Irak referat

Irak

Republica Irak ( Arabă: العراق; Kurdă: عێراق) este o ţară din Orientul Mijlociu în Asia de Sud-Vest la confluenţa dintre râurile Tigru şi Eufrat care include de asemenea sudul Kurdistanului. Are frontiere cu Kuweitul şi Arabia Saudită la Sud, Iordania la vest, Siria la Nord-Vest, Turcia la Nord şi Iran (Persia) la Est. Irakul are o zonă îngustă de coastă la Umm Qasr în Golful Persic. Ţara cu a doua cea mai mare cantitate de rezerve de petrol de pe Pământ, după Arabia Saudită a fost invadată în anul 2003 de Statele Unite.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 2486
Materia: Istorie

Motivatii reale ale razboiului din Irak

Prin invazia Afganistanului din 2003, presedintele american George W. Bush a situat Irakul pe o asa-numita axa a raului, acuzand regimul lui Sadam Husein de a detine cantitati mari de arme de distrugere in masa, de a avea legaturi cu Al-Qaida, si de a fi un pericol iminent pentru Umanitate, bazandu-se pe presupuse informatii secrete.

Alte referate despre: motivele razboiului din irak, motivul razboiului din irak, motivatiile razboiului din irak

Expansiunea islamismului

Califatul era cel mai amenin]at de la Est. Puterea politic` a Iranului
a crescut, califii Abbasida au devenit marionetele domnitorilor
persani. Situa]ia s-a schimbat si mai mult, c#nd turcii, proveni]i din
Asia Central` au preluat puterea peste o mare parte a lumii islamice,
[i o exercitau
numele califilor Abbasida - cel mai mare conduc`tor
al lor fiind devenit sultan(cuvantul sultan
seamn` :b`rbatul
de]in`tor de putere). Turcii au fost lupt`tori talenta]i, [i astfel
l-au for]at pe mp`ratul bizantin s` cear` ajutorul cavalerilordin
Europa de Vest.

Alte referate despre: expansiunea islamismului, islamismul, islamismul referat

Iudaismul

Analizand acum problema revelatiei, este este religia iudaica revelata, sau nu este? Este adevarat faptul ca istoria poporului incepe cu venirea lui Avram din Ur, din Mesipotamia, in spatiul in care mai tarziu s-a format poporul evreu, dar asta nu inseamna ca religia evreilor s-a constituit in decursul migratiilor sau a aparut asa pur si simplu. Daca stam mai bine sa ne gandim, divinitatea iudaismului, nu are un semn specific, imaginea lui Dumnezeu, nu e legata de un anumit lucru, astfel ca, se impune ca divinitatea sa i se fi descoperit lui Avram, si de aici a inceput totul.

Alte referate despre: iudaismul, iudaismul referat, iudaism

Religiile Mesopotamiei

- simbolul sau este sarpele cu corn numit Basmu in accadiana, de 60 de
leghe si cu mai multe guri si limbi.

Alte referate despre: religia mesopotamiei, religiile mesopotamiei, religia mesopotamia

Natiunea Kurda

Bunăoară, punctul 1 acoperă într-o măsură mai mare sau
mai mică toate celelalte 9: islamizarea accentuată din ultimele decenii admite o interpretare ca reacţie opusă la
penetrarea interesată a CRS de către SUA (şi URSS în timpul Războiului Rece) şi este cel puţin facilitată de
deficitul de modernizare şi democratizare; unul din interesele majore ale SUA în regiune vizează tocmai punctul

Alte referate despre: formarea natiunii kurde, societatea natiunilor, asemanari si deosebiri intre liga natiunilor si onu

Decolonizarea

Stapânirea coloniala parea sa dureze mult mai mult în Africa, unde
economia era în general mai putin dezvoltata, iar conflictele dintre
triburi adesea divizau populatia. Multe colonii nu aveau nici o
origine geografica sau etnica coerenta, de vreme ce granitele lor
niste simple linii drepte trasate de negociatori în numele puterilor
europene rivale pe timpul ,,Luptei pentru Africa' din anii 1880.
Nationalismul avea o influenta puternica doar în rândurile grupurilor
relativ restrânse de intelectuali negri si angajati civili.

Alte referate despre: decolonizarea, decolonizarea referat, decolonizare

Arabia preislamica

Doua dintre acestea au avut o importanta internationala: drumul care din Yemen urca pana in Siria de-a lungul coastei Marii Rosi, trecand prin tinutul Hedjaz, prin Mecca si Medina;si cel care, pornind din partile sudice ale Golfului Persic, urma cursul Eufratului pana in Siria centrala.In interiorul Peninsulei puternicul trib Kinda reuseste, in secolul al V-lea sa reuneasca mai multe triburi intr-o confederatie, dar pentru scurt timp.

Alte referate despre: arabia preislamica, arabii, califatul arab

Relatiile transatlantice

2)Consolidarea Uniunii Europene si cresterea rolului sau economic si politic;
3)Accentuarea fenomenului globalizarii si influentele sale asupra perceptiilor decidentilor politico-militari in ceea ce priveste caracteristicile securitatii internationale si utilizarea instrumentelor de putere (si influenta) in relatiile dintre state (sau dintre state si institutiile internationale,) organizatiile nonguvernamentale etc;
4)Impunerea SUA ca putere hegemonica in cadrul sistemului international si cresterea dezechilibrului de putere la nivel transatlantic.
 
Natura diferendelor transatlantice
Diferendele aparute, in ultimii ani, intre SUA si unii dintre aliatii sai europeni, sunt expresia unui conflict politic ce are la baza relatiile de putere dintre cei doi "parteneri transatlantici". Manifestarea acestora evidentiaza deosebirile de viziune existente in ceea ce priveste natura puterii in sistemul international si rolul SUA in cadrul acestuia, in calitate ...

Alte referate despre: relatiile transatlantice, relatii transatlantice, uniunea europeana si relatiile transatlantice

Geografie Economica

Efectele unui capitalism periferic, ”de bazar”, cum i s-a spus, proasta functionare a unor regimuri politice pseudo-liberale, dominate de o aristrocratie militaro-gentilica, ca si forta castei preotesti, care a mobilizat opinia publica impotriva sahului, au favorizat insurgenta islamista. Este greu de spus daca acest ethos s-a rarefiat, astazi, la douazeci de ani de la momentul revolutiei.

Alte referate despre: referate economie, referat economie, economie

Asia

În zona regiunilor cu latitudine mijlocie, clima este de deşert sau climat semiaridă, cu ierni aspre şi veri foarte calde. Precipitaţiile anuale sunt mai puţin de 230mm pe an. Marginile sudice şi vestice ale continentului sunt caracterizate de atmosfera musonică, care trece prin interiorul rece sudic şi estic al iernii. Desi termenul de musonic este aplicat la toate climele estice şi sudice ale Asiei, adevăratul termen de musonic este caracteristic numai părţii de subcontinent Indian şi Burma. În aceste zone precipitaţiile anuale depăşesc 2000mm anual.

Alte referate despre: capitalele asiei, asia, referat asia

Asia si Arabia Saudita

Desi predomina formele colinare si campiile, se impun indeosebi lanturile muntoase. Cel mai important sistem muntos este o continuare a lantului alpino-carpatic: Himalaya. El atinge inaltimile sale maxime in partea sa centrala: Himalaya-Karakorum. Acest lant muntos este cel mai inalt de pe glob, culminand cu cel mai inalt varf: Chomolungma (8848 m). Celelalte sisteme muntoase care au o dezvoltare mai mare sunt cele care cuprind muntii Tian Shan, Altai, Saian, Verhoniansk, respectiv Kunlun, Qinling s.a.

Alte referate despre: arabia saudita asia, asia de sud vest arabia saudita, arabia saudita referat

Asia - primul continent al lumii

IV. Harta politica
Asia are in componenta 47 state.
Clasificare:
1) dupa marimea demografica: India, China, Indonezia, Fillipine, Japonia, etc.
2) dupa dezvoltarea economica: Japonia, Singapore, Indonezia, Taiwan, Coreea de S, etc.
3) dupa marime: China, Rusia, India, Arabia Saudita, etc.
4) dupa resursele naturale: Arabia Saudita (petrol), Indonezia (cauciuc natural), Rusia (gaze naturale), China (carbuni), etc.
5) state liliput (mini-state): Brunei, Singapote, Kuweit, Qatar, etc.

Alte referate despre: cele 7 continente ale lumii, prima minune a lumii, primele state din lume dupa suprafata

Argumente privind condamnarea lui Saddam

Argumente privind condamnarea lui Saddam
-In jur de 1500 de persoane au fost deportate la inchisoarea Nugra as-Selman,. Dintre acestia, 143 de barbati si adolescenti - unii avand 13 ani - au fost judecati in regim de urgenta pentru tentativa de asasinare a lui Saddam si condamnati la moarte pentru "crime anti-guvernamentale" si executati. - In completul de judecata care a pronuntat executia s-au aflat fratele vitreg al lui Saddam si totodata seful serviciilor secrete - Barzan Tikriti -, fostul vicepresedinte Taha Yassin Ramadan, fostul judecator sef, Awad Bander Sultan, care a prezidat completul de la Dujail.
*
Argumente privind condamnarea lui Saddam
Procurorul Jaafar al-Mausawi, cel care conduce echipa acuzarii, a declarat ca a ales, in deschidere, acest dosar pentru ca este cel mai usor de probat. Si, apoi, el mai are ...

Alte referate despre: argumente privind necesitatea invatarii organizationale, argumente privind latinitatea limbii romane, argumente privind utilitatea unui plan de afaceri

Asia

Turcia este impartita in 7 regiuni: Marmara, Egeea, Marea Neagra, Anatolia Centrala, Anatolia E, Anatolia SE si Mediteraneana. Terenul accidental al Anatoliei. De-a lungul Marii Negre seamana cu o centura lunga si ingusta. Aceasta regiune cuprinde aproximativ o sesime di teritoriul total al Turciei.

Alte referate despre: tarile si capitalele asiei, tarile asiei, clima asiei

Tehnica operatiunilor de comert exterior

Pacea romana nu a mai putut fi impusa mult timp, folosirea si acceptarea sistemului monetar comun a decazut, iar comunicatiile nu au mai putut functiona bine mult timp. Prin urmare, afilierea la Imperiul Roman nu a mai putut oferi avantajele din trecut. Fostii aliati, observand ca nu mai exista beneficii din asocierea cu Roma, s-au aliat cu invadatorii.Inca de pe vremea Imperiului Roman, obtinerea de beneficii din afacerile internationale era vazuta ca un instrument al politicii nationale. Folosirea de constrangeri economice de catre natiuni sau grupuri de natiuni, isi are radacinile in timp, in orasele-state grecesti si razboiul peloponesian.

Alte referate despre: tehnica operatiunilor de comert exterior, referate tehnica operatiunilor de comert exterior, referate la tehnica operatiunilor de comert exterior

Mijloace de transport

Primul vehicul cu motor a fost construit in anul 1769, in Franta.Se deplasa prin forta aburului si a fost denumit "Diavolul pufaitor". Dupa 1800 "Zeul automobil" se impune repede in lumea intreaga.
.Constructorii au in vedere obtinerea unei viteze cat mai ridicate, marirea confortului, reducerea poluarii, siguranta circulatiei.
Romania s-a numarat printre primele 10 tari din lume posesoare de automobile. In anul 1898, in Bucuresti circula un Oldsmobile si mai multe automobile cu abur.

Alte referate despre: evolutia mijloacelor de transport, mijloace de transport, efecte poluante produse de mijloacele de transport

Strategii de dezvoltare a sectorului tertiar

Pe langa cei 20 de milioane de euro, Romania a avut un castig enorm de imagine, dovedind ca poate gazdui fara probleme, evenimente de amploare pe o perioada indelungata. Daca ne referim la hotelurile urbane, aproximativ 84% din veniturile acestora sunt determinate de evenimente de mare amploare privind afaceri si reuniuni internationale: campanii internationale, evenimente stiintifice, etc.

Alte referate despre: strategii de dezvoltare a sectorului tertiar, strategii de dezvoltare in sectorul tertiar, strategia de dezvoltare a sectorului tertiar
Referate afisate : 18
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK