Inventarierea anuala

Ce este inventarierea

In ceea ce priveste entitatile cu activitate complexa, specialistul Accace a aratat ca bunurile pot fi inventariate si inaintea datei de incheiere a exercitiului financiar, cu conditia asigurarii valorificarii si cuprinderii rezultatelor inventarierii in situatiile financiare anuale intocmite pentru exercitiul financiar respectiv.

"Rezultatele inventarierii vor fi actualizate cu intrarile si iesirile de bunuri din perioada cuprinsa intre data inventarierii si data incheierii exercitiului financiar", puncteaza Sandu.Cine efectueaza inventarierea?Legea contabilitatii prevede ca raspunderea pentru buna organizare a lucrarilor de inventariere administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii entitatii.

Pentru efectuarea propriu-zisa a inventarierii, aceste persoane numesc, prin decizie scrisa, comisia sau comisiile de inventariere. Aceasta decizie trebuie sa contina, in mod obligatoriu, cateva elemente:
componenta comisiei (numele presedintelui ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 25kb
Downloads: 1
Materia: Contabilitate

Inventarierea patrimoniului

Pe baza inventarierii se deschid conturile si tot pe baza inventarierii se inchid si se definitiveaza bilantul contabil.
Situatia neta a patrimoniului = Active inventariate - Datorii inventariate.Daca se face abstractie de modificarea aportului proprietarului la capitalul social, atunci rezultatul net se determina in functie de variatia situatiei nete astfel:Rezultatul net = Situatia neta de la sfarsitul exercitiului - Situatia neta de la inceputul exercitiului

Alte referate despre: inventarierea patrimoniului, referat inventarierea patrimoniului, inventarierea patrimoniului referat

Proceduri privind inventarierea

g) in cazul in care gestionarul nu s-a prezentat la data si ora fixate pentru inceperea operatiunilor de inventariere, comisia de inventariere sigileaza gestiunea si comunica aceasta comisiei centrale sau administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii entitatii, conform procedurilor proprii privind inventarierea. Aceste persoane au obligatia sa il incunostinteze imediat, in scris, pe gestionar despre reprogramarea inventarierii ce trebuie sa se efectueze, indicand locul, ziua si ora fixate pentru inceperea operatiunilor de inventariere.

Daca gestionarul nu se prezinta nici de aceasta data la locul, data si ora fixate, inventarierea se efectueaza de catre comisia de inventariere in prezenta reprezentantului sau legal sau a altei persoane, numita prin decizie scrisa, care sa il reprezinte pe gestionar.

Alte referate despre: proceduri privind produsele deteriorate, procedura privind intocmirea pontajelor, aspecte generale privind inventarierea

Control financiar al afacerilor

Inventarierea este un ansamblu de operatiuni prin care se constata existenta elementelor de activ si de pasiv, cantitativ si valoric sau numai valoric in patrimoniul unitatii la care se efectueaza. Scopul principal al inventarierii este stabilirea situatiei reale a patrimoniului.

Alte referate despre: controlul financiar al afacerilor atestat, control financiar, controlul financiar preventiv

Impozitul pe cladiri

Daca o persoana fizica are in proprietate, in afara cladirii de la adresa de domiciliu, una sau mai multe cladiri impozitul pe cladiri se majoreaza in conditiile prevazute la art.252, astfel:

Alte referate despre: impozitul pe cladiri, impozitul pe cladiri referat, referat impozitul pe cladiri

Regulamentul privind inventarierea

g) la reevaluarea mijloacelor fixe, stocurilor de marfuri si materiale etc.;
h) in cazul reorganizarii sau lichidarii intreprinderii;
i) in cazul modificarii preturilor;
j) in baza hotaririi organelor de control, in cazul efectuarii unui control sau in baza hotaririi altor organe prevazute de lege;
k) in cazul cind sint indici, precum ca exista lipsuri sau plusuri, care pot fi stabilite cu certitudine numai prin inventariere.

Alte referate despre: regulamentul privind examinarea studentilor, referat privind inventarierea patrimoniului, regulament privind circuitele functionale in spitale

Proces verbal de inventariere

Nume: ……………………... Semnatura: ________________
Nume: ……………………… Semnatura: ________________
Nume: …………………….... Semnatura: ________________

Alte referate despre: proces verbal de inventariere, model proces verbal de inventariere, proces verbal de inventariere 2010

Inventarierea

Inventariera
-data si locul intocmirii
-semnaturile persoanelor care au facut parte din comisia de inventariere
-gestiunea inventariata
-plusurile si minusurile constatate
-cauzele care au dus la apritia lor
-propuneri pt scoaterea din uz a obectelor de inventar sau casare a unor stocuri

Inventariera
De asemenea sa mai intocmeste un proces verbal in care se inscriu anumite recomandari:
-propuneri pt punerea in circuit a stocurilor greu vandabile sau miscare lenta
-scoaterea din uz a unor obiecte de inventar
-in trei zile propunerile din procesul verbal intocmit de comisia de inventariere se aduc la cunostinta gestionarului care trebuia sa ia masurile respective.

Alte referate despre: proces verbal inventariere, inventarierea, inventariere

Acordul Bassel

Riscurile operationale nu sunt inca bine inventariate, nu sunt obiectul unei inregistrari istorice a evenimentelor (arhivare) si a consecintelor lor, dar au audienta din ce in ce mai mare in banci si exista preocupari pentru gestionarea lor corespunzatoare.

Alte referate despre: acordarea primului ajutor referat, acordarea primului ajutor medical in caz de electrocutare, acordarea primului ajutor medical

S.U.A

New York este si un mare nod de comunicatii, fiind primul nod maritim, portul, cu numeroasele sale avanporturi (Bayonne, Newark, Jersey City, Gulfport, Perth Amboy etc.), avînd cheiuri în lungime de peste 1500 km si un trafic anual de 149 milioane tone, detinînd primul loc între porturile tarii. Traficul de cabotaj este foarte însemnat, fiind reprezentat prin petrol (peste 40 milioane tone), peste, produse lemnoase si agricole. Pentru comertul international, portul New York se distinge prin traficul de produse industriale si importul de produse agricole tropicale, metale neferoase etc

Alte referate despre:

Proiect management

Reparatiile capitale reprezinta interventiile ce se executa in mod planificat, dupa expirarea ciclului, de functionare din normativ, pentru mentinerea caracteristicilor tehno-economice initiale si preantampinarea iesiri fondurilor fixe din functionarea inainte de termen.

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

Paris - obiective turistice

Notre-Dame este considerată cea mai întunecată catedrală dintre marile catedrale gotice, dar pe bună dreptate, lumina care se filtrează prin rozetele colorate conferă sentimente mistice în penumbra severă.

Alte referate despre: paris obiective turistice, paris obiective turistice referat, referate paris obiective turistice

Indicatori in transporturi

Pe teritoriul unei regionale de cale ferată sunt amplasate 5 staţii principale în care se execută operaţii de formare – descompunere a trenurilor comerciale.
Informaţii cu privire la distanţele Si de formare şi staţiile Sj de descompunere a trenurilor, notate cu dij, precum şi cele cu privire la cantităţile de transportat anual (între staţiile i – j), notate cu Qij, sunt prezentate n tabelul următor: (cantităţile sunt exprimate în mii tone)

Alte referate despre: indicatori in transporturi, indicatorii activitatii transporturilor feroviare, indicatori performanta transporturi

Probleme de microeconomie

Nş – numărul de şomeri
Poc – populaţia ocupată
Pt – populaţia totală
Valoarea de amortizat rămasă după 5 ani de funcţionare a unui utilaj este de 70 mil. u.m., iar amortizarea anuală a utilajului este de 15 milioane u.m.. care este durata de funcţionare a utilajului?
Va = A x T
V1 = V + V

Alte referate despre: probleme rezolvate microeconomie, probleme de microeconomie, probleme la microeconomie

impozitul si taxa pe cladiri

8. Pentru depunerea cu intarziere a declaratiei pentru stabilirea impozitului pe cladiri sau pentru nedepunerea acestei declaratii contribuabilii persoane fizice sau persoane juridice sunt sanctionati conform prevederilor legale in vigoare.

Alte referate despre: impozitul si taxe pe cladiri, impozit si taxe pe cladiri, referat impozit si taxa pe cladiri

Analiza unei investitii straine

Petrom este cea mai importanta companie de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, o capacitate anuala de rafinare de 8 milioane de tone si peste 500 de benzinarii in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. Productia anuala este de aproximativ 5 milioane tone titei pe an.

Alte referate despre: analiza unei investitii straine, analiza riscului de tara investitii straine directe, analiza investitiilor straine

Zonele biogeografice

Vegetatia adaptata conditiilor climatice: asezarea oblica a frunzelor fata de rezele soarelui,existenta tepilor, dimensiuni reduse ale plantelor, tesut dezvoltat.Specii prezente: Stejarul verde,Stejrul de pluta, Stejarul de Carmaz, Fisticul, Pinul de Alp, Pinul Maritim, Cedrul de Liban.Din cauza distrugerilor in masa a padurilor au aparut o serie de asociatzii vegetale secundare: Maquis, Frigana, Garriga, Chaparral, Mattoral, Tomilare.Acestea sunt formate din laur, mirt, rozmarin,palmier pitic, levantica, cimbru.

Alte referate despre: zonele biogeografice, zone biogeografice, zona biogeografica
Referate afisate : 17
Medie note: 8.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles