Inventarierea in farmacie referat

Ce este inventarierea

In ceea ce priveste entitatile cu activitate complexa, specialistul Accace a aratat ca bunurile pot fi inventariate si inaintea datei de incheiere a exercitiului financiar, cu conditia asigurarii valorificarii si cuprinderii rezultatelor inventarierii in situatiile financiare anuale intocmite pentru exercitiul financiar respectiv.

"Rezultatele inventarierii vor fi actualizate cu intrarile si iesirile de bunuri din perioada cuprinsa intre data inventarierii si data incheierii exercitiului financiar", puncteaza Sandu.Cine efectueaza inventarierea?Legea contabilitatii prevede ca raspunderea pentru buna organizare a lucrarilor de inventariere administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii entitatii.

Pentru efectuarea propriu-zisa a inventarierii, aceste persoane numesc, prin decizie scrisa, comisia sau comisiile de inventariere. Aceasta decizie trebuie sa contina, in mod obligatoriu, cateva elemente:
componenta comisiei (numele presedintelui ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 25kb
Downloads: 1
Materia: Contabilitate

Inventarierea patrimoniului

c. Functia de calcul si evidenta a stocurilor, consumurilor si vanzarilor.Unitatile patrimoniale mici si mijlocii pot folosi pentru evidenta stocurilor metoda inventarului intermitent. In aceasta varianta de lucru se inregistreaza in conturile de stocuri numai stocurile initiale si finale ale elementelor patrimoniale resprective, iar intrarile din cursul lunii se inregistreaza in conturile de cheltuieli corespunzatoare.In aceste conditii, inventarierea de la sfarsitul fiecarei luni sta la baza determinarii iesirilor din depozite (a consumurilor si a vanzarilor)

Alte referate despre: inventarierea patrimoniului, referat inventarierea patrimoniului, inventarierea patrimoniului referat

Proceduri privind inventarierea

g) in cazul in care gestionarul nu s-a prezentat la data si ora fixate pentru inceperea operatiunilor de inventariere, comisia de inventariere sigileaza gestiunea si comunica aceasta comisiei centrale sau administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii entitatii, conform procedurilor proprii privind inventarierea. Aceste persoane au obligatia sa il incunostinteze imediat, in scris, pe gestionar despre reprogramarea inventarierii ce trebuie sa se efectueze, indicand locul, ziua si ora fixate pentru inceperea operatiunilor de inventariere.

Daca gestionarul nu se prezinta nici de aceasta data la locul, data si ora fixate, inventarierea se efectueaza de catre comisia de inventariere in prezenta reprezentantului sau legal sau a altei persoane, numita prin decizie scrisa, care sa il reprezinte pe gestionar.

Alte referate despre: proceduri privind produsele deteriorate, procedura privind intocmirea pontajelor, aspecte generale privind inventarierea

Control financiar al afacerilor

In functie de natura si complexitatea activitatilor, unitatile patrimoniale au obligatia sa asigure:Stabilirea perioadelor, organizarea si numirea persoanelor imputernicite sa efectueze inventarierea;Pregatirea conditiilor necesare inventarierii;Inregistrarea in contabilitate a operatiunilor aferente exercitiului financiar;Efectuarea faptica a inventarierii;Determinarea rezultatelor inventarierii si valorificarea acestora.

Alte referate despre: controlul financiar al afacerilor atestat, control financiar, controlul financiar preventiv

Regulamentul privind inventarierea

b) controlul asupra integritatii activelor prin compararea existentei efective a acestora cu datele contabilitatii;
c) stabilirea bunurilor care partial si-au pierdut calitatea initiala sau a modelilor invechite;
d) depistarea bunurilor neutilizate in scopul vinzarii lor ulterioare;
e) verificarea respectarii regulilor si conditiilor de pastrare a stocurilor de marfuri si materiale, mijloacelor banesti, precum si a regulilor de intretinere si exploatare a masinilor, utilajelor si a altor mijloace fixe;

Alte referate despre: regulamentul privind examinarea studentilor, referat privind inventarierea patrimoniului, regulament privind circuitele functionale in spitale

Proces verbal de inventariere

in baza deciziei nr …../……………… a efectuat inventarierea mijloacelor fixe, obiectelor de inventar, marfa si materialele din depozit in zilele de ........................ .

Alte referate despre: proces verbal de inventariere, model proces verbal de inventariere, proces verbal de inventariere 2010

Inventarierea

Inventariera
DECIZIA DE IMPUTARE - valoarea de inlocuire se determina astfel:
- costul de achizitie al bunului respectiv la valoarea de piata in momentul in care s-a constatat paguba
-taxa pe valoarea adaugata
-cheltuieli de treansport
-alte cheltuieli stabilite de unitate

Alte referate despre: proces verbal inventariere, inventarierea, inventariere

Acordul Bassel

In ceea ce priveste riscul de credit, fata de Acordul Basel I, Acordul Basel II prezinta o rafinare alternativa, cu o detaliere semnificativa a normelor metodologice. Riscul de piata nu face neaparat obiectul unei schimbari, el fiind tratat exhaustiv inca din 1988, la aparitia Acordului Basel I. Riscul operational reprezinta marea surpriza de ansamblu a abordarii Basel II. Ce este de fapt riscul operational?

Alte referate despre: acordarea primului ajutor referat, acordarea primului ajutor medical in caz de electrocutare, acordarea primului ajutor medical

Analiza riscurilor la farmacia Felicia

Identificarea riscurilor cu care se confrunta reteaua farmaceutica Felicia
Sistemul decizional al organizatiilor contemporane in general prezinta o complexitate deosebita, incorporand o varietate mare de decizii si permitand o diversitate mare de abordari. Prin natura sa, decizia se referala viitor, fiind predominant previzionala. Supravietuirea si functionarea oricarei companii necesita in mod obligatoriu adoptarea si aplicarea de decizii de risc si incertitudine.

Alte referate despre: analiza swot al farmaciei felicia, analiza riscurilor farmacia, riscurile farmaciei felicia

Plante medicinale

Acesteia catena glucidica constituita din galactoza, ii confera o mai buna solubilitate, difuziune si permeabilitate, ceea ce explica si actiunea sa vasodilatatoare. Hyperici herba intra in compozitia ceaiului anticolitic, gastric nr.2, hepatic nr.2, preparate farmaceutice precum Fitogastrin

Alte referate despre: plante medicinale referat, plante medicinale, referat plante medicinale

Idee de afacere

I.2. Descrierea detaliata a serviciilor
Activitatea de comercializare a ceaiurilor medicinale este autorizata si certificata din punct de vedere al calitatii de Ministerul Sanatatii, in acest domeniu gama fiind foarte diversificata, acoperindu-se tot ce inseamna plante medicinale si derivate ale acestora din care fac parte si cremele realizate in laboratorul nostru.

Alte referate despre: idee de afacere referat, idee de afacere, descrierea idei de afacere la antreprenoriala referat

Organizarea evidentei operative si analitice a stocurilor

Documentul de evidenta operativa a magaziei sau depozitului este fisa de magazie care se intocmeste separat pentru fel, calitate sau sortiment de stocuri.La elaborarea materialelor din magazie se intocmeste bonul de consum si fisa limita de consum.Pentru predarea la magazie a bunurilor obtinute din productie sau la transferul dintr-o parte in alta se intocmeste bonul de predare - transfer - restituire.

Alte referate despre: organizarea si conducerea contabilitatii analitice a stocurilor, evidenta analitica a stocurilor, organizarea evidentei contabile

Analiza sistemului informatic in cadrul spitalului de obstretica si ginecologie Rm. Valcea

El este compus din aplicatii separate, implementate pe statiile unei retele construita special in acest scop, care schimba informatii intre ele in vederea eliminarii efectuarii unor operatiuni duble si pentru obtinerea unor situatii centralizatoare din date culese in aceste aplicatii.

Alte referate despre: analiza sistemelor informatice, analiza sistemului informatic, analiza sistem informatic

Logistica si serviciile comerciale

Distributia presupune deci un anumit numar de functii care fac produsul sa treaca din starea de productie in starea de consum. Aceste functii de distributie se impart in doua categorii: functiile materiale si functiile comerciale.Principalele functii ale logisticii:

Alte referate despre: studiu de caz privind logistica si serviciile comerciale, logistica si serviciile comerciale, servicii comerciale

Chimisti celebri

Pentru aceasta, o sarma de otel sustinuta de stalpi de lemn urma sa fie intinsa intre Como si Milan, Italia, capatul receptor al sarmei fiind introdus intr-un vas umplut cu gaz metan. La comanda, o scanteie electrica era trimisa de-a lungul sarmei care urma sa detoneze pistolul electric, emitandu-se astfel semnale codate. Aceasta linie de comunicatii nu a fost construita niciodata.

Alte referate despre: chimisti celebri, chimisti celebrii, chimisti celebri referat

Eul ca nucleu al personalitatii

In personalitatea totala a omului exista mai multe fatete:
1.personalitatea reala PR
2.personalitatea autoevaluta PA
3.personalitatea ideala PI
4.personalitatea perceputa PP
5.personalitatea proiectata Ppro
6.personalitatea manifestata PM

Alte referate despre: eul ca nucleu al personalitatii, eul nucleu al personalitatii, constiinta ca nucleu al personalitatii

Catina alba

La noi in tara, catina alba creste spontan in zona subcarpatica din Moldova si Muntenia, incepand din bazinul superior al Siretului pana la Olt. In agricultura, se foloseste in unele zone pentru imbogatirea in azot a solurilor, datorita nodozitatilor similare celor intalnite la leguminoase, dar si pentru consolidarea terenurilor predispuse la eroziune datorita capacitatii mari de drajonare. In subcarpatii Moldovei se intalneste pe vaile raurilor Bistrita, Trotus, Putna si Milcov.

Alte referate despre: catina alba referat, catina alba, referat catina alba
Referate afisate : 17
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles