Ipoteca de rang 1 definitie

Ipoteca

Ipoteca este un drept real accesoriu care are ca obiect un bun imobil al debitorului sau al altei persoane, fără deposedare, care conferă creditorului ipotecar dreptul de a urmări imobilul în stăpânirea oricui s-ar afla şi de a fi plătit cu prioritate faţă de ceilalţi creditori din preţul acelui bun.Ipoteca este reglementată în art. 1746 – 1814 Cod civil.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 14
Materia: Drept

Dreptul de proprietate

1. Definiţia si caracterele dreptului de proprietate.
Dintre toate drepturile pe care o persoana le poate avea asupra unui lucru, cel mai complet este dreptul de proprietate pentru ca el oferă titularului sau exerciţiul tuturor facultatilor, tuturor prerogativelor pe care legea le cunoaşte.
Posesia
Prin posesie, in vorbirea uzuala, se intelege ,,deţinerea unui lucru” , ,,a avea stăpânire un lucru” etc.
Codul civil roman (art. 1846) defineşte posesia ca fiind ,,deţinerea unui lucru” sau ,,folosirea unui drept”, de noi insine sau de altul in numele nostru.
Posesia nu trebuie confundata cu detenţia. Esenţial, pentru posesie, este existenta elementului intenţional - ,,animus”-; adică stăpânesc un anumit lucru pentru mine (sunt proprietarul acestuia), spre deosebire de detenţie, numita si detenţie precara, unde lipseşte elementul intenţional, animus, fiind prezent numai elementul corpus, adică deţinerea materiala a lucrului; de exemplu, ...

Alte referate despre: dreptul de proprietate, dreptul la proprietate, dezmembramintele dreptului de proprietate

Ipoteca

- publicitatea consta in inscrierea ipotecii in cartea funciara de la judecatoria din raza teritoriala a caruia se afla situat imobilul, astfel: partile incheie un contract de ipoteca dupa care se prezinta cu acesta la notariat personal (sau prin mandatari cu procura speciala si autentica). Pe baza actelor autentificate, a unei cereri si a unei taxe de timbru judiciar judecatorul delegat cu tinerea cadastrului va dispune (binenteles, dupa verificarea actelor) prin incheiere inscrierea ipotecii in registrul de carte funciara.

Alte referate despre: ipoteca, ipoteca de rang 1, dreptul de ipoteca

Bunuri mobile si imobile

Intelesul notiunilor : lucru si bun. Se intelege prin lucru tot ceea ce se afla in natura, fiind perceptibil prin simturile noastre, avind deci o existenta materiala. Pentru ca un lucru sa devina bun in sens juridic este necesar ca acesta sa fie util omului, sa aiba o valoare economica si sa fie susceptibil de apropriere, sub forma unor drepturi ce intra in compunerea unui patrimoniu, fie a unei persoane fizice, fie a unei persoane juridice.

Alte referate despre: bunuri mobile si imobile, executarea silita a bunurilor mobile si imobile, bunurile mobile si imobile

Ipoteca

Ipoteca este o garantie reala, servind la garantarea obligatiilor unui debitor fata de creditorul sau, printr-un bun imobil din propriul sau patrimoniu, anume desemnat pe cale legala in acest scop (ipoteca nu presupune deposedarea debitorului de imobil).Sintetic, ipoteca este o garantie reala, imobiliara, constand dintr-un drept real accesoriu asupra unui imobil al debitorului.

Alte referate despre: contractul de ipoteca, ipoteca de rang 1 definitie, ipoteca rang 1

Credit ipotecar pentru investitii imobiliare

Reprezinta operatiunea prin care se iau in stapanire imediata resurse (de regula, sub forma de capital) in schimbul unei promisiuni de rambursare viitoare. In mod normal, returnarea acestor resurse se face insotita de plata unei dobanzi ce remunereaza pe imprumutator.
In ceea ce priveste natura resurselor ar fi totusi de subliniat cadrul general in care poate opera creditul, dar mediul economic actual face ca relatiile de credit sa nu se poata emancipa de haina monetara. Cea mai mare parte a acestei relatii de credit privesc mobilizarea capitalurilor disponibile si a economiilor realizandu-se pe piata monetara sau financiara.
Cele doua elemente ce stau ia baza definirii creditului sunt:
resursele creditului
relatiile creditului
Operatiunea de creditare mai presupune existenta si asumarea unor riscuri de catre creditori si respectiv angajarea unor garantii in favoarea acestuia de catre debitori.
Garantiile se pot structura astfel:
1. Garantia personala reprezinta angajamentul luat ...

Alte referate despre: creditul ipotecar pentru investitii imobiliare, credit ipotecar pentru investitii imobiliare, creditul ipotecar in investitii

Credit ipotecar

In analiza de risc a creditelor ipotecare se vor avea in vedere cel putin aspectele legate de urmatoarele elemente:
•debitorul
•proprietatea
•piata
•legile si reglementarile juridice
•administrarea finantarii
Ierarhizarea acestora este dificil de realizat deoarece fiecare in felul sau este
de maxima importanta pentru decizia financiara de creditare si pentru evaluarea riscurilor de investire.

Alte referate despre: creditul ipotecar referat, creditul ipotecar, credit ipotecar referat

Riscurile activitatii bancare

La rândul sau, politica riscului vizeaza acelasi obiectiv de evitare a
intrarii societatii bancare în zona pierderii prin limitarea
riscurilor, respectiv prin eliminarea, în masura în care este posibil,
a riscurilor sau prin derularea strategiei riscurilor nesemnificative.

Alte referate despre: riscurile activitatii bancare, riscurile specifice activitatii bancare, gestiunea riscurilor specifice activitatii bancare

Autismul - definitie, teorii si tratare

De la prima descriere a autismului făcută de Kanner, au fost observate alte boli care sunt similare cu autismul dar diferă în prezentare. Împreună cu autismul, aceste boli ( sindromul Rett, sindromul Asperger, dezvoltare pervaziva, “childhood disintegrative disorder” etc) sunt categorizate sub numele de boli pervazive de dezvoltare ( PDD – pervasive developmental disorders).

Alte referate despre: autism definitie, definitie teoria imigrationista, autismul definitie

Definitia salariului

Salariul reprezinta, intr-o expresie foarte generala, pretul fortei de munca. Definitia legala a salariului o regasim insa in Codul muncii[1] , astfel: "salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca" (art. 154 alin. (1)). "Contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu" (art. 10 din Codul muncii).

Alte referate despre: definitia salariului, definitie salariat, stat de salarii definitie

Introducere in teoria si practica aptitudinilor - definitie si caracterizare generala, tipologie, cunoastere si influentare

Definitia si caracterizare generala a aptitudinilor manageriale
In majoritatea tratatelor de specialiatate, aptitudinile sunt definite ca insusirile psihice si fizice relativ stabile care-i permit omului sa efectueze cu succes anumite fore de activitate.Principalul element faptic si real in identificarea aptitudinilor manageriale il constituie dobandirea, obtinerea iscusintei in genul de activitate manageriala.Aptitudinea manageriala este expresia corespondentei dintre cerintele activitatii manageriale si complexul de insusiri ale managerului,corespondenta care asigura rezultate cantitativ - calitative si perfectionarea continua a activitatii manageriale.

Alte referate despre: invatarea eficienta intre teorie si practica, paul cornea introducere in teoria lecturii, teoria si practica consilierii in asistenta sociala

Definitia inteligentei

O problemă practică sau teoretică solicită inteligenţa doar atunci cînd este cu totul nouă şi nu seamănă cu nimic din experienţa anterioară (în materie de inteligenţă nu există antrenament, pregătire). În viaţa de zi cu zi, în majoritatea situaţiilor în care ni se cere să rezolvăm probleme, aplicăm cunoaşterea (soluţii deja ştiute) şi nu inteligenţa (rezolvări “pe loc” şi spontane).

Alte referate despre: definitia inteligentei, definitia inteligentei emotionale, definitia inteligentei j guilford

Avortul - definitie - clasificare

Sub denumirea de avort intelegem intreruperea cursului normal al sarcinii in primele 28 saptamani de gestatie, cu eliminarea unui produs de conceptie mort mai mic de 1000 g.Avortul reprezinta poate cea mai "paradoxala" entitate din patologia obstetricala: - o serie de cupluri care au in antecedente avorturi spontane, infertilitate, avorturi habituale, boala abortiva isi doresc maternitatea si fac eforturi deosebite, la indicatia clinicienilor, pentru obtinerea ei;

Alte referate despre: vitamine definitie clasificare, proteine-definitie clasificare p, vointa-definitie clasificare calitati functii

Socul - Definitie - Clasificare - Stadializare

Pe baza unor parametri clinici, hemodinamici si metabolici, se descriu: socul cardiogen, socul hipovolemic, socul septic si socul prin "baltire" (pooling).Stadializarea socului: stadiul I (de hipotensiune arteriala compensata): prin scaderea dimensiunilor patului vascular se evita prabusirea tensiunii arteriale care ar compromite de la inceput perfuzia tisulara. Stadiul II : incepe staza sanguina in microcirculatie.

Alte referate despre: logica definitia clasificarea termenilor, proteine definitie clasificare, marimi electrice definitie clasificare

Definitia violentei si tipuri de violentei

Etimologia latina si greaca a cuvantului violenta vine in sprijinul celor care, dupa exemplul catorva biologi si psihologi, estimeaza ca violenta este o data substantiala vietii si naturii biologice umane, in sensul aproape instinctiv de dorinta de putere si dorinta de a trai.
Potrivit tezelor lui Freud asupra frustrarii s-a constatat ca violenta este totdeauna urmarea unei frustrari si ca o frustrare antreneaza totdeauna un comportament violent.

Alte referate despre: tipuri ale violentei, definitie structura si tipuri, definitia politicii si tipurile acesteia

Sociologia - obiect, definitie, teorie

Sociologia studiaza intr-o maniera sistematica comportamentul social al grupurilor umane, impactul relatiilor sociale asupra indivizilor, formarea si schimbarea structurilor sociale.Ca orice stiinta, sociologia are un obiect de studiu, un corpus teoretic si unul metodologic. Obiectul de studiu consta in complexul de atitudini si de comportamente existente in grupuri, institutii etc.

Alte referate despre: definitia teorii sociologice, descrierea obiectiva definitie, roman obiectiv definitie

Matematici aplicate in economie

M este matricea de trecere de la baza A la baza B.Matricea de trecere de la o baza la alta este intotdeauna nesingulara.Daca matricea de trecere de la baza A la baza B este M,atunci matricea de trecere de la baza B la baza A este M-1. Metode numerice de rezolvare a sistemelor liniare. Metoda eliminarii complete Gauss -Jordan.Metoda Gauss-Jordan mai este denumita si regula dreptunghiului.Se foloseste pentru rezolvarea unui sistem liniar si consta in transformari succesive ale sistemului,intr-un sistem echivalent,care in final va contine o singura necunoscuta.

Alte referate despre: matematica aplicata in economie, matematici aplicate in economie anul 1, matematici aplicate in economie

Memento Mori - Tabloul Daciei

Referat despre Memento Mori - Tabloul Daciei
Mihai Eminescu a ridicat limba romana pe cele mai inalte culmi ale expresivitatii, devenind astfel cel mai apreciat poet roman al tuturor timpurilor, opera lui fiind considerate universala intrucat el imprima sentimentelor un inteles unic ce transcede deseori realitatea, oferindu-ne astfel o definitie pertineta a ceea ce inseamna un poet in raport cu ce creeaza si transmite. In Poezia “Memento mori” evocarea epocilor se realizeaza undeva la limita dintre realitate, vis si filosofic, relatand fapte istorice intr-o maniera subectiva cu scopul de a induce constiintei colective ideea ca orice imperiu maret isi gaseste un sfarsit firesc. Generalizand, trebuie sa fim constienti ca orice lucru are un character efemer acesta reprezentatd esenta creeatiei, finalul ei fiind iminent.

Alte referate despre: memento mori - tabloul daciei, memento mori tabloul daciei, memento mori- plasarea daciei in plan mitic
Referate afisate : 18
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles