectelor daunatoare, combaterea biologica a insectelor daunatoare la cartof

Influentele omului asupra mediului

Principalele forme de poluare a mediului

Poluarea mediului privita indeosebi prin prisma efectelor nocive asupra sanatatii a imbracat de-a lungul timpului mai maulte aspecte concretizate in diferite tipuri de poluare si anume:

I. Poluarea biologica, cea mai veche si mai bine cunoscuta dintre formele de poluare, este produsa prin eliminarea si raspandirea in mediul inconjurator a germenilor microbieni producatori de boli. Astfel, poluarea bacteriana insoteste deopotriva omul, oriunde s-ar gasi si indiferent pe ce treapta de civilizatie s-ar afla, fie la triburile nomade, fie la societatile cele mai evoluate. Pericolul principal reprezentat de poluarea biologica consta in declansarea de epidemii, care fac numeroase victime. Totusi, putem afirma ca, datorita masurilor luate in prezent, poluarea biologica – bacteriologica, virusologica si parazitologica, are o frecventa foarte redusa.

II. Poluarea chimica consta in eliminarea si raspandirea in mediul inconjurator a diverselor ...

Alte referate despre: influenta omului asupra mediului inconjurator, influenta omului asupra mediului, influenta omului asupra mediului terestru

Daunatorii vitei de vie si combaterea lor

b) fundatrigenele au corpul globulos, de 1,5-1,8 mm lungime şi 1,0-1,2 mm l.iiiine, de culoare galbenă-portocalie. Abdomenul este îngustat posterior. Rostrul Bite lung iar antenele sunt formate din 3 articole, dintre care ultimul este cel mai dezvoltat.
Forma radicicolă are corpul oval, de 0,8-1,0 mm lungime, de culoare Variabilă, după anotimp: vara galben-roşcat, iar iarna castaniu-închis. Pe partea dorsală se găsesc 70 de tuberculi mici, dispuşi în rânduri simetrice.

Alte referate despre: combaterea daunatorilor vitei de vie, combaterea bolilor si daunatorilor vitei de vie atestat, combaterea rationala a bolilor si daunatorilor vitei de vie

Prevenirea si combaterea poluarii aerului

Poluantul (in cazul nostru DDT-ul) ajuge in apele oceanelor pe diferite cai. Din schema e usor de determonat nivelul amplificarii biologice a produsului DDT-ului la pescar. Astfel, concentratia in DDT este d 88-1887 ori mai mare decat la planton si de 8-180 ori mai mare la om decat la scoica. Efectul final este intoxicarea indirecta a oamenilor. In acelasi fel se produce acumularea mercului folosit in tratamentele semintelor la cereale sub forma de Criptodin.

Alte referate despre: prevenirea si combaterea poluarii aerului, masuri de prevenire si combaterea poluarii aerului, prevenirea si combaterea poluarii aerului legislatie

Feromonii insectelor - feromonii sexuali

Mecanismele de comunicare dintre indivizii aceleiaşi specii sunt de natură fizică (unde sonore, unde electromagnetice, culoarea etc.) şi de natură chimică, care au o importanţă preponderentă (compuşi chimici). Feromonii (hormoni purtători de mesaj) sexuali sunt compuşi chimici care mijlocesc atracţia sexuală între indivizii de diferite sexe. Denumirea de feromoni a fost utilizată pentru prima dată, în 1959, de către P. KARLSON şi I. LUSCHER. Prin feromon, în general, se înţelege un compus chimic emis de un individ şi recepţionat de un alt individ din aceeaşi specie, provocând o reacţie specifică individului ce l-a recepţionat.

Feromonii sexuali sunt compuşi biologic activi, care determină atragerea unui sex de celalalt sex, apropierea indivizilor şi tot comportamentul precopulator al acestora. În majoritatea cazurilor, femela este organismul emitent, iar masculul este individul receptant. Există şi cazuri în care rolurile sunt inversate. Dintre ...

Alte referate despre: feromonii insectelor, feromoni sexuali, feromoni

Insecte colonizatoare

S-ar putea sa mai existe si alte cai prin care comunica insectele, pe care insa trebuie sa le descoperim. Se stie ca multe insecte folosesc ultrasunete de frecvente foarte inalte, in afara gamei percepute de urechea umana ; s-ar putea ca ele sa se foloseasca de ele pentru a ‘vorbi’ unele cu altele. Albinele au dezvoltat o alta cale, deosebita, de a transmite informatii. Actiunile lor la intoarcerea la stup pot dezvalui altor albine sursele de nectar gasite.

Alte referate despre: insecte colonizatoare, imagini insecte colonizatoare, insecte colonizatoare-

Insecte colonizatoare

Aceste insecte pot fi recunoscute după segmentul îngust dintre torace şi abdomen, dar majoritatea se evidenţiază prin coloritul galben cu negru, sau alte culori de avertizare. Albinele şi viespile au ace puternice, pe când furnicile au fălci puternice. Muşcătura furnicii poate provoca senzaţia unei arsuri pe piele deoarece se elimină acid formic, pe care îl produce furnica în corp. Asemenea colonii sociale conţin un număr variat de masculi, adesea numiţi trântori, femele şi lucrătoare. Deşi albinele şi viespile lucrătoare au aripi, furnicile lucrătoare sunt lipsite de aripi.

Alte referate despre: animale si plante-insecte colonizatoare, insectele colonizatoare, insecte colonizatoare - albine bondari muste viespi

Insecte

In cazul intepaturilor de viespi sau albine, dupa scoaterea acului, se freaca locul respective cu usturoi, cepa sau praz, dupa care se por aplica frunze de patlagina zdrobite. Gheata locala linisteste mancarimile.

Alte referate despre: insecte, rolul insectelor in natura, rolul insectelor in viata omului

Invaziile daneze si efectele lor in Anglia

Putin cate putin invatara sa se repeada din insula in insula, profitand de vremea frumoasa, sa construiasca corabii mai mari si fura vazuti in lumea intreaga. Suedezii se indreptara spre Rusia si Asia; norvegienii descoperira drumul spre Irlanda prin nordul Scotiei si, mai mult, facand escala in Groenlanda, ajunsera pana in AmeAZrica, dupa blanuri; danezii alesesera ruta interiAZoara, care, mai apropiata de tara lor, ducea pana la coasta Scotiei, a Northumbriei si a Neustriei.

Alte referate despre: invazia celtica in anglia, efectele crizei din 1929 in anglia, efectul de sera

Mihai Viteazul

Veacul al XVI-lea reprezintă una dintre cele mai frământate şi, în acelaşi timp, strălucite epoci ale istoriei Continentului european. Pe planul spiritual şi cultural, al ştiinţelor şi al artelor, e perioada apogeului uriaşei mişcări a Renaşterii. Pe planul politic propriu-zis, în timp ce Conquistadorii cutreieră �lumea nouă�, Carol Quintul eşuează în tentativa de a domina Europa. Rusia pregăteşte viitoarea teroare a primului ţar, Ivan cel Groaznic. Rivalităţi, războaie, cuceriri, se succed fără răgaz. Acum se perfecţionează regulile strategiei militare.Economia europeană e în mod principal agricolă. Calamităţi se abat peste popoare greu încercate: foametea, care macină ţărănimea, invazii, răscoale şi epidemii.

Alte referate despre: mihai viteazul referat, caracterizarea lui mihai viteazul din pasa hassan, caracterizarea lui mihai viteazul

Insecticide

Categoriile de insecticide folosite in activitatiile de curatenie
Principalele substante utilizate in activitatea de curatenie si intretinere sunt: detergentii, substantele dezinfectante, produsele petroliere, sapunurile, substante pentru intretinerea pardoselilor, substante de curatat, substante odorizante si dezodorizante, substante insecticide si raticide. Detergentii sunt substante tensioactive, cu actiune curatitoare si dezinfectanta.

Alte referate despre: insecticide pe baza de compusi clorurati, insecticide, insecticide referat

Mic dictionar al pasarilor

Cucu (Cuculus) pasare calatoare cu pene cenusii, cu coada lunga cu pete albe, care isi depune ouale in cuiburi straine pentru a fi clocite de alte pasari si care este cunoscuta prin sunetele caracteristice pe care le scoate.

Alte referate despre: mic dictionar de concepte operationale, descarca o mica povestiri despre pasari pe limba rusa, mic dictionar englez-roman

Lacusta

Lacusta este una dintre cele mai lacome insecte, devorand zilnic o cantitate de hrana egala cu greutatea sa; lacusta adulta cantareste 2-3 grame, iar lungimea ei nu depaseste 50 mm.

Alte referate despre: lacusta, o lacusta de tudor arghezi, letopisetul tarii moldovei descrierea invaziei de lacuste

Totul despre Albine

Albina este una dintre cele mai extraordinare creaturi din lumea insectelor. Sistemul social complex al stupului de albine care organizeaza pana la 40.000 de indivizi într-o singura unitate activa, a fascinat omenirea de secole.

Alte referate despre: despre albine, albina, albinele
Referate afisate : 16
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK